Papagalul macaw: profilul speciilor de păsări

Macaw (Ara Araurana), Close-Up

Macaws nu sunt o singură specie - în schimb, ele sunt un grup de 17 specii în cadrul adevăratului papagal Psittacidae familie. Macaw-urile sunt păsări frumoase, exotice, cu ciocuri mari, pene luminoase, cozi lungi și patch-uri ușoare sau albe. Majoritatea acestor specii sunt mari, prietenoase și extraordinar de zgomotoase, deși există o mână de specii miniaturale. Ei necesită o mulțime de spațiu pentru a trăi viața sănătoasă și activă. Este comun pentru macaw-urile PET PET în voința și sfârșitul planurilor de viață, deoarece aceste păsări pot depăși proprietarii lor, deși boala și nutriția săracă pot scurta durata lor de viață.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Macaw

Nume stiintific: Psittacidae

Dimensiunea adulților: Specii mai mari de macaw variază de la aproximativ 20 de centimetri (Macaw-uri militare) până la 42 de centimetri (Hyacinth Macaws) Inclusiv cozile lor lungi - mini-minaws sunt mai ușor de gestionat la o lungime de 10 până la 20 de centimetri.

Speranța de viață: 30 până la 50 de ani - cu cât mai mare macaw, cu atât speranța de viață a vieții.

Origine și istorie

Macaws sunt papagali mari, colorați din America de Sud. Europenii au aflat despre acești papagali "New World" din jurnalele de călătorie ale lui Christopher Columb în secolul al XV-lea.

Majoritatea speciilor de macawuri sunt pe cale de dispariție (zambilă, roșu-fronted și albastru-gât), și câteva (macaw-ul spiriului și macaw-ul glaucos) sunt aproape cu siguranță dispărute. Numerele lor de scădere sunt rezultatul pierderii habitatului lor prin despăduriri și prin captare ilegală pentru comerțul cu animale de companie.

1:20

Faceți clic pe Redare pentru a afla 7 lucruri importante despre deținerea unui macaw

Temperament

Macaw-urile sunt jucaus si active si au personalitati exuberante care se potrivesc cu dimensiunea lor. Un macaw bine îngrijit, care primește nutriție adecvată, stimulare mentală, îmbogățire, atenție și o mulțime de spațiu pentru exercițiu face un tovarăș unic, de lungă durată, care este afectuos și loial.

Cu toate acestea, dimensiunea și personalitățile lor le pot face, de asemenea, provocarea animalelor de companie. Macaws care nu sunt manipulate în mod regulat sau au dezechilibre hormonale, schimbări drastice de mediu sau lipsa de stimulare mentală poate deveni agresivă, teritorială, distructivă și problematică.

Cel mai bine este să începeți să instruiți aceste păsări inteligente de la naștere. Formarea timpurie ar trebui să se concentreze asupra hrănirii mâinilor, fără a mușca sau a mușca, nu țipând, și în cele din urmă, învățând păsările să vorbească sau să cânte. Pe măsură ce dezvoltați un raport cu pasărea dvs., puteți chiar să împărtășiți glume și să vă bucurați de diferite tipuri de joc interactiv.

Vorbire și vocalizări

Macaw-urile sunt puternice și zgomotoase. Vocalizările lor pot fi mai mult decât unii oameni pot tolera și pot țipa când vor. Dacă nu puteți face față zgomotului sau dacă aveți vecinii din apropiere, atunci un macaw nu este animalul dvs. ideal.

Ei pot învăța să spună cuvintele și să-ți imiime discursul, dar nu vorbesc la fel de clar ca și alte specii de păsări de companie. Cu toate acestea, cu formare consecventă, albastru-și-aur este cel mai bun macaw mare. Macaw-ul Hahn este cel mai bine vorbind Mini Macaw.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Culori și marcaje Macaw

Există mai multe specii de macawuri în sălbăticie, dar cele mai frecvent în comerțul cu animale de companie sunt macawuri mari, colorate. Stacojiu, militar, albastru și de aur, iar macawurile de la Hyacinth sunt speciile comune de macaw PET. Mini macaws sunt mai greu de găsit, dar includ specii, cum ar fi Hahn`s, Iliger, și galben-colați.

Există atât de multe variații de culoare - penajul macaw pare să includă fiecare culoare a curcubeului. În plus față de cele 17 specii, există numeroși hibrizi colorați, inclusiv Rainbow Macaw, cunoscuți mai frecvent ca Catalina.

Macaw-urile sunt dimorfice, ceea ce înseamnă că nu puteți spune sexe separate, privindu-le la ei. Pentru a afla acest lucru, păsările are nevoie de testare genetică sau o procedură de sex de sex chirurgical.

Îngrijirea unui macaw

Macaws au nevoie de A cușcă mare și durabilă, așa că fii pregătit să faci o investiție semnificativă. Mini Macaws poate trăi într-o cușcă de dimensiuni pentru papagali Amazon (2 picioare cu 3 picioare și 4 picioare înalte). Macaw-urile mai mari vor avea nevoie de o cușcă care are cel puțin 3 picioare cu 4 picioare și 5 picioare înălțime. Cască trebuie să fie suficient de puternică pentru a rezista rezistenței semnificative a ciocului de macaws - o oțel inoxidabil sau o cușcă de fier forjat este o investiție bună. Veți avea nevoie, de asemenea, să vă oferiți pasării o sală de gimnastică de joc sau o pocepă în afara cuștii sau un stand de joc.

