Pancreatită la câini

Cerșind beagle la masa de masă

Boala menționată ca pancreatită afectează pancreasul oamenilor, pisicile, și chiar câini. Această boală nu este doar dureroasă, ci poate fi, de asemenea, amenințătoare de viață. În ciuda gravității pancreatitei, este încă un pic de mister pentru profesioniștii veterinari. Dar de-a lungul anilor, au fost adunate mai multe informații și, prin urmare, s-au dezvoltat mai multe gânduri privind prevenirea și tratamentul bolii.

Ce este pancreatita?

Pancreasul stă în cavitatea abdominală a corpului unui câine lângă stomac. Este un organ subțire, lung, care este roz în culoare. În mod normal, acesta asistă în procesul digestiv prin producerea diferitelor enzime, precum și hormoni care ajută la reglementarea insulinei. Dacă un câine are pancreatită, aceste funcții normale pot fi afectate și pot apărea și probleme secundare din alte părți ale abdomenului. Problemele secundare comune includ problemele cu vezica biliara, ficat și intestine, datorită apropierii apropiate a acestor organe la pancreas. Pancreatita determină, de asemenea, inflamația pancreasului și este foarte dureroasă pentru câini.

În mod tipic, pancreatita este menționată fie ca acută, fie cronică, respectiv, ceea ce înseamnă că a apărut rapid și apoi durează zile sau a durat luni sau uneori ani. Câinii pot experimenta ambele tipuri de pancreatită, iar unele rase sunt mai multe șanse să-l dezvolte decât altele.

Simptomele de pancreatită la câini

La câini, pancreatita poate provoca o varietate de simptome, inclusiv:

Semne

Durere abdominală

Dacă câinele dvs. are dureri abdominale sau burte, poate să plângă, urla, încercați să fugiți dacă încercați să o ridicați sau să par să aveți dificultăți de a vă face confortabil atunci când vă culcați. De asemenea, poate să parie o spate. Veterinarul dvs. va fi, de asemenea, capabil să vă simțiți câinele în timpul unui examen fizic dacă există un loc sensibil sau dureros atunci când simt burta câinelui tău.

Vărsături

Un câine poate vomita din mai multe motive și pancreatita nu este o excepție. Vărsăturile pot apărea datorită durerii abdominale sau a problemelor digestive secundare pancreatitei.

Letargie

La fel ca atunci când nu ne simțim bine și nu suntem foarte activi, un câine cu pancreatită va fi adesea letargic și nu vrea să se miște foarte mult.

Agresiune

Dacă câinele dvs. are un abdomen dureros din cauza pancreatitei, atunci poate fi mai agresiv decât de obicei, deoarece nu se simte bine.

Diaree

Deoarece pancreatita afectează pancreasul și pancreasul joacă un rol important în digestie, câinii cu pancreatită acută dezvoltă adesea diaree sau au seceri intermitente dacă au pancreatită cronică.

Deshidratare

Dacă un câine cu pancreatită este letargic, este posibil să nu vrea să bea multă apă. De asemenea, poate dezvolta diaree datorită problemelor cu tractul digestiv. Combinația dintre aceste două lucruri poate fi rapid duce la deshidratare. Deshidratarea și în sine este serioasă și câinii cu pancreatită sunt adesea pe IV FLUIDS din acest motiv.

Febră

Dacă există inflamație în pancreas, un câine va avea adesea o temperatură ridicată a corpului, numită febră. Puteți cu ușurință Verificați temperatura corpului câinelui acasă.

Anorexie

Un câine care nu se simte bine, are dureri abdominale și este de obicei vărsături nu vrea să mănânce foarte mult.

Moarte

Aceasta este, desigur, un răspuns extrem la pancreatită, dar dacă un atac acut de pancreatită este suficient de sever, sau simptomele de pancreatită sunt ignorate suficient de mult, poate fi fatală pentru un câine.

Cauzele pancreatitei la câini

La oameni, pancreatita apare atunci când enzimele digestive (amilază, lipază, protează etc.) că pancreasul produce sunt activate înainte de a fi. Aceste enzime sunt de obicei activate în intestinul subțire după ce călătoresc din pancreas prin conducta pancreatică. Dar cu pancreatită, aceste enzime digestive puternice sunt activate în pancreas. Acest lucru duce la pancreasul în sine fiind digerat în locul alimentelor din intestinele mici. De asemenea, cauzează inflamație. Pancreatita poate apărea cu traume fizice la pancreas, cum ar fi într-un câine care a fost lovit de o mașină, dar uneori nu există nici o cauză cunoscută pentru pancreatită.

