Sindromul în jos la pisici: cauze, simptome și tratament

Sindromul în jos în pisici

Este posibil ca pisicile să se nască cu sindromul Down? Această întrebare a fost făcută faimoasă de Monty Cat, care sa născut cu structura facială și problemele de sănătate care au fost similare cu cele pe care un om născut cu sindromul Down ar expune.

După ce a luat Instagram și Internetul prin furtună, mulți proprietari de pisici au creat conturi pentru propriile pisici care aveau semne similare cu Monty, crezând că pisica lor avea, de asemenea, sindromul de feline.

Ca rezultat, veterinari (și dr. Google) au fost luate de la întrebarea iubitorii de pisici despre dacă pisicile au sau nu sindromul Down. Acest lucru ridică întrebarea, ce anume este responsabil pentru comportamentele și trăsăturile fizice care fac părinții de companie cred că pisica lor are sindromul?

Poate o pisică să aibă sindromul?

Pisica încrucișată

În timp ce unele pisici pot arăta ciudate sau prezintă anumite simptome care seamănă cu cele ale sindromului Down la om, pisicile nu pot avea sindromul. De ce? Ei nu au aceleași cromozomi pe care le facem.

Conturile sociale sociale populare sau nu, răspunsul este: pisicile nu pot avea sindromul.

În ființele umane, sindromul în jos, cunoscut și sub numele de Trisomie 21, este o condiție genetică comună care rezultă din prezența unei copii suplimentare sau a unei copii parțiale a cromozomului 21. Sindromul Down este numit după John Langdon în jos, un medic britanic care a descris sindromul în oameni din 1866.

Părinții copiilor născuți cu sindrom Down sunt de obicei normali normali, iar starea se crede că apare din întâmplare. În oameni, sindromul Down provoacă dizabilități mintale ușoare până la moderate. Este adesea asociată cu scăderea tonului muscular, înălțimea mai scurtă și ochii înclinați în sus.

Motivul pentru care pisicile nu pot avea sindromul este că nu au cromozomul 21. Pisicile au doar 19 cromozomi, prin urmare, ele literalmente nu pot avea un cromozom suplimentar 21.

Se produc cromozomi suplimentari la pisici, deși este rar. O condiție asociată cu un cromozom suplimentar la pisicile de bărbați este o afecțiune similară cu Sindromul Klinefelter în oameni.

În această condiție, pisicile masculine poartă un cromozom suplimentar care afectează culoarea straturii lor. Acest lucru face ca aceste pisici să aibă blană calico sau broască țestoasă, un model de culoare părului, în mod normal, exprimat numai în pisici de sex feminin.

Dacă nu este sindromul Feline Down, atunci ce este?

Simptomele asemănătoare sindromului în pisici sunt, de obicei, indicative că altceva sa întâmplat în timpul uterului care a afectat dezvoltarea normală a pisicilor. Dacă un pisoi este infectat cu virusul panleukopenia, în timp ce în utero, această infecție poate duce la multe dintre anomalii asociate în mod obișnuit cu Sindromul Feline Down ".

Alte infecții, defecte congenitale, expunerea pisicii mamei la toxine, în timp ce sunt însărcinate și boli ale sistemului neurologic, cum ar fi polineuropatia distal (boala nervosului) sau dysutonomia felină (degenerarea sistemului nervos autonom), poate imita semnele de sindrom Down. De exemplu, luați hipoplazia cerebelară, o afecțiune care provoacă dezvoltarea anormală a părții creierului numită cerebelul.

Hipoplazia cerebeloasă poate provoca o pisică să aibă dificultăți de a mânca alimente și mersul pe jos, ceea ce poate confundat sindromul Down. În plus, pisoiurile care se confruntă cu traumatisme de cap și / sau față pot părea că s-au născut cu structură facială anormală și probleme neurologice.

Simptomele asemănătoare sindromului în pisici

De ce unele pisici par să aibă sindromul Down

Unele pisici au anomalii, cum ar fi probleme de inimă, nas largi și dificultăți în mișcare, care le fac să aibă un sindrom Down.

În ciuda popularității căutărilor de pe Internet care implică sindromul de felin ", este important să rețineți că veterinarii nu recunosc sindromul în jos ca o condiție în pisici, deoarece nu există o bază științifică pentru a face acest lucru, iar testarea genetică nu acceptă creanțe.

Cu toate acestea, există multe pisici care prezintă anomalii în caracteristicile fizice și schimbările comportamentale care pot conduce oamenii cu inima bună să creadă că pisicile lor au sindromul.

