Există o mâncare de pisică care ajută la prevenirea problemelor urinare?

Drăguț pisica tânără tabby

Problemele urinare sunt a problema obisnuita pentru pisici. Infecțiile bacteriene pot însoți alte probleme ale tractului urinar inferior (Flutd), cum ar fi cristalele de urină sau urolit (pietre vezicere). În timp ce aceste probleme sunt tratabile, ele pot fi dureroase. Netratate, ele pot fi de fapt moarte.

De ce pisicile sunt predispuse la cristalele de urină și pietrele vezicii urinare

Cristalele de urină și formează pietrele vezicii urinare Când există mai mult magneziu, calciu, fosfor sau proteină în urina pisicii dvs. decât sistemul său este capabil să se dizolvească în mod eficient. Diete speciale care împiedică formarea unui tip de cristal pot provoca de fapt cealaltă, deci este mai bine să evitați astfel de diete pentru pisica ta.

O mare parte de cercetare a fost în curs de desfășurare în ceea ce privește relația dintre dieta la sănătatea tractului urinar, iar gândirea sa schimbat pe o perioadă de doar câțiva ani. Inițial sa crezut că dietele bogate în magneziu și cenușă au contribuit la această problemă. Acum, se pune mai mult accent pe pH de urină (acide sau alcalină). Veterinarii recomandă o gamă între 6 ani.0 și 6.5.

Alimente care vor ajuta la prevenirea problemelor urinare

De departe cele mai importante "alimente" pentru sănătatea urinară a pisicii dvs. este apă simplă. Acest lucru deoarece nici cristalele, nici pietrele vezicii urinare nu se pot forma atunci când mineralele sunt suficient de diluate.

Poate fi greu să-ți faci pisica pentru a bea foarte multă apă, deoarece pisicile sunt în mod natural animale tolerante. Unele strategii pentru creșterea aportului de apă a pisicii dvs. includ achiziționarea unei "fântâni de pisici" sau oferind o mulțime de apă proaspătă în mai multe bowls. Fântâni Kitty sunt deosebit de eficiente, deoarece multe pisici preferă să bea apă curentă.

În general, alimentele de pisică conserve de bună calitate sunt mai bune pentru sănătatea urinară decât pentru alimentele uscate. Care a spus, totuși, există unele alimente uscate care au fost cu atenție pH echilibrat. Chiar dacă alegeți un aliment uscat de înaltă calitate, cu toate acestea, alimentele conservate și apa rămân cele mai importante arme ale pisicii cristale urinare sau pietre.

Alimente pentru a cumpăra

În timp ce preferați să cumpărați alimente ecologice sau de specialitate, nu este necesar decât dacă pisica dvs. are deja probleme urinare sau VET-ul dvs. sugerează un anumit tip de alimente. În general, un aliment comercial de bună calitate ar trebui să fie bine pentru pisica ta. Evitați alimentele aromate de pește, despre care se spune că sunt suspecte în formarea cristalului.

Dacă preferați să vă serviți mâncarea uscată a pisicii (cât mai mulți oameni fac pentru a evita mirosul opțiunilor conservate!), este încă o idee bună să vă completați dieta de alimente uscată a pisicii cu o cantitate mică de alimente conservate în fiecare zi, evitând, de asemenea, arome de pește.

Asigurați-vă că pisica dvs. are întotdeauna o mulțime de apă proaspătă, curată și evitați hrănirea resturilor de masă. Dacă descoperi că pisica ta nu bea suficient, încercați să experimentați o fântână de pisică, schimbând apa zilnic sau adăugând mai multe boluri de apă la casa ta.

Urmăriți cu atenție orice semne de primejdie, cum ar fi tensionarea pentru a urina sau a lipsi cutia de gunoi.

Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Feline de boală a tractului urinar inferiorColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

  2. Hrănirea pisicii cu flutdCummings Scoala de Medicina Veterinară la Universitatea de Tufts, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Există o mâncare de pisică care ajută la prevenirea problemelor urinare?