10 Moduri de a preveni parvo la câini (pe baza științei)

Prevenirea câinelui Parvo este cea mai bună modalitate de a vă asigura Poochul dvs. nu va contracta virusul în primul rând. Canin parvovirus de tip 2 este periculos, contagios și ușor de contractat. Statistic, când un câine contractează PARVO, șansele de a ieși în viață sunt subțiri. Prevenirea câinelui Parvo este singura modalitate de a vă asigura că FIDO este în siguranță.

Ce este virusul câinelui parvo?

Modalități de prevenire și tratare a parvo la câiniEste una dintre cele mai infamate boli virale care sunt adesea fatale pentru câine. Oamenii și animalele îl pot transmite prin contactul cu scaunul câinelui infectat. Canin parvovirus de tip 2 (CPV-2) este foarte rezistent și poate supraviețui timp de luni în mediul înconjurător.

Studiile au observat că, dacă fido-ul dvs. nu este vaccinat, șansele să-i primească parvovirusul sunt foarte mari, iar rata morbidității este de 100%. rata mortalitatii de câini cu Parvo este statistic 10% la câinii adulți, și 91% în pui (Appel și colab. 1979; Black și colab. 1979).

Câinele parvo virus lucrează prin atacarea rapidă a celulelor în corpul unui câine. Tractul intestinal este cel mai grav afectat de Parvo. CPV atacă, de asemenea, celulele albe din corpul caninului. Când câinii contractează PARVO, pot avea probleme cardiace de-a lungul vieții, dacă acestea supraviețuiesc. Cu rata mortalității la 10% la câinii adulți, mulți pot supraviețui parvovirusului, dar probabil vor suferi întotdeauna probleme de sănătate de-a lungul vieții, de obicei de complicații miocardice și circulative cronice (Hayes și colab. 1979; Robinson și colab. 1980).

Canina Parvovirus Type 2 a fost numit astfel încât să o diferențieze de la Canina Parvovirus de tip 1 (CPV-1), cunoscută și sub numele de virusul minut al caninei (MVC). Deși se înregistrează recent cazuri de CPV-1 din întreaga lume, CPV-1 este mult mai rar, adesea întâlnită numai în puii și câini însărcinați și este mai puțin periculos decât CPV-2, potrivit studiilor (Mochizuke și colab. 2002; Pratelli și colab. 1999). Până în 2010, au fost raportate 30 de cazuri de MVC / CPV-1 în SUA.

În ultimele decenii, au apărut mutanți noi de tip 2 de tip 2 de tip 2, ceea ce a făcut tratamentul acestui virus mai complicat (Buonavoglia și colab. 2001). Oamenii de știință au descoperit că astăzi avem mai multe variante de al doilea tip de câine PARVO, inclusiv CPV-2, CPV-2A, CPV-2B, CPV-2C (Nandi și colab. 2010; Decaro et al. 2006; Nakamura și colab. 2004).

Deoarece CPV-2 este un tip mai serios și mai proeminent de câine PARVO, acest articol se concentrează în mod specific pe tipul 2, mai degrabă decât CPV-1. Este clar că contractarea Canine Parvovirus nu este ceva de companie proprietarii de animale de companie ar trebui să risc. Prin urmare, prevenirea câinilor Parvo ar trebui să fie una dintre preocupările principale, mai degrabă decât să încerce să se ocupe de acest lucru după fapt. Iată cele mai eficiente căi de a preveni Parvo la câini și orice altceva trebuie să știți.

De asemenea, citiți: 8 modalități de știință de a trata parvovirusul la câini

10 moduri de a preveni câinele PARVO

Câine parvo - 10 moduri cele mai eficiente de a preveni acest lucru (bazat pe știință)

1. Vaccinați-vă catelul

Studiile arată că vaccinarea câinelui este cea mai bună modalitate de a preveni parvovirusul. Este dovedit că avem în prezent vaccinuri eficiente care vor împiedica toate tipurile de câine de mai sus, de la afectarea câinelui (Greenwood și colab. 1995; Spite și colab. 2008).

Puii ar trebui să primească primele vaccinări ale parvo de câine la aproximativ 6-8 săptămâni de vârstă, cu boostere administrate la fiecare trei săptămâni până la vârsta de 16 săptămâni. Ei ar trebui să primească un alt rapel un an mai târziu. După aceea, este mai bine să vă oferiți câinelui un rapel la fiecare trei ani.

După primele trei boosters inițial de parvovirus, câinele dvs. ar trebui să aibă o imunitate pentru viață. Boosters regulați după aceea sunt doar pentru a vă asigura că câinele dvs. își păstrează imunitatea. Dacă adoptați un câine mai în vârstă și nu aveți acces la înregistrările lor, trebuie să le oferiți vaccinarea parvo doar în cazul în care nu au avut-o deja.

