Cat hairballs: cauze, simptome și tratament

Cat Hairballs Imagine recomandată

Nenumărați iubitori de pisici au experimentat senzația mai puțin decât plăcută de a trezi desculț pe o blană umedă, blană și, uneori, încă liniștită, lăsată pe podea. Indiferent dacă pisica ta a lovit primul ei păr de păr sau doar unul din multe, este bine să știți ce este și nu este normal în legătură cu părul de păr.

Ce sunt bilele de păr?

O pisică de păr este una dintre acele lucruri care este exact ceea ce pare: o minge de păr, provenind de la o pisică. Numele științific pentru părul de păr este Trichobezoar.

Bilele de păr apar atunci când pisicile își inghiți propriul păr în timp ce se îngrijesc. Deși părul trece de obicei prin tractul digestiv al pisicii (în cazul în care este în cele din urmă poarta), uneori părul rămâne în interiorul stomacului.

Din moment ce părul nu poate fi digerat, orice păr care nu trece din stomac și în intestine bilele în interiorul stomacului, unde rămâne. Pisicile de multe ori "tuse în sus" (mai precis, voma în sus) hairballs, de multe ori proprietarii de pisici le găsesc pe podea sau mobilier.

În cazul în care pisica nu expulză o mare parte de păr (fie prin vărsarea acestuia, fie prin trecerea acestuia prin sistemul digestiv și din organism prin defecarea), poate provoca o obstrucție potențial care pune viața în pericol a tractului intestinal.

Ce cauzează părul de păr?

Aproape toate pisicile au bile de păr, dar unele pisici sunt mai predispuse la bilele de păr recurente sau frecvente decât altele.

  • Bilele de păr recurente sunt frecvent văzute în anumite rase de pisici lungi ca Himalayans, Cons Maine, pisici de pădure norvegiene, persani, ragdolls și siberieni, sau în orice pisică de rasă sau mixtă, cu o mulțime de păr.
  • Bilele de păr pot fi, de asemenea, o problemă la pisicile care au depășit obsesiv (un comportament care este adesea un simptom al anxietății sau stresului).
  • O lipsă de periere regulată din partea proprietarului pisicii poate provoca, de asemenea, o pisică să ingerați prea mult părul când se îngrijește, ceea ce poate duce la bile de păr.
  • În cele din urmă, unele pisici pot dezvolta bilele de păr recurent dacă au probleme cu motilitatea gastrointestinală (capacitatea mușchilor stomacului și intestinelor pentru a mișca alimentele și, în acest caz, părul, prin tractul digestiv).

Cum arată bilele de păr de pisici?

Bilele de păr au în mod obișnuit o formă cilindrică, asemănătoare fecilor și, de obicei, au un lichid clar sau galben. Dacă iarba mâncată a pisicii dvs. recent, iarba sau biții de alimente nedigerate pot veni și cu parul de păr.

Cat Hairballs toate arată diferit, dar sunt, în general, uderi umede de păr, saturate cu un lichid limpede sau galben care ar putea fi spumos sau subțire.

Puteți sau nu de asemenea, să vedeți alimente în masa de păr vărsată. Deși numite bile de păr, ei nu sunt întotdeauna în formă de minge atunci când pisica ta le va vărsa. Părul (care ar fi putut arăta ca o minge în stomac) devine întins și comprimat pe măsură ce trece prin esofag.

Din acest motiv, bilele de păr de pisică arată de obicei ca tuburi lungi, subțiri de păr. Bilele de păr pot fi mari sau mici, într-o singură bucată mare sau ruptă în mai multe wads tubular. Dacă există o mulțime de lichide sau alimente în vărsături, poate fi uneori dificil de văzut părul.

De unde știi dacă pisica ta are bile de păr?

Cea mai clară semn că pisica ta are bile de păr găsește unul pe podea. Înainte de a tusea un bile de păr, pisicile de obicei se învârte pe podea și fac un hacking dramatic, tuse sau gagging sunet.

Cu toate acestea, uneori pisicile au bile de păr și nu sunt capabile să le vărtească. Părul prins în tractul intestinal poate provoca probleme grave, deci este vital să vă simțiți pisica dvs. de un medic veterinar dacă credeți că ar putea avea bile de păr.

Unele semne că o pisică are bile de păr includ:

  • Tuse, gagging sau hacking fără a produce un pilot de păr
  • Vărsături cu sau fără păr vizibil
  • Nu mănâncă sau mănâncă mai puțin decât de obicei
  • Letargie (lipsa de energie / situată în jur)
  • Acționând ca și cum ar fi în durere

Alte probleme de sănătate care seamănă cu bilele de păr

Uneori poate fi dificil de spus dacă pisica ta are mingi de păr sau altă stare de sănătate. Două probleme de sănătate care adesea mascarade ca hairballs sunt astm și vărsături (din alte motive decât bilele de păr).

Cu toate acestea, puteți căuta câteva indicii pentru a vă ajuta să vă dați seama ce ar putea merge cu pisica voastră.

Pisica de păr sau astm?

Pisicile care suferă de un atac de astm, care pot fi foarte asemănătoare cu tusea și gaggingul sună o pisică face atunci când încercați să tuseți un pilot de păr. Pentru a distinge între o pisică care este șuierătoare și o pisică care tusește un hair de păr, acordă atenție la două lucruri. În primul rând, urmăriți îndeaproape poziția pisicii.

