Feline ghid ghid: ce trebuie să știți

Două pisici înfundate

Determinarea dacă o pisică este bărbat sau femeie poate prezenta o provocare. În timp ce determinarea sexului unei pisici adulte poate fi dificilă, uneori pare aproape imposibilă în pisoi!

Înțelegerea diferențelor dintre anatomia masculină și cea feminină poate ajuta la facilitarea acestui proces. Citiți mai departe pentru detalii despre sistemul de reproducere felină și derulați până la partea de jos a acestui articol pentru un ghid de genitalia felin care vă va ajuta să identificați diferențele dintre pisicile de sex masculin și feminin.

Sistemul de reproducere feminin

Femeie Cat de ragdoll

În primul rând, să vorbim despre sistemul de reproducere feminin în pisici.

Organul de sex primar din pisicile de sex feminin este ovarul. Pisicile feminine sunt de obicei născute cu două ovare, care încep să producă ouă și hormoni sexuali odată ce un pisoi ajunge la aproximativ șase luni de vârstă.

Hormonii sexuali feminini joacă un rol important în dezvoltarea sexuală și sarcina de pisici feminine intacte. Estrogenul este necesar pentru dezvoltarea și maturarea ouălor, în timp ce progesteronul acționează în primul rând pentru a pregăti corpul și uterul pentru sarcină.

Ovarele sunt situate pe ambele părți ale corpului, lângă rinichi. Ele sunt conectate la uterul prin oviducts, cunoscuți și ca tuburi uterine. Există două oviducte, una pentru fiecare ovar.

Când un ou este eliberat din ovar, acesta călătorește pe oviductul spre uter. Oviductul este locul în care se produce fertilizarea cu sperma; Oul fertilizat intră apoi pe uterul pentru a implanta în peretele uterin.

Uterul unei pisici, ca uterul uman, este locul unde se dezvoltă sarcina. Cu toate acestea, uterul unei pisici are o formă foarte diferită decât un uter uman. În timp ce un uter uman arată ca o pere cu capul în jos, uterul felin constă din două coarne uterine lungi, conectate într-o formă "V".

Uterul felinar este descris ca bicornuat, adică "două coarne.Aceste coarne uterine lungi permit ca pisicile multiple să se dezvolte simultan în interiorul uterului.

Uterul este sigilat din lumea exterioară de către col uterin. Cervixul rămâne strâns închis o mare parte a timpului, în special în timpul sarcinii. Acest lucru ajută la menținerea bacteriilor să intre în uter și să provoace infecții.

Cervixul separă uterul de la vagin, care este un tub muscular care conectează uterul la vulva externă.

Ciclul estros

Pisicile intră în estrus, sau căldură, sezonier. Ciclul lor vamal sau ciclul de căldură, este controlat de o lungime de zi. Pisicile în aer liber au cicluri mai frecvente în primăvară și vară, când zilele sunt mai lungi. Datorită iluminării artificiale, cu toate acestea, pisicile de interior pot circula pe tot parcursul anului.

Când creierul simte lumina naturală adecvată, acesta eliberează un hormon numit hormon de stimulare a foliculului (FSH). Hormonul de stimulare a foliculului stimulează foliculii de ou în ovar pentru a se dezvolta și matur, stimulând, de asemenea, ovarul de a produce estrogen. Această cascadă hormonală declanșează începutul ciclului viu.

Există un număr de comportamente care pot indica faptul că pisica dvs. este în căldură. Spre deosebire de câini, pisicile nu au de obicei sângerare vizibilă în timpul căldurii. În schimb, pisica dvs. poate deveni extrem de afectuoasă, frecvent frecventă împotriva proprietarilor lor sau se rostogolește pe podea pentru a solicita afecțiunea. Ea poate urina mai des decât de obicei sau marchează suprafețe verticale în afara căsuței ei.

În cele din urmă, este posibil să observați o creștere a numărului de pisici intacte de sex masculin (tomcati) care se agăță în jurul casei dvs., deoarece sunt atrase de mirosul unei femei în căldură.

Spre deosebire de multe alte mamifere, pisicile nu ovulează automat (eliberați ouăle) odată ce acestea sunt în căldură. În schimb, pisicile sunt ovulatoare induse. Ei nu ovulează până când se împerechează cu un bărbat. Stimularea mecanică a vaginului și a cervixului duce la eliberarea hormonului luteinizant (LH), un hormon care declanșează ovulația. Dacă o femeie nu este crescută în timp ce este în căldură, nu vor fi eliberate ouă.

Efectele spargerii unei pisici de sex feminin

Pisica care primește tratament din medicul veterinar

Puteți alege să vă spionați pisica pentru a preveni sarcina și pentru a reduce riscul de probleme de sănătate legate de tractul de reproducere feminin.

Când o pisică de sex feminin este spartă, întregul tract de reproducere este îndepărtat, de la ovare la colul uterin. (Mai puțin frecvent, veterinarii pot efectua o intervenție chirurgicală numită o ovariectomie, în care ovarele sunt îndepărtate, dar oviducturile, uterul și colulervix sunt lăsate în urmă.)

Există două efecte primare ale acestei intervenții chirurgicale. În primul rând, ovarele nu mai produc ouă; Prin urmare, femeia nu mai poate rămâne gravidă. În plus, ovarele nu mai produce hormoni sexuali.

Prin urmare, pisica de sex feminin spulger nu are aceleași fluctuații hormonale pe care o face o pisică intactă de sex feminin. Pisicile de sex feminin spulbed nu vor mai intra în căldură sau nu vor atrage bărbați.

