Feline cerebelare hipoplazia

Feline cerebelare hipoplazia

Hipoplazia cerebelară felină este a Tulburări neurologice care apare atunci când creierul pisicii nu sa dezvoltat corect în uter. Această tulburare este congenitală, adică este prezentă la naștere. O pisică cu hipoplazie cerebelară are un cerebelum subdezvoltat, o parte a creierului situat în partea din spate a creierului sub cerebrum. Cerebelul este responsabil pentru coordonarea, conștientizarea spațială și abilitățile motorii fine.

Hipoplazia cerebelară felină nu este de obicei o condiție care pune viața în pericol, dar poate avea un impact negativ asupra calității vieții pisicii, în funcție de gravitate.

Semne de hipoplazie cerebelară felină

Pisicile cu hipoplazie cerebeloasă au adesea dificultăți de mers pe jos, alergând, păstrând echilibru, sărituri și localizarea obiectelor. Își bate de multe ori capul și apar în jos când merg pe jos. Unii vor experimenta splaying-ul membrelor sau alunecă pe picioarele lor. Acestea pot avea probleme să se concentreze asupra obiectelor și să se apropie cu exactitate, mai ales când vine vorba de cutii de gunoi, boluri de apă și mâncăruri alimentare.

Semnele de hipoplazie cerebeloasă sunt, în general, detectate mai întâi atunci când pisoiul începe să meargă, de obicei în jur de patru până la șase săptămâni de vârstă. Cazurile de hipoplazie cerebelară felină variază de la ușoară la severă.

Hipoplazia cerebelară felină nu este o condiție dureroasă, nici nu este contagioasă. Din fericire, hipoplazia cerebeloasă nu se înrăutățește în timp. Condiția nu se va îmbunătăți, de asemenea, în timp. Cu toate acestea, majoritatea pisicilor învață să adaptați ca vârstnici și pot trăi vieți sănătoase fericite.În multe cazuri, poate părea că starea sa îmbunătățit deoarece pisica a făcut o astfel de loc de muncă atât de mare adaptată la ea. În cazuri severe, pisica poate avea nevoie de o mulțime de asistență în viață. Acest lucru nu înseamnă că pisica nu poate experimenta o bună calitate a vieții.

Hipoplazia cerebelară felină provoacă

Deoarece hipoplazia cerebelară felină începe în utero, o pisică poate fi născută numai cu starea - nu poate fi dobândită mai târziu în viață. Cauza defectului la naștere poate coborî la experiențele mamei în timpul sarcinii. A Pisica gravidă pot intra în contact cu un virus sau poate experimenta o traumă care îi afectează pe fetușii ei. Unul sau mai mulți dintre pisoii ei se pot naște cu hipoplazie cerebelară.

În unele cazuri, hipoplazia cerebelară felină este pur și simplu genetică / ereditară. Cauza exactă a hipoplaziei cerebeloase feline nu poate fi de obicei determinată decât dacă există o traumă cunoscută sau expunere virus la pisica mamei.

Diagnosticarea hipoplaziei cerebelare feline

Nu există nici un test simplu pentru a diagnostica hipoplazia cerebeloasă la pisici. Cu toate acestea, medicul veterinar poate recomanda o serie de teste pentru a exclude condiții mai grave. VET dvs. va începe probabil cu lucrarea de laborator de rutină, cum ar fi chimia sângelui, numărul total al sângelui și urinei. Aceste teste pot dezvălui probleme metabolice, disfuncție de organe sau celule anormale în sânge sau urină.

VET-ul dvs. primar vă poate face referire la un specialist veterinar, ca un neurolog, pentru a urmări testarea ulterioară. Cea mai bună modalitate de a exclude alte condiții neurologice majore este pentru un specialist veterinar pentru a efectua o scanare CT sau RMN. Un robinet de lichid cefalorahidian poate fi, de asemenea, recomandat să caute infecții bacteriene sau virale. CT sau RMN pot prezenta anomalii cerebrale, incluzând, dar nu se limitează la hipoplazia cerebeloasă.

Diagnosticarea avansată nu este întotdeauna necesară. Poate că bugetul dvs. este strâns sau nu doriți ca pisica dvs. să fie supusă unei multe teste. Veterinarul dvs. poate fi capabil să facă un diagnostic prezumtiv bazat pe simptomele pisicii dvs., apoi să ofere opțiuni pentru a vă ajuta viața pisică o viață minunată.

Îngrijirea unei pisici cu hipoplazie cerebelară

Nu există nici un tratament pentru hipoplazia cerebelară felină. Din păcate, eutanasie poate fi cea mai umană opțiune pentru pisici cu hipoplazie cerebelară foarte severă. Vestea bună este că majoritatea pisicilor cu hipoplazie cerebelară ușoară până la moderată pot conduce o viață relativ normală, cu un mic ajutor suplimentar de la proprietarii lor.

Pisicile cu hipoplazie cerebeloasă trebuie întotdeauna să fie spionate sau sterile în cazul în care starea lor este genetică și poate fi trecută.

Pentru siguranța lor, pisicile cu hipoplazie cerebeloasă ar trebui nu să li se permită să meargă în aer liber. Ei nu ar trebui să fie declarate, deoarece au nevoie de toate ghearele lor pentru a-și menține echilibrul. Unghiile lor ar trebui să fie păstrate puțin mai mult decât le-ați păstra pe pisica medie. Acest lucru îi va ajuta să câștige tracțiunea în jurul casei.

Pisicile cu hipoplazie cerebeloasă vor face mai bine cu cutii de gunoi mari, care sunt ușor de intrat și de ieșire. Rampoanele plasate în fața cutiilor de gunoi și mobilier pot face mult mai ușor pentru pisicile să acceseze aceste zone. Pentru siguranță, plasați porțile pentru copii la pașii pentru a preveni căderile. Evitați să acordați acces ușor la locurile foarte înalte, deoarece aceste pisici sunt mai probabil să cadă. Ajutați la crearea tracțiunii în cazul în care există podele slick prin așezarea covorașelor de yoga sau plăcuțele de spumă. Utilizați covorașe anti-alunecare pentru bolile de alimente și apă și păstrați o suprafață în picioare în picioare în fața bolurilor pentru pisica dvs. să stea pe. Bowlurile largi pentru alimente și apă pot fi mai ușor pentru accesarea pisicilor.

Asigurați-vă că introduceți cu atenție pisici noi și alte animale de companie la pisica dvs. cu hipoplazie cerebelară. Aceste pisici pot trăi cu siguranță cu animalele "normale", dar ele pot fi mai vulnerabile dacă animalele de companie nu se înțeleg. Supraveghează toate interacțiunile până când sunteți sigur că sunt obișnuiți unul cu celălalt. În general, este mai bine să nu lăsați o pisică cu hipoplazie cerebelară numai cu un câine mai mare. Câinii, în special cei cu unități mai mari de pradă, pot percepe pisica ca pradă în primejdie și urmărire sau atac din instinct.

O pisică cu hipoplazie cerebelară ușoară până la moderată poate fi mai degrabă predispusă la accidente decât pisica medie, dar există o probabilitate ridicată ca pisica să învețe să se adapteze și să compenseze diferențele și să trăiască o viață fericită. Un mic ajutor de la tine va merge mult.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Dacă pisica ta ar putea scrie text, ar spune asta

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Hipoplazia cerebeloasă. Mar Vista Medical Center, 2020

  2. Hipoplazia cerebeloasă: pisici wobbly. Fairmont Spitalul Animal, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Feline cerebelare hipoplazia