Veterinar q & a: convulsii în animale de companie

Masculin Tabby și pisica albă, verificarea veterinarilor

Informații detaliate:

Pet-ul meu avea doar o confiscare, ce ar trebui să fac?

Convulsii sunt înspăimântați să mărturisească. Stai calm. Încercați să faceți timp cât timp durează confiscarea. Primul lucru de făcut este să rămâi clar. Confiscarea animalelor pot mușca (fără să știe) și încercând să le țină în jos poate provoca răniri. Ei nu vor "înghiți limba" așa cum ați auzit. Păstrați degetele departe de gura de animale de companie. Îndepărtați obiectele din zonă care pot răni animalul.

Sunați-vă Veterinarul. Cu prima confiscare, pacientul primește un examen fizic complet, sângele de sânge și este monitorizat - medicamentele de control de sechestru așteaptă de obicei în acest moment. Cu excepția cazului în care prima confiscare este o criză de cluster severă (mai multe întâmplări o dată) sau o criză continuă numită Status Epilepticus, aceasta este o urgență medicală. Dacă se constată ceva pe munca fizică sau de sânge care poate provoca convulsii, condițiile de bază vor fi abordate și tratate.

Pet-ul meu a avut doar o confiscare, trebuie să încep medicamentul?

Când să se dimează pentru convulsii este, de obicei, o decizie între proprietarul VET și PET, dar aici sunt câteva orientări generale și informații de bază privind convulsii. Mai multe despre medicamente pentru controlul convulsii într-un pic.

Ce cauzează convulsii?

Convulsurile pot fi cauzate de numeroase lucruri - otrăvuri, leziuni ale cranii, infecții ale creierului, infecții virale și bacteriene, malformații congenitale, accident vascular cerebral, paraziți, infecții fungice, zahăr scăzut din sânge (diabetici) și așa mai departe. Făcând un examen fizic și de sânge, majoritatea cauzelor pot fi eliminate.

Epilepsia idiopatică (confiscarea originii necunoscute) este cea mai frecvent observată în cazul animalelor sănătoase, între vârstele de 1 și 5 ani și pot fi moștenite în anumite rase. Beagles, Keeshonden, Setters Irlandez, tervuranii belgieni, Huskies Siberiană, Spanioli Springer, Retrieverii de Aur și Shepherds German pot fi predispuși genetic la epilepsia idiopatică.*

Epilepsia idiopatică este diagnosticată atunci când alte cauze ale convulsii au fost excluse de un examen fizic, de sânge și orice alte proceduri necesare de lucru. Pisicile nu au convulsii Grand Mal, la fel de des ca câini.

Un alt tip de confiscare, în cazul în care pielea pisicii se ridică sau pisica pare să se mirezi în sine și să fugă speriat, se cheamă Sindromul Hypereresia. Acest lucru văzută mai frecvent decât sechestrarea Grand Mal văzut la câini.

Ce ar trebui să fac dacă experiența mea de companie se confruntă cu convulsii?

În timp ce observu, proprietarul ar trebui să păstreze un jurnal de când / unde se produce convulsii, cât timp au trecut, animalul care acționează ciudat / făcând orice activitate în special înainte de sechestru și cât de mult după ce confiscarea a luat-o pentru animal fi "normal". Acest lucru poate oferi indicii dacă se observă un model.

Există declanșatoare de confiscare definitive pentru unele animale și, dacă pot fi identificate, numărul de convulsii poate fi redus dacă declanșatorul (activitatea, entuziasmul etc.) pot fi evitate. Un câine pe care l-am cunoscut a avut un declanșator de convulsii "Going-to-The-Vet". Greu de evitat că uneori, dar cu medicamente înainte de vizită, întâlniri speciale, problema a fost redusă.

Află mai multe despre Medicamente pentru controlul convulsiilor.

Convulsiile au 3 faze:
Pre-ictal, dictal, post-dictal. "Ictal" înseamnă convulsii.

  1. Pre-ictal. Faza "pre" este adesea neobservată, dar puteți observa o stare modificată de conștiință sau neliniște, care durează câteva secunde sau minute.
  2. Ictus este sechestrarea însăși și poate dura câteva secunde sau minute.Așa cum s-a menționat mai sus, o criză continuă, status epilepticus, este o urgență medicală, iar PET ar trebui să fie gratat la medicul veterinar pentru a sparge confiscarea și pentru a preveni deteriorarea creierului și a organelor din hipertermie (creșterea temperaturii corpului), acidoza (dezechilibrul metabolic) , hipoperfuzia (fluxul sanguin redus) și hipoxia (oxigen redus la țesuturi). Toate posibilitățile de mai sus apar pe o scară mult redusă pentru convulsii mici, deci controlul este important.
  3. Faza post-ictală este momentul după confiscarea în care animalul pare murdar, confuz, deprimat. Animalul poate chiar să pară orb - alergând în pereți etc. Unele animale dorm foarte mult. Acest lucru durează de obicei câteva minute, dar pot dura orele, în funcție de durata și frecvența convulsiilor.

Când are nevoie de un animal de companie medicația pentru a controla convulsii?

Regula generală a degetului mare este mai mare decât o confiscare la fiecare dată sau două luni. Durata și severitatea fiecărui sechestru trebuie să fie evaluată și.

Care sunt medicamentele comune de control al convulsii?

Cele mai frecvente medicamente utilizate pentru controlul convulsii de întreținere este Fenobarbital. Situațiile de urgență solicită, de obicei, pentru acționarea rapidă Diazepam (Valium) pentru a obține controlul imediat al confiscării. Bromură de potasiu (KBR) este un medicament vechi anticonvulsivant, folosit de la anii 1800, care este folosit în medicina veterinară, adesea cu rezultate pozitive. Acesta poate fi utilizat împreună cu fenobarbital (diminuarea cantității de fenobarbital care este necesară) sau poate fi utilizată singură. Bromura de potasiu durează câteva săptămâni pentru a ajunge la niveluri terapeutice din sânge. Fenobarbital durează și câteva zile-săptămâni.

În timpul perioadei inițiale de fenobarbital, animalul poate apărea groggy, acest lucru se îndepărtează de obicei cu timpul. Dacă nu, veterinarul dvs. trebuie notificat și doza ajustată pentru a menține un animal "normal" și nu are convulsii.

Mai mult: Medicamente suplimentare pentru controlul convulsiilor.

Pentru mai multe informații despre ce medicație este potrivită pentru animalul dvs., vorbiți cu medicul veterinar.

* Sursa: Merck Veterinary Manual, 8, ediție.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Veterinar q & a: convulsii în animale de companie