Postul intermitent pentru câini: bun sau rău?

Postul intermitent a devenit extrem de popular în ultimii ani din cauza tone de beneficii dovedite științific pentru oameni, dintre care unul este în mod evident pierdere în greutate. Cu aceste efecte pozitive în minte, vă puteți întreba despre efectele postului intermitent pentru câini și dacă este bun sau rău pentru ei.

Ceea ce este postul intermitent?

Postul intermitent sau post terapeutic așa cum se numește uneori, este un model de alimentație care include cicluri alternante de mâncare și postare. Există câteva metode diferite pentru postul intermitent, toate bazate pe durata de timp care trece între ciclurile alimentare.

Cea mai populară metodă de postare intermitentă pentru oameni este cea în care mâncați 8 ore în fiecare zi și rapid timp de 16 ore, dezvoltat inițial de către antrenorul personal suedez și nutriționist Markin Berkhan de Leagains. Acest lucru înseamnă, în principiu, sărind peste micul dejun, mănâncă în jurul valorii de prânz pentru prima dată și nu mănâncă nimic după ora 20:00.

Studiu de post la șoareciPostul intermitent pentru câini și hrănirea restricționată a timpului nu a fost cercetată și în canini așa cum are la om, dar există câteva studii cu animalele. De exemplu, Un studiu 2017 arată că aceasta extinde durata de viață. Veterinari la câini în mod natural revista sa uitat Mai multă cercetare clinică privind beneficiile postului pentru câini. Dr. Karen Becker din Mercola a publicat, de asemenea, o piesă extinsă Căile și beneficiile de post terapeutic la câini.

Deși există unele beneficii potențiale, ar putea exista și efecte secundare și pericole atunci când această dietă este administrată necorespunzător. Este crucial să discutăm acest lucru cu medicul veterinar sau cu nutriționist de canin înainte de a încerca să vă faceți griji câinele.

Mulți proprietari de câini își hrănesc deja câinii doar o singură masă pe o bază zilnică. Dacă acesta este modul în care vă hrăniți pupa, o altă opțiune încearcă 4: 3 dieta în schimb, în care nu v-ați hrăni cu Pooch timp de trei zile pe săptămână. Dacă vă hrăniți câinele două sau trei mese pe zi, încercați să îl hrăniți o singură dată. De asemenea, îl puteți hrăni de două ori pe zi, dar în perioada de 6-8 ore.

Corpul uman, la fel ca corpul câinilor și multe alte animale, utilizează câteva surse diferite de energie. Când repede, corpul tău intră în ketoză, ceea ce înseamnă că, în loc de glucoză, corpul tău folosește grăsime ca sursă de energie. Când grăsimea se descompune în timpul cetozei, una dintre componentele eliberate sunt cetone, care sunt utilizate pentru combustibil. Acest lucru duce la pierderea în greutate și la alte efecte pozitive.

Este un post intermitent bun pentru câini?

Câinii sălbatici sunt repede ca un mod de viață, la fel ca lupii, cele mai apropiate rude vii ale câinilor. Un studiu privind lupii În Parcul Național Yellowstone a arătat că lupii sunt adaptați la o dietă de sărbătoare sau foamete și că pot depăși perioadele lungi fără carcase proaspete.

Deși acest lucru este adesea atribuit faptului că alimentele pot fi adesea rare pentru prădători în natură, ceea ce înseamnă, de asemenea, că corpurile lor sunt în mod natural echipate pentru a rămâne sănătoși în perioadele lungi de post. Câinii în sălbăticie au de obicei doar o masă pe zi și, uneori, chiar merg de zile fără hrană. Astfel, există un argument care trebuie făcut ca postul intermitent să vină în mod natural majorității câinilor.

Beneficiile postului intermitent la câini

Beneficiile potențiale ale postului intermitent pentru câini

Mai mult Studii pe șoareci și șobolani au arătat că postul intermitent vine cu multe beneficii, cum ar fi pierderea în greutate sau chiar Creșterea duratei de viață a vieții. Să aruncăm o privire la lucrurile care se întâmplă în corpul câinelui tău când se repetă și ce efect pozitiv poate veni de la ea.

1. Activitate macrofagică ridicată

Macrofagele prezintă prima linie de apărare împotriva particulelor periculoase care ajung la interiorul corpului, cum ar fi viruși, bacterii și alte substanțe străine. Macrofagele și alte componente ale sistemului imunitar digeră celulele moarte ale corpului și le trimit la sistemul digestiv de eliminare.

