Severe (castane-frontate) macaw: profilul speciilor de păsări

Chestnut-fronted macaw

Ochi-capturare și fermecător ușor de mers, severă macaws sunt cele mai mari din Mini macaws. Aceste păsări împachetează o mulțime de personalitate într-un pachet mai mic, mai ușor de îngrijire. Ele sunt, de asemenea, printre cei mai buni vorbiri și se bucură de socializare cu turma lor umană.

Prezentare speciala

Nume comune: Macaw macaw, castan-frontal macaw, brazilian verde macaw

Nume stiintific: ARA Severa Severa

Dimensiunea adulților: 15 până la 20 de centimetri, cântărind doar sub 1 kilogram

Speranța de viață: Poate fi de așteptat să trăiască timp de până la 30 de ani, unii chiar mai mult

Origine și istorie

Macaw-ul sever este nativ din America Centrală de Sud și America de Sud de Nord. Este deosebit de bine cunoscut în Panama și Bolivia. Există, de asemenea, populații în Brazilia, unde pasărea este cunoscută sub numele de Macaw-ul verde brazilian. Această specie a fost introdusă și în Florida. Obține numele "sever" pentru stadiul său agresiv de dezvoltare la adolescență.

În sălbăticie, macaw severă se bucură de păduri și habitate de toate felurile atâta timp cât sunt disponibile copacii. Ei preferă, în general, zone care fac obiectul inundațiilor râului. Poate fi o provocare să le vedem, deoarece se bucură de o plimbare în cavități ridicate în copaci.

Câmpurile agricole oferă o mulțime de alimente pentru aceste păsări. Nu este neobișnuit să găsiți efective mari, foarte puternice care hrănesc câmpurile devreme dimineața. Aceste păsări pot fi o neplăcere pentru agricultori.

Macawurile severe se adună adesea la linge de lut cu o varietate de alte păsări. Aceste dealuri de argilă, de obicei cauzate de eroziune de-a lungul râului, sunt locuri populare pentru mulți papagali. Se crede că argila suplimentează dieta, protejând împotriva toxinelor în alimentele lor și furnizarea de minerale esențiale.

Temperament

Nu a crescut în captivitate atâta timp cât alte papagali, macaw-urile severe nu au fost pe deplin domestice. Ei continuă să prezinte multe din instinctele lor, cum ar fi locuarea și scrângerea. Cu toate acestea, când socializat ca o pasăre tânără, Ele pot deveni animale de companie ideale.

Prietenos și comic, personalitatea mai mare decât cea mai mare decât cea de viață o face un favorit printre iubitorii de păsări. Cu o socializare adecvată, o obligație de macaws severă cu proprietarii lor, răspunzând bine la instruire, Trucuri de învățare, și oferind abilități de vorbire impresionantă.

Macaw-urile severe sunt, de asemenea, curioase. Ei iubesc puzzle-uri și jocuri și pot deveni încântați de lucruri strălucitoare. Păstrați bijuteriile din REACH - poate fi deteriorat neintenționat.

O caracteristică unică care pare în afara locului cu această specie prietenoasă este că, în general, nu le place o mulțime de atingere. Destul de des, sunt mai mulțumiți să fie aproape de proprietarul lor sau pe umăr, dar în majoritatea cazurilor, acest papagal nu-i place să se prăbușească sau să-i facă.

Ca mulți papagali, macaw-urile severe trec printr-o Stadiul bluffing Pe măsură ce ajung la maturitate. Această etapă poate dura două săptămâni sau până la doi ani. Dacă intenționați să obțineți un tânăr macaw, va trebui să fiți răbdători și să puneți în aplicare formarea în perioadele potențiale de plămâni, mușcături, mușcături, șuruburi și rezistență generală la interacțiune. Din acest motiv, nu pot fi potrivite macaws pre-adolescentă pentru familiile cu copii mici.

Vorbire și vocalizări

Macaw-urile severe sunt unul dintre cele mai bune papagali de vorbire. Multe dintre aceste păsări pot vorbi cu o claritate surprinzătoare, iar vocea lor înaltă este destul de distractivă pentru a asculta. Ele pot dezvolta, de asemenea, un vocabular extins.

