Cockatiel: profilul speciilor de păsări

Fata care deține cockatiel

Un cockatiel este o alegere populară pentru o pasăre de companie. Este un papagal mic, cu o varietate de modele de culori și o creastă de cap. Ele sunt atractive, precum și prietenoase. Datorită dimensiunii lor mai mici, îngrijirea și îmbătrânirea cockatielului sunt mai ușor decât alte specii de papagal. Ele sunt capabile să imite discursul, deși pot fi greu de înțeles. Aceste păsări sunt bune la fluier și le puteți învăța să cânte la melodii.

Prezentare speciala

Nume comune: Cockatiel, Tiel, Quartrion (Quarian), Weiro (Weero)

Nume stiintific: Nymphicus Hollandicus

Dimensiunea adulților: 12 sau 13 inci, cântărind între 2 și 4 uncii

Speranța de viață: 15 până la 20 de ani cu îngrijire adecvată și, uneori, timp de 30 de ani, deși acest lucru este rar

Origine și istorie

În Australia lor maternă, cockatiels sunt numiți cartori sau Weiros. Ei trăiesc în primul rând în Outback, o regiune a părții de nord a continentului. Descoperit în 1770, ele sunt cei mai mici membri ai familiei cockatoo. Acestea prezintă multe dintre aceleași caracteristici și obiceiuri ca și pasărea mai mare. În sălbăticie, trăiesc în turme mari.

Cockatiels a devenit popular ca animale de companie în anii 1900. Ele sunt ușor de rambursat în captivitate și personalitățile lor de docile și prietenoase le fac o potrivire naturală pentru viața acasă. Aceste păsări nu mai pot fi prinse și exportate din Australia.

2:32

Urmăriți acum: Cum sunt cockatiels ca animale de companie?

Temperament

Aceste păsări mici sunt blânde, afectuoase și adesea le place să fie mângâie și ținute. Ei nu sunt neapărat îndrăgită de cuddling. Ei pur și simplu doresc să fie aproape de tine și vor fi foarte bucuroși să vă vadă.

Cockatiels sunt, în general, prietenoși - cu toate acestea, o pasăre nemaipomenită ar putea să strige. Puteți preveni obiceiurile proaste la o vârstă fragedă prin ignorarea comportamentului rău, deoarece aceste păsări vizează vă rog. Niciodată să certați pasărea - acest lucru poate cauza să devină timidă în jurul oamenilor. Recompensa un comportament bun și să nu ia în considerare rău.

Cockatiels sunt păsări inteligente și pot învăța o varietate de trucuri în timp. De la fluturând și fluierând la sună Bell, sunt păsări inteligente care se vor bucura de o nouă provocare. Multe cockatiels se vor păstra chiar ocupate de orele care vorbeau cu "cealaltă pasăre" într-o oglindă.

Vorbire și vocalizări

Cockatiels vocalizează și fluier, dar nu sunt la fel de tare ca și alți papagali. Prin reputație, bărbații au mâna superioară pentru a imita discursul și fluierele. Cu toate acestea, femelele cockatiels nu sunt slabe - sunt bune la Mimicry, de asemenea. Fie sexul poate repeta sunete din casa dvs., inclusiv ceasuri de alarmă, telefoane și chiar păsări sălbatice în afara.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Cockatiel Culorile și marcajele

Cockatielul sălbatic are un corp gri, cu o față galbenă și o plasture de culoare portocalie. Culorile de pe față sunt mai luminoase și mai vii în bărbați. Femeia are bare pe partea inferioară a penelor de coadă.

Crescute în captivitate pentru comerțul cu animale de companie, mai multe mutații de culoare dezvoltate de-a lungul anilor. Cele mai frecvente variații includ:

  • Albinos: Lipsa de pigmentare a penei
  • Lutino: Pasăre albă cu mască galbenă, obraji portocalii și ochi roșii
  • Pied: Culorile tipice de cockatiel sunt înlocuite cu o culoare galbenă sau în alb
  • Perla, legată sau opalină: Spotând diverse culori care creează mici "perle" de-a lungul penelor sale
  • Scorțișoară, Fawn sau Isabelle: Pene gri cu o culoare brună sau caldă
  • Argint: Recesive Silver și Dominant Silver Cockatiel Mutații - Recesivii au pene de culoare gri și ochii roșii au un ton mai cald și ochii întunecați

Alte mutații includ smarald, cremface, pastelface, albfață și cockatiels galben.

