De ce pisica ta doarme atat de mult

o pisică curbată în poziția de dormit primă

Înțelegerea pisicii tale somnoroase este importantă deoarece pisicile dorm două treimi din viața lor. Asta e 16 ore sau mai mult în fiecare zi - asta mai mult decât orice alt mamifer, Cu excepția celor opossum și a unor lilieci.

Pisica ta somnoroasă

De ce pisicile dorm atât de mult? Sunt implicate mai multe probleme. Prădătorii care au câțiva dușmani naturali își pot permite să doarmă pentru perioade mai lungi de timp. De asemenea, nevoia de somn crește în proporție directă cu cantitatea de energie necesară. Fiind un prădător, pisica are nevoi energetice extraordinare pentru vânătoare, dar, de obicei, folosește izbucniri enorme de energie pentru tulpini, să picătură și să se lupte cu șoarecele de jucărie în depunere.

CAMPS-CAMPS-Napping!

Activitatea de somn a pisicilor, ca cea a oamenilor și a multor alte mamifere, se caracterizează prin două modele de activitate creierului. Această activitate a fost măsurată experimental cu un electroencefalograf (EEG) care înregistrează valuri sau impulsuri de activitate creier pe un grafic.

Când se trezește, creierul pisicii difuzează mici vârfuri neregulate. Dar când se doară, creierul pisicii produce valuri lungi, neregulate, numit un somn lent, care de obicei durează între 15 și 30 de minute. Așa cum păcăli, o pisică, în general, se află cu capul ridicat și labele ascunse sub el. Uneori el doarme de fapt ședinței, caz în care mușchii lui se ridică să-l țină în poziție verticală. În felul acesta este gata să vadă în acțiune la o notificare.

Când Kitty se mișcă de la lumină într-un somn profund, corpul lui se relaxează - se întinde și se rostogolește într-o parte. Modelele sale de creier se schimbă și valurile devin mai mici și mai aproape împreună și sunt foarte asemănătoare cu modelele sale de veghe. Cu toate acestea, pisicile sunt pe deplin relaxate și greu de trezit în timpul somnului profund (denumit "somn rapid" din cauza mișcării rapide a undelor creierului). Această fază durează de obicei doar aproximativ cinci minute, iar pisica se întoarce apoi la somn lent și după aceea alternați între cei doi până când se trezește în cele din urmă. Interesant, pisicile se încadrează direct în somn profund, fără acest model alternativ, până la vârsta de aproximativ o lună.

Pisici și vise

Pisicile prezintă aceleași etape de somn ca oamenii, iar oamenii visează în timpul somnului rapid. De aceea mulți oameni de știință își asumă ca pisicile să viseze la fel ca oamenii, dar putem ghici doar subiectul. Când acele paws switch sau cat-cheamă de la Kitty de dormit, poate că alunecă șoareci de vis!

Pisica continuă să simtă sunete și parfumuri De cele mai multe ori sunt adormiți. Aceasta înseamnă că pot trezi repede la scârțâit sau mirosul unui rozătoare din apropiere. Timpii de trezire mai lentă se caracterizează printr-un model previzibil de clipire, căscare și întindere. Primele anterioare, apoi înapoi, și în cele din urmă picioarele din spate sunt flexate. Majoritatea pisicilor se încurcă și ei înșiși pe scurt la prima trezire.

În timp ce oamenii pot dormi în maraton de opt ore (sau mai lungi) sesiuni, somnul de pisică constă în mod obișnuit din NAP scurte și lungi pe tot parcursul zilei. Obiceiurile variază între pisici și pisoi geriatrii și tineri dorm mai mult decât adulții. Timpul de somn crește în zilele reci, ploioase sau noroase.

Descoperirea somnului REM în pisici

În 1958, William Dement a descoperit somnul REM în pisici. În același timp, fiziologul francez Michael Jouvet a inaugurat ceea ce a fost numit "epoca de aur" de cercetare de somn. Jouvet numit REM Sleep somn paradoxal. Jouvet a ales termenul "paradoxal" (ceea ce înseamnă ciudat sau contradictoriu) deoarece în această fază a animalelor de somn au arătat semne biologice similare cu cele ale unui animal treaz. A fost teoretizată că poate că își acționau visele în somnul lor.

Pisicile sunt cele mai active la momeală și la apusul soarelui. De aceea pisicile par să iubească jocul în aceste vremuri și pot Proprietari obosiți cu Apeluri de trezire și momentele de activitate. Dar ei se adaptează de obicei la oamenii pe care îi iubesc, dormind pe programul proprietarului. În acest fel, dorm când ați plecat și petreceți mai mult timp trezit când sunteți acasă.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisica ta doarme atat de mult