O pisică care este respirată pe șuierătoare va coborî foarte puțin la podea și își întinde capul și gâtul în timp ce încearcă să sugă în mai mult aer.

O pisică care tusește într-o minge de păr va avea, de obicei, spatele ei arcuit un pic mai mult și capul și gâtul se vor îndrepta mai degrabă decât să se extindă. Al doilea lucru pe care trebuie să-l căutați este dacă este produs un pilot de păr. Dacă vedeți un pilot de păr, este probabil vinovat de tuse și gagging.

Pisica hair sau vomit?

Când o pisică "tusește" o minge de păr, ea este de fapt vărsături. Cu toate acestea, pisicile pot vomita din alte motive care nu implică bile de păr.

Dacă vedeți părul în vărsături, este probabil ca vărsăturile să se datoreze unui pilot de păr, mai ales dacă pisica dvs. nu acționează altfel bolnav. Dacă vărsa pisica voastră și acționează bolnav (fără a mânca, letargic și / sau, de asemenea, experiența diareei) S-ar putea să nu fie un pilot simplu.

Este posibil, de asemenea, pentru o pisică care are un pilot în stomacul ei pentru a vomita fără a produce nici un păr, astfel încât lipsa de păr în vărsături nu este întotdeauna indicator pentru ceea ce provoacă vărsături. Dacă pisica dvs. se confruntă cu vărsături repetate, ea garantează întotdeauna o vizită medicului veterinar pentru a investiga cauza.

CAT Tratamentul de păr

Pisica relaxată fiind periat pentru a preveni parul

În mod regulat periaj pisica ta poate ajuta la reducerea cantității de blană pe care o ingerați și, prin urmare, incidența bilelor de păr.

Tratarea părții de păr de păr constă în primele adrese de păr curente pisica dvs. de pisică, apoi, făcând unele schimbări de stil de viață și adăugiri la dieta pisicii dvs. pentru a preveni bilele de păr viitoare. O vizită la medicul veterinar poate exclude orice cauze medicale pentru părul de păr, cum ar fi problemele cu motilitatea gastrointestinală, precum și identificarea unui blocaj potențial.

Cu blocaj, pilonul de păr trece prin stomac, dar devine prins în intestine. Aceasta poate fi o situație care pune viața în pericol, astfel încât este important să scoateți parul de păr. În unele cazuri, tratamentul constă în fluide și laxative pentru a ajuta la mutarea părului de păr. În cazuri mai severe, bilele de păr de pisică trebuie să fie îndepărtate chirurgical de către medicul veterinar.

După ce a fost abordat curentul actual, medicul veterinar va recomanda următoarele modificări ale stilului de viață pentru a ajuta la prevenirea recurenței la păr:

Remediu orală pentru părul de păr de pisică

Petrol de jeleu remedii de păr ca laxatone ajuta la lubrifierea părului, astfel încât acesta se mișcă prin tractul gastrointestinal al pisicii mai ușor. Unele proprietari de pisici preferă să utilizeze remedii non-petrolice de păr, care funcționează la fel ca și produsele pe bază de petrol, dar sunt făcute cu diferite tipuri de lubrifianți.

Citeste mai mult: Cele mai bune remedii de păr de păr

Remedii naturale pentru părul de păr de pisică

Una dintre cele mai naturale și simple modalități de a reduce la părul de păr este de a vă peria adesea pisica. Părul mai slăbit pe care îl puteți spăla din haina pisicii voastre, cu atât mai puțin va ingera în timp ce se auto-îngrijește. Un instrument de de-vărsare făcută pentru pisici, cum ar fi furminatorul, poate fi foarte util pentru pisicile cu subsoluri profunde.

Citeste mai mult: Cele mai bune perii de pisică și unelte de deshidiere

Cat alimente pentru hairballs

Unele alimente de pisici sunt special formulate pentru a ajuta la prevenirea bilelor de păr. Astfel de Diete de prevenire a parului conțin fibre suplimentare și anumite ingrediente destinate să lubrifiați tractul intestinal.

Vorbiți întotdeauna cu veterinarul dvs. înainte de a vă schimba mâncarea pisicii și a face schimbări de dietă treptat pentru a evita tulburarea stomacului.

Cat se tratează pentru părul de păr

Similar cu produsele de prevenire a părului de păr, produsele speciale de prevenire a părului de prevenire a părului conțin, de asemenea, ingrediente cu fibre și lubrifiante adăugate. Prevenirea părului de prevenire a părului ar trebui administrată în conformitate cu instrucțiunile de pachete și, cum ar fi toate tratatele, ar trebui să facă mai mult de 10% din dieta totală a pisicii dvs.

Nu ignorați bilele de păr

Ceva de ținut minte: Cat Hairballs nu sunt "normale."

Deși este normal ca o pisică să ingerați un păr în timp ce auto-îngrijirea, într-o pisică sănătoasă, părul ar trebui să treacă prin tractul digestiv și să fie expulzat din corp în scaun. Pisicile care tuseră cu bile de păr mai mult decât o dată sau de două ori pe lună ar trebui examinate de medicul veterinar. Pisicile care se confruntă cu bilele de păr recurente necesită unele modificări ale stilului de viață pentru a reduce incidența bilelor de păr.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cat hairballs: cauze, simptome și tratament