Culorile cat - fapte uimitoare din spatele straturilor de pisici si modele

Culorile CAT - Fapte uimitoare din spatele straturilor de pisici si modele

Diferențele și varietatea care vine cu straturile de pisici sunt una dintre caracteristicile care fac fiecare pisică diferită. Diferitele culori de pisică de pe afișaj la nivel mondial pot fi atribuite mai multor motive, inclusiv genetică, și astfel pot modelele. Puteți obține ceva din culorile și modelele îndrăznețe la cele subtile, în funcție de ceea ce vă place și contribuie la distracția de a alege o pisică. Înțelegerea istoriei sau a povestii în spatele culorilor stratului vă permite să cunoașteți pisica dvs. mai mult pentru a vă putea referi la ele. În acest articol, vom privi culorile pisicilor și câteva fapte uimitoare în spatele straturilor de pisici și modele. Acum să începem.

Pisica situată pe canapea gri

Fiecare pisică este o tabby

Unul dintre cele mai cunoscute, dacă nu cele mai faimoase model de pisici, este tabby, și un fapt distractiv este ca toate pisicile sunt tabbies. Acest lucru încurajează ideea că toate pisicile au un plan de la care apar multe alte variante. Cu toate acestea, în timp ce unele pisici arată caracteristicile care le fac tabby alții nu, și acest lucru poate fi atribuit agouti Gena. De asemenea, de remarcat faptul că la un moment dat în viața lor, toate pisicile vor arăta caracteristicile lor tabby, chiar și cele solide. De cele mai multe ori, arată în timp ce ele sunt un pisoi, apoi au scos-o când devin adulți. Cu toate acestea, atunci când se află sub lumină puternică, inclusiv lumina soarelui, puteți vedea încă modelul tabby subiacent.

Cum arată modelul tabby, puteți întreba? Ei bine, caracteristica distinctivă este marcajul "M" care se găsește de obicei pe fruntea lor. De asemenea, puteți identifica tabbies de aspectul ochiului negru, precum și linii subțiri de creion pe față. S-ar putea să observați buzele și labele pigmentate și un nas roz, care este prezentat cu culori mai întunecate. Ele pot fi clasificate în patru feluri

  • Tabbies clasic sau blotked: Aceste pisici sunt caracterizate printr-un amestec de vârtejuri, dungi și bloturi, care de obicei arata ca un ochi de taur. Acesta este de multe ori primul tip de pisici care se gândesc la momentul în care tabby este menționat deoarece este foarte popular. Acest model a fost dezvoltat ca urmare a pisicilor care se deplasează în medii cu păduri de foioase și nu este atât de vizibilă în pisicile cu părul lung. Un alt model folosit pentru a identifica acestea este forma fluture situată pe umeri.
  • Tabbituri bifate: Acestea sunt caracterizate printr-un arbore de păr bandit, cu o culoare mai deschisă la bază, creând un aspect irizat. Nu există dungi implicate, și chiar dacă există, ele sunt dezactivate și mai amestecate în haină. Pisicile cu acest tip de haină sunt susceptibile de a fi descendenți ai pisicilor anterioare care s-au alăturat oamenilor cu aproximativ 9000 de ani în urmă.
  • Macroune Tabbies: Ele sunt pisici cu o linie întunecată extinsă de la umeri până la coada și dungi peste părțile corpului lor. Numele lor provine din faptul că dungile arată ca oasele de pește, iar aceste pisici sunt susceptibile de a proveni din pădurile de conifere. Este ușor să identificați acest model chiar și cu pisici cu păr lung.
  • Tabbies: La fel ca numele, aceste pisici au pete pe corpurile lor, cu diferite dimensiuni și distanțe între ele. Maus egiptean are spoturi de diferite forme și dimensiuni diferite, care sunt mari contrast. Bengals prezintă rosette spotting în timp ce Ocicats au pete mari asemănătoare cu amprentele.

Există un al cincilea tip de tabby numit tabby patch-uri, care este în esență o pisică de sex feminin cu oricare dintre modelele menționate mai sus, dar cu patch-uri suplimentare de culoare roșie. Ele arată aceste patch-uri datorită unei gene portocalii moștenite care este legată de sex. Cu această caracteristică, puteți distinge cu ușurință un bărbat de la o pisică de sex feminin.