În timp ce există pericole de peste vaccinare la câini (cum ar fi vaccinarea necunoscută a unui câine pentru Parvo, când a fost deja vaccinat înainte), riscurile de câine contractant Parvo sunt mult mai mari decât cele de la supra-vaccinare. Veterinarul dvs. vă va ajuta să urmăriți aceste vaccinuri esențiale și cronologii.

2. Limitați expunerea câinelui nevaccinat

Dacă aveți un animal de companie, știți că nu a fost vaccinat pentru câine Parvo, sau nu a terminat să primească încă prima rundă de vaccinuri parvovirus, să-l țină departe de alți câini.

Câinii care sunt vaccinați pot fi rezistenți la PARVO, dar poate purta în continuare parvovirus, Punerea câinilor nevaccinați la risc (Black și colab. 1979). Puii nevaccinați sunt în special în pericol de a contracta parvovirusul, deoarece sistemul lor imunitar este mai slab decât un câine adult, prin urmare, probabilitatea de moarte a cățelușului de 91%.

Dacă câinele dvs. nu a terminat să primească prima rundă de parvovirus, evitați să le luați afară dacă este absolut necesar. Orice expunere accidentală la alți câini sau chiar virusul din mediul înconjurător vă va face ca câinele să fie bolnav. Poate fi greu să vă abțineți de la mers pe câinele dvs., mergând la parc, și participați la alte activități cu pooch-ul dvs., dar este esențial pentru sănătatea lor. Câteva luni înăuntru merită să eviți acest virus mortal.

3. Păstrați câinele dvs. aproape când sunteți în public

Când trebuie absolut să ieșiți în public cu câinele dvs. nevacinat, cum ar fi atunci când le luați pentru a obține vaccinul lor parvo - mai ales dacă este un cățel tânăr - Evitați să vă lăsați pupul să atingă terenul. Parvo este un virus foarte rezistent care supraviețuiește cu ușurință în mediul înconjurător și orice poate fi contaminat cu acesta, inclusiv frunze și iarbă.

Fecalele de câine conțin frecvent parvovirus, și poate fi contractat pur și simplu de către câinele dvs. îi lovește (Stann și colab. 1984). Câini nevaccinați, și cățeluși, în special, pot contracta cu ușurință câinele Parvo doar de la o întâlnire rapidă cu ea. Virusul intră prin gura câinelui și vor exista cu 3-4 zile înainte de a observa simptome de boală.

Când luați câinele dvs. nevaccinați la veterinar, fiți foarte atenți la păstrarea lor de pe pământ. Câini bolnavi, chiar și cei infectați cu Parvo, merg la veterinar, și care este un risc pentru câinele dvs. Continuați să vă păstrați câinele de la sol până când primesc vaccinarea a treia a parvo. Purtătorii de câini poate fi util atunci când câinele dvs. este încă în proces de primire a vaccinărilor parvo. Poate fi o durere de a purta o rasă de câine mai mare, dar este necesar ca siguranța dvs. FIDO.

4. Limitați-vă propriul contact cu alți câini

Oamenii nu pot contracta parvovirusul, dar pot transporta și o transmite (Jacob și colab. 1980). Ai putea să-i dai cu ușurință Parvo câinelui tău Dacă nu luați măsurile de precauție corectă. Dacă aveți un câine nevaccinat acasă, evitați complet contactul cu toate celelalte animale. Chiar dacă câinele intră în contact este vaccinat, ei ar putea purta virusul și odată ce ați intrat în contact, ați putea purta și virusul. Acesta este modul în care proprietarii de câini transmit boala la propriile animale de companie.

Dacă vă întâmpinați să intrați în contact cu alt câine, luați măsuri de precauție pentru a evita transmiterea virusului la câinele dvs. Aceasta include spălarea temeinic a mâinilor imediat după contact. Când ajungeți acasă, schimbați-vă complet hainele. Totul până la șosete trebuie să fie eliminat. Păstrați hainele și încălțămintea dvs. posibilă departe de pooch până când le spălați sau terminați câinele Vaccinări. Dușul imediat este ideal. Nu permiteți câinelui dvs. nicăieri până când nu sunteți pozitivi sunteți clar de contaminanți.

5. Nu aduceți acasă un câine nou

Nu aduceți acasă un câine nouNu aduceți un câine nou în casă până când câinele curent nu este vaccinat. Aducerea unui nou câine într-un mediu cu un câine nevaccinat, solicită doar probleme. Animalele de companie pot purta parvovirus fără nici un fel de cunoaștere și care se poate răspândi la câinele dvs. Câinii dintr-un adăpost sunt chiar mai susceptibili de a transporta boala (Black și colab. 1979).

