Catalina macaw (rainbow macaw): profilul speciilor de păsări

Close-up de o Catalina Macaw, numită și Rainbow Macaw, așa cum se vede în Bahamas

Catalina Macaw este o culoare curcubeu Parrot hibrid care este dorit Pentru trăsăturile pe care le împărtășește cu părinții - două dintre cele mai populare specii de macaw. Culorile sale flashy fac foarte atractiv pentru proprietarii de parrot prospectivi. Cu toate acestea, este adesea personalitatea sa comică, inteligența și capacitatea de a răspunde la formarea care sigilează afacerea.

Prezentare speciala

Nume comune: Catalina Macaw, Rainbow Macaw

Nume stiintific: HibridAra Ararauna X Ara Macao

Dimensiunea adulților: 35 inci, cântărind 2 până la 3 kilograme

Speranța de viață: 50 până la 60 de ani

Origine și istorie

Această rasă a fost formată prin trecerea unui a albastru și aur macaw cu Scarlet macaw. Catalina Macaws se găsesc în principal în captivitate. Rareori găsiți o crescătorie naturală din sălbăticie în sălbăticie.

În reproducerea și hibridizarea păsărilor, genele tatălui sunt cel mai adesea dominante. Catalina Macaws arata cel mai adesea ca scarlet macaws, deoarece masculul este de obicei un stacojiu.

Catalina este considerată o primă generație de macaw hibrid. A fost derivat din două păsări naturale sau "adevărate". Deoarece aceasta este o pasăre atât de frumoasă, unii crescători o folosesc pentru reproducerea unui număr de macawuri hibride de generație a doua (cele din cel puțin o pasăre hibridă). Este, de asemenea, obișnuit să găsești catalinii de a doua generație care sunt o cruce între doi părinți Catalina.

Catalina și-a contribuit genele la multe hibrizi colorați de macaw:

  • Catablu macaw: Catalina a trecut cu un macaw albastru și de aur
  • Camelina macaw: Catalina a traversat cu o macaw Camelot (hibrid de generație a doua)
  • Camelot Macaw: Catalina a traversat cu un eșarlet macaw
  • Flame Macaw: Catalina a traversat cu o macaw verde
  • Hyalina macaw: Catalina a trecut cu un macaw de la Hyacinth
  • MAUI Sunrise macaw: Catalina a traversat cu un harlequin macaw (hibrid)
  • Milicat macaw: Catalina a traversat cu un macaw Miligold (hibrid)
  • Militalina macaw: Catalina a trecut cu un macaw militar
  • Rubalina macaw: Catalina a traversat cu un Ruby Macaw (hibrid)
  • SHAMALINA MAGAW: Catalina a trecut cu un macaw Shamrock (hibrid)

Temperament

Proprietarii de macaws hibrid primesc cele mai bune din ambele lumi din speciile lor-mamă. Scarlet Macaws sunt cunoscute a fi curioase, feisty și extrem de active. În contrast, macawurile albastre și de aur au o reputație pentru a fi mai relaxat și blând - sunt, de asemenea, mari vorbitori. Cei cu Catalina Macaws descriu păsările lor ca fiind un amestec perfect între cele două.

Fiecare pasăre - indiferent de specie - va avea o personalitate unică care să reflecte educația sa. Catalinasul poate fi mancat cu nevoi sociale foarte exigente sau extrem de afectuos și fermecător cu vremuri de distracție înainte ca familia adoptată. Unele macawuri Catalina vor deveni păsări de o singură persoană. Ei pot prefera chiar bărbați sau femei exclusiv, evitând oamenii de sex opus.

Pasărea este probabil să fie socială și să accepte oamenii dacă este introdusă într-o varietate de oameni atunci când o aduceți mai întâi acasă. Această specie poate face un animal de companie bun atâta timp cât copiii nu sunt prea tineri. Învățați pasărea și copiii să se respecte unul pe altul de la început.

Foarte inteligent, Catalina Macaws răspunde bine la antrenament și pot fi învățați să efectueze mai multe trucuri și să vorbească.

Vorbire și vocalizări

Multe catalina macaws pot atinge un vocabular de aproximativ 15 cuvinte și fraze pe parcursul vieții lor. Ei pot obține cu voce tare și țipă atunci când sunt încântați, agitați, plictisit sau doar pentru a vă informa că soarele este în sus. Acest animal de companie nu este probabil un candidat potrivit dacă aveți vecini apropiați, cum ar fi într-o clădire de apartamente.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

CATALINA MAPAW CULORI ȘI MARKINGS

În general, macawurile hibride sunt crescute în primul rând pentru trăsăturile lor de culoare. Catalina Macaw are o gamă largă de culori și modele. Există mici diferențe de la o generație la următorul.

Majoritatea acestor păsări sunt în primul rând roșu sau o portocalie adâncă pe cuferele și bellurile lor. Unele au capete strălucitoare roșu-portocaliu, în timp ce alții au o coroană superbă albastră-verde. Ei tind să aibă pene verzi și albastre care își dau jos spatele și cozile lungi. Mulți dintre ei au pene de aur care își așează aripile și cozile lor.

Catalina arată similară cu cea Harlequin Macaw. Cei doi hibrizi sunt adesea confundați unul cu celălalt. Cea mai importantă diferență este că catalina are de obicei coada lungă, tăgătoare a stacorenului.

