O introducere a broaștelor de țestoase de companie

O broască țestoasă adultă pe iarbă

Broasca țestoasă pentru animale de companie sunt animale de companie populare pentru mulți oameni, deoarece sunt liniștiți, drăguți (mai ales ca hatchlings) și nu aruncați nici o blană. Dar Tortozele pot trăi foarte mult timp (oriunde de la 50 la 100 de ani). Dacă luați unul ca un animal de companie, fiți pregătit să oferiți o viață de îngrijire și să vă considerați că animalul dvs. de companie ar putea chiar să vă depășească dacă alegeți să păstrați unul ca un animal de companie.

Comportament și temperament

Cele mai multe broaște țestoase sunt docile și au tendința de a fi timizi dacă doi bărbați sunt pusă într-o incintă unul cu celălalt. Acest lucru nu este recomandabil - două țestoase masculine ar putea deveni agresive unul față de celălalt și chiar se pot ataca reciproc, uneori ducând la vătămări grave.

Cele mai multe țestoase sunt prea mari pentru a se ocupa ca adulți și este recomandabil să nu se ocupe de nici o mare măsură atunci când sunt mai mici, fie. Acest lucru poate provoca stresul de țestoasă, care duce adesea la boală dacă situația stresantă este în curs de desfășurare.

Cel mai mare dezavantaj la a broasca testoasa de animale de companie Pentru majoritatea oamenilor este durata lor lungă de viață. Țestoase mai mari, cum ar fi Sulcata, pot trăi mai mult de 70 de ani, deci va trebui să aveți un plan de îngrijire pentru o broască țestoasă de animale de companie în vârsta lor (și dvs.).

Locuințe

Multe specii de țestoase sunt destul de mari și au nevoie de o incintă de dimensiuni decente, de preferință în aer liber. Din cauza acestor aranjamente preferate de locuințe, țestoasele de companie sunt cele mai potrivite pentru zonele cu climă mai blândă.

În funcție de temperaturile unde provine țestoasa și zona în care locuiți, poate fi necesar să aduceți țestoasele de companie în interior peste noapte sau în timpul vremii mai reci și cu broaștele de țestoase mai mari Locuințe interioare poate fi o mare provocare. Unele specii trebuie, de asemenea, să hiberneze, care pot fi foarte stresante pe broască țestoasă și necesită condiții speciale de mediu.

Când construiți un stilou în aer liber, trebuie să vă asigurați că este puternic și că vă îngropați gardurile dacă aveți o broască țestoasă de companie. Broaștele de țestoase sunt destul de puternice, în special cele mai mari, iar incintele subțire nu le vor ține foarte mult timp.

Unele țestoase urcă, de asemenea, surprinzător de bine, deci pot necesita un stilou acoperiș. Este, de asemenea, foarte important să vă asigurați că carcasa păstrează prădătorii (inclusiv câini). Asigurați-vă că nu există pericole în stilou, inclusiv plante otrăvitoare. Furnizați numai apă superficială, obiecte ascuțite și nici obiecte mici, necorespunzătoare, care pot fi ingerate accidental.

De asemenea, pentru unele broaște țestoase, încercarea de a urca pași sau alte obstacole, poate duce la faptul că le-au dat seama pe spatele lor, ceea ce este ceva care ar trebui evitat. Cele mai multe țestoase de companie vor avea nevoie, de asemenea, de un adăpost în aer liber, cum ar fi o casă de câine (mulți proprietari de multe ori căldură acesteia).

Alimente și apă

Tortozele pot face animale interesante, deși pot prezenta unele provocări datorită dimensiunilor și obiceiurilor alimentare. Dietele variază pe baza speciilor, dar toate broaștele de țestoase de companie au o varietate de alimente cu o atenție deosebită acordată sumei de rughage, precum și balanțele de calciu / fosfor ale alimentelor lor.

Unele specii au apetite voasice și au nevoie, de asemenea, de o cantitate mare de alimente. Timpul pentru pregătirea zilnică a alimentelor și costurile asociate cu cantitatea de alimente o broască țestoasă trebuie luate în considerare înainte de a obține unul ca un animal de companie.

