Ocicat cat: informații, caracteristici și fapte

Ocicat Cat Breed Informații, caracteristici și fapte

Unele rase de pisică sunt descoperite în mod natural în sălbăticie, unele rase au o istorii lungi de secolerie pentru și cu oamenii, în timp ce alte pisici sunt rase relativ noi care rezultă din experimente specifice de reproducere. Să cunoaștem toate căile diferite că rasele de pisică au ajuns să fie fascinante, iar o pisică cu o istorie deosebit de interesantă este Octat. Indiferent dacă sunteți interesat de toate pisicile sau căutați să găsiți următoarea adopție, stick-o pentru a citi despre Ocicat - o rasă minunată de nord-americană, cu un aspect sălbatic despre ei.

Ocicat pisica masculin

Istoria Ocicat

Pe măsură ce Ocicat arată ca o miniatură Ocelot, este ușor să presupunem că Ocicat sa dezvoltat ca o pisică sălbatică de mii de ani înainte de a fi domesticită. Cu toate acestea, mai degrabă decât de sute sau chiar mii de ani de istorie, rasa Ocicat a fost creată pentru prima dată la mijlocul secolului al XX-lea de un crescător de pisici din Michigan, numit Virginia Daly. Interesant, crearea Ocicat a fost un accident complet! Daly a avut ca scop crearea unui a Siamese Cat care avea colorarea stratului unui abisinian. În timp ce a reușit în acest sens, a avut și un rezultat complet neașteptat - Ocicat!

În 1964, ea a împerecheat copilul Femeii Siamese și un bărbat abisinian cu Siameză rasă de rasă pentru a crea o gunoi de generație a treia, care a fost cea mai mare parte a pisicilor Siameze de culoare abisiniană, dar cu o singură excepție - Tonga. Tonga sa născut cu ochi de cupru și pete de aur și se uită complet diferit de frații săi. Era o rasă nouă. Fiica lui Daly a fost prima care a observat asemănarea lui Tonga cu Ocelul, și în curând a numit rasa "Ocicat" după pisica mare.

Deși Tonga este primul Ocicat, el nu ar merge la tatăl rasei, și a fost, în schimb, șezut și vândut ca un animal de companie. Frați ai lui de la litidele viitoare au fost folosite într-un program de reproducere pentru a crea în mod corespunzător rasa. La fel de repede ca 1965, a fost expus primul Ocicat, iar Asociația Fancierilor Cat (CFA) au fost în mod similar de recunoscut noua rasă cu un an mai târziu. Ocicat a devenit o nouă rasă foarte populară, dar nu a reușit să ajungă la statutul de campionat până la sfârșitul anilor 1980.

CFA, totuși, a făcut o greșeală când au înregistrat rasa. Ei l-au enumerat părinții ca fiind abisinian și American Shorthair, mai degrabă decât siamezul. Acest lucru a dus la o perioadă de încrucișare cu distanța americană, care a schimbat aspecte ale structurii corporale a rasei, a formei și a culorii.

Fapte rapide despre Ocicat

După ce ați citit despre istoria unică a Ocicat, probabil că doriți să cunoașteți această rasă puțin mai bună. Pentru a vă ajuta să faceți acest lucru, iată câteva fapte distractive cu foc rapid despre această rasă frumoasă:

  • Ocicat vine oficial în douăsprezece culori diferite: argint, fawn, lavandă, ciocolată, Tawney, scorțișoară, argint Fawn, argint de lavandă, argint albastru, argint albastru, argint de scorțișoară și argint de ciocolată.
  • Este adesea descris ca un "câine în corpul pisicii" datorită naturii sale sociabile, capacității de instruire și prieteniei.
  • Ocicats sunt chiar cunoscuți că se bucură de a fi luați pentru plimbări cu un ham!
  • Crescătorii de pisoi OCI le vor vinde după ce au vârsta de 14 săptămâni și sunt susceptibili să fi fost spionați sau sterilați și ar trebui să aibă inoculările lor de bază.

În legătură cu o postare: Cele mai bune hamuri de pisici

Lucruri pe care ar trebui să le știi despre Ocicat

Dacă acest ghid vă va convinge că Ocicat este partenerul dvs. perfect, trebuie să vă asigurați că înțelegeți pe deplin toate nevoile lor înainte de a vă adopta. Pentru a vă ajuta să înțelegeți personalitatea lor și nevoile lor de sănătate, îngrijire și îngrijire, restul acestui ghid va trece prin informațiile esențiale de care veți avea nevoie.

Sănătate

Este un adevăr nefericit că unele rase sunt mai sănătoase decât altele. Din fericire, Ocicat este considerat o rasă destul de puternică și sănătoasă. Cu toate acestea, deși nu este nevoie să se panică și să vă faceți griji cu privire la sănătatea Ocicat, există câteva preocupări legate de orice părinte Ocicat ar trebui să fie conștient de. În mare parte, aceste preocupări de sănătate sunt asociate cu rasele abisinian, siamese și americane de scurtă durată, dar, deoarece Ocicat este descendent de la aceste rase, trebuie să vă familiarizați cu ei și simptomele lor.

