Pisica de respirație grea - cele 3 tipuri de respirație grele și ceea ce înseamnă

Pisica grea de respiratie

Dificultățile de respirație sunt atât un simptom și o cauză pentru suferință, atât în ​​sistemul respirator, cât și în întregul corp al pisicii dvs.

Sistemul respirator, compus din nas, trahee și plămâni, este un sistem de viață care afectează întregul corp al pisicii. Prin urmare, schimbările în respirația pisicii dvs. pot provoca probleme în aproape orice parte a corpului pisicii tale.

Ce este aici:

  • Care este rata normală de respirație pentru o pisică?
  • Cele trei tipuri de respirație grea în pisici
  • Dispnee - respirație lucrată
  • Tachypneea - respirație rapidă și superficială
  • Punerea - respirația rapidă cu gura deschisă
  • Ce ar trebui să faceți dacă observați că pisica dvs. respiră foarte mult?

Aerul intră în corpul pisicii tale prin nas și se mișcă în plămâni, transferând oxigenul în sângele pisicii tale și hrănind organele. Deoarece oxigenul intră în corpul pisicii dvs. prin nări, dioxidul de carbon se îndepărtează și în atmosferă.

Mișcarea respirației este controlată de centrul respirator din creierul pisicii dvs. și o rețea de nervi în piept. Când corpul lor este în echilibru, respirația pisicii tale este netedă și moderată, fără a opri, șuierătoare sau mișcări excesive de stomac.

Modificările modelului de respirație ale pisicii dvs. au o lume a cauzelor rădăcinilor. Acestea ar putea implica traume directe sau tulburări în sistemul respirator sau ar putea dezvolta ca o modalitate de a restabili homeostazia în organism.

Care este rata normală de respirație pentru o pisică?

Dacă ați încercat vreodată să vă sincronizați respirația cu pisica dvs. și să fiți deformați în încercarea, știți că pisicile respiră în mod natural mai repede decât oamenii. În timp ce rata de respirație a adultului variază de la 12-16 respirații pe minut, o pisică ar putea dura între 20 și 30 de respirații în fiecare minut.

Pentru a măsura rata de respirare a pisicii dvs., numărați numărul de respirații pe care pisica ta o ia în timp ce dormi. Fiecare respirație este definită ca o inhalare și o expirație. Numărați respirațiile timp de 30 de secunde, apoi multiplicați cu două pentru a obține numărul de respirații pe care pisica ta o ia în fiecare minut.

Acest videoclip vă arată cum să calculați rata de repaus de odihnă a pisicii. De asemenea, prezintă exemple de pisici care prezintă atât o rată respiratorie sănătoasă, cât și o rată nesănătoasă.

Unele pisici sănătoase durează mai puțin de 20 de respirații pe minut în timp ce se odihnesc, dar un număr mai mare de 30 este motivul de îngrijorare.

Respirația grea nu este întotdeauna rapidă, totuși. Respirația grea se manifestă în mai multe forme.

Cele trei tipuri de respirație grea în pisici

Respirația grea a pisicii dvs. poate fi împărțită în trei clasificări - dispnee, tahipnea și gâfâie. Să învățăm mai multe despre fiecare tip de respirație grea.

1. Dispnee - respirație lucrată

Atunci când pisica ta găsește greu să respire. Pisicile cu dispnee prezintă următoarele simptome:

  • Al lor burta și pieptul se mișcă în timp ce respiră.
  • Pisicile cu dispnee uneori deschideți gura în timp ce respirați.
  • Respirația lor poate fi zgomotos.
  • Al lor nările ar putea fi deschise cu fiecare respirație.
  • Pisicile cu dispnee sunt adesea neliniștit și incapabil să doarmă.
  • Pentru că este greu să respiri, pisicile cu dispnee ar putea să-și extindă capul și gâtul în timp ce respiră.

Următorul este un videoclip al unei pisici care prezintă dispnee:

Ce cauzează dispneea la pisici?

  • Tulburări ale traheei, inclusiv obiectele străine blocate în gât, tumori sau un palat moale alungit
  • Tulburări nazale, inclusiv nări subdimensionate, infecții, tumori sau sângerare.
  • Boli ale plămânilor și de vânt inferior, cum ar fi infecții, fluid în plămâni, viermi sau tumori.
  • Tulburări în peretele toracic, inclusiv trauma fizică și paralizia cauzată de toxine.
  • Insuficiență cardiacă congestivă.
  • Tulburări în abdomen, cum ar fi un ficat mărit, balonare sau construire de fluid.

Ce ar trebui să faceți dacă pisica dvs. a lucrat respirația?

Deoarece este incomod prin definiție, acest lucru poate fi cel mai tulburător tip de respirație grea în pisici. Dacă respirația pisicii dvs. apare lucrate, luați-vă pisica la biroul medicului veterinar cât mai curând posibil.

2. Tachypneea - respirație rapidă și superficială

Rețineți că, în timp ce dispneea se simte incomod, pisica dvs. ar putea fi uitată de respirația lor rapidă.