1:03

Urmăriți acum: nume de top și fapte despre țestoasele de companie

Alegerea animalului dvs. de companie

Este cel mai bine, ca și cu orice reptile, pentru a obține o broască țestoasă captivă de animale de companie, dacă este posibil. Acest lucru nu este ușor de făcut pentru anumite specii, dar condițiile de capturare și de expediere pot fi îngrozitoare și pot duce la animalele stresate care sunt mai predispuse la boală. Este, de asemenea, posibilă în unele zone pentru a localiza țestoasele de animale de companie de la salvare - multe dintre acestea sunt de la proprietarii care au decis că nu se pot ocupa de cantitatea de întreținere și de îngrijire o țestoasă necesită.

Orice țestoasă de animale de companie care este nouă pentru gospodăria dvs. trebuie verificată pentru paraziți și carantină pentru o vreme pentru a se asigura că este sănătoasă, mai ales dacă sunt prezente alte broaște țestoase. Unele specii pot fi agresive cu alte broaște țestoase și, dacă un cuplu de bărbați sunt ținute prea mici de lupte cu incinte, poate rezulta. Acest lucru ar putea duce la răniri potențial grave în jurul ochilor și la picioare.

Este vital să alegeți speciile potrivite de țestoasă de companie pentru dvs. pe baza nevoilor locuințelor, a nevoilor de mediu și a cerințelor de dietă. Diferite specii au dimensiuni semnificativ diferite, temperatură și nevoie de lumină, diete, iar unele trebuie să hiberneze în timp ce alții nu.

Asigurați-vă că cercetați fiecare specie individuală de țestoasă pe care o aveți în vedere înainte de a vă achiziționa noul animal de companie. Tortozele comune ale animalelor de companie includ rus, roșu-picior (și Șurub de cireș soiuri), sulcata, țestoase grecești și radiate, dar există și multe altele.

Probleme comune de sănătate

Ca majoritatea reptilelor, țestoasele sunt predispuse la infecțiile respiratorii. Tortozele de companie care au fost ridicate în sălbăticie sunt mai susceptibile de a suferi de infecții respiratorii, care rezultă din condiții nesanitare. O broască țestoasă va apărea letargică, pierde în greutate și poate arăta excesul de mucus în jurul gurii și pasajelor nazale. Semnele timpurii ale unei infecții respiratorii includ respirația șuierătoare și o broască țestoasă care refuză alimentele.

Infecție respiratorie sunt de obicei tratate cu antibiotice care sunt date prin injectare. Dar acest lucru necesită un diagnostic dintr-un medic veterinar de reptile calificate. În timp ce țestoasa dvs. este supusă unui tratament pentru o infecție respiratorie, ar trebui să fie păstrată caldă

Tortoizele sunt, de asemenea, susceptibile la boala osoasă metabolică (MBD), care este rezultatul unei diete care nu are suficient calciu. Ca multe reptile, broaștele de țestoase trebuie să fie expuse la radiațiile ultraviolete A și B (UVA / B) pentru a putea absorbi calciul. Broaștele de țestoase în sălbăticie în mod obișnuit, în mod obișnuit, în soare pentru majoritatea orelor lor de veghe pentru a obține acest nivel de expunere UVA / B.

Dacă o broască țestoasă nu obține suficient calciu, coaja îi va arăta mai întâi semnele. Dacă este o țestoasă tânără, coaja nu poate crește la o rată suficient de rapidă. Tortozele mai vechi pot dezvolta oase slabe în picioare și au dificultăți de mers pe jos sau chiar suferă fracturi osoase.

MBD este tratabil, dar cu cât persistă mai mult, cu atât mai puține șanse de recuperare a țestoasei are. Consultați un medic veterinar calificat, care probabil va recomanda o dietă grele de calciu și o mai mare expunere la lumina soarelui sau la razele UVA / B.

Specii adecvate

Așa cum considerați că aduceți o broască țestoasă de companie în casa dvs., puteți găsi că este util să citiți mai departe despre anumite specii menționate aici, cum ar fi Sulcata, Țestoasa grecească, si Broască țestoasă roșie. Tortoza lui Hermann Este o altă specie bună pentru a păstra animalele de companie, sau puteți găsi că o altă rasă de broască țestoasă ar fi animalul potrivit pentru dvs.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. General General TortoiseChicago Exotice Spitalul de animale

  2. Îngrijirea bolii osoase metaboliceChicago Exotice Spitalul de animale

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » O introducere a broaștelor de țestoase de companie