La câini, se crede adesea că o masă care este bogată în grăsime determină pancreatita, dar poate apărea și spontan sau după administrarea steroizilor. Există o mulțime de care încă nu știm despre pancreatită.

Diagnostic

Pancreatita la câini este diagnosticată de un medic veterinar prin observarea simptomelor fizice, completarea unui examen fizic și desfășurarea unor teste de laborator. Testele pot include verificarea celulelor albe din sângele albului și a numărului de celule roșii din sânge, precum și efectuarea unor teste de funcții de organe și un test specific numit Testul de imunoreactivitate a lipazării pancreatice canin (CPLI). X-Rays și un ultrasunete pot fi, de asemenea, recomandate de medicul veterinar.

Dacă aveți o rasă de câine care este predispusă la dezvoltarea pancreatitei, medicul veterinar poate pune această boală mai mare pe lista posibilelor afecțiuni și să săriți unele teste. Miniatura Schnauzers sunt, din păcate, foarte predispuși la dezvoltarea pancreatitei, precum și niște terori, șederi și spanioli de cocker.

Tratament

Tratamentul veterinar este necesar dacă un câine are pancreatită acută. Pentru a permite pancreasul să se odihnească și să se vindece, vor trebui să se oprească alimentele orale și va trebui să înceapă terapia cu lichid IV. Antibioticele și medicina durerii vor fi, de asemenea, administrate alături de alte medicamente pentru a trata simptomele specifice câinelui. Majoritatea câinilor vor fi spitalizați timp de câteva zile, în timp ce aceste tratamente sunt administrate. Alimentele orale vor fi reintroduse lent, deoarece câinele dvs. începe să se simtă mai bine și simptomele de rezolvare a pancreatitei, dar de obicei o dietă cu conținut scăzut de grăsimi este recomandată pentru câinii care au avut vreodată pancreatită.

Dacă câinele dvs. are pancreatită cronică, cum ar fi numeroase experiențe de schnauzers miniaturale, poate avea flare-up-uri de simptome de pancreatită care pot fi destul de rele încât este necesară intervenția veterinară. Aceste flare-up-uri pot avea nevoie, de asemenea, la domiciliu, de îngrijire simptomatică, cum ar fi gestionarea vărsăturilor, a fluidelor de seringing și a administrarii medicamentelor orale. Pancreatita cronică este considerată a fi mult mai frecventă decât este diagnosticată.

Este pancreatita contagioasă?

Chiar dacă nimeni nu știe exact de ce apare pancreatita, știm că pancreatita nu este o boală contagioasă. Acesta nu este ceva ce trebuie să vă faceți griji cu privire la un alt animal de companie sau de contractarea dvs.

Cum de a preveni pancreatita la câini

Pancreatita este o boală dureroasă și dăunătoare, deci dacă există lucruri care pot scădea șansele de a se întâmpla la câinele dvs., este o idee bună să urmați aceste instrucțiuni. Deoarece nimeni nu poate ști ce cauza exactă a pancreatitei este în câinele dvs., medicul veterinar va fi cea mai bună persoană care va oferi sugestii despre ceea ce are nevoie de câinele dvs. specific pentru a reduce probabilitatea pancreatitei. Unele măsuri de prevenire comune includ:

Furajează o dietă cu conținut scăzut de grăsimi

Dietele bogate în grăsimi, în special o masă bruscă de alimente grase, pot provoca pancreatită la câini, astfel încât o alimentație cu conținut scăzut de grăsimi este de obicei recomandată de medicii veterinari după ce câinele dvs. a fost diagnosticat cu pancreatită sau este o presiune predispusă la pancreatită.

Supliment cu acizi grași omega-3

Ca contra-intuitiv ca dând grăsimi poate suna, acest tip specific de grăsimi găsită în uleiuri de pește - ajută la normalizarea nivelurilor de lipide din sânge, care sunt adesea ridicate la câinii cu pancreatită.

Hrăniți numeroase mese mici

Prin hrănirea meselor mici de mai multe ori pe tot parcursul zilei, scadeți stresul pe pancreas.

Păstrați câinele slab

Obezitate pot contribui la pancreatită, iar câinii slabi s-au dovedit a fi mult mai sănătoși în general în comparație cu câinii care sunt supraponderali.

Dacă câinele dvs. are pancreatită cronică, flare-up-urile sunt de obicei capabile să fie gestionate acasă. Urmăriți-vă câinele pentru orice modificare a cantității de alimente pe care le mănâncă, nivelul de activitate și mișcările intestinale. Dacă câinele dvs. cronic de pancreatită începe să vadă sau să-și alunge spatele, ca și cum ar doare burta, atunci ar trebui să contactați imediat medicul veterinar pentru a evita problemele mai grave.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pancreatită la câini