Galben-colați macaw: profilul speciilor de păsări

Galben-colați

Macaw-urile fermecătoare, proaste și comice, galben-colați, oferă toată personalitatea unui macaw mare într-un mod mai mic, mai accesibil și mai ușor de îngrijit mini macaw pachet. Ei fac animale de companie excelente. Ele sunt strălucitoare, ceea ce face ca antrenamentul să fie ușor și majoritatea acestor păsări învață să vorbească destul de bine. Acești papagali iubesc atenția și se bucură să facă parte dintr-o familie. Macaw-ul galben-colați este o pasăre plină de viață, care poate face un partener extraordinar pentru proprietarul potrivit.

Prezentare speciala

Nume comune: Galben-colați macaw, macaw cu aur de aur, macaw de culoare galbenă, Macaw-uri Cassin`s

Nume stiintific: Ara Auricollis sau Primolius Auricollis

Dimensiunea adulților: 15 până la 17 inci, cântărind între 8 și 10 uncii

Speranța de viață: În sus de 50 de ani

Origine și istorie

Macaw-urile galbene sunt originare din America de Sud central. Gama lor include părți din Bolivia și Brazilia, precum și Paraguay de Nord și Argentina. În macaw-urile sălbatice, galbene formează legături strânse cu partenerul lor și sunt rareori în afară, chiar și atunci când într-o turmă. Ele cuibăresc în cavități de copaci în pădurile tropicale și pădurile scăzute. Aceste păsări sunt amenințate și se varsă pe cale de dispariție.

Taxonomia acestei specii este în litigiu. Unii clasifică această pasăre în Ara genul ca un papagal mic similar cu macaw-urile severe. Alții pun această pasăre în Primolius genul cu alte mini macawuri, cum ar fi Macaw-ul iliziei, care este una dintre cele mai apropiate relații cele mai apropiate galbene. Galben-goal a fost denumit anterior ceva ce nu are nici o legătură cu ambelePropirrrhura auricollis-care confundă mai mult.

Temperament

Afectuos, dar oarecum răutăcios, Macaw-ul galben-colați are o reputație pentru a fi un papagal inteligent și plin de resurse. Se confruntă cu atenția de la proprietar și va căuta această atenție prin orice mijloace necesare. Așteptați un salut când ajungeți acasă și o mulțime de dragoste și afecțiune, indiferent dacă doriți sau nu.

Deși unele sunt păsări de o singură persoană, majoritatea macaws galben-colați fac animale de companie extraordinare. Ajută când o pasăre este socializată tineri. Ele sunt în general prietenos prin natura. Aceste trăsături sunt extensii din instinctele lor de împerechere și flocking, pe care le vor extinde cu bucurie la turma lor umană.

Având în vedere cantitatea potrivită de formare, disciplină și dragoste, aceste păsări pot deveni animale de companie loiale și afectuoase care formează legături profunde și de lungă durată cu proprietarii lor. Cu toate acestea, dacă această pasăre nu primește o pregătire consistentă de la o vârstă fragedă, atunci poate fi o pasăre teritorială, nippy.

În timp ce macaw-urile galbene nu sunt, în general, la fel de zgomotoase ca macaw-urile mai mari, ele sunt mai mult decât capabile să fie destul de puternice atunci când starea de spirit lovește. Unii oameni chiar compară apelul la un pescar. Acest nivel de zgomot le face să nu fie potrivite pentru locuință sau condominiu.

Vorbire și vocalizări

Multe colare de galben sunt talentați. Ele sunt capabile să spună mai multe cuvinte și fraze. Unii proprietari au observat că Macaw-ul galben-colați poate vorbi cu mai multă claritate decât speciile mai mari. Chiar și așa, nu papagal este garantat vreodată să vorbească. Nu cumpărați o pasăre pentru abilitatea sa de vorbire.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Culori și marcaje macade galbene

Galben-colated macaws au în principal corpuri verzi în diferite nuanțe. Verdele poate fi puțin mai întunecată decât niște papagali, deși sunt nuanțe de verde de măsline și de var. Ei primesc numele lor comun de la benzi galbene izbitoare în spatele gâtului lor (capă). Cozile lungi de maronare ale păsărilor au o nuanță albastră strălucitoare pe sfaturi. Când sunteți în zbor, veți observa și galben sub aripile sale.

Fruntea de pe această pasăre este o culoare albastru-negru, care este un contrast puternic cu patch-urile mari de ochi albe care înconjoară o iris portocaliu. Ciocurile sunt în mare parte negre, decolorate într-un punct alb la capătul mandibul superior, iar picioarele lor sunt colorate.

Bărbații și femelele arată la fel, pentru că aceasta este o specie monomorfă de păsări. ADN sexul sau o procedură de sex de sex chirurgical sunt singurele modalități de a spune sexelor. De asemenea, culoarea plânsului acestei păsări nu are Luster ca o pasăre tânără - culorile sale vor deveni mai vii cu vârsta.

Îngrijirea unui macaw galben-colați

Macaw-uri galbene, ca multe alte specii Mini Macaw, au o reputație pentru a se atașa la persoana care îi pasă cel mai mult. Ei doresc atenția și interacțiunea și din acest motiv, nu sunt alegerea potrivită dacă nu aveți câteva ore pe zi pentru a le dedica.