Vocalizările lor pot fi distractive și fabuloase pentru a fi afișate pentru oaspeți, dar această pasăre poate deveni prea mult pentru unii proprietari și vecinii lor. Este o pasăre foarte tare pentru dimensiunea sa și este cunoscută să sune dimineața, la amiază și la apusul soarelui. Cel mai bine este să ignorați strigătele nedorite, mai degrabă decât să vă certați pasărea. Sunt păsări inteligente și vor învăța în cele din urmă de la greșit.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Culorile și marcajele macade severe

Macaw-urile severe sunt în cea mai mare parte o verde strălucitoare, cu patch-uri întunecate, de culoare castan pe frunțile lor și sub ciocurile lor. Coroana capului are un patch de pene albastre irizante și poartă patch-uri roșii distinctive pe marginile aripilor lor. Pene de coadă sunt albastre cu substride roșii, care strălucesc când sunt în zbor.

Această specie prezintă Clasic goale macaw Patch facial. Această pasăre are, de asemenea, linii de pene întunecate, care înconjoară ochii, ceea ce este unic printre macaws.

Ciocul și picioarele păsărilor sunt gri, iar irisul ochilor lor este un aur galben frumos. Este o pasăre monomorfă, ceea ce înseamnă că bărbații și femelele sunt identice. Pentru a determina sexul, pasărea dvs. ar necesita testarea genetică sau o procedură de sex de sex chirurgical.

8 păsări populare mari pentru a păstra ca animale de companie

Îngrijirea unui macaw severă

În timp ce macawurile severe sunt cunoscute a fi foarte sociale, toate papagalii necesită o anumită sumă de formare pentru a se asigura că păsările rămâne îmblânzită. Asigurați-vă că aveți cel puțin două ore să petreceți cu animalul dvs. de companie în fiecare zi.

Fără socializare și stimularea mentală adecvată, macawurile severe pot crește și deprimat, ceea ce poate duce la comportament distructiv și boli legate de stres.

Macaw-urile severe pot fi animale de companie distractive, dar necesită timp și îngrijire specializată încât nu toată lumea poate oferi. Ei se dezvoltă în timpul familiei, deoarece replică sentimentul de turmă și, spre deosebire de alte papagali, ei nu tind să devină strict păsări de o singură persoană.

O altă considerație înainte de a vă angaja la această pasăre este costul de proprietate. În plus față de aspectul inițial pentru păsări, gândiți-vă la facturile veterinare a aviare, hrana de hrană de înaltă calitate și costurile accesorii pentru o cușcă, starea de joc și jucării.

Chiar și pentru un macaw mai mic, această pasăre are nevoie de a cușcă de dimensiuni Pentru o macadă mare, care are cel puțin 5 metri înălțime și lățime de 3 metri și o lungime de 2 metri. Aceste păsări au nevoie de spațiu pentru a-și întinde aripile pe deplin și spațiu suficient pentru a se deplasa despre cușcă fără obstacole.

8 păsări populare mari pentru a păstra ca animale de companie

Probleme comune de sănătate

Macaw-urile severe sunt o specie tare de macaw. Ei nu se îmbolnăvesc frecvent. Cu toate acestea, dacă ar fi expuse altor păsări bolnave, ele sunt susceptibile la boala de dilatare proventriculară (boala de pierdere a macaw) și psittacoza (chlamydioză sau febră papagal).

Cheia pentru o pasăre sănătoasă este o dietă bine echilibrată, un regim regulat de exerciții, condiții de locuit sanitar, somn neîntrerupt pe timp de noapte și socializarea zilnică cu turma sa umană.

Dacă pasărea se simte neglijată sau ignorată, acesta poate recurge la comportamente nedorite cum ar fi pene scufundat sau scârțâit cu voce tare.

Dieta și nutriția

În sălbăticie, dieta lor constă din semințe, nuci, fructe, materie verde cu frunze și flori. Hrăniți-vă macaw-ul severă o dietă variată constând din semințe de înaltă calitate și amestec de pelete și oferte zilnice de proaspete Fructe și legume de siguranță.