Ocicats poate fi predispus la:

  • Gingivită
  • Amiloidoză renală
  • Cardiomiopatie hipertropica
  • Boala kinazei piruvat

Gingivita este o inflamație a gingiilor care pot provoca dureri în pisica voastră. Căutați o creștere comportament agresiv, excesiv de somnorizare și orice pierderea poftei de mâncare. Deoarece gingivita poate fi legată de placa bacteriană, este esențial să vă angajați la un regim de îngrijire dentară de înaltă calitate, cum ar fi periajul zilnic și curățarea profesională de două ori pe an.

Amiloidoza renală este comună în pisicile abisiniene. În esență, apare atunci când proteinele defectuoase înlocuiesc celulele sănătoase din organism, în special rinichii. Tind să se dezvolte înainte de vârsta de 5 ani și ar trebui să aveți grijă de sete și urinare excesivă, o calitate slabă a stratului și letargie, printre alte simptome. Dacă este posibil, este posibil să doriți să întrebați dacă au existat cazuri cunoscute de amiloidoză în strămoșii pisicilor dvs. atunci când adoptați.

Cardiomiopatia hipertrofică apare atunci când pereții inimii pisicii dvs. sunt îngroșate, făcându-l mai puțin eficient și provocând alte complicații de sănătate. Din păcate, este posibil să nu observați imediat cardiomiopatia hipertrofică a pisicii dvs., deoarece multe pisici nu afișează simptome. Cu toate acestea, veți observa afecțiuni secundare, cum ar fi cheagurile de sânge. Dacă Ocicatul dvs. pare să sufere de durere la nivelul membrelor sau de paralizia membrelor posterioare, luați-le la un veterinar cât mai curând posibil.

Piruvat kinaza este o altă boală care este comună în pisicile abisiniene. Este o boală moștenită care înseamnă că pisica dvs. lipsește cantități suficiente dintr-o enzimă importantă care prelungește durata de viață a celulelor roșii din sânge. Aceasta înseamnă că au mai puține celule roșii din sânge care circulă în orice moment și pot duce la anemie intermitentă. Uită-te la oboseală și un apetit redus. În cea mai mare parte, această anemie va trece, dar asigurați-vă că Ocicat are o mulțime de oportunități de odihnă când au nevoie și, dacă pisica dvs. pare să aibă oboseală cronică, ia-le la un veterinar. De asemenea, puteți solicita crescătorii să furnizeze strămoșii pisicilor dvs. și să efectuați un test de deficit PK.

Hrănire

Toate rasele de pisici necesită alimente de pisici de înaltă calitate bogate în proteine. Din păcate, multe alimente de pisică sunt așezate cu boabe ieftine, mai degrabă decât cu carne, deci verificați lista ingredientelor pentru a vă asigura că primul și al doilea ingrediente care sunt enumerate sunt carne. Este, de asemenea, o idee bună să căutați "Taurine". Taurina este un aminoacid pe care Ocicat va avea nevoie pentru viziunea lor și inima lor. În timp ce majoritatea alimentelor de pisică vor conține taurine ca standard, câțiva nu, deci merită întotdeauna verificarea.

Cel mai bine este să citiți instrucțiunile de pe alimentele de pisică pe care le-ați cumpărat, deoarece porțiunile recomandate pot varia, totuși, ca și cele mai multe pisici, ocicatele vor prefera două porțiuni mai mici, mai degrabă decât o porțiune mare de zi cu zi. Luați alocația zilnică recomandată de la ambalaj și împărțiți-o în jumătate. Apoi, oferă jumătate dimineața și jumătate în după-amiaza sau seara. Nu vă fie frică să întrebați medicul veterinar pentru sfaturi dacă aveți orice preocupare sau întrebări.

Nu este recomandat să vă hrăniți Ocicat utilizând metoda de hrănire gratuită, ceea ce înseamnă că castronul lor are întotdeauna alimente oferite pentru ca ei să piardă. Din păcate, o cauză comună a obezității. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că au o aprovizionare constantă de apă. Apa trebuie să fie proaspătă și curată și sugerăm că castronul lor de apă este ceramic sau oțel inoxidabil, pentru a descuraja bacteriile. Încercați să schimbați apa, cel puțin, de două ori pe zi și să nu le lăsați fără acces la apă.

În legătură cu o postare: Cele mai bune fântâni de apă pisică și Cele mai bune boluri pentru pisici pentru pisici

Îngrijire

Nu vă lăsați păcăliți de natura independentă a Ocicat, sunt animale sociale care au nevoie de o companie zilnică. Nu numai că sunt minunați în gospodăriile care au deja animale de companie, poate fi de fapt recomandabil să aveți mai multe animale de companie dacă probabil că veți petrece ore lungi de acasă la locul de muncă, deoarece Ocicat va deveni singuratic. De asemenea, trebuie să vă asigurați animalul și să jucați cu ei în fiecare zi odată ce sunteți acasă de la serviciu.

