Cum de a determina un sex de șarpe

Cum să spui sexul unui șarpe

Uneori Proprietari de șarpe Vrei să știi cum să-i sex pe șarpe. Problema este că nu este la fel de simplu să afli dacă un șarpe este bărbat sau femeie, așa cum este în multe alte animale. Pe șerpii din afară, bărbatul și femeile arată similar. Cu toate acestea, cu un pic de experiență, există modalități de a face diferența între cele două.

Următoarele metode de șerpi de sex trebuie făcute numai de către îngrijitorii cu experiență sau personalul veterinar. Dacă sunteți un începător în șerpi și doriți să cunoașteți sexul șarpelui dvs., găsiți un aspect de reptile cu experiență sau veterinar pentru a vă demonstra aceste metode. Există un risc de rănire a șarpelui dacă se fac incorect.

Caracteristicile coastei

Șerpii masculi au o pereche de hemipene în formă de tub (organe sexuale) care stau în mod normal în interiorul corpului lor. Ele sunt, în principiu, două pensiuni mici, care sunt ținute în siguranță în coada șarpelui. Șerpii de sex feminin nu au hemipene.

Hemipenele sunt situate chiar sub deschiderea cloacal (ventilă) și în jos de-a lungul coada de pe ambele părți ale liniei mediane ale șarpelui. Din moment ce aceste organe sexuale sunt adăpostite în interiorul șarpelui masculin, pot să nu fie evident pentru tine la început. Există indicii vizibile că sunt acolo, totuși. Puteți privi forma și lungimea coada pentru a vă ajuta să descifrați dacă șarpele dvs. este sau nu un bărbat.

Masculii vor avea o coadă (porțiunea șarpelui începând cu deschiderea cloacală) care este mai groasă și mai lungă decât omologii lor de sex feminin. De asemenea, se blochează în mod diferit, începând cu gros și apoi se diluează brusc la vârf. Șerpii feminini au o coadă mai subțire și mai scurtă decât un bărbat și se compară în mod egal la vârf.

În timp ce diferențele pot fi destul de notabile atunci când compararea șerpilor una lângă alta, este mai dificil de sexul unui șarpe dacă nu aveți un bărbat și o femeie să se compare. Acesta este motivul pentru care următoarele metode sunt utilizate mai frecvent pentru a identifica cu exactitate un sex de șarpe decât privirea la caracteristicile coada.

Sondaj

Sonke un șarpe implică introducerea unei tije metalice subțiri (numită sondă de șarpe) în orificiul cloacal al șarpelui, în timp ce este treaz. Această sondă specială poate fi introdusă mai departe la bărbați, deoarece au un hemipenis pe ambele părți ale aerisiunii. Sonda va scădea într-unul din aceste spații care indică vârful coada.

Atunci când cercetăm un șarpe de sex feminin, sonda nu va cădea în aerisire foarte departe. Asta pentru că nu există spațiu pentru ca acesta să meargă când direcționați sonda spre vârful coada. Femelele au doar spații mici de glandă.

Imagine două șosete lungi în interiorul coada unui șarpe de sex masculin care se deschide la orificiul șarpelui și, în principiu, vizualizați hemipenele. Sonda lubrifiată va glisa în aerisire în direcția coadă și într-una din hemipenele situate pe ambele părți ale coada de șarpe, dacă este bărbat.

  • Dacă este o femeie, sonda va scădea doar într-o medie de una până la trei scale.
  • Dacă este un bărbat, acesta va scădea într-o medie de nouă până la cincisprezece scale.

Pe scara sondei, diferența dintre sexe este destul de dramatică. Cu șerpi mai mari, sonda este de fapt abandonată în mai multe buzunare.

Sonke Un șarpe ar trebui să fie făcut numai dacă aveți pe cineva care să-ți țină șarpele, să ai sonde de șarpe adecvate, și încrederea de a face acest lucru cu atenție și corect. Nu vrei să-ți rănești șarpele. Dacă nu sunteți sigur cum să efectuați în siguranță această procedură, atunci nu ar trebui să încercați.

Popping Hemipens

Dacă nu știți ce înseamnă să "pop" un hemipenis, atunci termenul vă poate sperie. Din punct de vedere tehnic, înseamnă temporar să le revertizeze, astfel încât acestea să fie vizibile în afara coada (aceasta este ceea ce se întâmplă când hemipene prolaps). Pentru a face acest lucru, presiunea este ferm, dar ușor aplicată cu un deget pe șarpe sub ventilarea lor, unde hemipenisul ar ieși. Dacă se face corect, un hemipenis va apărea.

Această metodă poate fi efectuată în mod obișnuit numai pe șerpi mai mici, cum ar fi Ball Pythons, și poate provoca o mulțime de traume dacă este făcută incorect. Aceasta nu este modul preferat de determinare a sexului unui șarpe, deoarece este greu de făcut. De asemenea, este posibil să nu știți dacă ați fost pur și simplu incapabili să afișați hemipenele sau dacă șarpele nu are hemipene (este de sex feminin), pentru a începe cu.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: șerpi de companie: nume și fapte distractive

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Haberfield, James. Reptile sexuale 101 - Este reptile mele un băiat sau o fată? Veterinările de companie neobișnuite

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a determina un sex de șarpe