Cel mai bine este să evitați să aduceți la un nou animal de companie până când prietenul dvs. de blană este complet vaccinat pentru câinele PARVO. Fido-ul dvs. ar trebui să aibă cea de-a treia lovitură a parvo înainte de a lua în considerare adoptarea unui nou câine. Odată ce pooch-ul dvs. are acea a treia lovitură, este perfect pentru a vă extinde familia de animale; Asigurați-vă că câinii viitori sunt vaccinați și.

6. Dezinfectați totul

Protejarea câinelui dvs. nevaccinat de la Parvovirus trebuie să fie făcută la domiciliu, de asemenea. Dacă există ceva în sau în jurul casei dvs., care ar putea fi contaminate cu virusul câine parvo, dezinfectați-l înainte ca canina dvs. nevaccinată să aibă șansa de a face contact. Virusul poate trăi pe multe suprafețe diferite, cum ar fi bolurile de mâncare pentru câini, hainele, podelele și multe altele. Parvo poate supraviețui timp de 5 luni sau mai multe pe suprafețe.

Săpunul și spălarea obișnuită nu vor șterge parvo de la o suprafață. Bleach este cel mai bun mod de a dezinfecta eventual suprafețele contaminate. Zonele dezinfectate cu înălbitor pot fi infectate cu Parvo, deci păstrați-vă câinele departe de acele zone cât mai mult posibil. Aruncați tot ce nu puteți dezinfecta. Este mult mai greu să dezinfectați o curte întreagă, deci dacă există vreo șansă, un alt câine ți-a călcat curtea, păstrează un câine nevaccinat departe de curte.

Din păcate, studiile arată că nu există absolut nici o modalitate de a dezinfecta complet zonele de iarbă și murdărie, dar căldură ridicată de la soare, ceea ce îi determină să se usuce, poate fi de ajutor (Houston și colab. 1996). Unele pesticide funcționează bine pentru acest lucru. În special, cercetările ulterioare au arătat acest lucru PEROXIMONOSULFATUL POASSIUM este bun pentru utilizarea materiei organice (Scott FW, 1980).

7. Deworm câinele dvs. pentru a reduce riscul de parvo

Puppurile nevaccinate au un sistem imunitar incredibil de scăzut, făcându-le mai susceptibile la Parvo. Statistic, puppies între 6 săptămâni și 4 luni sunt cel mai probabil să contracte virusul câine parvo (Nandi și colab. 2010).

Dacă un catelus are vreun viermi intestinali, sistemul lor imunitar poate fi chiar mai mic. Viermi la câini poate aduce o mulțime de probleme de sănătate, dar le pune la un risc mai mare de contractare a parvo datorită sistemului imunitar mai slab. În ansamblu, prevenirea viermilor oferă multe beneficii pentru sănătate câinelui dvs. și ajută la prevenirea contracției lui Câine PARVO.

Există două modalități ușoare de a preveni viermi în câinele dvs. Prima modalitate este de a folosi un lunar Medicatie de inima. Acestea includ întotdeauna un Deacăruș intestinal. Medicamentele lunare de vierme vor necesita o rețetă veterinară. Aceasta este cea mai bună modalitate de a evita viermii în pooch-ul tău.

Unii oameni nu-i plac ideea de a merge la veterinarul lor pentru medicamente, deci dacă nu doriți să utilizați un medicament pe bază de semințe de prescripție medicală, puteți utiliza un contra-the-the-contor Câine Dewormer de patru ori pe an. Oricum, vă împiedicați viermi în câinele dvs., care în cele din urmă mărește șansa de a preveni și câinele PARVO.

8. Cunoașteți simptomele virusului câinelui Parvo

Dacă câinele dvs. nevaccinat se întâmplă să contracteze Canine Parvovirus, trebuie să știți semnele. Detectarea semnelor PARVO este cea mai bună modalitate de a vă asigura că câinele dvs. va fi tratabil. Amintiți-vă că există o Perioada de incubare de 3-5 zile După ce câinele contractează virusul până când vedeți de fapt simptome ale virusului de câine parvo. Semnele clinice vor fi apoi persistă timp de aproximativ 5 până la 7 zile, În funcție de doza virusului (Fletcher și colab. 1979).

Există multe simptome pentru a privi. Unul dintre primele semne ale parvovirusului pe care le puteți observa este lipsa de energie. Acest lucru se datorează febrei un câine cu Parvo va contracta. Temperatura corpului dvs. de câine va crește, de asemenea, la început, dar apoi se schimbă pe măsură ce câinele începe să vomite sau să aibă diaree (Kramer și colab. 1980). Dacă vedeți că câinele dvs. se culcă mai mult, aparent dezinteresat în activități normale, acordați atenție în cazul în care apar mai multe simptome.

