Câine constipație: 12 moduri de a preveni și trata

Constipația la câini nu poate fi la fel de obișnuit ca diareea, dar se întâmplă încă destul de des în culori în creștere. Ca rezultat, este important să vorbim despre el și să fiți conștienți de simptome, dar Câine constipație este prea adesea ignorată de proprietarii de animale de companie. Dacă este lăsată netratată, condiția ar putea Rulați cursul pe cont propriu, dar ar putea provoca vătămări grave a puilor dvs.

Deși este adevărat că constipația la câini poate sa să fie o condiție temporară care nu are cauze grave care stau la baza și poate trece pe propriul său relativ rapid, constipația de câine poate fi, de asemenea, cauzată de unele probleme de sănătate cu adevărat majore. La rândul său, această condiție ar putea duce la condiții mai mari de punere în pericol.

Câine constipație
12 moduri de a preveni și trata

Câine constipație

Cauzele constipației câinilor

Există o mulțime de cauze diferite pentru constipația câinilor. Înainte de a trece peste cele principale, putem, de asemenea, să le rezumăm pur și simplu în trei categorii distincte:

Cauze interluminale - acest grup implică blocarea parțială sau completă a colonului, de obicei prin materia indigestibilă.

Cauze extraluminate - Acesta este un grup mult mai amenințător pe viață. Aceste cauze provin din afara colonului și ar putea include o pelvis îngustată din cauza unei fracturi pelvis sau a unei tumori în creștere care presează colonul din exterior.

Cauze intrinseci - Acesta este termenul folosit pentru un grup de cauze neuromusculare. Acestea pot fi orice de la leziunile nervoase la diferite boli, care vor discuta mai mult într-un minut.

Pentru a vă oferi câteva exemple mai specifice, cu toate acestea, să vorbim despre cele mai frecvente cauze și despre ceea ce ar însemna. Cea mai frecventă cauză pentru constipația câinilor este înghiți obiectele indigestibile sau lucruri care sunt relativ greu de digerat. Un prim exemplu de care sunt bucăți de oase uscate.

Acesta este motivul pentru care majoritatea medicilor veterinari vă vor sfătui împotriva dăruirii oaselor de câine și vă spun să le schimbați cu o jucărie de mestecat în loc de nylon. Alte astfel de exemple pot fi bucăți de pânză, jucării, roci etc. Acesta este motivul pentru care este întotdeauna important să acordați atenție ceea ce mănâncă câinele dvs. și mestecă.

Similar cu cele de mai sus, păr ingerat De la auto-îngrijire poate provoca, de asemenea, constipație. Și în timp ce ar trebui să vă lăsați în mod evident câinele să aibă grijă de propria sa igienă, dacă este o rasă cu păr lung, este întotdeauna important să-l spălați în mod regulat. Ai fi un mare ajutor, câinele îl va aprecia și va împiedica această cauză de constipație.

LEGATE DE: Cum să opriți câinii de la vărsare 101 - Un ghid pas cu pas

În timp ce vorbim despre mâncarea și digerarea lucrurilor necorespunzătoare, există o multitudine de alimente umane care poate provoca constipație de câine, inclusiv o mulțime de aperitive pe bază de carne. Acesta este doar unul dintre numeroasele motive pentru care nu ar trebui să vă lăsați niciodată câine mănâncă alimente umane, Dar, în schimb, lipiți de mâncarea câinilor și câinele tratează.

Deshidratare este o altă cauză mai frecventă a constipației. Deși poate părea o problemă ușoară de a repara, deshidratarea poate provoca, de asemenea, o mulțime de alte probleme de sănătate. De aceea trebuie să-l adresați cât mai repede posibil.

Alte cauze comune ale constipației de câine includ:

  • Sacuri anale blocate sau abcesate
  • prostată mărită
  • boală de rinichi.
  • tumori sau alte mase din pelvis și în jurul anusului
  • Stresul crescut
  • Efectul secundar al unui medicament, suplimente sau intervenții chirurgicale
  • fibre insuficiente în dieta câinelui
  • Exerciții insuficiente

Simptomele constipației câinilor

Câine constipațieAcum că avem un pic cam speriat, să aruncăm o privire la unele dintre simptomele cheie ale constipației câinilor. În timp ce constipația poate trece cu ușurință pe cont propriu, la fel cum face adesea la om, dacă o zi sau două au trecut și simptomele de constipație persistă, ar trebui să căutați urgent ajutor pentru un medic veterinar.

Primul, și cel mai evident semn al constipației de câine este a Lipsa completă de defecare. Mai ales dacă ai instruiți câinele bine (pe care ar trebui să o faceți!) și el a devenit întotdeauna pe intervale specifice, regulate, lipsa bruscă de defecare ar trebui să fie ușor de observat. În timp ce nu defectează o dată poate fi un lucru minor care trece pe cont propriu, continuă să nu defecteze (chiar și doar pentru oa doua zi consecutiv), ai fi dreptul să vă faceți griji.