Respirația rapidă este adesea însoțită de următoarele simptome:

  • O nuanță albastră la gingiile și membranele mucoase este un semn de oxigenare inadecvată. Acest lucru este, de asemenea, cunoscut ca cianoză.
  • Oboseala este un rezultat comun al tahypneei. Dacă pisica ta are probleme de respirație, ei vor fi, de asemenea, reticenți în exercițiu sau mutare.
  • Spre deosebire de pisici de gunoi, pisicile cu tahipnea, de obicei, nu resping prin gura lor.

Pisica din următorii videoclipuri prezintă tahipnea:

Ce cauzează tahipneea în pisici?

  • Hipoxemie (nivel scăzut de oxigen în sânge)
  • Anemie (scăderea numărului de celule roșii din sânge)
  • Tumora de ocupare a spațiului
  • Insuficienta cardiaca
  • Heartworms
  • Febră poate provoca tahipnee ca pisica ta respiră rapid într-o încercare de a-și răci corpul.
  • Pisicile pot respira rapid când este nervos. S-ar putea să observați pisica dvs. să prezinte tahypnee în situații stresante, cum ar fi mergeți la medicul veterinar sau întâlnirea unui câine în aer liber.

Ce ar trebui să faceți dacă pisica dvs. respiră rapid?

O rată de respirație de peste 30 de ani este considerată neobișnuită. Dacă rata de respirație a pisicii dvs. depășește 40 respirații pe minut pentru o perioadă prelungită, o excursie la VET de urgență este în ordine.

Dacă pisica dvs. respiră rapid, în timp ce o plimbare pe un trotuar de oraș aglomerat, probabil că vă uitați la un răspuns temporar al stresului. Monitorizați îndeaproape pisica, menținându-le cât mai răcoroasă și calmă posibilă. Dacă respirația rapidă nu scade după ce ați eliminat factorii de stres evident, este posibil să aveți nevoie să vă luați pisica în veterinar.

3. Punerea - respirația rapidă cu gura deschisă

Gâfâitul este, în esență, tahipnea cu gura deschisă. La fel ca câinii, pisicile cat când au supraexploatat sau au fost expuși la căldură excesivă.

Punerea poate, de asemenea, să indice condiții grave de bază, inclusiv boala inimii și pulmonare.

Următorul videoclip arată o gât de pisică:

Ce cauzează gâfuirea în pisici?

  • Pisici pantaloni când sunt prea calde. La fel ca câinii, pisicile folosesc gâfâind ca un mecanism de termoregulare. Această respirație rapidă deschisă îi ajută să-și gestioneze temperatura corpului în vreme caldă.
  • Pisicile se pot pantaloni atunci când sunt încântați sau exercită ei înșiși. Este posibil să observați că pisica dvs. se potrivește după placare sau în timp ce faceți o plimbare. Acest lucru se poate întâmpla deoarece pisica dvs. este supraponderală sau ar putea fi un răspuns normal la eforturile continue, mai ales dacă vremea este caldă.
  • Stresul este un declanșator comun. Pisicile adesea pantaloni când sunt în mașină sau în timp ce medicul veterinar.
  • Probleme cu inima, cum ar fi cardiomiopatia hipertrofică (mușchii inimii anormal îngroșate), ar putea provoca gâfâi.
  • În plus față de tuse, hacking și wheezing, unele pisici astmatice pantaloni.

Ce ar trebui să faci dacă pisica ta se gâfâie?

Dacă pisica ta se gâfâie după timp de joc, în timp ce pe o plimbare sau pe drumul spre o vizită VET, probabil că nu prezintă simptome de stare gravă. Pisicile respiră rapid și uneori pantaloni atunci când sunt supraexcitați, stresați sau jucând în vreme caldă. Acesta este un răspuns normal și este rar o urgență medicală.

Răciți în jos antrenamentul și răciți-vă pisica. Apa și aerul condiționat sunt probabil singurele remedii ca pisica dvs. trebuie să-și aducă respirația înapoi la normal.

Dacă pisica ta se gâfâie după o zi de lounging sau dacă respirația grea a pisicii tale este însoțită de alte comportamente neobișnuite, respirația lor este probabil indicatoare de probleme mai profunde. În acest caz, este timpul să programați o vizită în veterie.

Ce ar trebui să faceți dacă observați că pisica dvs. respiră foarte mult?

În majoritatea cazurilor, respirația grea este un simptom al problemelor subiacente. Mai ales dacă este prelungită și însoțită de alte simptome de primejdie, respirația grea este un semn că ar trebui să-ți iei pisica la medicul veterinar.

Există anumite cazuri de respirație grea, în care o vizită VET nu este necesară. Este normal ca pisicile să respire temporar în timpul exercițiilor fizice sau un eveniment stresant. Acest tip de respirație grea nu va apărea lucrat sau dureros și ar trebui să dispară în câteva minute.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisica de respirație grea - cele 3 tipuri de respirație grele și ceea ce înseamnă