Uită-te mereu la scaunul câinelui tău și Culoarea fecalelor. Unul dintre simptomele PARVA principale este diareea (uneori sângeroasă), care este comună la câinii de toată vârsta, dar mai ales la câțiva tineri. Studiile au observat că nu există un tip specific de scaun pentru a căuta și poate diferi: fecalele pot fi curte și, eventual, roșii sau galbene în culori. În mod normal, va avea un miros puternic pentru ea.

Vărsăturile reprezintă un alt semn comun că câinele dvs. poate fi contractat PARVO. Parvo nu permite ca câinilor să păstreze nimic în sistemul lor, deci există vărsături frecvente. Câinele dvs. ar putea încerca să bea mai multă apă pentru a compensa fluidele pierdute, dar va veni drept înapoi. Deshidratarea devine un alt pericol ca rezultat. Câștigurile tinere mor de la șoc în 2 zile Înainte de evoluția oricăror simptome mai proeminente (Stann și colab. 1984).

9. Vizitați Vet

Dacă bănuiți că câinele dvs. a contractat Canine Parvovirus, trebuie să mergeți imediat la veterinar. Chiar dacă este de 3 dimineața și aveți de lucru în dimineața următoare, nu există nici o excursie la clinică pentru a salva viața câinelui.

Parvo acționează foarte repede. Studiile arată că câinii, în special căței, poate muri de la Parvo în 24-48 de ore de contracție. Deshidratarea sau pierderea de sânge pot contribui la moartea câinelui datorită virusului PARVO. Cu cât un câine mai devreme primește îngrijire, cu atât este mai probabil ca ei să supraviețuiască acestui virus mort. Remediile de la Parvo nu sunt recomandate pentru acest virus, deoarece este prea mortal și acționează prea repede pentru a lua orice riscuri.

Veterinarul dvs. are toate instrumentele de diagnosticare a PARVO de câine imediat și dacă rezultatele sunt pozitive, începeți tratamentul imediat. Există un număr de modalități de a diagnostica canin parvovirus, inclusiv test CIE, testul de anticorpi fluorescente (grăsime), testul de aglutinare latex (lat), testul de neutralizare a virusului, izolarea virusului MDCK, testul imunosorbant legat de enzime (ELISA), mediat de buclă Amplificarea izotermică (lampă) și mai mult.

10. Tratați Parvo cu îngrijire de susținere

Parvovirusul nu are un tratament definitiv; Nu există medicamente disponibile care vor ucide direct virusul. În schimb, câinele Parvo este tratat cu îngrijire de susținere. Încă începerea unei îngrijiri de susținere, cu atât este mai probabil ca câinele dvs. să supraviețuiască. Restaurarea fluidelor din corpul câinelui va fi partea crucială a acestui tratament (Woods și colab. 1980).

Dog Parvo Tratament
Puppy deshidratat în procesul de tratament pentru câinele PARVO. © Societatea virologică indiană 2010

Câinii infectați cu Parvo vor primi antibiotice pentru a preveni septicemia, probiotice pentru a umple flora intestinală naturală, fluide intravenoase pentru deshidratare, vitamine injectabile pentru a stimula sistemul imunitar, colostru pentru a lupta împotriva infecției și a glucozaminei pentru a acoperi intestinele. Câinii vor fi de obicei în spital până la o săptămână lupta PARVO. Chiar și cu cea mai bună îngrijire veterinară, parvovirusul este adesea fatal, motiv pentru care prevenirea este atât de importantă.

Linia de jos

Prevenirea câinilor Parvo este una dintre cele mai importante responsabilități pe care le aveți. Acest virus este incredibil de mortal și este fatal când nu este prins imediat. Un câine poate muri de la canin parvovirus în câteva ore. Vaccinarea câinelui este singura modalitate sigură de a preveni Parvo.

Cu toate acestea, amintiți-vă, un câine are nevoie de trei vaccinări ale parvo pentru a fi complet imun la virus. Este nevoie de 2-3 luni pentru a primi întreaga serie de vaccinări de câine parvo, deci luați măsuri de precauție suplimentare în acele luni. Puii au sisteme imune mai slabe și statistic sunt mult mai susceptibile la parvovirus, care vor fi fatale.

Înțelegerea simptomelor lui Parvo este o modalitate bună de a vă asigura că câinele dvs. va supraviețui dacă îl prind PARVO. Cu cât sunteți mai rapid în care sunteți în măsură să recunoașteți că câinele dvs. poate avea Parvo, cu atât mai repede puteți obține tratamentul câinilor. La remediile la domiciliu și tratamentele DIY se ridică la popularitate pentru multe boli legate de câini, însă nu ar trebui să fie utilizate niciodată pentru Parvo. Este puțin probabil ca un veterinar să poată trata Parvo și chiar mai puțin probabil că veți putea să o faceți acasă cu tratamente nedovedite.

Citiți următorul: Programul de fotografiere detaliată a catelusului

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Moduri de a preveni parvo la câini (pe baza științei)