Plante de grădină care sunt toxice pentru pisici

Afișaj de flori de primăvară din jurul pisicii pe masă

O serie de plante obișnuite de grădină sunt de fapt toxice pentru pisici. Când este disponibilă iarba, majoritatea pisicilor nu vor mânca afară Plante sau flori. Ocazional, din plictiseală sau curiozitate, o pisică poate să scadă pe o frunză sau o tulpină. În timp ce este rară că o pisică va consuma o sumă suficient de mare pentru a se îmbolnăvi, este mai bine să fii sigur și să știi ce plante sunt potențial dăunătoare și prin ce măsură. Unii pot provoca kitty doar un mic disconfort, iar alte plante pot fi letale.

Plantele subliniate sunt unele dintre cele mai populare plante care vă pot dăuna pisicii. Aceasta nu este o listă exhaustivă și, de asemenea, doriți să vă referiți la lista de plante toxice ASPCA pentru a vă asigura că animalele de companie rămâne în siguranță în grădină.

Dacă credeți că pisica voastră a mâncat oricare dintre acestea și prezintă semne de a fi bolnavi, contactați medicul veterinar sau apel Centrul de control al otrăvurilor animale imediat.

01 din 09

Azalee

Azalee sunt membri ai familiei Rhododendron. Toate plantele din această familie sunt moderat toxice pentru pisici, inclusiv toate părțile plantelor. Potrivit Colegiului Universității Purdue din Medicina Veterinară, "aceste arbuști ornamentali nu sunt în mod obișnuit nibbled, dar pot provoca probleme cardiace fatale la câini, pisici și păsări de companie."

Centrul de control al otrăvurilor ASPCA este mai păzit de aceste tipuri de flori și avertizează împotriva proprietarilor de animale de companie care îi plantează în grădina lor. Semnele clinice de consum includ vărsături, diaree, slăbiciune și insuficiență cardiacă.

  • 02 din 09

    Chrysanthemum

    Chrysanthemums (, de asemenea, pur și simplu numite mame) sunt perene populare care oferă o explozie minunată de culori de toamnă. Există o varietate de specii de crizanteme - inclusiv margarete comune - ale căror frunze și tulpini sunt otrăvitoare atât pentru pisici, cât și pentru câini.

    Pisicile care ingera aceste părți ale plantei pot vomita, drool sau pot obține diaree. De asemenea, puteți căuta semne de depresie și o lipsă de apetit.

  • 03 din 09

    Daffodil

    Daffodilul (de asemenea, cunoscut sub numele de narcis, jonquil sau alb de hârtie) este harbingerul tradițional al primăverii, chiar alături de lalele, care sunt, de asemenea, otrăvitoare pentru pisici. În timp ce acestea sunt frumoase, aceste flori frumoase (împreună cu tulpinile și frunzele lor) pot provoca vărsături, diaree, convulsii, tensiune arterială scăzută, tremor și aritmii cardiace dacă sunt consumate de pisica ta.

    Când vine vorba de plante cultivate de la becuri, inclusiv daffodiluri și lalele, este becul cel mai toxic pentru animalele de companie. Dacă aveți aceste lucruri în grădina dvs., este posibil să trebuiască să luați măsuri pentru a descuraja pisica dvs. să săpătească bulbul.

  • 04 din 09

    Hortensie

    Hidranii se găsesc în multe grădini de acasă din cauza frumuseții lor și a popularității imense ca flori uscate în aranjamente. Nivelul lor de toxicitate la pisici este scăzut și poate duce la dureri de stomac, vărsături și slăbiciune dacă capetele de flori sunt ingerate. Asigurați-vă că păstrați florile din capacul pisicii dvs. chiar și atunci când le uscați.

    Continuați la 5 din 9 de mai jos.
  • 05 din 09

    Bulbi de iris

    Irise sunt flori preferate în grădini de modă veche, unde au fost odată cunoscute sub numele de "steaguri."Sunt destul de sigure de utilizat în grădinărit, odată plantate. Deși toate părțile plantei sunt periculoase pentru pisici, sunt bulbii care pot provoca simptome gastrointestinale.

    Luați măsuri de precauție dacă pisica dvs. (sau câinele dvs.) îi place să sapă. De asemenea, poate fi înțelept să vă păstrați pisica în timpul transplantului sau împărțiți irisurile.

  • 06 din 09

    Iederă

    Iedera este frecvent utilizată ca acoperire la sol sau pentru umbra, ca și în acoperirea găzboiului sau a traseelor. Este, de asemenea, o plantă populară de casă. Multe specii de iedera - inclusiv popularul de iedera engleză și arum Ivy (sau Pothos) - se consideră moderat toxic pentru pisici.

    Aceste plante pot provoca simptome gastrointestinale și arsură sau iritație în gură, împreună cu dificultate de respirație, comă sau chiar moarte, dacă este ingerată o cantitate suficientă de frunze. Boabele nu sunt la fel de otrăvitoare pentru pisici, deși nu sunt în siguranță, nici.

  • 07 din 09

    Crin

    Crini vin în multe soiuri și toate arată destul de diferit unul de celălalt. La fel de popular ca, din păcate, aceste flori se află pe lista "cel puțin dorit" de plante dintr-o grădină pentru pisici. Ingerarea oricărei părți a plantei poate provoca insuficiență renală și, în cele din urmă, duce la moarte.

    Această precauție se aplică și la alte plante "crin", inclusiv crinul valei și atât orhidee și tufișuri care merg cu acel nume. Pentru a fi în siguranță, este mai bine să evitați orice plantă cu crin în numele său.

  • 08 din 09

    Marigolds

    Marigoldurile sunt robuste, puțini anuale. Ele sunt colorate și extrem de ușor de crescut, motiv pentru care sunt atât de populare. Aroma lor picantă ajută la menținerea insectelor la Bay și sunt plantate în mod obișnuit în apropierea trandafirilor pentru a descuraja afidele. Dacă ale tale CAT mănâncă frunze de gălbenele sau tulpini, pot suferi de iritarea ușoară a gurii, posibilă drooling, dureri de burtă și diaree. Contactul din SAP-ul instalației poate provoca, de asemenea, iritarea pielii.

    Continuați până la 9 din 9 de mai jos.
  • 09 din 09

    Wisteria

    Wisteria este în mod firesc o viță de vie, dar a fost instruită să crească ca copaci de către unii horticultoriști. Semințele și păstăile sunt partea toxică care ar trebui să fie o preocupare pentru proprietarii de animale de companie. Pisicile care mănâncă acestea pot prezenta vărsături (care pot fi sângeroase), precum și diaree, deshidratare și depresie.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

    Uita-te acum: 7 moduri de a ține pisicile din grădina dvs

    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Plante otrăvitoare. ASPCA Controlul otrăvurilor animalelor.

    2. Pet Health Sfaturi: Toxicitate. Colegiul Universității Purdue din Medicina Veterinară.

    3. Azalee. ASPCA Controlul otrăvurilor animalelor.

    4. Chrysanthemum. ASPCA Controlul otrăvurilor animalelor.

    5. Daffodil. ASPCA Controlul otrăvurilor animalelor.

    6. Hortensie. ASPCA Controlul otrăvurilor animalelor.

    7. Iris. ASPCA Controlul otrăvurilor animalelor.

    8. Engleză Ivy. ASPCA Controlul otrăvurilor animalelor.

    9. Engleză Ivy. ASPCA Controlul otrăvurilor animalelor.

    10. Wisteria. ASPCA Controlul otrăvurilor animalelor.

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Plante de grădină care sunt toxice pentru pisici