Oferiți o gamă largă de jucării din lemn sau bucăți netratate de lemn pentru a mesteca o bază de rotație. Jucăriile menite să fie luate în afară pentru a ajunge la un tratament sunt, de asemenea, o alegere bună, ca și jucării și jucării suspendate pentru a urca pe.

Macaw-urile pot fi dezordonate și distructive, oferind astfel jucăriile grele pentru a vă îndepărta pasărea de la mobilierul dvs. de lemn sau de alte obiective din jurul casei. Puteți chiar Faceți propriile jucării Macaw și să utilizeze materiale reciclabile, dar sigure, cum ar fi cărți de telefon și cutii de țesuturi.

Ce tip de macaw este cel mai bun pentru dvs?

Probleme comune de sănătate

Macaws sunt, de obicei, păsări de lungă durată. Problema lor cea mai semnificativă de sănătate nu este fizică, ci emoțională. Ca ființe inteligente, sociale, macawurile sunt predispuse la plictiseală și singurătate. Un macaw deprimat se va răni prin eliminarea penelor. Există două soluții simple pentru această problemă: fie obțineți mai mult de un macaw sau petreceți mult timp interacționând cu animalul dvs. de companie. Oricum, veți avea o viață puternică și extrem de interactivă.

Macawurile sunt, de asemenea, susceptibile la anumite boli aviare:

  • Boala de dilatare proventriculară: O boală virală incurabilă
  • Bacul de psittacină și boala de pene: O boală virală contagioasă și fatală
  • Psittacoză (febră papagal): O boală cauzată de bacterii Chlamydia care pot fi transmise oamenilor
  • Ciocul de malocluzie: O tulburare de aliniere a ciocului
  • Aspergiloza: O infecție fungică

Pentru a vă asigura sănătatea animalelor de companie, găsiți un veterinar avian local unde puteți construi o relație în curs de desfășurare. Animalul dvs. de companie ar trebui să viziteze VET în mod regulat pentru a verifica orice semne de boală sau depresie.

Dieta și nutriția

În sălbăticie, macaws mănâncă o varietate de semințe, plante, fructe și nuci. Ca animale de companie, o hrană peletată formulată ar trebui să fie baza pentru dieta dvs. Macaw suplimentată cu o gamă largă de proaspete sănătoase Fructe și legume.

Peletele ar trebui să cuprindă 50% din alimentele lor. Semințele și nucile nu ar trebui să fie mai mult de 10% din dieta lor (deoarece sunt prea mari în grăsimi). Restul meniului trebuie să fie format din fructe și legume proaspete.

Macaw-ul mediu sănătos va consuma aproximativ 10 până la 15% din greutatea corporală zilnic. Pentru referință, scarletul mai mare macaw cântărește aproximativ 2 kilograme. Aceste proporții se traduc în sensul că pasărea va mânca aproximativ 1/2 până la 3/4 ceașcă de amestec de papagal și aproximativ 1/2 până la 3/4 cană de fructe și legume în fiecare zi. Puteți să o hrăniți o dată dimineața la trezirea și la amurgul înainte de a dormi.

Puteți să vă oferi macaw-urilor o mică parte din ceea ce mănânci, atâta timp cât nu include nici o ciocolată, avocado, cofeină, sare sau zahăr. Aceste păsări tind să-i placă pastele gătite, appleeauce și cereale ca Tratamente.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Macaw-urile au nevoie de mult mai mult spațiu decât o cușcă va oferi să exploreze, să-și răspândească aripile și să fie sănătoși mental și fizic. Cu excepția cazului în care aveți o aviz de zbor liber ca incintă, planificați-vă mai mult timp să petreceți mai mult timp în afara cuștii decât în ​​el. Păsările sunt specii turme și sunt, de asemenea, foarte afectuoase, astfel încât acestea necesită cel puțin 2 până la 4 ore de la proprietarii lor sau de la o altă pasăre să fie fericită.

PROS
  • Frumos și inteligent

  • Pot vorbi și imita sunetele umane

  • Live-trăit

Contra
  • Tendința pentru ghearele puternice și strigătele

  • Necesită la 2 până la 4 ore de exerciții zilnice, stimularea mentală

Unde să adoptați sau să cumpărați un macaw

Înainte de a obține un macaw, luați în considerare angajamentul dvs. spațiu și timp. Sincer, dacă nu aveți spațiu pentru o pasăre mare, nu primiți unul.

Macaw-urile sunt adesea disponibile în magazinele de animale de companie, iar păsările mai vechi sunt de obicei disponibile pentru adoptare. De asemenea, puteți achiziționa un macaw de la un crescător avian. Unele surse online pe care le puteți încerca includ:

Macaw-urile mai mici pot costa aproximativ 1.000 de dolari, în timp ce macaw-urile mai mari pot rula aproximativ 2.000 de dolari. Hibrizii pot costa până la 5.000 $ sau mai mult. Înainte de a cumpăra, întâlniți-vă prospectivul animal de companie. Pasărea pe care o alegeți trebuie să fie luminoasă; cu ochii și sănătoși cu penaj complet. Petreceți ceva timp împreună pentru a fi sigur că sunteți un meci bun. Amintiți-vă că un macaw poate fi un animal de companie pentru o viață, deci faceți o alegere complet informată.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de macaws, verificați:

În caz contrar, verificați toate celelalte Profiluri mari de specii de păsări.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Papagalul macaw: profilul speciilor de păsări