Dificultăți generale atunci când defectează sunt un alt semn ușor de la fața locului. Chiar dacă câinele reușește să defecteze în cele din urmă, dacă o face mai lentă decât de obicei, dacă se străduiește și se prăbușește sau dacă se bate în timp ce încearcă să deservească, aceasta este, de obicei, o modalitate de siguranță de a determina constipația.

Alte semne de constipație de câine includ:

  • Fecale mici, dure și uscate
  • O cantitate mică de descărcare de mucus în timp ce încerca să deservească fără nici o eliberare efectivă a fecalelor
  • roșeață, umflare sau durere în jurul anusului
  • Scoaterea (acțiunea de frecare a anusului pe pământ sau covoare)
  • balonare

RECOMANDAT: Câinele are diaree? 9 modalități de prevenire și tratare a acestuia

Câine constipație

Tratamente de constipație de câine

Există multe lucruri poate și ar trebui să se facă atunci când câinele dvs. are constipație. Aproape toți încep cu "Du-te la veterinar."Și, în timp ce majoritatea oamenilor citesc articole educaționale, cum ar fi acest lucru on-line exact în speranța de a evita o vizită la veterinar, rămâne faptul că constipația de câine este o problemă internă care poate avea o mulțime de cauze și consecințe care pun în pericol viața.

Deci, orice vrei să faci și gândește-te să faci, întotdeauna să-ți faci câinele la un medic veterinar bun știi și încredere. Acum, cu acel mod, să trecem peste principalele căi de a trata și de a preveni constipația câinilor. Unele dintre acestea vă vor fi prescrise direct de către dvs., alții, puteți și ar trebui să vă faceți.

Îngrijire imediată

Există mai multe lucruri care ar trebui făcute întotdeauna înainte de a-ți lua câinele la veterinar sau în timp ce se află acolo. Acestea nu sunt acțiuni dietetice, deoarece acestea vor veni mai târziu.

Câine constipațieDacă ați văzut un fir sau un șir susținut de anusul câinelui NU FACE trage-l. Nu știți ce se află la celălalt capăt al acelui șir și există un risc semnificativ de a provoca daune interne grave dacă îl trageți. Cu toate acestea, dacă vedeți iarba în anusul câinelui dvs., ar trebui să fie sigur să-l scoateți ușor. Este foarte puțin probabil că există ceva semnificativ la celălalt capăt al ierbii.

Dacă există fecale în jurul anusului câinelui, îi tăiați cu grijă cu foarfece. Dacă câinele dvs. este cu părul lung, este foarte sfătuit să-și înmuiați mai întâi în spatele apei calde. Câinii pot fi foarte franiți când părul lor Anus este tăiat, mai ales dacă trageți pe păr din cauza lipsei de fecale.

Indiferent dacă vă veți tăia părul anal al câinelui sau nu, este de obicei o idee bună să spălați regiunea anală cu apă caldă și cu săpun. De asemenea, trebuie să aplicați un jeleu liniștitor în zona inflamată după aceea.

Luați temperatura câinelui. Dacă nu sunteți sigur dacă doriți să vă luați câinele la veterinar sau dacă aceasta a fost doar prima instanță a lui care nu reușește să defecate, o temperatură anormal de mare ar trebui să vă spună că o vizită imediată a veterinarului este o necesitate. Dacă termometrul este sângerat, chiar mai mult.

Pentru mai multe informații despre cum să Luați o temperatură a câinelui Cu un termometru, puteți viziona ghidul video informativ de mai jos.

Îngrijirea veterinară

Care sunt unele dintre lucrurile pe care le puteți aștepta ca medicul veterinar să facă atunci când le aduceți un câine constipat? Această secțiune nu este aici, astfel încât să puteți încerca să spuneți veterinilor cum să le faceți treaba, dar pur și simplu, astfel încât să știți ce să vă așteptați.

În primul rând, vine diagnosticul. CONSTIPAȚIONA DE CÂINE poate fi condiția pentru care vă aduceți câinele la veterinar, dar există mai multe teste care pot fi făcute pentru a determina cauza fundamentală a acelei constipație. Unele dintre ele includ radiografii, ultrasunete abdominale, precum și munca de sânge.

Orice acțiuni ulterioare ale veterinarului dvs. se vor baza pe rezultatele acestor teste.

Apoi, veniți tratamentele. În funcție de problema de sănătate, câinele dvs. se confruntă, există multe lucruri, veterinarul dvs. poate decide să facă. Câinele poate fi spitalizat și dând clisme pentru a elimina sau a trece obstacolele din colon.

Câinele poate fi, de asemenea, spitalizat pentru examinări prelungite în continuare dacă VET consideră necesar. VET poate, de asemenea, să administreze fluide sub piele pentru a vă asigura că PET dvs. este hidratat corespunzător. Fluidele administrate intravenos sunt, de asemenea, ceva ce vă puteți aștepta.

În cazul câinilor de sex masculin în care prostata provoacă constipație, se face de obicei o castrare imediată. Dacă unele dintre aceste tratamente au un pic înspăimântător (cum ar fi castrarea imediată), rețineți că nu sunt niciodată administrați fără motiv - veterinarul știe ce face el sau ea.

