Demență la pisici: simptome, diagnostic și tratament

Demența în pisici Imagini recomandate

Datorită apariției medicinei moderne, pisicile trăiesc mai mult decât oricând. Una dintre provocările care vine cu a fi gardianul unui însoțitor de vârstă vârstnică este disfuncția cognitivă felină, cunoscută sub numele de demență felină.

Similar cu boala Alzheimer la om, disfuncția cognitivă felină poate provoca pisici de senior pentru a experimenta dezorientarea, declinul cognitiv, întreruperea ciclului regulat de somn-trezire, schimbările în interacțiunea socială și multe altele.

Dacă vă îngrijiți de o pisică îmbătrânită, atunci aici este tot ce aveți nevoie pentru a ști despre feline de demență.

Cât de comună este demența în pisici?

Aceasta este o întrebare grea pentru a răspunde, deoarece diagnosticul de demență felină este relativ nou în medicina veterinară. Condiția este probabil mai frecventă decât ne dăm seama deoarece nu este adesea raportată, nici recunoscută de proprietarii de pisici.

În plus, mai multe alte condiții de sănătate, inclusiv boală renală avansată și hipertiroidism, pot imita semnele de disfuncție cognitivă felină, ceea ce face dificilă recunoașterea bolii.

Care sunt simptomele demenței la pisici?

Simptomele de demență CAT

Semnează că pisica dvs. are demență includ confuzie, murdărirea casei, îngrijirea redusă și alte schimbări în comportament.

Demența este asociată cu pisicile mai mari. Deprecierea mentală este de obicei observată la pisici mai mari de 10, iar demența felină este de obicei văzută la pisici avansate în vârstă - 15 ani și mai în vârstă.

Cele mai frecvente semne asociate cu demența felină sunt schimbări în comportament și abilități mentale. Semnele de demență pot include:

  • Care apare confuz și prins în colțuri
  • Strângerea casei: urinare inadecvată sau defecare în afara tăvii de gunoi
  • Fiind adormit și treaz la momente diferite
  • Vocalizarea crescută sub formă de voce sau vocală
  • Creșterea cotizării și îngrijirea mai mică
  • Scăderea capacității de reacție
  • Creșterea fricii sau agresiunii, ascunzându-se mai mult
  • Nu se bucură de activități, cum ar fi să jucați, să vă angajați sau să vânați ca ei obișnuiau
  • Uitând orice formare anterioară
  • Dormind mai mult
  • Pacing sau rătăcire fără rost, pierderea
  • Pierderea în greutate și / sau pierderea apetitului

Diagnosticul de demență Cat

Demență la pisici

Demența în pisici este un diagnostic de excludere, ceea ce înseamnă că medicul veterinar va determina că pisica dvs. are demență după ce a declanșat alte afecțiuni care ar putea provoca simptomele lor.

Feline demență este A & # 8216; Diagnosticarea excluziunii ", eu.E. Un medic veterinar va exclude orice alte boli care ar putea provoca semne similare. Dacă toate celelalte probleme sunt excluse, se aplică diagnosticarea demenței feline.

După cum sa afirmat anterior, condițiile cum ar fi hipertiroidismul pot imita semnele de demență felină. Condiții cum ar fi osteoartrita, diabetul zaharat, Senzitoare, orbire, sindromul Cushing`s, boala renală avansată, cancerul și bolile de inimă pot provoca, de asemenea, semne care sunt similare cu demența felină.

În consecință, medicul veterinar va dori să ia o istorie orală de la dvs., să efectueze un examen fizic complet și să ruleze teste adecvate. În funcție de ce anunțurile dvs. medicale veterinare asupra examenului fizic, testarea ar putea include sânge, teste de urină și examene fecale.

Teste suplimentare pot fi comandate dacă VET găsește o problemă specifică. Testele suplimentare pot include raze X, ultrasunete abdominale, biopsie a organului afectat sau trimitere la un oftalmolog, neurolog sau alt specialist.

CAT Tratamentul demenței

Feline demență tratament

Nu există tratament pentru demență, dar vă puteți ajuta să faceți viața mai ușoară pentru pisica dvs. și să încetinească progresia bolii.

Din păcate, nu există nici un remediu pentru demența felină. Cu toate acestea, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a încetini evoluția și există modalități de a vă modifica mediul pisicii dvs. pentru a maximiza sănătatea, bunăstarea și abilitățile cognitive ale pisicii.

1. Să vă angajați pisica în stimularea mentală și fizică

Pentru a menține funcția superioară a creierului, trebuie să o utilizați sau să o pierdeți. Îmbogățirea este o parte importantă a sănătății pisicii geriatrice. Asigurați-vă că jucați cu pisica dvs. în fiecare zi și angajați pisica dvs. cu jocuri de teaser creier.

Puzzle-urile alimentare sunt un mod minunat de a obține pisicile să-și folosească creierul, le puteți cumpăra Readymade sau le puteți face singur. Dacă pisica dvs. va tolera o lesa, ia-ți pisica pe plimbări scurte, astfel încât pisica ta să poată avea o stimulare vizuală și fizică în aer liber.