Aceste mini macaws sunt mici artiști de evacuare, care provine din personalitatea lor curioasă și uneori obraznică. Asigurați-vă că oferiți o cușcă care este sigură și sigură. Deși acestea sunt papagali mai mici, ei încă au nevoie de o cușcă mare pentru a explora și a-și întinde picioarele și aripile. La minim, cusca ar trebui să fie de 3 metri lungime cu 3 metri lățime și înălțime de 6 metri.

Papagalii tind să facă mai bine cu armarea pozitivă, așa că nu uitați să ignorați comportamentul rău și recompensa bine. Când macaw-ul dvs. devine puțin nemulțumit din cușcă, uneori tot ceea ce este nevoie pentru a corecta comportamentul este să-l puneți înapoi pe bacul său. Cu un pic de răbdare, va învăța ce vă va ține fericit, ceea ce vrea.

Un alt esential este un fel de mâncare de apă pentru o baie de pasăre. Aceste macaws sunt încântați de apă și vor stropi în jurul conținutului inimii dacă au o șansă.

Utilizați aceste sfaturi pentru a păstra mini macaws ca animale de companie

Probleme comune de sănătate

Macaw-urile galbene sunt relativ sănătoase, păsări de lungă durată, dar sunt susceptibile la unele afecțiuni comune de păsări de companie:

  • Boala de dilatare proventriculară (pierderea bolii cauzate de un virus)
  • Picking de pene
  • Psittacoză (febră papagal, infecție bacteriană de chlamydioză)
  • Alte infecții bacteriene, virale și fungice

Dieta și nutriția

Deși gama de macawuri de culoare galbenă sălbatică este relativ mică, ea se întinde în mai multe țări. Pasărea mănâncă o mare varietate de fructe locale, nuci, semințe și vegetație. Un PET galben-colați ar trebui să mănânce o dietă care este la fel de variată.

Macaws, în funcție de mărimea lor, va mânca aproximativ 1/2 până la 3/4 ceasca de parrot și aproximativ 1/2 până la 3/4 ceașcă de fructe și legume pe zi. Oferiți apă potabilă proaspătă în fiecare zi. Supliment că cu semințe și nuci pentru a menține păsările sănătoase și fericite.

Nu hrăniți niciodată aceste păsări avocado, ciocolată, rhubarb, fasole de cafea sau băuturi alcoolice, deoarece pot fi toxice.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Macaw-urile galbene trăiesc pentru a juca. Acest macaw are nevoie de minimum 1 până la 2 ore de joc în afara cuștii în fiecare zi pentru a-l lăsa să se întindă și să-și exercite picioarele, ciocul și aripile. De data aceasta este, de asemenea, un moment oportun pentru formare, fie că predați pasărea pentru a vorbi sau a face trucuri de păsări distractive. Îi place să clovnească în jur și veți avea o mulțime de distracție aducând această parte a personalității lor.

Când în afara cuștii, un loc de joc robust cu un loc pentru tratamente și jucării este esențial pentru acești acrobati jucători mici. Jucăriile de papagalitate bune ar trebui să fie dure și abundente în cușcă. Macaw-ul galben-colați trebuie să rămână ocupat, deci mai multe jucării sigure de păsări pe care le puteți da păsării, cu atât va fi mai fericit. Lemnul, pielea și frânghia sunt materiale excelente și asigurați-vă că aveți copii de siguranță disponibile, astfel încât să puteți înlocui jucăriile uzate.

PROS
  • Social, afectuos, loial

  • Inteligent, poate învăța cum să vorbească și să facă trucuri

  • Mai silențios decât alți papagali

Contra
  • Poate să nu fie la fel de zgomotos, dar poate să devină cu voce tare când vrea să

  • Tinde să formeze legătura cu o singură persoană și poate să evite pe alții

Unde să adoptați sau să cumpărați un macaw galben-colați

Dacă sunteți interesat de un macaw sau orice tip de papagal, nu treceți cu vederea această specie în favoarea unei păsări mai mari sau mai colorate. Sunt disponibile imediat în comerțul cu animale de companie și ar trebui să fie destul de ușor de găsit. Vizitați câteva păsări și, odată ce interacționați cu un macaw galben-colați, veți vedea că aceste frumusețe mici pot fi mai mari decât viața.

Înainte de a cumpăra un mini macaw de la un magazin de păsări sau un crescător, verificați adăposturile de animale și organizațiile de salvare. Acestea pot costa de la 1.500 la $ 2.500. Resursele online vă pot îndrepta în direcția corectă de crescători sau salvați:

Frumusețea păsărilor este o organizație care menține un director de crescători de parrot reputați în u.S. Dacă luați în considerare A Bird Bird, Asigurați-vă că interviu pe crescător, uitați-vă la sănătatea generală a păsărilor lor, verificați condițiile de viață și discutați cu clienții din trecut. Semne pe care trebuie să le evitați crescătorul să includă condiții de viață înghesuite, păsări inactive și crescători care evită întrebările dvs. sau nu par să aibă multe informații despre păsările lor.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri de specii Macaw.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Galben-colați macaw: profilul speciilor de păsări