Nu există o diferență vizibilă între catalina masculină și feminină Catalina Macaws. Pentru a le spune, veți avea nevoie de un test ADN, un test cromozomial sau o procedură de sex de sex chirurgical. Testul ADN este opțiunea cea mai neinvazivă.

Îngrijirea pentru catalina macaw

Fiind păsări sociale, trebuie să-și petreacă timpul adecvat cu proprietarii lor pentru a deveni animale de companie fericite, bine ajustate. Dacă sunteți în căutarea de a adopta o Catalina Macaw, asigurați-vă că aveți cel puțin 2 până la 4 ore pentru a petrece cu pasărea dvs. în fiecare zi. Acești papagali se dezvoltă pe interacțiune și vor deveni deprimați și distructivi dacă sunt neglijați sau ignorați.

Ca și în cazul tuturor papagalilor mari, aceste păsări au nevoie de o cușcă mare, care nu are o lățime mai mică de 4 metri și lungă până la 5 metri înălțime. Cu cât puteți oferi mai mult spațiu, cu atât va fi mai bine pasărea. Oferiți păsărilor o mulțime de brațe și jucării pentru ao menține angajat.

Proprietarii potențiali ar trebui să se gândească serios despre proprietatea Macaw. Ești dispus să fii trezit devreme în fiecare dimineață de un papagal țipăt? Puteți găzdui câteva ore de socializare și exerciții în fiecare zi? De asemenea, ia în considerare costurile de deținere a unui Pet Macaw. Facturi veterinare, hrană de înaltă calitate, jucării și cuști toate se adaugă. Dacă nu vă puteți oferi pasărea cu tot ce este mai bun, gândiți-vă să așteptați să adoptați unul până când puteți. Cu cât veți strica un papagal, cu atât va fi mai bine experiența dvs. de proprietate a animalelor de companie.

8 specii de păsări de animale de companie prietenoase

Probleme comune de sănătate

Preocupările legate de îngrijirea sănătății pentru Catalina Macaws sunt aceleași cu alte specii de macaw. Unele dintre bolile mai frecvente observate în macaws includ:

  • Boala de dilatare proventriculară (o problemă intestinală, numită și pierderea bolii)
  • Psittacoza (o infecție bacteriană, numită și chlamydioză sau febră papagal)
  • Alte boli bacteriene, virale sau fungice
  • Alergii
  • Cioc malformații în pui

Păsările care se plictisesc, au o dietă săracă, doresc un partener de împerechere sau au nevoie de o baie ar putea recurge la alegerea de pene sau smulge. Remediați acest comportament de auto-mutilare prin abordarea nevoilor lor imediat.

Dieta și nutriția

În sălbăticie, macaws mănâncă o varietate de semințe, plante, fructe și nuci. Ca orice papagal mare, hrăniți o dietă Catalina Macaw, care include un amestec de semințe de înaltă calitate și pelete, împreună cu proaspete Fructe și legume de siguranță. Fiecare macaw, în funcție de dimensiunea sa, va mânca aproximativ 1/2 până la 3/4 ceașcă de amestec de papagal și aproximativ 1/2 până la 3/4 cană de fructe și legume în fiecare zi. Puteți să o hrăniți o dată dimineața la trezirea și la amurgul înainte de a dormi.

Fructele care sunt bune pentru a hrăni la macaws includ mere, pere, prune, cireșe, struguri, portocale, banane, mango, papaye și fructe de padure. Legumele sănătoase includ morcovi, cartofi dulci, castraveți, dovlecei și verzi cu frunze. Nu hrăniți niciodată avocado - este toxic pentru păsări. Ca un tratament, oferă nuci ca macadamias, nuci, pecan, migdale și filberts.

5 alimente bogate în vitamine vă puteți hrăni păsările

Exercițiu

Catalina Macaws are nevoie de o mulțime de activitate pentru a menține starea mentală și fizică de top. Dacă sunteți interesat să dețineți o Catalina Macaw, va trebui să vă supravegheați pasărea pentru un minim de 2 până la 4 ore pe zi, deoarece joacă în afara cuștii sale. Acest timp în afara cuștii este esențial pentru a preveni plictiseala și a permite păsării să-și întindă aripile și alte mușchi în mod corespunzător.

Oferiți jucării pentru a îmbogăți timpul de activitate păsărilor. Playthings pot include căpșuni de alpinism, lanțuri, clopote, leagăne de papagal și jucării de păsări de lemn pe care le pot ambiața și mesteca. Jucăriile distructibile sunt distractive pentru păsări, deoarece sunt interactive - pasărea pune de obicei un scop de a învinge jucăria. Jucăriile non-distructibile vor dura mai mult, dar macaws se pot plictisi cu ei.

PROS
  • Frumos și inteligent

  • Pot vorbi și imita sunetele umane

  • Live-trăit

Contra
  • Tendința pentru ghearele puternice și strigătele

  • Necesită la 2 până la 4 ore de exerciții zilnice, stimularea mentală

Unde să adoptați sau să cumpărați o catalina macaw

Contactați o agenție de adopție și educație a papagalului și întrebați dacă vă puteți vizita păsările. Văzând unul dintre acești papagali în mediul său de origine vă va oferi un sentiment pentru ceea ce este ca să trăiți cu unul. Crediții vinde Catalina Macaws în intervalul de 3.000 $ la 5.000 $. Salvați, organizații de adopție și crescători unde puteți găsi Catalina Macaws includ:

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri de specii Macaw.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Catalina macaw (rainbow macaw): profilul speciilor de păsări