Pisicile au doar două culori (tehnic)

Poate fi imposibil să credem acest lucru din cauza afișării colorate a felinelor disponibile, dar au doar două culori de bază. Din aceste culori primare, precum și factori genetici care se diluează și se amestecă pentru a obține diferitele culori de pisici. Aceste culori sunt negre și roșii, iar fiecare pisică este negru, cu excepția faptului că au moștenit gena de mascare portocalie, ceea ce face roșu."Cromozomii X poartă de obicei această genă portocalie și astfel nu este rară să găsească pisici de sex feminin cu flash-uri de roșu în haina lor. Aceasta înseamnă că o pisică de sex feminin poate fi atât negru, cât și roșie, în timp ce un bărbat poate fi doar unul sau altul. Polienenele și genele sunt responsabile pentru schimbarea acestor culori altora prin ereditare. Lucrarea de polgenes este de a dobândi alte gene similare și de a determina culoarea stratului. Gena rufoasă este poligenul care determină intensitatea umbrației, așa că cu atât mai mult gena ruinată, cu atât haina mai închisă și viceversa. Prin urmare, este probabil ca o pisică de liliac sau o pisică cremă de culoare să fi dobândit culoarea din cauza unei cantități mici de rufousing. Acest lucru este, de asemenea, numit factorul de diluare, iar dacă este moștenit, poate transforma o culoare mai închisă la o nuanță mai deschisă.

Culoarea stratului este sensibilă la temperatură

Știați că există gene sensibile la temperatură? Ei bine, acum știi, și este un fapt fascinant despre hainele de pisici. Gena responsabilă pentru adăugarea de culori la punctele specifice pe corpul pisicii este sensibilă la temperatură și, de obicei, arată pe capetele răcitor ale pisicii. Din cauza acestei caracteristici, nu este rară să găsiți o pisică de culoare deschisă cu extremități de culoare închisă. Această genă se numește gena de model restricționat la punct și este comună în pisicile Siameze. Părți ale corpului în care culoarea poate fi concentrată includ fața, testiculele, picioarele, urechile și coada. Această genă care limitează culoarea numai la extremități este cunoscută ca o parte a seriei Albino, care modifică tonul pielii. Deoarece a apărut creșterea încrucișată, gena a devenit mai răspândită și nu numai că este limitată la Pisicile Siameze. De cele mai multe ori, versiunea recesivă a genei este transmisă și este ascunsă în genotipul. Cu toate acestea, poate apărea în așternutul lor mai târziu.

Cromozomii sexuali sunt controlați de cromozomii de acoperire

Acest lucru poate suna absurd la început, dar apoi intrați în detalii, veți înțelege cum funcționează acest lucru. Așa cum am menționat mai devreme, unele culori de acoperire sunt determinate de gene și cu pisici, spre deosebire de alte mamifere, puteți spune sexul, privindu-se la haina lor. Acest lucru se datorează genelor care au fost transmise de la generație la generarea pentru conservare. În afară de genele deja menționate, există și altele care fac lucruri diferite. Una dintre aceste gene este Barrington Brown, care este responsabilă pentru a da naștere la mahon. Este o genă recesivă care a fost observată până acum numai în pisicile de laborator și schimbă, de asemenea, ciocolată pentru cafea palidă. O altă genă responsabilă pentru pigmentul în haine este gena modificatorului de diluare notată ca dm. Această genă este responsabilă pentru caramelizarea culorilor diluate ca trăsături dominante și este un subiect controversat printre entuziaștii de pisici. Există gene cunoscute sub numele de gene de modificare a modelelor care sunt teoretizate pentru a fi cauza varietății în modelele de observare. Cauza fundamentală a modelului tabby se datorează Agouti gena, care are un dominant A alele și o recesivă A alela. Tipul sălbatic al allei dominante este responsabil pentru părul negru și de păr brună / maro. Gena recesivă când este asociată cu alta, astfel aa nu provoacă benzi, așa că pisica primește o culoare solidă. Există o excepție dacă o O alele prezente deoarece înlocuiește acțiunea aa și cauzează striparea în pisici roșii sau cremoase.

Calicos sunt unice

În afară de caracteristicile tabby menționate, de mai sus există, de asemenea, Stambă, care nu urmează modelul obișnuit. Calico este o pisică predominant albă care are patch-uri mari negre și portocalii sau uneori gri și smântână. Pisicile cu acest tip de blană sunt, de obicei, întotdeauna femele, deoarece gena responsabilă pentru acest lucru este atașată de cromozomii X din părțile materne și paterne. Doar dacă nu au sindromul Klinefelter, care este de două cromozomi X și un cromozom Y, pisicile de sex masculin nu pot fi calico. Aceste pisici vin, de asemenea, într-o culoare mai deschisă cunoscută sub numele de diluții, care pot fi diferențiate de culorile lor gri, de aur și cremă. Calicos fac parte din pisicile înticătate alături de Bi-Culori și Tortoiseshells. Ele sunt denumite, de asemenea, pisici tri-colorate cu cel puțin patru gene responsabile pentru acel model. O genă incompletă de fotografiere dominantă a albului provoacă astfel de modele, iar un poligen poate determina, de asemenea, cât de mult se termină pisica.

