Infecții respiratorii în țestoase și broaște țestoase

Broască țestoasă acvatică pe o stâncă la apă

În mod similar cu o persoană care prinde o răceală sau de a obține pneumonie, broaște țestoase și țestoase sunt predispuse la dezvoltarea infecțiilor respiratorii. În timp ce noi Turtlele de companie nu au date de joc cu alte broaște țestoase care sunt bolnave, ele sunt adesea supuse unui mediu care le poate determina să se îmbolnăvească.

Cum o broasca broasca testoasa sau broasca testoasa?

Cel mai frecvent motiv pentru care o broască țestoasă sau broască țestoasă primește o infecție respiratorie se datorează ca mediul său fiind prea rece. Temperaturile la rece într-o incintă de broască țestoasă se datorează adesea:

  • Un bec sau un tampon de căldură ars
  • O fereastră liberă sau o ușă
  • Un ventilator care suflă pe incintă
  • O seară neobișnuit de rece sau o schimbare drastică a temperaturii

Transportul țestoaselor când este rece afară poate provoca, de asemenea, să obțină o răcire și se îmbolnăvește, precum și un spațiu de aer comun cu o broască țestoasă sau broască țestoasă bolnavă. Broasca țestoasă poate contracta aceeași infecție ca broască țestoasă bolnavă dacă este contagioasă, astfel încât orice broască țestoasă bolnavă să fie întotdeauna păstrată în carantină pentru a evita răspândirea germenilor.

Semne de căutare

Cele mai evidente semne de infecție respiratorie într-o broască țestoasă sau broască țestoasă sunt dificultăți de respirație, o scădere a energiei, o lipsă de apetit, înotul de înot, în imposibilitatea de a se scufunda, respirația gurii deschise, fluierul în timp ce respirația, și drenajul sau bulele provenite din gură, ochii sau nările.

Cât de gravă este?

O infecție rece sau respiratorie se poate transforma în pneumonie și poate pune viața pe broască țestoasă. Dacă broasca țestoasă merge mai mult de câteva zile fără a fi interesată de alimente și / sau prezintă niciun semn de a avea o răceală, nu ar trebui să fie ignorată.

Tratament

În primul rând, verificați temperaturile din incinta țestoaselor atât în ​​timpul zilei cât și pe timp de noapte. Dacă este o incintă mare, asigurați-vă că verificați mai multe zone ale acesteia pentru spoturile reci. Mai des decât nu, veți găsi că zona de basking nu este suficient de cald pentru broasca testoasa sau devine prea rece in incinte noaptea. Gândiți-vă la orice modificări pe care țestoasele le-a experimentat și vă puteți întreba aceste întrebări:

  • Turtleul tău a călătorit oriunde (i.E. la veterinarul, noua casă etc.)?
  • Ai mutat cusca?
  • Temperatura exterioară a schimbat drastic?
  • Puterea a ieșit recent?

În al doilea rând, corectați problemele dacă le găsiți. Dacă becurile au suflat sau temperatura aerului nu este ceea ce ar trebui să fie în interiorul incintei țestoasei, asigurați-vă că vă încălzi țestoasa. Uneori, doar creșterea temperaturii în incintă va face ca broasca testoasa să se simtă mai bine până când poate fi văzută de un veterinar. Creșterea umidității este de asemenea utilă în slăbirea oricăror resturi din tractul respirator al țeurului țestoasă, la fel ca un umidificator sau vaporizator vă ajută când aveți o răceală. Asigurați-vă că evitați utilizarea oricăror medicamente umane pentru broasca testoasa sau țestoasa dvs., dacă nu sunteți îndreptate să faceți acest lucru prin medicul veterinar.

În cele din urmă, programați o întâlnire cu dvs Exotice veterinar Deoarece cel mai probabil veți avea nevoie de medicamente sigure de broască țestoasă pentru a lupta o infecție. Citologia oricărei descărcări care se văd poate fi efectuată pentru a căuta o infecție, pot fi recomandate raze X dacă există modificări vizibile ale inimii sau plămânilor pentru a explica dificultăți de respirație, poate fi recomandată o cultură a descărcării, și alte teste de diagnosticare pot fi, de asemenea, discutate. În funcție de gravitatea infecției, medicul veterinar poate dori să ruleze aceste și alte teste sau să se simtă confortabil încercând mai întâi antibioticele.

Prevenirea

Trebuie să monitorizați întotdeauna temperaturile incintei țestoaselor. Asigurați-vă că ați verificat o varietate de puncte pe care țestoasele sau țestoasa dvs. le poate ajunge în incintă la momente diferite în timpul zilei de când pot varia. S-ar putea să găsiți că noaptea devine prea rece când lumina basking se oprește sau există un loc răcoros în partea din spate a incintei din cauza unui pescaj. Corectați toate problemele pe care le găsiți în incintă și asigurați-vă că vă mențineți broasca testoasă ori de câte ori trebuie să o lase să scadă probabilitatea de a ajunge la frig.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Infecții respiratorii în țestoase și broaște țestoase