Cum să vă opriți pisica de a urca în afara cutiei de gunoi

Kitty în afara casetei sale de gunoi

O mulțime de circumstanțe ar putea explica de ce pisica ta ar putea lipsi cos de gunoi. Uneori este o problemă comportamentală, dar uneori o condiție de sănătate poate provoca pisica dvs. să meargă în afara casetei sale. Dacă este lăsată necontrolată, o problemă de sănătate, cum ar fi o infecție a tractului urinar, poate duce la o condiție potențial amenințătoare pentru pisica ta.

Un semn de avertizare timpurie că pisica dvs. poate începe să poată purta în afara casetei sale: când o pisică este întotdeauna "acoperită" Depozitele cutiei sale de gunoi se oprește, astfel încât surprize mai multe gunoi pot urma.

De ce pisicile se potrivesc în afara cutiei de gunoi?

Cel mai adesea, DREPTURILE CUTORILOR sunt cauzate de o schimbare a rutinei sau a problemelor pisicii cu cutia de gunoi. Dar dacă pisica ta pregătit brusc brusc oprește folosind cutia, Primul pas este să vă luați Kitty la veterinar pentru a exclude orice probleme de sănătate.

Probleme de sanatate

Uneori, dacă pisica ta are diaree sau constipație, nevoia de a merge poate fi bruscă și copleșitoare și nu poate ajunge la cutia de gunoi în timp. Această situație ar trebui să fie temporară, cu toate acestea, cu condiția ca pisicile dvs. să nu aibă condiții de sănătate subiacente.

Dacă medicul veterinar determină că problema nu are o bază fiziologică, probabil că va continua să exploreze dacă pisica ta are a Problema comportamentală.

Stresul și problemele comportamentale

O schimbare bruscă a comportamentului băi Kitty poate fi atribuită mai multor cauze posibile, multe dintre care se fierbe până la stresul felinar.

Cutie de gunoi mirositoare: Este foarte comun ca pisicile să-și întoarcă nasul într-o cutie de gunoi dacă nu își îndeplinesc standardele exigente pentru curățenie și miros.Dacă nu este pristină, chiar și pisicile care au fost instruite de ani de zile pot respinge caseta în favoarea unei alte zone (de obicei una care vă va atrage atenția).

Cutie greșită Locul de amplasare: Este Locația casetei de gunoi problematică pentru pisica ta? Dacă este aproape de o ușă sau într-o parte a casei care primește o mulțime de trafic sau că pisica nu se poate ajunge cu ușurință, ia în considerare în mișcare. Acest lucru nu este recomandat dacă pisica ta are demenţă deoarece poate crea mai multă confuzie.

Schimbarea gospodăriei: Dacă o altă pisică sau animal sau chiar un nou copil a fost introdus în gospodărie sau dacă cineva sa mutat, sa mutat sau sa mutat, pisica dvs. poate pur și simplu să-și marcheze teritoriul. Acest lucru ar trebui să fie temporar până când pisica se obișnuiește cu noua situație. Dar fiți conștienți de faptul că orice schimbare a unei rutine sau a unui mediu a pisicii poate provoca stres, ceea ce poate duce la un comportament extraordinar.

Kitty adoptate recent: O pisică care a fost recent adoptată poate dura câteva săptămâni sau luni pentru a se adapta pe deplin și se simtă suficient de confortabilă pentru a-și dezvălui personalitatea. Este posibil ca pisica voastră adoptivă să se simtă puțin incertă la început și era dispusă să împărtășească cutia de gunoi, dar mai târziu și-a schimbat mintea.

Cum să vă opriți pisica de a defecta în afara cutiei de gunoi

În absența problemelor de sănătate, luați măsuri pentru a împiedica pisica dvs. să-și facă faptele murdare pe lângă cutia de gunoi.

De ce pisica ta nu-i acoperă poopul?

Curățați caseta

În primul rând, cârligele scoice din cutia de gunoi zilnic și profund curățați-o frecvent. Acest lucru înseamnă că jetonarea vechilor gunoi, spălați cutia goală cu săpun blând și apă caldă, clătiți-o cu apă curată, lăsându-l să se usuce cu aer și să se topească într-o cantitate proaspătă de așternut curat, neschimbat (uneori așternut parfumat este neapriat la finic pisici). Ori de câte ori vă ocupați de cutia de gunoi a pisicilor, utilizați întotdeauna mănuși de cauciuc și o mască de față pentru a vă proteja de bug-uri microscopice și de praf de gunoi.

Avertizare

Dacă sunteți gravidă, Lăsați toată întreținerea cutiei de gunoi către un alt membru al gospodăriei pentru a reduce riscul de a contracta toxoplasmoza.

Concentrați-vă pe locație

Dacă descoperiți că pisica dvs. este atrasă să folosească un anumit loc, cum ar fi o baie de baie, ca latrină, încercați să blocați accesul la cameră, creând o poartă de copil sau închiderea / blocarea ușii ori de câte ori este posibil. În același timp, încurajați-vă animalul de companie să-și folosească cutia de gunoi, așa cum este destinată localizării casetei departe de bolile sale de alimentare și de apă într-o zonă liniștită, privată, care este ușor de ajuns la.

Adăugați o altă cutie de gunoi

Dacă ați adăugat oa doua pisică, luați în considerare instalarea unor cutii de gunoi suplimentare, în loc să încercați să faceți ambele pisici împărtășesc o cutie. Numărul optim de cutii de gunoi este unul pentru fiecare pisică plus unul mai mult. Aceasta înseamnă că, dacă aveți două pisici, ar trebui să furnizați trei cutii de gunoi. Rețineți că cutiile trebuie să fie în locuri complet diferite. În caz contrar, o pisică poate încerca să "gardă" și să dețină toate toaletele și să țină cealaltă pisică departe.

Puneți obstacole

Dacă există o anumită zonă în care pisica dvs. a fost frecvent și nu vă puteți bloca accesul, încercați să așezați folie de aluminiu sau să pulverizați zona cu un descurajator de pisică. Scopul este de a face ca zona inadecvată cât mai nedorită la pisica posibil.

Re-creați scena crimei

Aruncați o privire la suprafața în care pisica preferă să deservească și să încerce duplicarea acelei suprafețe în cutia de gunoi. De exemplu, dacă pisicile tale îi place țiglă, lăsați partea inferioară a cutiei de gunoi goale. Dacă vizează hârtia, linia de jos a casetei cu hârtie - dacă merge pe covoare, instalați o rămășiță de covor în cutia sa.

Ștergeți accidentele

Dacă, în ciuda eforturilor dvs. cele mai bune, pisica dvs. defeptă în afara casetei de gunoi din orice motiv, curățați bine zona cu un Enzimatic Cleaner astfel încât pisicile tale nu prinde mirosul și credeți că este bine să mergeți din nou acolo.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Feline Probleme de comportament: murdărirea casei. Cornell Feline Health Center

  2. De ce nu este pisica mea folosind cutia ei de gunoi? American Animal Hospital Association

  3. Întrebări frecvente de toxoplasmoză. Centre de control și prevenire a bolilor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă opriți pisica de a urca în afara cutiei de gunoi