Cum să spuneți dacă gecko-ul dvs. Este bărbat sau femeie

Cum de a face sexul dvs. Leopard Gecko Ilustration

Poate fi aproape imposibil de spus diferența dintre un bărbat și o femeie Leopard Gecko Doar dacă nu știi ce să caute. Dacă ați achiziționat gecko-ul dvs. Leopard direct de la un crescător, atunci ei i-au spus deja ce sex este Gecko. Geckosul de leopard de sex masculin și feminin se incubează la temperaturi diferite, în timp ce în ouăle lor, dar dacă nu cunoașteți temperatura de incubare a gecko-ului dvs., va trebui să vă uitați în locul potrivit pentru a ști ce sex sunt. Partea inferioară a unui gecko leopard deține secretele pentru a spune ce sex sunt, dar pentru a vedea dacă gecko este un băiat sau o fată pe care o va trebui să le ia în siguranță.

Ridicându-vă gecko-ul leopard

Uneori, cea mai grea parte a geckosului de leopard sexual este pur și simplu în manipularea lor. Geckos sunt cunoscute ca "picături" cozile lor dacă se simt amenințate sau speriate și acest lucru este un risc clar dacă gecko-ul dvs. de leopard nu este obișnuit să fie preluat. Căderea unei coadă este atunci când un gecko își face ca coada să se desprindă de corpul lor, astfel încât să-ți calmeze gecko-ul și să evite o coadă abandonată, să le abordeze încet în incinta lor.

Strângeți ușor gecko-ul dvs. de leopard și glisați-vă mâna sub ei pentru a le scoate. Nu luați gecko-ul dvs. dacă nu sunt obișnuiți să fie luați. Ușor, dar ferm dețină corpul lor, nu coada lor. Dacă gecko se luptă să se elibereze, să vă eliberați și să le lăsați să iasă din mâini. Dacă gecko-ul dvs. se simte prins, atunci sunt mult mai probabil să aruncați coada să ajute la evadarea lor. Odată ce gecko-ul tău se obișnuiește să aibă loc în acest fel, poți să faci vârf între degetele și să te uiți la partea inferioară a acestora, ca să le poți face sex.

Sexing Leopard Geckos

Geckos Leopard Juvenile, spre deosebire de geckosul de leopard adult, poate fi foarte dificil de sex. În mod obișnuit, puteți sexi leopard Geckos la aproximativ trei până la patru luni, dacă aveți o experiență în acest sens, dar devine mai ușoară ca Gecko leopard devine mai în vârstă. Se recomandă să așteptați până când gecko-ul dvs. de leopard este de cel puțin șase luni de vârstă înainte de a le sex.

Diferențele în partea inferioară a geckilor de leopard de sex masculin și de sex feminin sunt evidente dacă sunteți experimentați în geckosul de leopard sexual sau dacă aveți geckos de fiecare sex pentru a compara unul lângă altul. Există câteva trăsături cheie pentru a afla pentru a identifica ce sex leopard gecko aveți:

  • Porii pre-anali: Geckurile de leopard masculine au un rând distinct în formă de V de pori pre-anal în fața aerisirii lor. Vent-ul este numit și cloaca și este deschiderea pe care materia fecală iese din. Ca un gecko se maturizează, acești pori rotunzi care arată ca puncte devin destul de proeminente și exudă un material ceros. Femelele au un rând similar de pori mici, dar nu sunt la fel de evidente. Unii ar spune că porii pre-analiști de sex feminin sunt abia vizibili și nu exudă substanța ceară pe care o veți găsi în geckosul de leopard masculin.
  • Hemipenile bulgări: Geckosul de leopard masculin au două bulgări distincte în spatele ventilației lor pe ambele părți ale bazei coada. Aici sunt localizate hemipenele (organele reproducătoare masculine). Hemipenele sunt în principiu două penisuri care sunt adăpostite în interiorul părții laterale ale coada și au ieșit pe fiecare parte a aerisirii ca o pliere de șosete în afară în timpul reproducerii. Unii oameni vor împinge cu ușurință aceste hemipene pentru a confirma că leopardul lor este un bărbat, dar când acest lucru este făcut să riscăm hemipen prolaps sau cauzând o vătămare a hemipenelor. Este, de asemenea, dificil să faceți acest lucru în unele geckuri leopard care nu sunt folosite pentru a fi tratate pentru că pot să-și scadă coada dacă sunt incomod sau se simt amenințați când se întâmplă acest lucru. Cel mai bine este să nu traumiți hemipenele sau nici o parte a leopardului dvs. Gecko, pentru a determina ce sex aveți de când există mai puține modalități invazive de a afla ce sex aveți.
  • Porii femurali: În mod similar cu porii pre-anal, porii femurali vor fi evident doar într-un gecko de leopard masculin. Masculii au aceste pori lărgite pe partea inferioară a picioarelor posterioare pe coapsele lor. Ele sunt într-o linie dreaptă pe fiecare coapsă și sunt similare în aparență la porii pre-analici. Ele vor apărea ca un șir de puncte albe. Porii femurali și porii pre-anali sunt evidenți pe geckosul de leopard de sex masculin adult și sunt cel mai simplu mod de a identifica că aveți un bărbat.

Cunoașteți sexul gecko leopard

În afară de alegerea unui Numele corespunzător Pentru șopârlă, este important să știți ce sex vă îngrijiți, astfel încât să puteți fi pregătiți mai bine pentru ceea ce poate veni. Femelele pot pune ouăle dacă au fost date condițiile potrivite, chiar dacă sunt adăpostite singure. Dacă aveți un gecko de leopard de sex masculin, trebuie să știți că nu-i puteți obține un alt gecko leopard, care este și un bărbat, deoarece cel mai probabil va lupta. Bărbații sunt, de asemenea, predispuși la impactul Hemipene pe care ar trebui să-l cunoașteți dacă vă luptați cu umiditatea în incintă.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Gamble, T. O revizuire a mecanismelor de determinare a sexului în Geckos (Gekkota: Squamata)Dezvoltarea sexuală, vol 4, nu. 1-2, 2010, pp. 88-103. S. Karger AG, DOI: 10.1159/000289578

  2. Leopard Gecko CareChicago Exotice Spitalul de animale, 2020

  3. Leopard GeckoLehigh Valley Zoo, 2020

  4. Leopard Geckos Îngrijirea veterinarăSpitalul veterinar de îngrijire a animalelor de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să spuneți dacă gecko-ul dvs. Este bărbat sau femeie