Diferențele dintre bărbați și femele variază prin colorare. Aceste diferențe pot fi uneori greu de distins, în special în păsările tinere. Pentru sexul definitiv, luați în considerare testarea genetică.

Îngrijirea cockatielului

O pereche de păsări va face o companie bună unul pentru celălalt. Dar, ei pot să nu se lege, de asemenea, cu discursul dvs. și sunetele mimetice. Păstrarea unei singure păsări este bine, dar trebuie să cheltuiți o perioadă semnificativă de timp care interacționează cu Cockatiel Daily. Dacă stilul tău de viață face acest lucru imposibil, obțineți o pereche de păsări pentru a preveni singurătatea și comportamentul de auto-rău.

Aceste păsări sunt în mod natural dezordonate și produc praf pulbere pe pene. Este folosit în îngrijirea și poate lăsa o acoperire sub formă de pulbere pe cuști și accesorii. Scălda sau pulverizați pasărea cu apă o dată pe săptămână. Curățarea regulată a cuștii este necesară. Multe cuști de cockatiel vin cu o tavă de fund detașabilă pentru a ușura sarcina.

Cockatiels sunt activi și jucători și ar trebui să aibă o cușcă mare. Furnizați o cușcă care este de cel puțin 20 de centimetri pătrați și 26 inci înălțime. Distanța pe barele de cușcă nu ar trebui să fie mai mare de 3/4 inci lățime. Nu vrei ca pasărea să-și prindă capul în cușcă. Barurile de cușcă orizontală oferă cea mai bună ocazie pentru ca pasărea să urce și să obțină un exercițiu foarte necesar. Cageul ar trebui să aibă suficient spațiu pentru a plasa câteva lovituri la diferite niveluri. Pasărea ar trebui să fie capabilă să se deplaseze cu ușurință între percepe.

Îndepărtați aripile și unghiile lui Cockatiel de două ori pe an. Puteți să o faceți singur, dar trebuie să învățați metoda potrivită, altfel este foarte ușor ca aceste păsări să sângereze la moarte. Dacă sunteți incomod cu acest lucru, un medic veterinar aviar sau un crescător poate face acest lucru pentru dvs.

Cockatiels sunt supuși unor pericole de uz casnic. Evitați plasarea cuștii păsărilor în zone libere sau în apropierea bucătăriei. Fumurile din bucătăria teflon încălzită pot ucide aceste păsări.

8 specii de păsări de animale de companie liniștite

Probleme comune de sănătate

Cea mai comună problemă de sănătate care afectează cockatiels este deficiența nutrițională. Prea adesea, mănâncă numai semințe. Vitaminele și mineralele găsite în fructe, legume și o dietă bazată pe peleți sunt esențiale pentru prevenirea malnutriției.

Cockatiels sunt predispuși la obținerea unei boli hepatice grase, ceea ce rezultă dintr-o dietă de înaltă energie bogată în carbohidrați și grăsimi, precum și a unui exercițiu limitat sau fără exerciții fizice. Pentru a reduce riscul de a obține acest cockatiel de a obține această boală, asigurați-vă că pasărea dvs. obține o dietă variată și păstrați-o departe de insecticide, reziduuri de pesticide pe fructe și legume și fumuri de la consumabilele de curățare.

Majoritatea păsărilor sunt susceptibile la bolile respiratorii și psittacoza, o infecție bacteriană dăunătoare care poate provoca simptome respiratorii cum ar fi respirația șuierătoare, strănut, tuse și descărcarea nazală. La primul semn de boală, luați-vă pasărea unui medic veterinar aviar. Acționarea rapidă poate salva viața păsărilor.

Dieta și nutriția

Varietatea este cheia unei diete sănătoase pentru orice papagal, inclusiv cockatiels. Semințele pot fi o parte hrănitoare a dietei, dar sunt bogate în grăsimi. Semințele nu ar trebui să fie mai mult de 30% din dieta păsărilor. Diete peletizate sunt adesea alegerea potrivită pentru păsări, deoarece acestea sunt echilibrate din punct de vedere nutrițional, iar păsările nu-și pot alege semințele preferate și lasă restul.

Pentru a vă asigura că pasărea dvs. primește toate substanțele nutritive necesare, oferă o varietate de Legume proaspete și fructe. În general, un cockatiel mănâncă aproximativ 1 lingură de hrană pe zi. Acesta este motivul pentru care ceea ce se întâmplă în acea lingură de linguri.