Acest proces este mai rapid și mai eficient în timpul postului, deoarece catabolismul îmbunătățește defalcarea celulară pentru a fi utilizată pentru combustibil. Activitatea de macrofage de ridicare este de obicei utilizată ca tratament pentru diferite boli autoimune, precum și unele tipuri de cancer.

2. Reducerea nivelului de insulină

Postul regulat poate reduce nivelurile de insulină, ceea ce poate duce la pierderea în greutate și la o scădere a inflamației sistemice.

Insulina transportă zaharuri în celule și o ține acolo, care este una dintre cauzele mai frecvente de a câștiga greutatea corporală. Atunci când nivelurile de insulină sunt reduse, zahărul este ars pentru energie, care vă poate ajuta câinele să piardă în greutate.

3. Creșterea nivelurilor de imunoglobulină

Imunoglobulinele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de anticorpi și sunt folosite de sistemul imunitar pentru a neutraliza agenții patogeni precum bacteriile și virușii și pentru a oferi imunitate pasivă numeroaselor boli, cum ar fi anemia hemolitică mediată de imunitate.

Postul poate crește numărul de imunoglobuline și poate îmbunătăți sistemul imunitar al câinelui și rezistența la diferite boli.

4. Regenerarea țesuturilor

Când câinele dvs. este lăsat fără hrană pentru un timp prelungit, corpul său va începe să omoare celulele deteriorate și să le utilizeze sau să le folosească. Odată ce vă hrăniți din nou câinele, celulele stem înlocuiesc celulele corpului său canibalizate cu celule noi și sănătoase.

Acest proces de curățare a celulelor vechi din corp se numește autofagie. Reciclarea și curățarea deșeurilor corpului și a resturilor celulare care se acumulează în timp pot contribui la îmbunătățirea sistemului imunitar al câinelui.

5. Creșterea activității celulelor ucigașe naturale

Celulele naturale ucigașe, care au fost descoperite pentru prima dată în 1975, se găsesc în sângele și țesuturile limfoide. Ele pot ucide celulele tumorale, precum și celulele infectate cu viruși și postul pot spori activitatea lor.

6. Prevenirea bolilor neurologice

A Studiu de Mark Mattson, Un profesor de neuroștiință la Școala de Medicină din Johns Hopkins, indică faptul că postul poate fi benefic pentru sănătatea neurologică a câinelui. De fapt, cercetările au arătat că postul intermitent poate ajuta un creier în lupta împotriva bolilor neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson.

În timp ce câinii nu suferă de aceste boli exacte, ele pot suferi de alte probleme neurologice, iar postul intermitent poate ajuta la prevenirea lor.

Poate fi intermitent să fie rău pentru câinele dvs?

Cum de câini rapiziDa, când este făcut incorect sau când ați încercat cu câini care nu ar trebui să fie postați, cum ar fi cățeluși, câini de rang înalt sau canini nesănătoși. În ansamblu, postul este, în general, sigur și benefic pentru câini când este făcut cu atenție, dar poate fi dăunător în anumite cazuri specifice. Doar câinii adulți sănătoși ar trebui să fie postați.

Puii, de exemplu, necesită atât de multă mâncare pe măsură ce pot mânca pentru că sunt în creștere. Femeile care alăptează, câinii bătrâni și rasele mici de câine predispuse la hiperglicemie ar trebui, de asemenea, să evite postul. Același lucru este valabil și pentru câini cu condiții de sănătate pentru care postul este contraindicat.

Ar trebui să vă consultați întotdeauna veterinarul înainte de a începe să postați câinele pentru a vă asigura că este sigur pentru el.

Postul intermitent pentru câini vine cu multe beneficii potențiale, cum ar fi pierderea în greutate, îmbunătățirea sistemului imunitar și o sănătate mai bună în general. Puteți alege să vă hrăniți câinele o dată sau de două ori pe zi în perioada de 6-8 ore sau să-l hrăniți cinci zile pe săptămână și să-l lăsați repede pentru două. Discutați cu medicul veterinar pentru a fi sigur că este sigur ca câinele dvs. să fie rapid.

Citiți următorul: Dieta Keto pentru câini - bun sau rău?

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

Ghid despre postul intermitent pentru câini - bun sau rău

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Postul intermitent pentru câini: bun sau rău?