LEGATE DE: Care sunt cele mai bune probiotice pentru câini și animalele noastre au nevoie de ele?

Câine constipație

12 Remedii și tratamente la domiciliu pentru constipația câinilor

Deci, odată ce vizita la veterinar a venit și a trecut, care sunt lucrurile pe care le puteți face acasă pentru a trata constiparea câinilor? Veterinarul dvs. poate recomanda chiar și unele dintre aceste tratamente.

Există o mulțime de remedii cunoscute care pot preveni constipația, precum și astfel încât să poată trata. Cele mai multe dintre acestea nu ar trebui să fie administrate fără consultare VET, dar ar trebui, de asemenea, să fiți conștienți de ele, astfel încât să știți ce să cereți.

1. Dovleac

Pentru a începe cu ingrediente naturale pe care le puteți adăuga pur și simplu la dieta câinelui dvs., un dovleac proaspăt pur sau chiar un dovleac conservat poate fi un plus extraordinar pentru alimentele câinelui dvs. Dovleacul este foarte ridicat în conținutul de apă și este una dintre cele mai bune surse de fibre.

Dacă vă întrebați cât de exact să adăugați dovleac la mâncarea câinelui dvs., există o mulțime de rețete minunate online. Am avut câteva rețete de dovleac aici pe sfaturi de câine de top. Unele dintre ele includ:

2. Bran (grâu sau ovăz)

În mod similar cu dovleac, Bran este foarte bogat în fibră. Nu este bogat pe apă, deci asigurați-vă că câinele dvs. este bine hidratat. De asemenea, chiar dacă este doar mâncare, asigurați-vă că vă consultați medicul veterinar despre cât de mult ar trebui să adăugați la mâncarea câinelui.

3. Oțet de cidru de mere organic sau suc de aloe

Ambele sunt modalități excelente de îmbunătățire a digestiei și de tratare sau prevenire a constipației. Consultați-vă cu medicul veterinar cu privire la doza corespunzătoare, dar, în general, vizează un sfert dintr-o lingură de 10 kilograme de greutate corporală. Adăugați oțetul sau sucul la alimentele câinelui dvs. o dată sau de două ori pe zi.

4. Chiropractic, acupunctură și masaje

Fiecare dintre aceste trei tehnici poate ajuta cu constipația cronică a câinilor, dar nu încercați niciodată să le administrați singur. Încredere în veterinarul dvs. pentru a vă spune dacă sunt sau nu potrivite și pentru a le aplica.

5. Suplimente alimentare, enzime digestive și probiotice

Există o mulțime de suplimente alimentare diferite, care sunt excelente pentru constipație. Multe dintre ele conțin în mod obișnuit lucruri cum ar fi acidofil, acid folic și enzime de legume. Și, bineînțeles, asigurați-vă că consultați mai întâi cu medicul veterinar.

MAI MULTE INFORMATII: Top 5 cele mai bune enzime digestive pentru câini

Câine constipație

6. Aloe Ferox

Vorbind despre suplimentele alimentare, puteți încerca și Aloe Ferox. Are o efect puternic benefic ca remediu natural și curățitor. Utilizați numai după aprobarea unui Vet.

7. Ulei mineral

O modalitate simplă de a ajuta la lubrifierea scaunului, uleiurile minerale sunt adesea o componentă cheie în timpul constipației.

8. Lapte de magnezie

Un alt lucru pe care nu ar trebui să-l dați câinelui fără aprobarea VET, laptele de magnezie poate, de asemenea, să vindecă constipația destul de mult de sine.

9. Semințe psyllium pudră

O modalitate excelentă de a trage apa în scaun și de a ușura tranziția prin colon, semințe de psyllium poate fi ceea ce aveți nevoie de câine.

10. Laxative

Bunurile vechi vechi pot, bineînțeles, să facă și trucul, dacă VET-ul dvs. îl sfătuiește.

11. Clismă

Am menționat-o mai sus, dar merită menționat aici, deoarece niște proprietari de câini o iau pe ei înșiși să o facă. Consultați întotdeauna cu veterinarul dvs. și asigurați-vă că știți ce faceți. În caz contrar, desigur, clisma este o modalitate excelentă de a trata constipația.

12. Exercițiul crescut

Ghid de constipație pentru câiniPunem acest ultim pe listă, nu pentru că este ultimul lucru pe care ar trebui să-l luați în considerare, dar Pentru că vrem să vă amintiți. Exercițiul insuficient este unul dintre motivele cele mai ignorate pentru constipația câinilor, precum și pentru o tona de alte probleme de sănătate la câini.

Deci, în mod similar, este una dintre cele mai bune modalități de a trata și de a preveni constipația în viitor. Să nu mai vorbim că este și una dintre cele mai bune modalități de a face ca câinele dvs. să fie infinit mai fericit. Cu alte cuvinte, obțineți câinele în parc!

Citiți următorul: 15 fapte de câine cu câine Nu vrei să citești

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine constipație: 12 moduri de a preveni și trata