Cât timp trăiesc țestoasele?

Baby Turtle înot

Nu este un secret Turtles sunt cunoscute pentru a trăi vieți mai lungi decât multe alte animale de companie. Unele specii de broaște țestoase pot trăi 100 de ani sau mai mult. Mai multe specii comune de țestoase de apă pentru animale de companie pot trăi în vârsta de 40 de ani, deși există mulți factori care vor influența cât timp trăiește țestoasele dvs. de companie. Durata de viață a țestoaselor depinde de specia sa, de dieta și de alte aspecte ale mediului său pe care le puteți controla.

Dacă sperați să cunoașteți durata de viață a țestoasei dvs., identificați mai întâi speciile din broască țestoasă. Glisoarele roșii, dacă sunt îngrijite corespunzător, sunt susceptibile de a supraviețui în vârsta de 30 de ani. Țestoasele pot trăi cu ușurință peste anii `50 și chiar și în anii 80, ceea ce înseamnă că este posibil ca broasca testoasa sau broasca țestoasa să vă depășească. Timp pentru a elabora acest lucru! (Nu, serios.)

Linia de jos este că majoritatea țestoaselor vor trăi cu ușurință cel puțin câteva decenii dacă supraviețuiesc în primii câțiva ani de viață.

Timpul de viață tipic de țestoase PET populare în captivitate
Glisorul roșu25 până la 35 de ani
Map Turtle15 până la 25 de ani
Turtle din lemn40 până la 55 de ani
Turtle de turtă estică50 de ani
Turtle vopsit25 până la 30 de ani
Broasca țestoasă rusă40+ ani
Țestoasa grecească100 de ani sau mai mult
Leopard Tortoise100 de ani sau mai mult

Țestoasele și țestoasele mai mari pot trăi o viață extrem de lungă. Specii mai mici care sunt mai frecvente ca animalele de companie sunt mai scurte, dar pot supraviețui mai multe decenii. Există multe înregistrări de broaște țestoase care au trăit aproape 200 de ani (sau chiar mai mult). Este greu să verificați aceste afirmații, deoarece țestoasele au depășit în mod evident proprietarii lor. Adwaita, o broască țestoasă aldabra, este probabil cea mai lungă broască țestoasă în evidență. ADWAITA a trăit într-o grădină zoologică în India și a murit la vârsta de 255 de ani dacă vor fi credeți că pretențiile. Aceste date nu au fost verificate.

Alte broaște țestoase de lungă durată includ Timotei, care au murit la vârsta de 160 de ani, o țestoasă gigant Galapagos care a murit la vârsta de 175 de ani, o țestoasă gigant Seychelles care a murit la vârsta de 187 ani și Tu`i Malila, a țestoasă radiată care a murit la vârsta de 188 de ani. Aproape toate aceste date sunt estimări care nu pot fi cu adevărat confirmate.

Cheile la sănătatea țestoasei tale

Desigur, hrănirea broaștelor țestoase o dietă sănătoasă este o componentă importantă de a ajuta la trăirea unei vieți lungi și sănătoase. Dietele de broască țestoasă pot varia foarte mult în funcție de specie. Unele specii, cum ar fi Softshell Turtle, mânca cea mai mare parte pește și carne. Alte specii, cum ar fi glisorul cu urechi roșii, mănâncă un amestec de insecte, pește și legume.

Asigurați-vă că cercetați în mod corespunzător dieta ideală a noului dvs. țestoasă de companie. Multe țestoase se descurcă bine cu un amestec de pelete de broască țestoasă și alimente proaspete, dar proporțiile exacte și tipurile de pelete și alimentele proaspete vor varia foarte mult. O dietă adecvată poate ajuta la evitarea deficienței vitaminei A, una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate pentru țestoasele de companie. Deficitul de calciu, adesea secundar la deficitul de vitamina D, este o problemă majoră în țestoasele și țestoasele care sunt ținute în interior fără o lumină UV și pot provoca Shelluri moi și o creștere slabă.

O dietă nu este singura componentă a unei broaște țestoase sănătoase. Asigurați-vă că broasca țestoasă este bine îngrijită - pentru vizitele regulate de VET. O incintă curată cu suficient spațiu va merge, de asemenea, o cale lungă de a păstra boala de broască țestoasă. Condiții murdare de viață și stresul care vine cu ei pot scurta dramatic viața țestoasei tale. Temperatura adecvată este, de asemenea, importantă pentru păstrarea broaștelor turistice și sănătoase.

Menținerea unui rezervor Swank: De ce țestoasele de companie au nevoie de apă curată

Amenințări comune

Fiți conștienți de bolile tipice care vă amenință speciile specifice de broască țestoasă. Acest lucru vă va ajuta să știți cum să le preveniți sau să prindeți simptomele mai devreme. Abcese, infecții de coajă, infecții respiratorii și paraziți sunt relativ frecvente în țestoasele de companie. Abcesele și infecțiile respiratorii sunt adesea secundare la o deficiență de vitamină A, în timp ce infecțiile cu coajă provin de obicei de la o calitate slabă a apei sau de la un prejudiciu. Probabil că nu veți observa paraziți decât dacă aveți VET-ul dvs. Fecal Fecaling pentru animalul dvs. de companie.

Țestoase că trăiesc în iazuri în aer liber sau țestoasele care trăiesc în curte sunt mai vulnerabile la predarea și elementele decât omologii lor în interior. Riscurile zilnice pentru o broască țestoasă în aer liber sunt mult mai mari decât riscurile pentru o broască țestoasă interioară, deci asigurați-vă că iazul sau habitatul este asigurat de la prădători și are o protecție adecvată față de elemente. O broască țestoasă în aer liber poate fi mâncată sau hărțuită de alte animale de companie și faunei sălbatice. Asigurați-vă că animalul dvs. de companie nu poate scăpa de habitat prin înflorire sub garduri. Păstrați animalele sălbatice care ar putea să vă expună animalul la boli.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât timp trăiesc țestoasele?