De ce apa din rezervorul meu de broască țestoasă devine verde?

Turtle înot în rezervor

Apa verde în tancurile de broască țestoasă este adesea un rezultat al alge, care în sine nu este deosebit de dăunător. Cu toate acestea, este important să se examineze condițiile din rezervor care poate duce la o depășire a algelor, deoarece acestea pot indica alte probleme care ar putea fi potențial dăunătoare. Ori de câte ori aveți probleme de apă (apă tulbure sau mirositoare sau amoniac ridicată sau Nivele de azotate) Primele lucruri de evaluat sunt dimensiunea rezervorului dvs. și metodele de filtrare.

Condiții care promovează algele

Algele tind să crească bine în Tanks de broască țestoasă Deoarece deșeurile pe care țestoasele le produc acte ca substanțe nutritive pentru alge. În primul rând, asigurați-vă că broasca țestoasă este într-un rezervor suficient de mare - un rezervor care este prea mic poate duce la deșeuri care sunt foarte concentrate și perfecte pentru creșterea algelor. Ca regulă generală, rezervorul ar trebui să dețină cel puțin 10 galoane de apă pe centimetru de broască țestoasă - chiar mai mare este mai bine. Aceasta înseamnă că o broască țestoasă plină are nevoie de un rezervor mai mare de 100 de galoane. Dacă rezervorul este prea mic, calitatea apei va fi mult mai greu de întreținut, iar sănătatea și bunăstarea țestoasei voastre vor fi expuse riscului.

Găsirea filtrului potrivit

Găsirea unui filtru foarte puternic este următorul pas, de preferință a Filtru de tip canistister evaluat pentru un rezervor de trei până la patru ori dimensiunea rezervorului dvs. real de broască țestoasă. A magazin de animale vă poate ajuta să alegeți unul, deoarece țestoasele sunt dezordonate și au nevoie de filtrarea suplimentară. Hrănirea broască țestoasă într-un recipient separat poate, de asemenea, să reducă cantitatea de deșeuri din apă care poate duce la creșterea algelor. Când curățați filtrul, nu dezinfectați-l sau utilizați apă fierbinte pentru ao curăța, pentru că nu doriți să ucizi bacteriile benefice IT Harbors. Bacteriile bune sunt necesare pentru degradarea produselor deșeurilor din țestoase.

Iluminarea rezervorului

Asigurați-vă că lumini pe rezervorul dvs. de broască țestoasă nu sunt prea lungi. Luminile ar trebui să fie pe timp de 12 ore sau așa mai mult pe zi, dacă acestea sunt mai lungi, pot contribui la creșterea algelor (să nu mai vorbim de stresarea broasca testoasa). Nu fiți tentați să tăiați prea mult iluminatul - în timp ce luminile contribuie la creșterea algelor, iluminarea corespunzătoare (ambele Basking și UVA / UVB) este esențială pentru sănătatea țestoasă. Cu toate acestea, dacă rezervorul primește orice lumină puternică a soarelui, mutați-o din lumină poate ajuta semnificativ.

Calitatea apei

Menținerea rezervorului curat este vitală pentru calitatea apei și va ajuta la algele - "Diluția este soluția la poluare", după cum se spune. Rețineți că există întotdeauna unele alge în rezervor și, probabil, chiar și pe coaja de broască țestoasă, încercând să eliminați total algele este inutilă și inutilă. Scopul este de a păstra algele sub control, dar mai important, asigurați-vă că calitatea apei este bună.

De asemenea, puteți adăuga animalele care mănâncă alge melci și Plecos. Cu toate acestea, broasca testoasa le poate manca, astfel încât va trebui să le înlocuiți în mod continuu.

Urmăriți acum: nume de top și fapte despre țestoasele de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce apa din rezervorul meu de broască țestoasă devine verde?