Cai de dormit Calico

Culorile stratului pot prezice personalitatea

În cazul pisicilor, spunând că "nu judecă o carte prin coperta ei" ar putea avea un sens prea mare. Studiile efectuate au arătat că culorile și modelele de acoperire vă pot spune ceva despre pisică. De exemplu, cercetările efectuate de Universitatea din California a constatat că Calicos a fost imprevizibil și feisty. Studiul a implicat participanții la alegerea unei categorii de culori care și-a descris cea mai bună pisică și această confirmare ca făcută. Un alt studiu al Universității de Stat din California, Bay de Est și Universitatea din California, Berkeley, au cerut unor gardieni de pisici să-și aloce câteva termene la cinci culori diferite de pisici. Termenii includ Aloof, intoleranți, timizi, activi, încăpățânați, îndrăzneți, prietenoși, calme și instruiți, iar culorile erau roșii, albe, tri-colorate, negre și bi-colorate. Rezultatele au arătat că participanții au fost cel mai probabil să atribuie intoleranței la pisicile tricolorate, prietenia spre pisicile portocalii și aloofitatea pisicilor albe. Limitările acestor studii, care ar trebui ținute în minte, sunt că au fost efectuate pe baza percepției umane. Factorii precum dimensiunea genului și a stratului nu au fost controlate și, astfel încât nu poate fi sigur că culoarea stratului afectează personalitatea. Sexul ar putea juca un rol mai important în personalitate decât culoarea stratului și există ipoteze despre modul în care lungimea blană poate prezice personalitatea. Este clar că ar trebui să se desfășoare mai multe cercetări în acest domeniu înainte ca o concluzie definită să poată fi făcută.

Culoarea ochilor este legată de culoarea stratului

Aparent, nu puteți vorbi despre culorile stratului fără a lua în considerare culoarea ochilor lor. Pisicii au ochi albaștri la naștere, și în timp ce se maturizează, culorile lor potențiale ale ochilor împing și devin mai vizibile. Începe de aproximativ șase până la opt săptămâni și nu este până la unii până la doi ani că își ating culoarea efectivă a ochilor, în funcție de rasă. Potrivit unor experți de pisici, pisicile au trei culori primare, cu pisici domestice care se confruntă cu o varietate mai mare. După cum era de așteptat, genele sunt responsabile pentru culoarea ochilor și într-un fel sau cealaltă este legată de culoarea stratului. Aceeași genă determină Pisica persană culoarea ochiului de cupru genial, Bombay`s ochi de aur adânc și Blue`s Rusia Emerald ochii verzi. Prin reproducere selectivă, varietatea de culori ale ochilor au fost perfecționate. Când vine vorba de hainele pisicii, se spune că pisicile albe au de obicei ochi galbeni, albastri, ciudați și aur. Culoarea ochilor ciudată este atunci când cei doi ochi au culori diferite, iar pisicile cu spoturi au de obicei acest lucru. Pisicile care au restricționat gene de model, unde au părul întunecat pe extremitățile lor, de obicei, au ochi albastri datorită factorului albinismului. Nu este departe de a avea culoarea stratului legată de culoarea ochilor, deoarece acestea pot împărtăși o genă.

Fluffy colorată pisică

A rezuma

Este frumos să vezi toate culorile și modelele de pisici diferite pe care le intră și nu sunt departe de a se întreba cum se întâmplă culorile. Nu este tot ceea ce credeți că este adevărul despre culorile și modelul și este necesar să căutați mai multe informații. Unele dintre faptele despre haine și modele sunt destul de interesante, dar ei vă vor face să apreciați mai mult. Fie că este vorba de o pisică maro, alb, negru, roșie sau buff, există o poveste în spatele ei, care merită să cunoașteți. Vă va ajuta să înțelegeți mai mult pisica dvs. dacă știți ce face întreaga lor existență chiar și cu ceva cât mai mic ca aspectul lor fizic.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Culorile cat - fapte uimitoare din spatele straturilor de pisici si modele