Curățarea cuștii păsării

Vietnam, Haiphong, păsări în cușcă la vânzare

Curățarea cuscarii păsărilor dvs. poate fi la început ca o chore plictisitoare. Cu atât de multe baruri, fisuri și crăpături pentru a curăța, poate fi greu pentru proprietarii de păsări noi să-și dea seama unde să înceapă.

Setarea și aderarea la un program de curățare pentru cușca păsărilor dvs. este esențială pentru păstrarea acestui loc de muncă cât mai ușor de manevrat posibil. Ruperea procesului în sarcini simple care trebuie completate zilnic, săptămânal și lunar nu numai vă economisește timp și energie, dar vă asigură că pasărea dvs. are întotdeauna o cușcă curată și confortabilă pentru a trăi în.

Curățenie zilnică

Cuștile murdare pot duce la o serie de grave probleme de sanatate la păsări. O anumită curățare trebuie făcută în fiecare zi pentru a vă minimiza riscul de infectare. Urmați acești pași simpli zilnic pentru a vă asigura că cusca păsărilor dvs. rămâne în stare de sus:

  1. Schimbați căptușeala cuștii. În plus față de a fi incomod, este nesănătoasă pentru păsări să meargă în jurul alimentelor și abandonelor aruncate. Lucrările nemodificate de cușcă pot emite, de asemenea, o duhoare foarte neplăcută. Evitați aceste probleme, asigurându-vă că înlocuiți căptușeala cuscarii păsărilor în fiecare zi.
  2. Curățați mâncăruri de alimente și apă. Scoateți zilnic mâncarea și bolile de apă ale păsărilor și spălați-le cu un detergent blând. Acest lucru va interzice creșterea bacteriilor care pot afecta animalul dvs. de companie. Asigurați-vă că clătiți-le și uscați-le bine înainte de a le plasa înapoi în cutia păsărilor dvs.
  3. Ștergeți suprafețele. Folosind o cârpă umedă sau un prosop de hârtie, spot curat suprafețele cuștii, inclusiv barele, periculele și orice jucării. Pentru a curăța încăpățânarea, blocați pe Messes, utilizați a Bird-Safe Cleaner.

Curățarea săptămânală

Decideți într-o anumită zi în fiecare săptămână să completați sarcinile de curățare a cuștii săptămânale. Păstrarea acestor sarcini ajută la reducerea șanselor de germeni și bacterii care au reședința cu pasărea dvs.

  1. Spălați tava cuștii. Birdcages au o tavă în partea de jos pe care sunt plasați căile de cușcă. Această tavă trebuie îndepărtată cel puțin o dată pe săptămână și ar fi curățată cu o cârpă umedă și cușcă de cușcă. Amintiți-vă să vă asigurați că tava este uscată înainte de a pune capăturile înapoi și înlocuirea acestuia.
  2. Scoateți și curățați grătarul. Unele cuști de păsări au un grătar în partea de jos a cuștii care se blochează suspendată peste tavă, astfel încât căpșurile să cadă până la fund. Acest grătar trebuie curățat săptămânal pentru a elimina orice excremente uscate care ar fi putut colecta pe ea. Cea mai ușoară modalitate de a curăța un grătar este să o așezi într-o cadă și să folosească o perie de curățare pentru a îndepărta deșeurile. Ca și în cazul tuturor părților cuștii, asigurați-vă că este complet uscat înainte de ao returna în cușcă.
  3. Curățați și schimbați forțele. Perchele pot acumula, de asemenea, murdăria și deșeurile și sunt un potențial teren de reproducere pentru bacterii. Acestea ar trebui să fie înmuiate și curățate o dată pe săptămână pentru a elimina orice germeni care se pot ascunde de la ei. Unele brațe, în special cele din lemn, iau destul de mult timp să se usuce după ce au fost curățate, așa că este o idee bună să păstreze câteva specii de "back-up" la îndemână. Puneți-le în cușca păsărilor dvs. în timp ce cele pe care le-ați curățat sunt uscate.
  4. Curățați și rotiți jucăriile. La fel ca bebelușii umani, păsările își folosesc gura pentru a explora și a juca cu jucăriile lor. O dată pe săptămână, orice jucării care se află în cutia de animale de companie ar trebui să fie îndepărtate, înmuiate și curățate. Ca și în cazul perceperii, ar putea fi util să aveți o varietate de jucării La îndemână pentru pasărea ta. În acest fel, puteți roti jucăriile în fiecare săptămână când faceți curățarea dvs., asigurându-vă în mod eficient că pasărea dvs. nu se plictisește de jocurile sale.

Curățarea lunară

O dată pe lună, ar trebui să faceți o curățare temeinică a întregii cuști. Dacă nu este prea mare, cel mai simplu mod de a face acest lucru este de a elimina brațele, jucăriile, mâncărurile, grătarul și tava și puneți întreaga cușcă în cadă. Cei cu cuști mai mari le iau adesea în afara unui punte sau terasă, folosind un furtun de apă pentru a pulveriza cusca. Faceți ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs., dar asigurați-vă că urmați aceste sfaturi importante:

  • Utilizați o perie de frecare bună. Cumpărați o perie robustă cu peri durabile pentru a curăța barele și baza cuștii cu. Utilizați un cușcă de cușcă pentru a vă ajuta să vă lipiți blocat pe materialul greu de coborât.
  • Asigurați-vă că ați curățat fisurile. Cuști de păsări, În special la bază, adesea au multe fisuri și crăpături care oferă un loc ideal pentru ca germenii să crească. Utilizați părul periei de frecare pentru a coborî în orice caneluri din cuști de păsări și nu uitați să curățați colțurile în care barele sunt sudate împreună.
  • Clătiți și uscați bine. Întotdeauna amintiți-vă să clătiți complet fiecare centimetru al cuștii, pentru a elimina orice rămășițe de curățători sau detergenți. Odată ce cușca este curată, ștergeți-o cu un prosop înainte de a vă plasa pasărea înăuntru. Păsările umede sunt răcite cu ușurință, deci este important să vă asigurați că cușia este complet uscată.

Menținerea unui mediu curat pentru animalul dvs. de companie durează doar câteva minute pe zi, dar poate adăuga ani de ani la viața păsărilor dvs. Curățarea cuscarii păsărilor poate părea o mulțime de muncă, dar veți găsi că, dacă rămâneți la acest program simplu, puteți completa lucrarea cu un timp și efort minim. Faceți partea dvs. pentru a vă asigura că animalul dvs. de companie rămâne fericit și confortabil, păstrând cușca proaspătă, ordonată și fără germeni.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Curățarea cuștii păsării