Simptomele care pot fi asociate în mod eronat cu sindromul Down includ:

  • Ochii largi, care sunt răsturnați
  • Nose largi
  • Urechi mici sau urechi în formă anormală
  • Ton mic muscular
  • Probleme cu inima
  • Dificultate de mers pe jos sau de a mânca
  • Dificultatea de a urina sau defecta
  • Pierderea auzului sau a vederii

Ce trebuie să faceți dacă pisica dvs. arată simptomele asemănătoare sindromului?

Ce trebuie să faceți dacă pisica dvs. are simptome asemănătoare sindromului

Dacă pisica dvs. prezintă anomalii care seamănă cu simptomele sindromului Down, trebuie să vă consultați cu un medic veterinar și asigurați-vă că pisica dvs. primește îngrijirea potrivită.

Chiar dacă pisica dvs. nu are sindromul Down, dacă pisica dvs. prezintă simptome similare cu condiția, este important să se consulte cu un medic veterinar. Este probabil că aveți A & # 8216; nevoile speciale Cat "Cine va avea nevoie de îngrijire suplimentară. Pentru ca pisica ta să fie cât mai sănătoasă și cât mai fericită, veți avea nevoie de o bună echipă de îngrijire veterinară pentru a oferi o îngrijire veterinară regulată.

Dacă pisica dvs. are dizabilități psihice sau fizice, atunci depinde de dvs. să vă protejați pisica de pericolele potențiale. Nevoile speciale, pisicile ar trebui să fie ținute în interior și doar luate în afara sub supravegherea dvs. și pe o leșie sau într-un mediu controlat care împiedică scăparea. Dacă pisica dvs. are viziune sau insuficiență auditivă, atunci va trebui să ajustați și pentru aceste dizabilități.

În plus, dacă aveți o piscină sau scări, atunci este posibil să aveți nevoie de accesul la aceste zone. Dacă pisica ta are dificultăți în funcțiile de bază, cum ar fi mâncarea, curățarea ei înșiși sau mergând la baie, este posibil să aveți nevoie să le ajutați cu aceste funcții.

Dacă pisica dvs. are probleme suplimentare de sănătate, cum ar fi bolile de inimă sau condițiile hormonale, cum ar fi diabetul, atunci veterinarul dvs. va fi cel mai bun suport pentru a vă oferi pisicii îngrijirea de îngrijire sau ea trebuie să prospere.

Deci, puteți să vă păstrați în continuare contul social al pisicii dvs. și să împărtășiți povestiri și imagini, chiar dacă pisica dvs. nu are un defect cromozomial? DESIGUR!

Gândiți-vă la aceasta ca o oportunitate de a educa urmașii dvs. despre cum să aveți grijă de o pisică specială, iar bucuriile de a face acest lucru. În acest sens, călătoria dvs. cu nevoile dvs. speciale, ar putea deveni ghidul de supraviețuire a altcuiva.

întrebări frecvente

Cum puteți spune dacă pisica dvs. are sindromul?

Pisicile tehnice nu pot avea sindromul, deoarece nu au cromozom 21, unde se află defectul genetic. Pisicile au doar 19 cromozomi și, prin urmare, nu pot avea sindromul. Pisicile pot suferi din alte afecțiuni neurologice sau fizice care pot imita semnele sindromului Down, totuși.

Pisicile pot avea dizabilități mintale?

Pisicile pot avea cu siguranță dizabilități mintale. Dacă un embrion de creștere a pisicilor este expus la infecții sau toxine în timpul sarcinii, care poate influența capacitatea mentală. Pisicile care experimentează trauma capului pot dezvolta, de asemenea, probleme mentale.

Ce este în neregulă cu Monty Pisica?

Monty pisica este renumită pentru contul său larg nas și instagram. În timp ce conturile de Internet declară că sa născut fără os nazal, dându-i aspectul său caracteristic, nu se știe dacă sa născut cu anomalie sau a dezvoltat-o ​​secundar infecției sau traumelor, ambele pot provoca și anomalii osoase faciale.

Pisica grumpy are sindromul Down Down?

Pisica groaznică nu are sindromul Down. Pisicile nu pot avea sindromul în jos deoarece nu dispun de cromozom 21, cromozomul unde se află defectul genetic. Pisicile au doar 19 cromozomi.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sindromul în jos la pisici: cauze, simptome și tratament