Manak militar: profilul speciilor de păsări

Ajutorul militar macaw

În afară de a fi flecar și macawurile militare sociale sunt papagali mari care au o reputație de păsări plăcute, chiar temperate. În mod ideal, dacă este alimentat de mână de la naștere, poate forma o legătură puternică cu proprietarii săi. Aceste păsări curioase așteaptă cu nerăbdare să interacționeze cu turma ei umană."

Prezentare speciala

Nume comune: Matala militară, militară Boliviană Macaw, Manaw-ul militar mexican

Nume stiintific: Ara Militaris

Dimensiunea adulților: 30 de centimetri de la cioc la vârful penelor de coadă, aripile de peste 40 de centimetri și cântărește aproximativ 2 kilograme

Speranța de viață: Medii de 50 de ani

Origine și istorie

Macawurile militare sunt originare din America Centrală și America de Sud. Gama lor se extinde, în general, de la Mexic la Argentina. Spre deosebire de alte papagali, macawurile militare tind să preferă terenurile aride asupra pădurilor tropicale tropicale. Le puteți găsi, de asemenea, în păduri uscate și în copaci din apropierea apei. Cu toate acestea, unele dintre efectivele din America de Sud trăiesc în păduri umede, iar în păduri joase, precum și canioane și poalele de poalele.

Există două subspecii acestui macaw: Manaw-ul militar mexican și Manaw-ul militar bolivian. Manaw-ul militar mexican (Ara Militaris Mexicana) este cea mai mare - în primul rând locuiește în Mexic. Manada militară boliviană (ARA Militaris Boliviana) are o gamă care se extinde de la Bolivia la Argentina de Nord.

Această pasăre este o specie protejată - este considerată vulnerabilă pentru dispariție. Deși populația globală depășește 10.000, pierderea habitatului și capturarea pentru comerțul cu animale de companie au făcut unele populații regionale pe cale de dispariție.

Din punct de vedere istoric, Manaw-ul militar a fost înregistrat de la anii 1500, când europenii au venit pentru prima dată în lumea nouă. Numele său derivă de la personalul militar care le-a adus înapoi în Europa. De asemenea, face aluzie la colorarea lor verde de măsline care seamănă cu "verde militar."

Acest macaw este o specie populară folosită pentru reproducerea macawurilor hibride în captivitate, Cum ar fi calico macaws, Milicinth Macaws și Miligold Macaws.

Temperament

Macaw-ul militar este o pasăre ușor de îmblânzit, bună. În sălbăticie, ei sunt rareori singuri, trăind în perechi sau turme de 10 până la 20 de păsări. În captivitate, nu este neobișnuit ca această pasăre să preferă o singură persoană sau chiar un gen. Este esențial să îl introduceți la o varietate de persoane, deci rămâne prietenos în toate situațiile sociale.

În timp ce ei nu sunt cunoscuți că sunt deosebit de afectuos, macaw-urile militare care au fost manipulate în mod corespunzător și socializate ar putea să se bucure de unele cuddling și de mângâiere.

Aceste păsări pot deveni în momente. Macaw-urile pot obține nippy dacă nu sunt fericite sau bine instruite. Mulți proprietari constată că starea lor de spirit a păsării reflectă adesea propria lor.

Ei pot să se comporte ca o "pasăre de ceas", permițându-vă când ceva nu este chiar în jurul casei. De exemplu, s-ar putea să cheme să vă informeze când un străin este la ușă. Macawuri militare ca rutinele. De obicei, se poate anticipa când vă așteptați acasă și când este timpul de cină.

Un papagal gregar și inteligent, macaw-urile militare sunt o alegere populară pentru spectacolele de păsări. Formarea lor este relativ ușoară cu tratamentele și ei iubesc să învețe trucuri. Unii chiar devin instruiți să meargă doar în cușcă.

Vorbire și vocalizări

Deși această pasăre nu este în mod firesc la fel de bună ca ceilalți papagali, îl puteți pregăti pentru a fi vorbăreț și poate învăța o mână de cuvinte și fraze.

Ca și toate macaw-urile, aceste păsări se vor ridica cu soarele în fiecare dimineață și vor striga să vă informeze că sunt în sus. Acest apel alarmant se întâmplă din nou în seara când pregătește pentru culcare. În timp ce acestea sunt în general considerate unul dintre macaw-urile mai silențioase, pot să scară și să aibă un Crok distinct. Acest nivel de zgomot nu este, de obicei, potrivit pentru locuință sau condominiu.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Culori militare macaw culori și marcaje

Macawurile militare sunt, în principal, verzi, cu verde mai luminos verde pe cap care progresează în verdeață mai întunecată și de măsline pe corp. Ei au o margine albastră strălucitoare pe aripile lor și un trunchi roșu strălucitor pe fruntea lor. Pene de coadă includ maro și roșii cu o nuanță de măslini galbene dedesubt.

Aceste păsări au ciocuri negre îndrăzneț și picioare și picioare gri închis. Ochii lor sunt încadrați de patch-urile clasice de fagiale goale, fiecare cu inele concentrice de pene negre mici.

Aceasta este o specie monomorfă, adică bărbați și femele arată la fel. ADN-ul sau sexul chirurgical sunt singurele modalități de a determina dacă pasărea este bărbat sau femeie.

