Mențiune necorespunzătoare în pisici

Cat reflecție

Pisicile, spre deosebire de câini, sunt discernați și mai puțin dornici Vă rog proprietarii lor. Probabil că o pisică nu va veni când va fi chemată și rareori va răspunde chiar la numele său. Și, în timp ce o excursie rară uitată la cutia de gunoi sau castronul de alimente nu ar trebui să fie motiv de îngrijorare, când o pisică pare neobișnuit de confuz, dezorientată sau necoordonată, o vizită la VET este justificată. Ar putea suferi de o boală acută, o tulburare de convulsivă sau ar fi putut fi expusă unei toxine de mediu, provocând o pierdere temporară de comportament normal. Orice comportament anormal care continuă mai mult de 24 de ore sau de mai multe ori pe săptămână ar putea fi rezultatul unei probleme grave de sănătate. A Anomalia neurologică poate fi diagnosticat numai de un veterinar.

Ce este mențiunea inadecvată?

Mentarea inadecvată la pisici se referă la o serie de tulburări care pot duce la perturbarea funcționării cognitive. Acest tip de nenorocire a creierului poate duce la pierderea memoriei, incoordonarea și funcționarea defectuoasă de bază în viața de zi cu zi. Uneori aceste probleme sunt mici și acute, cauzate de vătămări corporale sau de inflamație. Și uneori tulburările cerebrale pot fi majore, ducând la o calitate compromisă a vieții. Evaluarea semnelor și discutarea preocupărilor dvs. cu VET dvs. sunt pașii inițiali în diagnosticarea și tratamentul tulburărilor de mentare la pisici.

Semne de mentare inadecvată

Pisicile învață prin amintirea. Dar un pisoi care a suferit o leziune la cap mai devreme în viață poate deteriora partea creierului care afectează memoria pe termen scurt. O prejudiciu traumatic creier ar putea reprezenta dificultăți de a-și aminti locația bolurilor alimentare sau cutii de gunoi. De asemenea, poate explica un mers instabil, o încordărare și probleme de echilibru. Accidentele traumatice pot provoca, de asemenea, o creștere stunte. Deci, un animal nou care pare să fie pe partea mai mică pentru vârsta și rasa ei sau un pisoi care nu cresc, poate să fi cedat anterior o rănire. Tulburările de convulsii pot provoca, de asemenea, dezorientarea, stimularea și confuzia urmând un episod. Și pot avea ca rezultat bătrânețe senilitate, prezentând ca uitare, anxietate și comportament necoordonat. Când se întâlnește din nou și din nou, acest lucru ar putea fi confundat pentru o leziune cerebrală mai gravă. Unele infecții (e.G. Peritonita infecțioasă a felinei) provoacă daune porțiunii creierului care controlează echilibrul și mersul pe jos. Pisicile afectate prezintă probleme grave de mers pe jos, dar altfel pot trăi o viață normală și fericită

Cauze

Există o mare dezbatere dacă o pisică poate avea sau nu o boală mintală. Dacă comportamentul pisicii dvs. pare să fie oprit, ar putea fi bolnav sau ar putea avea o problemă mai gravă cu sistemul nervos. "Slowness" poate fi rezultatul daunelor cerebrale din cauza rănirii, infecțiilor, toxinelor de mediu, tulburărilor de convulsii, Mutații genetice, și chiar disfuncția cognitivă la pisicile mai vechi. În cazul rănirii creierului sau a infecției, o pisică funcțională este o pisică fericită. Dacă eșecul său nu interferează cu funcțiile zilnice ale pisicii dvs., nu trebuie să faceți nimic mai mic. Obțineți un diagnostic ferm, astfel încât să puteți lua măsurile corespunzătoare pentru a preveni convulsii și daunele neurologice.

Disfuncția cognitivă (sau demența felină) apare cel mai frecvent la pisicile mai mari de 9 ani. Dacă adoptați o pisică mai mare și simțiți că personalitatea sa este "oprită", ar putea suferi de senilitate. În plus față de comportamentul general necoordonat, pisicile cu demență pot prezenta, de asemenea, agresiuni inutile și pot afișa incontinența.

