Intususception la câini

Câinele mai în vârstă situat pe podea

Intususcepția nu este ceva pe care îl puteți vedea într-un câine, dar poate provoca unele probleme serioase. Tractul intestinal ar trebui să se miște mâncarea de la stomac la rect, dar dacă un câine experimentează intususcepția, acest proces normal va fi întrerupt. Este important ca proprietarii de câini să fie conștienți de această problemă, să înțeleagă cum poate să apară și să știe ce trebuie să facă pentru a fi fixat.

Ce este intususcepția la câini?

Intususcepția este o problemă care afectează intestinele câinilor. Intestinele sunt organe în formă de tub și mișcarea peristaltică normală deplasează alimente și deșeuri prin intestine care urmează să fie absorbite și, eventual, ieșirea din corp. Problemele pot apărea cu această mișcare în intestine și mișcarea poate accelera sau încetini și chiar opri. Blocurile sau obstacolele intestinelor pot afecta, de asemenea, această mișcare normală. Dacă fluxul natural al intestinelor este compromis, intestinele se pot mișca anormal și de fapt telescop într-o altă parte a intestinelor. Intususcepția ar putea fi, de asemenea, menționată ca telescoping intestinal sau invagină intestinală datorită acestei acțiuni a intestinelor. Această problemă intestinală împiedică alimentele și deșeurile să se miște prin corp și rezultă într-o cale blocată împreună cu alte probleme.

Semne de intususcepție la câini

  • Diaree
  • Vărsături
  • Scăderea apetitului
  • Scaunul sângeros
  • Hunched înapoi
  • Plâns

Semnele de intususcepție vor arăta ca multe alte probleme digestive. Simptomele gastrointestinale pot include scaune libere sau diaree, fecale sângeroase, vărsături, și un apetit scăzut. Intususcepția provoacă, de asemenea, durere în abdomen. Câinii care au un abdomen dureros pot plânge când burții lor sunt atinși sau se plimbau cu un spate cocoșat. În unele cazuri, câinii cu forme cronice de intususcepție nu vor arăta simptome consecvente care fac diagnosticul și mai dificil.

Cauzele intususcepției la câini

Există mai multe lucruri care pot provoca intususcepția la câini, dar toate rezultă din problemele intestinale cu inflamația.

  • Corpuri străine: Dacă un câine consumă ceva că nu ar trebui acest obiect să fie denumit un corp străin când este în interiorul câinelui. Un corp străin poate fi blocat în tractul intestinal și apoi provoacă o obstrucție. Dacă se întâmplă acest lucru, peristalizările normale în intestine, deoarece încearcă să deplaseze corpul străin prin intestine poate duce la o parte a telescopingului intestine sau plierea peste ea însăși. Acest lucru provoacă o intususcepție din cauza corpului străin. Unele obstacole ale corpului străin permit trecerea unei cantități mici de alimente, dar provoacă simptome intermitente ale intususcepțiilor care au ca rezultat forma cronică a acestei probleme.
  • Paraziți intestinali: Viermii, viermii rotunzi, viermii și alți paraziți intestinali pot infecta și reproduce intestinele unui câine. Aceste viermi pot provoca apariția unei intususcepții și este adesea forma cronică.
  • Infecții virale sau bacteriene: Unele infecții au fost cunoscute ca rezultat într-o intususcepție.
  • Tumorile: La fel ca un corp străin care provoacă o obstrucție, unele tumori interne sau mase pot restricționa funcția intestinală normală. O intususcepție poate rezulta dintr-o tumoare în intestine sau din altă parte în abdomen dacă afectează tractul intestinal.
  • Modificări dietetice: Dacă tulburarea digestivă apare din cauza unei schimbări bruște a dietei intususception este o posibilitate.
  • Interventie chirurgicala: Dacă intervenția chirurgicală a fost efectuată pe tractul intestinal, poate perturba activitatea normală a intestinelor și poate cauza intususcepția.
  • Trauma: Trauma abdominală majoră, cum ar fi lovită de o mașină, poate dăuna intestinelor. Intususception poate rezulta.

Diagnosticarea intususcepției la câini

Intususcepția poate fi dificilă pentru un medic veterinar de a diagnostica, mai ales dacă este forma cronică. Dacă a apărut o cauză cunoscută de intususcepție și alte motive pentru tulburarea digestivă au fost excluse, razele X și un ultrasunete abdominale pot fi recomandate după efectuarea unei examinări fizice. Uneori, un studiu de contrast de bariu se face, dar o intervenție chirurgicală pentru a vizualiza mai bine intestinele este, de obicei, cea mai bună modalitate de a diagnostica intususcepția.

Tratamentul intususcepției la câini

Corecția chirurgicală de către un medic veterinar este aproape întotdeauna necesară pentru a corecta o intususcepție. Dacă o intususcepție nu este tratată prompt, aceasta poate duce, de asemenea, la alte chestiuni ale tractului intestinal, inclusiv limitarea fluxului sanguin și a provocării unor părți ale intestinelor să moară. Dacă se întâmplă acest lucru, porțiunile moarte ale tractului intestinal vor trebui eliminate împreună cu corectarea intususcepției..

Cum de a preveni intususcepția la câini

Prevenirea intususcepției poate fi dificilă, dar promovarea unui tract intestinal sănătos poate ajuta. Utilizarea regulată a prevenirii parazitului intestinal, a modificărilor dietetice treptate și a vă asigura că câinele dvs. nu mănâncă lucruri pe care nu ar trebui să le mănânce, poate ajuta la scăderea șanselor acestui eveniment în câinele dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Intususception la câini