Îngrijirea unui macaw militar

În captivitate, proprietarul unui papagal devine flockate de păsări. Această pasăre nu este un animal de companie pe care îl puteți cumpăra și ignora - aceste păsări au nevoie de interacțiune și de stimulare mentală. Dacă nu le obligați, veți plăti prețul în proprietate distrusă, mușcați degetele și frustrarea.

cuşcă În sine trebuie să fie mare - cel puțin 2.5 metri cu 3 metri lățime și cu 5 metri înălțime. Dacă puteți, creați o cameră dedicată de siguranță. Asigurați-vă că includeți o bordură mare în cușcă și aveți un loc de joc pentru timp în afara casei sale. Macaw-ul militar poate deveni teritorial cu limita de cușcă, punându-ți mâinile în cușcă în timp ce pasărea este înăuntru.

Va trebui să curățați cusca păsărilor pe un program regulat. Curățați căile și jucăriile o dată pe săptămână, spălați podeaua cuștii o dată pe lună și dezinfectați-vă bine restul cuștii o dată pe an.

Ia în considerare costurile de a deține unul dintre acești papagali înainte de a se grăbi să obțină unul. Facturile veterinare, Furaj de calitate, jucării, și cuști aduna. Dacă nu vă puteți da pasăreului cel mai bun din tot, luați în considerare să vă ocupați de adoptarea unuia până când puteți.

Ce tip de macaw este cel mai bun pentru dvs?

Probleme comune de sănătate

Macaw-urile pot fi păsări de lungă durată, dar, ca toate papagalii, ele sunt predispuse la o infecție virală numită sindromul macawului care pierde sindromul și ciocurile îngroșate. Ca și alte papagali de companie, macawurile militare pot recurge la auto-mutilare de către pene scufundat Dacă se simt neglijați sau plictisiți.

Dieta și nutriția

În sălbăticie, macara militară sărbătoare pe semințe, fructe de padure, nuci, fructe și legume. PET militară militară ar trebui să mănânce o dietă similară formată dintr-o semănătoare de înaltă calitate sau un amestec de pelete și proaspete Fructe de siguranță și legume.

Proprietarii de macaw găsesc adesea că păsările lor îi place să se alăture la cină. Le puteți hrăni cu "hrana oamenilor" nutritivi, inclusiv cantități mici de proteine ​​cum ar fi puiul. Dacă este sănătos, natural și, în general, considerat "bun pentru tine", ar trebui să fie bun și pentru pasărea ta. Excepțiile sunt avocado, ciocolată și rhubarb, care sunt toxice pentru păsări.

În funcție de dimensiunea sa, un macaw va mânca aproximativ 1/2 până la 3/4 ceasca de parrot și aproximativ 1/2 până la 3/4 ceașcă de fructe și legume în fiecare zi. Puteți să o hrăniți o dată dimineața la trezirea și la amurgul înainte de a dormi. Îndepărtați toate alimentele nefolosite înainte de culcare.

Asigurați-vă că papagalul dvs. obține o dietă echilibrată

Exercițiu

În sălbăticie, macaw-urile militare zboară câteva sute de kilometri pe zi. În captivitate, exercițiul regulat este esențial. Proprietarii ar trebui să se asigure că animalele lor de companie sunt permise minimum 2 până la 4 ore de joc în afara cuștilor în fiecare zi. Acest timp de activitate oferă păsărilor o modalitate de a-și întinde aripile, își exercită ciocurile și va oferi stimularea mentală ca bonus.

Păsările militare sunt active, astfel încât ocupă timpul cu sarcini și activități. Jucăriile de păsări sunt o necesitate. Una dintre activitățile lor preferate este mestecarea, așa că lemnul va fi go-to, chiar dacă este doar ramuri de copaci. Această pasăre va aprecia, de asemenea, leagăne, frânghii, lanțuri de legătură și clopote.

Jucăriile sunt, de asemenea, distragere excelentă pentru acest papagal curios, care altfel ar putea să-și petreacă timpul scârțâit, pene-scufundare, sau mestecând lucrurile în jurul casei dvs.

PROS
  • Inteligent, poate învăța să vorbească și să facă trucuri

  • Unul dintre macawurile mai silențioase

  • Chiar temperat, prietenos și social

Contra
  • Poate fi zgomotos, nu este potrivit pentru apartamente

  • Necesită cel puțin 2 până la 4 ore de timp supravegheat out-de cușcă

  • O pasăre mare care necesită o cușcă considerabilă

Unde să adopte sau să cumpere o macaw militar

Macaw-urile militare nu sunt la fel de ușor de găsit ca cele mai colorate și mai populare macaws. Deși macaw-ul militar este crescut cu succes în captivitate, deci ar trebui să puteți achiziționa o macaw militară de la un crescător de reputație sau o agenție de adopție. Aceste păsări costă aproximativ 2.500 de dolari. Unele surse online unde puteți găsi macawuri militare includ:

Contactați crescătorii pentru a vedea dacă puteți petrece ceva timp cu ei și cu păsările lor. Discutați cu cineva care are experiență ridicând aceste păsări înainte de a vă decide dacă sunt potrivite pentru dvs. Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că pasărea este alertă, activă și expune toate Semne ale unei păsări sănătoase, cum ar fi ochii strălucitori, pene curate și culturi complete.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

Altfel, aruncați o privire la toate celelalte Profiluri de specii Macaw.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Macaw-ul militar. Zoo din Oakland

  2. Gancz, ady y și colab. Abordări avansate de diagnosticare și gestionarea actuală a bolii de dilatare proventricularăClinicile veterinare din America de Nord. Practica exotică a animalelor vol. 13,3 (2010): 471-94. DOI: 10.1016 / J.Cvex.2010.05.004

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Manak militar: profilul speciilor de păsări