Informații pentru veterinarul dvs

Înainte de a vă mișca pisica la veterinarul, Luați note despre observațiile dvs.: Fluffy a uitat locația alimentelor sale? Dacă da, de câte ori? Și, a avut loc acest lucru după o traumă vizibilă sau alt eveniment de incitare? Asigurați-vă că dezvăluiți vârsta pisicii dvs., orice probleme de sănătate preexistente și înregistrați numele oricăror produse chimice de uz casnic sau toxine că ar fi putut fi expus la. Un cont detaliat al momentului și severitatea semnelor vă va conduce VET spre proiecții corespunzătoare și va determina dacă sunt necesare scanare CT sau RMN sau teste de sânge sau dacă ar trebui administrat un tratament imediat de susținere

Diagnostic

La biroul veterinarului, orice leziune cerebrală potențială este tratată ca o urgență, mai ales dacă a fost rezultatul traumei capului. Deci, în plus față de stabilizarea animalului dvs. de companie, VET va efectua un examen care privește în mod specific sistemul neurologic al pisicii dvs. VET poate determina o scanare RMN sau CT. În cazul expunerii la expunerea la toxină de mediu - cea mai în mod specific de ingestie (care poate provoca o aspecte neurologice) - VET dvs. va efectua un test de sânge. Dacă pisica are a Tulburare de sechestru, De asemenea, este recomandat să se pronunțe cauzele metabolice. Scanările RMN se fac pentru a exclude condițiile inflamatorii sau a tumorilor. Cazurile severe de confiscare necesită un EEG pentru a măsura activitatea electrică în creierul pisicii dvs. Pentru demența Feline, un veterinar va discuta istoricul de sănătate complet al pisicii și, dacă este necesar, să efectueze teste de sânge pentru a exclude alte condiții de sănătate, astfel de boli ficat sau renale.

Tratament

Orice pisică care suferă o leziune potențială a capului trebuie să fie examinată de un medic veterinar. Un veterinar va stabiliza mai întâi pisicile rănite folosind fluidele IV și oxigenul. Cu toate acestea, o recuperare completă nu este întotdeauna garantată. După rănire, pisica dvs. poate acționa diferit, își pierde coordonarea ascuțită laser sau poate avea o schimbare a personalității. Dacă se întâmplă acest lucru, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să oferiți un mediu iubitor și de susținere, să reduceți stresorii și să eliminați cât mai mult posibil evenimentele imprevizibile. Observați limitele pisicii dvs. și furnizați un stil de viață care funcționează în ele. Veterinarul dvs. este o resursă excelentă pentru opțiuni.

Pisicile expuse la Toxinele de mediu De asemenea, trebuie să fie inspectate de un veterinar, deoarece amploarea expunerii ar putea fi fatală. Tratamentul cu un vete veterinar poate include vărsături, hrănirea cărbunelui de pisici pentru a absorbi toxina, administrând fluide IV și medicamente și timp pentru procesarea toxinei. Dacă pisica dvs. are o recuperare completă, orice semne neurologice ar trebui să scadă în cele din urmă.

Pentru tulburările de convulsii (aduse de condițiile genetice sau de altă natură), un Vet va prescrie medicamente Pentru a controla convulsii. Majoritatea pisicilor continuă să trăiască vieți fericite și sănătoase, iar orice tulburări de temperament post-convulsiv ar trebui să fie atenuate.

În prezent nu există nici un remediu pentru demența felină. Menținerea unei rutine bune, oferind opțiuni pentru exerciții fizice și hrănirea pisicii dvs. un aliment de înaltă calitate va contribui la tratamentul suplimentar. Suplimente precum acizii grași omega-3, același, și melatonina pot îmbunătăți funcția creierului la pisicile mai vechi și Aromoterapie cu uleiuri esențiale poate ușura anxietatea. Cu toate acestea, unele uleiuri pot fi toxice pentru pisici, astfel încât trebuie să căutați sfatul medicului veterinar înainte de a vă expune pisica la aceste produse.

Prevenirea

În timp ce nu puteți elimina toate șansele, pisica dvs. ar putea susține un prejudiciu care ar putea duce la deteriorarea creierului, puteți face totul pentru a vă proteja pisica de accidente și puteți asigura sănătatea creierului adecvat în Anii de dezvoltare. Nutriția timpurie influențează foarte mult Kitten Development, astfel încât să vă hrăniți pisicul de înaltă calitate. De asemenea, oferiți-vă oportunitățile de pisoi pentru a-și exercita și ascuți abilitățile pentru a crea o mai mare coordonare pe drum. Și, bineînțeles, orice pisică are nevoie de socializare pentru a stabili comportamente care funcționează bine în limitele domesticirii.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: 9 moduri simple de a-ți iubi animalul de companie

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Diagnosticarea problemelor de comportament la pisici. Merck Manual de veterinar

  2. Tulburări ale sistemului nervos și efectele rănilor la pisici. Merck Manual de veterinar

  3. Tulburări ale sistemului nervos și efectele rănilor la pisici. Merck Manual de veterinar

  4. Tulburări congenitale și moștenite ale sistemului nervos la pisici. Merck Manual de veterinar

  5. Disfuncția cognitivă. Colegiul Universitar Cornell din medicina veterinară: Cornell Feline Health Center

  6. Disfuncția cognitivă. Colegiul Universitar Cornell din medicina veterinară: Cornell Feline Health Center

  7. Despachetarea demenței feline: un ghid veterinar. DVM360

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Mențiune necorespunzătoare în pisici