Fiecare macaw, în funcție de dimensiunea sa, va mânca aproximativ 1/2 până la 3/4 ceașcă de amestec de papagal și aproximativ 1/2 până la 3/4 cană de fructe și legume în fiecare zi. Puteți să o hrăniți o dată dimineața la trezirea și la amurgul înainte de a dormi.

Fructele care sunt bune pentru a hrăni la macaws includ mere, pere, prune, cireșe, struguri, portocale, banane, mango, papaye și fructe de padure. Legumele sănătoase includ morcovi, cartofi dulci, castraveți, dovlecei și verzi cu frunze. Nu hrăniți niciodată avocado, ciocolată sau rhubarb - aceste alimente sunt toxice pentru păsări. Ca un tratament, oferă nuci ca macadamias, nuci, pecan, migdale și alune.

Asigurați-vă că papagalul dvs. obține o dietă echilibrată

Exercițiu

Macaw-urile severe ar putea fi macawuri mai mici, dar toate sunt mușchi. În sălbăticie, o macaw severă ar putea zbura câteva sute de mile pe zi căutând mâncare. Este esențial să se ofere un exercițiu suficient pentru animalul dvs. de companie pentru a menține un corp sănătos.

PET macaws severă ar trebui să aibă un minim de două până la patru ore de joc în afara cuștii lor în fiecare zi. Acest timp în afara cuștii va permite păsării să-și întindă mușchii și să-și exercite aripile și ciocul.

De asemenea, ar trebui să vă oferiți păsării cu multe jucării. Ele sunt păsări inteligente și se vor bucura de orice puzzle-uri sau jocuri pe care le puteți da. Pentru a vă menține păsările stimulate, rotiți jucăriile adesea, așa că întotdeauna se simte ca și cum are o jucărie nouă.

PROS
  • Inteligent, poate învăța să vorbească și să facă trucuri

  • MacAw de dimensiuni mai mici

  • Mai puțin predispus la bolile aviare

Contra
  • Poate fi zgomotos, nu este potrivit pentru apartamente

  • Necesită cel puțin 2 până la 4 ore de timp supravegheat out-de cușcă

  • Mai sălbatic decât alte specii de macaw

Unde să adoptați sau să cumpărați un macaw severă

Achiziționați un macaw severă de la un crescător de reputație sau o agenție de adopție. a lua legatura crescători pentru a vedea dacă puteți petrece ceva timp cu ei și cu păsările lor. Discutați cu cineva care are experiență ridicând aceste păsări înainte de a vă decide dacă sunt potrivite pentru dvs. De asemenea, fiți conștienți de faptul că aceste păsări pot costa aproximativ 1.500 $ la 2.500 $.

Unele surse online unde puteți găsi macaw severă includ:

Asigurați-vă că pasărea pe care doriți să o luați acasă este alertă, activă și expune toate Semne ale unei păsări sănătoase, cum ar fi ochii strălucitori, pene curate și culturi complete.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Papagalii asemănători cu macaw-ul sever includ:

În caz contrar, verificați alte tipuri de Păsări de animale de companie medii și mari.

Uita-te acum: 11 animale exotice sălbatice pe care le poți avea ca un animal de companie

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Brightmith, Donald. Studii de macaw și lut de lut la Centrul de Cercetare Tambopata, PeruAFA WAKBIRD Magazine, vol 30, nu. 4, 2003. Federația Americană de Avicultură.

  2. Csaky, Kashmir. Raportul de conferință. Asociația Internațională a Consultanților Bectorului Animal.

  3. Gancz, ady y și colab. Abordări avansate de diagnosticare și gestionarea actuală a bolii de dilatare proventricularăClinicile veterinare din America de Nord. Practica exotică a animalelor vol. 13,3 (2010): 471-94. DOI: 10.1016 / J.Cvex.2010.05.004

  4. Picking de pene în papagali. Universitatea din Illinois Colegiul de Medicină Veterinară.

  5. Păstrați păsările de companie în siguranță de la toxinele obișnuite de uz casnic. Asociația medicală veterinară din Oregon.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Severe (castane-frontate) macaw: profilul speciilor de păsări