Furnizați un amestec de semințe / peleți în fiecare dimineață. Da cât mai mult ca pasărea va mânca. Cockatiels nu sunt înclinați să suprasoliciteze. Puteți pune mâncarea într-un castron sau o puteți împrăștia pe podeaua cuștii. Aceste păsări sunt forajere naturale în sălbăticie, unde mănâncă semințe de iarbă, fructe și plante. Furnizați fructe și legume proaspete într-un castron. Îndepărtați ceea ce nu mănâncă după o oră - nu vă alimentați alimentele de răsturnare a păsărilor.

Dacă pasărea dvs. preferă o dietă all-semințe, va trebui să fiți persistenți în a le obține să mănânce dintr-un meniu mai variat. Oferiți proteine ​​cum ar fi ouăle fierte, leguminoasele și carnea gătită în mod moderat. Semințele înclinate sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a adăuga varietate în dieta păsărilor tale. Nu hrăniți niciodată avocado, ciocolată, cafea și sare - aceste elemente sunt toxice pentru păsări.

Introducerea de alimente noi la păsările de companie preluate

Exercițiu

Ca și în cazul oricărui papagal, activitățile vor face un cockatiel fericit și va ajuta la menținerea sănătății sale fizice și mintale. Dacă pasărea dvs. petrece cea mai mare parte a timpului într-o cușcă, asigurați-vă că este suficient de mare pentru ca pasărea să zboare. Oferiți o mulțime de jucării care pot stimula înclinația naturală a păsărilor de a juca. Perchele, scările și jucăriile ar trebui să fie abundente, dar nu până la punctul în care împiedică mișcarea păsărilor în jurul cuștii.

Dacă poți, da cockatiel cel puțin o oră în afara cuștii. Deși acest lucru nu este la fel de important ca și cu alți papagali, out-of-Cage ajută la socializare și permite păsării să-și întindă aripile.

PROS
  • Papagal de dimensiuni mai mici

  • Pasăre mai liniștită care poate învăța să vorbească

  • Nu necesită o mulțime de timp în afara cuștii

Contra
  • Poate să-și piardă dacă nu este ridicată manual sau bine pregătit

  • Poate să nu fie afectuos sau să vorbească dacă este găzduit cu un alt cockatiel

Unde să adoptați sau să cumpărați un cockatiel

Cand Alegerea unei păsări, Cel mai bine este să selectați un copil alimentat manual sau cel puțin o pasăre tânără care a fost tratată în mod regulat. Prețurile vor varia în funcție de culoare și vă puteți aștepta să plătiți un pic mai mult de la un crescător conștiincios. O pasăre tânără bine manipulată poate costa 100 până la 300 de dolari.

Cockatiels sunt disponibile pe scară largă la magazinele de animale, dar aceste păsări pot avea o istorie necunoscută. Ca rezultat, ei pot fi mai în vârstă, nu se obișnuiesc să fie manipulați și mai greu de îmblânzit.

Căutați o pasăre strălucitoare, alertă și activă. Evitați o pasăre care stă liniștită cu pene puftate - ar putea fi bolnav. Penele de păsări ar trebui să fie netede și strălucitoare și se așează plat pe corp. Pene în jurul ventilației / cloaca (deschiderea în cazul în care pasărea expulză fecale și urină) ar trebui să fie curate, uscate și fără materie fecală. Cântarele de pe picioare ar trebui să fie netede. Asigurați-vă că unghiile sale sunt în stare bună, iar ciocul său este neted și bine în formă. Nările sale ar trebui să fie clare și curate.

Salvarea online, organizațiile de adopție și crescătorii unde puteți găsi Cockatiels includ:

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de o specie similară, consultați:

Dacă vrei o pasăre cu un talent pentru mimicry, aruncați o privire la unii mici păsări de vorbire care ar putea fi o potrivire bună.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Păstrați teflonul, avocado, plumb și zinc departe de păsările de companie. Universitatea din Illinois Colegiul de Medicină Veterinară, 2020

  2. Bandyopadhyay, Samiran. Boli clinice și metabolice sistemiceBoli de păsări de companie și îngrijire 167-252. 25 februarie. 2017, DOI: 10.1007 / 978-981-10-3674-3_3

  3. Tulburări care afectează mai multe sisteme de corp ale păsărilor de companie. Merck Manual veterinar, 2020

  4. Selectarea unei păsări de companie. Fundația medicală veterinară americană, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cockatiel: profilul speciilor de păsări