Beneficiile pe termen lung ale spargerii pisicii tale sunt numeroase. Sparând o pisică timpurie în viață reduce semnificativ riscul de a dezvolta cancer mamar (sân), care este adesea malign în pisici și potențial fatal.

În plus, spionarea pisicii dvs. elimină și riscul de cancer ovarian, uterin și cervical. Pisicile de sex feminin spulbed sunt, de asemenea, mai puțin probabil să se plimbe, mai puțin probabil să marcheze în interior și să aibă o durată de viață mai lungă decât pisicile intacte de sex feminin.

Sistemul de reproducere masculin

Veterinar de ridicare Kitten

Sistemul de reproducere masculin are caracteristici unice care afectează mai multe aspecte ale fiziologiei, comportamentului și mai mult.

Organul de sex primar din pisicile masculine este testicul sau testicul. Testele produc spermă și hormonul sexual masculin, testosteron. Testosteronul este necesar pentru maturarea organelor de reproducere masculine (cum ar fi prostata) și pentru comportamentul sexual.

Testiculele sunt adăpostite în cadrul scrotului. Temperatura internă a corpului este prea mare pentru a permite ca sperma să se maturizeze; Scrotul permite testiculelor să rămână în afara corpului, la o temperatură mai reciună care conduce la producția de spermă.

Sperma călătorește de la testicul la epididim. Sperma mature în epididim și sunt stocate acolo până la ejaculare. Spermele sunt apoi combinate cu partea fluidă a materialului seminal, care este creată de glanda prostată și călătorește prin Ductus deferens la uretra pentru ejaculare.

Efectele neutilizării unei pisici masculine

Pisica purtand un con

Neuterizarea unei pisici masculine ajută la reducerea riscului de probleme de sănătate și a problemelor comportamentale legate de sistemul de reproducere.

Neuterizarea unei pisici masculine nu numai că oprește producția de spermă, oprește, de asemenea, producția de testosteron. Aceasta înseamnă că pisica dvs. de sex masculin sterilizată este mai puțin probabil să se plimbe, mai puțin probabilă pentru urină și mai puțin probabil să arate agresiune față de colegii de casă. În plus, neuterizarea pisicii dvs. elimină riscul de cancer testicular și reduce probabilitatea problemelor de prostată.

Determinarea sexului pisicilor

Feline genitalia ilustrare

Spre deosebire de câini, care au un penis evident care este vizibil de la o vârstă fragedă, diferențele dintre pisicile masculine și cele feminine sunt relativ subtile. Pisicile de sex masculin adesea nu au testicule vizibile până când nu sunt de două până la trei luni, ceea ce poate să-și determine sexul înainte de acest timp mai provocator decât este în pisicile adulte.

Când determinați sexul unui pisoi, primul pas este să ridicați coada pisoiului. Când faceți acest lucru, veți vedea anusul situat imediat sub coadă. Sub anus este deschiderea genitală.

Această deschidere este rotundă la bărbați, în timp ce apare ca o fantă verticală la femei. În plus, deschiderea genitală într-o pisică feminină va părea mai aproape de anus decât deschiderea genitală a unui pisoi masculin. Dacă testele încep să coboare în scrot, puteți observa o mică umflare între anus și deschiderea genitală a unui pisoi masculin.

De asemenea, puteți utiliza semne de punctuație ca o analogie pentru genitalia felină. O zonă genitală a pisoiului de sex masculin va arăta ca un colon (:) cu anusul deasupra și o deschidere genitală rotundă de mai jos. O zonă genitală a pisoiului de sex feminin va arăta mai mult ca un punct și virgulă (;) cu anusul deasupra și o fantă verticală a unei deschideri genitale de mai jos.

În plus față de deschiderile genitale, culoarea poate fi utilă în determinarea sexului. Majoritatea covârșitoare a pisicilor Calico și Tortoishell (negru, alb și portocalie în combinație) sunt femele; Este rar să vezi un bărbat calico sau broaște țestoase.

Pisicile portocalii sunt de obicei bărbați, deși legătura dintre culoarea portocalie și sexul masculin este mult mai slabă decât legătura dintre culoarea Calico / Tortoiseshell și sexul feminin.

Consultați medicul veterinar

Dacă aveți întrebări despre sănătatea reproducerii pisicii dvs. sau despre Cum să faci un pisoi, Consultați medicul veterinar. Ei pot efectua un examen fizic aprofundat și pot răspunde la orice întrebări pe care le puteți avea despre organele genitale ale pisicilor sau despre sănătatea reproducerii.

întrebări frecvente

Ce arata privatii pisicilor masculi?

Dacă ridicați o coadă de pisică masculină, veți vedea două deschideri rotunde. Deschiderea mai mare (mai aproape de coadă) este anusul, în timp ce deschiderea mai mică este deschiderea genitală. Acest lucru în contrast cu femeile, a căror deschidere genitală arată mai mult ca o fantă decât o deschidere rotundă.

La ce vârstă puteți spune sexul unui pisoi?

Chiar și veterinarii pot lupta pentru a determina vârsta unui pisoi nou-născut. În majoritatea cazurilor, vârsta unui pisoi devine mai ușor de determinat la aproximativ 4-6 săptămâni.

Sunt pisicile de sex masculin mai bune decât femeile?

Fiecare proprietar de pisici are propria lor preferință distinctă. Masculii au o reputație pentru că sunt mai prietenoși decât femelele, care atrag mai multor oameni, dar ei pot fi, de asemenea, mai probabil să marcheze urina în interiorul casei. Ca și oamenii, pisicile sunt indivizi. În timp ce oamenii pot încerca să generalizeze despre diferențele dintre ele, există întotdeauna excepții de la acele stereotipuri.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Feline ghid ghid: ce trebuie să știți