Broască țestoasă și broască țestoasă

Close-up de o coajă de broască țestoasă

Țestoase și broaște țestoase din diferite specii au cochilii care variază în funcție de dimensiune, culoare și formă, dar toți au un lucru în comun - cochilii lor sunt greu și de protecție. Uneori, condițiile de mediu, nutriția, bolile sau traumele pot modifica aspectul și eficacitatea acestor cochilii și cunoașterea mai multor despre ele vă pot ajuta să determinați dacă țestoasa sau țestoasa dvs. este sănătoasă.

Coade normale

Turtles și țestoase au o carapace (coaja de sus sau dorsală) și un plaston (carcasa inferioară sau ventrală), ambele ar trebui să fie întotdeauna grele (cu excepția cazului în care este o broască țestoasă sau o specie de apă broasca testoasa care are întotdeauna o coajă moale). Ambele părți ale cochiliei sunt conectate pe partea laterală a corpului pentru a proteja organele de broască țestoasă și majoritatea corpului său.

Coaja de broască țestoasă este alcătuită din secțiuni vizibile menționate ca scutece. Scuzele sunt fabricate din keratină, similar cu unghiile. Scuzele acoperă un strat de epiteliu care acoperă coaja osoasă. Pe măsură ce broasca țestoasă sau broasca țestoasă crește, secretele de epiteliu mai nou și mai mari scutele sub scutecele exterioare. Stratul exterior al scutetelor este cel mai vechi. Aceste scutes în unele specii de țestoase de apă vor arunca în mod normal ca secțiuni individuale, pe măsură ce broasca țestoasă crește și își aruncă pielea, dar osul de sub scutece nu ar trebui să fie niciodată expus. Turturile de terenuri și țestoasele nu își scutură scutecele, dar straturile exterioare sunt adesea uzate în specii care sapa Burrows. Coloana vertebrală și coastele de broască țestoasă sunt atașate la oasele cochiliei carapacei.

Pyramiding

Deoarece cochilii de broască țestoasă pot varia în aparență de la specii la specii, unele broaște țestoase și broaște țestoase au vârfuri în mod natural la cochilii lor (cum ar fi INDIAN STAR Tortoise), dar majoritatea speciilor nu.

Piramiderea se referă la forma anormală că secțiunile individuale (scutește) în formă de piramidă sau vârf ridicat. Este, de obicei, o problemă de creștere și apare cu malnutriție cronică sau iluminare necorespunzătoare. Țestoasele sălbatice și broaștele de broaște țestoase nu primesc această problemă decât dacă un fel de traume determină ca coaja să pară piramidie.

Este broasca testoasa un băiat sau o fată?

Prea mult dintr-o cerință dietetică specifică, cum ar fi proteina, o lipsă de calciu sau vitamina D în dietă sau fără iluminare ultravioletă (UVB) care permite producția de vitamina D, pot produce piramide pe broască țestoasă sau broască țestoasă. Aceste malformații sunt complet evitate prin furnizarea de alimente adecvate, iluminat, și medii pentru țestoasele tale. Aceste piramide vor rămâne pentru viața broasca testoasă, chiar și după corectarea problemelor cu nutriția și creșterea corespunzătoare.

Shell Rot

"Rot" este un termen pe care entuziaștii reptilați folosesc pentru a se referi la o infecție undeva pe corp. Rotul de cochilie se referă, evident, la o infecție a cochiliei. Atât carapace, cât și plastron pot obține putregaiul de coajă.

Rotul de coajă este de obicei cauzat de bacterii care cresc în medii murdare, cum ar fi cu apă murdară (prin urmare, este important să știți Cum să păstrați apa în rezervorul dvs. de broască țestoasă acvatică curat) sau lenjerie de pat matrițe. Se întâmplă atunci când bacteriile infectează vasele de sânge și coaja de broască țestoasă și, în cele din urmă, va provoca gropi mici și divoți sau vor da un aspect mâncat de molii. Petele moi pot începe să formeze sau chiar să aibă zone de descărcare sângeroasă. Foarte rău putregai de cochilie va provoca greșeli întregi să cadă, expunând osul (și nervii) dedesubt.

Shell Rot are nevoie de antibiotice agresive pentru a trata și va dura mult timp pentru a se vindeca. Contactați-vă medicul veterinar de exotică Dacă credeți că broasca țestoasă are o infecție înainte de a provoca dureri de broască țestoasă.

Scud

Boala ulcerativă cutanată septicemică (SCUD) este o boală gravă care poate începe ca o infecție pe cochilie de la un fel de traume sau rană combinată cu o creștere slabă. În cele din urmă va afecta ficatul și alte organe datorită bacteriilor care intră în sânge de la rană pe coajă. Ar trebui să vă scoateți broasca testoasa sau țestoasa de către un exotic veterinar dacă are vreodată rană sau traume.

Vărsare

În multe specii de broaște țestoase de apă, scutecele individuale ar trebui să arunce în mod natural o dată sau de două ori pe an și să expună numai scutele noi dedesubt. Dacă scufundările se încadrează și expunerea osului de cremă / alb, atunci este cel mai probabil o infecție gravă sau un fel de traume care au avut loc la coajă. Osul expus este dureros de broasca testoasa si este foarte grave.

Boala osoasă metabolică

MBD (boala osoasă metabolică) este rezultatul broască țestoasă care primește raze de calciu, vitamina D și UVB inadecvate. Aceasta provoacă oasele lor să-și piardă calciul și cochilii lor în cele din urmă se înmoaie sau devin malformate. Poate fi ușor evitată cu o creștere și nutriție adecvată și adesea corectate cu terapii agresive.

Ține ochii

Toate în toate, cochilii de broască țestoasă ar trebui să fie în mod obișnuit fără alge, destul de netede și chiar și grele. Există întotdeauna excepții de la reguli, dar dacă coaja de broască țestoasă sau broască țestoasă arată vreodată ciudat pentru a fi sigur că l-ai verificat de către Vet. Reptile vindecă și cresc foarte încet, astfel încât să poată dura ani pentru ca efectele deteriorării coajă să dispară dacă sunt lăsate netratate.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Lecția: Aflați mai multe despre broască țestoasă de pui de vestInstitutul de resurse naturale Texas A & M

  2. Pyramiding. Arizona Spitalul Animal Exotic

  3. Superful de cochilie putregai pe broască țestoasă. Miramonte Spitalul Veterinar

  4. Bolile bacteriene ale reptilelorManualul veterinar

  5. Boala osoasă metabolică în reptileAvian și veterinari exotice

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Broască țestoasă și broască țestoasă