Aceste activități vă vor ajuta să păstrați tinerii creierului pisicii.

2. Hrăniți creierul pisicii dvs. cu o nutriție bună

Purina a descoperit că pisicile care sunt hrăniți o dietă care conținea Omega 3 acizi grași, antioxidanți, vitamine B și arginină a făcut mai bine pe testele mintale de învățare, flexibilitate mentală și memorie. Hrăniți pisica dvs. o dietă superioară de înaltă calitate, ușor digerabilă, formulată pentru a satisface nevoile de îmbătrânire a pisicilor.

A trăi cu demența de pisică

A trăi cu demență la pisici

Dacă pisica dvs. are demență, poate fi utilă pentru a face unele ajustări în mediul lor.

Există câteva reguli care vor facilita să trăiască cu o pisică cu insuficiență cognitivă.

1. Încercați să nu mutați lucrurile pisicii

Dacă mutați castronul alimentar al pisicii sau bolurile de apă și cutia de gunoi, sunt șanse să nu o găsească din nou. Menținerea acestei structuri va reduce stresul și anxietatea și va ajuta pisica să fie mai reușită.

2. Furnizați un mediu pașnic pentru pisicile geriatrice:

Pisicile cu disfuncție cognitivă pot avea o anxietate mai mare decât alte pisici. Încercați să nu adăugați un animal nou la gospodăria dvs. dacă aveți o pisică îmbătrânită cu probleme de sănătate.

De asemenea, puteți ajuta pisica dvs. prin minimizarea traficului și a zgomotului în casa dvs., nu mișcați mobilierul și nu aveți întâlniri mari de oameni (dacă faceți, asigurați-vă că pisica dvs. se află într-o zonă liniștită și sigură a casei). Utilizarea produselor Feliway concepute pentru a reduce anxietatea poate ajuta, de asemenea, pisicile cu disfuncție cognitivă.

3. Menținerea controalelor veterinare regulate:

Pisicile mai vechi au nevoie de îngrijire regulată pentru a continua să fie bine. Medicina veterinară avansează rapid în domeniul medicinii geriatrice și puteți fi surprins de cât de bine vă poate ajuta animalul de companie.

Nu există nici o îndoială: pisicile cu demență reprezintă pisici speciale. Știm, totuși, că există o mare răsplată în îngrijirea celui mai mic dintre acestea, chiar dacă este "doar o pisică".

În timp ce îngerul tău de blană vă poate cere să faceți câteva cazuri, nu există nici o îndoială recompensa de a ajuta o pisică trăiesc bine în vârsta avansată este mare. Nu uitați să atrageți ajutorul unui aliat veterinar în care aveți încredere: această persoană va avea cunoștințele de care aveți nevoie pentru a lua cele mai bune decizii pentru pisica voastră.

întrebări frecvente

Care sunt simptomele demenței la pisici?

Simptomele de demență felină includ apariția confuză și prins în colț, urinare inadecvată sau defecare în afara tăvii de gunoi, fiind adormiți și treji la momente diferite, vocalizarea crescută sub formă de viewing sau vocea vocală, creșterea mai mică, redusitatea redusă, a crescut frică sau agresiune, ascunzându-se mai mult, fără să se bucure de activități angajate anterior, cum ar fi redarea, găzduirea sau vânătoarea, uitarea oricărei formări anterioare, dormind mai mult, sau să se rătăcească sau să se rătăcească fără scop. Pierderea în greutate și pierderea apetitului pot fi, de asemenea, asociate cu demența felină.

De unde știi dacă pisica ta senior are demență?

Dementia felină provoacă, de obicei, schimbări comportamentale. Simptomele de demență felină includ apariția confuză și prins în colț, urinare inadecvată sau defecare în afara tăvii de gunoi, fiind adormiți și treji la momente diferite, vocalizarea crescută sub formă de viewing sau vocea vocală, creșterea mai mică, redusitatea redusă, a crescut frică sau agresiune, ascunzându-se mai mult, fără să se bucure de activități angajate anterior, cum ar fi redarea, găzduirea sau vânătoarea, uitarea oricărei formări anterioare, dormind mai mult, sau să se rătăcească sau să se rătăcească fără scop. Pierderea în greutate și pierderea apetitului pot fi, de asemenea, asociate cu demența felină. Dacă bănuiți că pisica ta are demență felină, consultați-vă cu medicul veterinar.

De ce vârstnicul meu pisica yowl?

Pisicile vârstnice pot fi YOWL din mai multe motive. Hipertiroidismul felinar, o condiție hormonală, este o cauză comună. Feline demență este o altă cauză. Dacă pisica ta în vârstă se află excesiv, consultați-vă cu medicul veterinar.

Pisicile pot să vă dau demență?

În timp ce pisicile pot avea o versiune felină de demență, nu vă pot da demență. S-ar putea să vă înnebunească cu cerințele lor, dar nu vă pot da oficial demență.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Demență la pisici: simptome, diagnostic și tratament