Ați putea dori, de asemenea: Jucării de pisici interactive

Îngrijirea

Un lucru minunat despre Ocicats este că blana lor spectaculoasă nu necesită multă atenție. În timp ce pisicile de lungă durată pot necesita periaj zilnic și îngrijirea, distanța dvs. de scurtcircuit trebuie doar să fie îngrijită o dată pe săptămână. Perii naturale de păr pot fi o potrivire bună pentru blănurile lor, iar părinții Ocicat folosesc o perie de cap. Nu uitați să fiți blând în timp ce vă periați și luați-o încet. Periajul poate fi o oportunitate fantastică de a lega cu pisica dvs., astfel încât să vă bucurați de ea!

O bună ordine de periaj este: Înapoi, laturi, stomac și piept. Vă puteți încerca cu atenție coada la sfârșit, dar fiți deosebit de blândiți și asigurați-vă că pisica dvs. este relaxată și fericită, deoarece pot fi surprinși când coada lor este atinsă. Ocicats se varsă, deci veți dori să creșteți periajul la două ori pe săptămână sau, eventual, în timpul sezonului de vărsare. În ceea ce privește scăldat, Ocicat dvs. ar trebui să se îngrijească în cea mai mare parte. Unii proprietari găsesc că nu trebuie să se scaldă niciodată un ocicat. Cu toate acestea, ca orice animal de companie, ele pot deveni în continuare murdare sau mirositoare. Dacă Ocicat-ul dvs. pare să se lupte să se mireze, poate fi un semn de boală, așa că ar trebui să le dați la veterinar.

Gestionarea ghearelor poate fi dificilă, în special cu pisicile atletice care se bucură de o viață activă. Ei au nevoie de ghearele lor pentru mobilitate și apărare, dar ghearele excesiv de ascuțite devin un pericol pentru familia ta și mobilierul tău. Dacă nu sunteți sigur cât de des să tăiați ghearele Ocicat, încercați o dată la trei săptămâni. Trebuie să utilizați tipul corect de tăiere de unghii, deoarece mașina de tuns unghiul uman poate sparge și deteriora ghearele și nu tăiați niciodată părțile roz ale unghiului. Doar tăiați partea albă a ghearei sau riscați durerea și sângerarea.

În legătură cu o postare: Cel mai bun cimbru de unghii de pisici

După cum am discutat deja, Ocicat sunt predispuse la gingivită, atât de mare îngrijire dentară este esențială. Trebuie să-ți curățați dinții în fiecare zi. Este posibil să se antreneze pisicile să nu reziste excesiv de curățarea dinților, dar veți dori să începeți de când sunt un pisoi. În primul rând, trebuie să le aducă să asocieze periuța de dinți cu ceva pozitiv, cum ar fi tratamentele, alimentele și lauda. De asemenea, trebuie să fiți blând atunci când vă periați și recompensați-le după spălare. Nu puteți folosi pasta de dinți umană și periuțele de dinți. Ei pot deteriora gura ocicatului și pot să-i facă rău.

Postări asemănatoare: Cea mai bună pastă de dinți de pisică și Cea mai bună periuță de dinți de pisică

Temperament

Ocicat este destul de unic atunci când vine vorba de personalitate și temperament, deoarece nu există o legătură clară între istoria sau aspectul său și comportamentul său. Spre deosebire de cele mai multe rase, nu a fost crescută cu un scop specific, dacă să fie utilizat pentru capturarea șoarecilor sau ca partener regal. În schimb, a fost produsul accidental al unui alt program de reproducere! Aceasta înseamnă că nu puteți face cu ușurință ipoteze despre nivelurile sale de energie, îi place sau nu-i place.

În mod similar, Ocicat arată ca o pisică sălbatică, dar nu o puteți judeca din aspectul său. Adesea, când oamenii se întâlnesc mai întâi cu un Ocicat, ei sunt atenți la ea, deoarece cred că poate avea o natură sălbatică, agresivă. Cu toate acestea, majoritatea ocicatilor sunt de fapt dulciuri complete. Sunt prietenoși și Animale de companie afectuoase, chiar și străinilor. Deși ca toate pisicile, acesta poate acționa agresiv când se simte amenințat, așa că nu ar trebui să căutați să faceți ceva, Ocicat este o completare excelentă pentru toate tipurile de familii, deoarece sunt atât de sociale. Ei sunt, de asemenea, foarte probabil să se înțeleagă bine cu alte animale de companie.

Un alt atribut important al Ocicat este inteligența lor. Le puteți învăța să răspundă la numele propriu și să vină când chemați. Aceasta înseamnă că vor avea nevoie de atenție și de stimulare intelectuală, astfel încât să le oferiți o mulțime de jucării și sesiuni de joc. Ele sunt similare agile, deci încercați o gamă largă de jucării care sunt potrivite atât pentru mintea lor ascuțită, cât și pentru corpurile atletice. Ei au fost cunoscuți că sunt posesivi peste jucăriile lor, așa că aveți grijă de un comportament agresiv când încercați să le luați, sau dacă o altă pisică joacă cu ei.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ocicat cat: informații, caracteristici și fapte