Încălziți-vă pasărea

Lorikeets baie

Proprietarii de păsări noi au adesea întrebări cu privire la modalitățile potrivite de a-și culca păsările. Adevărul este că există câteva răspunsuri corecte.

Fiecare pasăre este o persoană și, ca atare, va afișa caracteristici unice în ceea ce privește comportamentul îngrijitor. Unele păsări iubesc să joace în apă și să-și bucure timpul în baie. Unele păsări nu au fost condiționate să accepte scăldat și să reziste la contactul cu apa în ciuda faptului că dușurile zilnice ar face parte din activitatea lor naturală de îngrijire în sălbăticie.

În timp ce uneori poate face un efort din partea proprietarului de a-și îndeplini metodele de îngrijire care vor lucra pentru o anumită pasăre, scăderea este importantă pentru o sănătate a păsărilor și chiar păsările reticente trebuie să fie condiționate să o accepte.

Regulile de scăldat

În timp ce diverse metode de scăldat abundă, există câteva reguli simple care se aplică la scăldat toate păsările de companie:

  1. Utilizați numai apă clară, clară: Deși unele companii de producție de animale de companie comerciale "șampoane de păsări", cel mai bun și cel mai sigur mod de a vă scălda pasărea este cu apă curată. Păsările produc un ulei special pe care îl fac preindeți penele lor cu, iar acest ulei poate fi dezbrăcat prin utilizarea de săpunuri sau detergenți. Acest lucru poate duce la pene nesănătoase și la păsări nefericite.
  2. Doar baieți pasărea în timpul celei mai calde parte a zilei: Păsările umede sunt ușor răcite, care pot fi un pericol grav de sănătate. Împingeți-vă pasărea în timpul unei părți calde a zilei, astfel încât pene ale păsărilor dvs. să aibă șansa de a se usca complet înainte ca temperatura să scadă spre Nightfall.
  3. Asigurați-vă că apa este o temperatură confortabilă: Apa care este prea caldă sau rece poate șoca un sistem de păsări, ca să nu mai vorbim de arsuri și o serie de alte condiții grave. Verificați întotdeauna temperatura apei înainte de a vă oferi pasăre o baie. Multe păsări preferă ca apa de baie să fie căldură sau temperatura camerei.
  4. Nu vă saturați niciodată păsării pene: În sălbăticie, păsările nu permit niciodată pene să devină complet înmuiate prin. Acest lucru poate duce la pierderea căldurii corporale și a insuficienței zborurilor. Cu excepția unor circumstanțe extreme, nu ar trebui niciodată să fie necesară pentru a înmuia complet o pasăre de animale de companie.

Dacă urmați întotdeauna aceste reguli simple de scăldat, puteți asigura că ziua de baie pentru animalul dvs. de companie va fi o activitate sigură, indiferent de tehnici de scăldat pe care le puteți alege.

Găsirea zonei de confort a păsărilor

Există câteva opțiuni diferite de scăldat pe care proprietarii le pot încerca să-și dea seama ce se va bucura de păsările lor. Cele mai importante variabile în scălarea eficientă sunt frecvența și metoda. Prin "Experimentarea" cu aceste aspecte, sunteți sigur că vă puteți împiedica în combinația potrivită pentru prietenul dvs. cu pene.

Păsările variază foarte mult în felul în care ei aleg să se scalde. Unele păsări iubesc sentimentul unui duș de scurgere, unii preferă să stea într-o ceață frumoasă, iar unii îi place să se afle într-o piscină de apă. Încercați următoarele tehnici la domiciliu cu animalul dvs. pentru a vedea care funcționează cel mai bine pentru el.

  • Pregătiți un duș pentru două: Fiind în mod natural creaturi sociale, păsările se bucură adesea de a face un duș cu proprietarii lor. Există chiar și diverse produse de duș aviară disponibile, cum ar fi duș special Perches și pulverizatoare. Dacă alegeți să vă introduceți animalul dvs. la duș, este cel mai bine să faceți acest lucru cu o răbdare extremă la început. Permiteți-vă pasării să vă urmărească în duș înainte de a încerca să-l convingă să se alăture. El ar trebui să decidă asupra propriei sale că dușul este un lucru prietenos și nu reprezintă nici o amenințare la adresa siguranței sale. Plasându-ți pasărea pe podeaua cabinei de duș sau cada, în timp ce dând un duș este probabil cea mai sigură metodă de păstrare a păsărilor dvs. în siguranță de la căderea unui pic.
  • Exemplați o ceață liniștitoare: A ceață frumoasă De la o sticlă de pulverizare curată este metoda de alegere pentru unele păsări. Multe specii de păsări de companie provin de la extrem de cald și Climate umede, iar spray-ul ajută la rehidratarea cavităților lor nazale, precum și să-și curățe penele. Dacă credeți că pasărea dvs. ar putea beneficia de un spritz rapid, asigurați-vă că utilizați apă caldă pură într-o sticlă curată nouă. Acest lucru asigură că nu există reziduuri chimice care ar putea fi toxice pentru animalul dvs. de companie.
  • Du-te pentru o baie în chiuvetă: Multe păsări le place să se înmoaie într-o piscină de apă statică. Încercați să puneți la plajă un pic de apă caldă în chiuveta dvs. și având pasărea în jos în ea. Șansele sunt că instinctul de baie al păsărilor voastre vor prelua de acolo și va fi fericit să strige în cel mai scurt timp. Dacă dețineți o pasăre mică, care este reticentă să stea în chiuvetă, încercați să strângeți apă caldă în palmele mâinilor, pe măsură ce animalele de companie de pe partea dreaptă a degetului mare. De multe ori o pasăre se va simți mai sigură în mâinile proprietarului său - și aceasta poate fi, de asemenea, o mare experiență de legare.
  • Frunzele de salată umedă sunt un favorit de păsări mici pentru a peria împotriva și pentru a scălda: Păsările mai mici se bucură uneori de rulare pe frunze de produse umede. Pur și simplu umezi frunzele lui Chard, Kale sau alte tipuri de produse și loc pe podeaua incintei sau pe o placă de mică adâncime sau un castron. S-ar putea să se bucure de contact cu frunzele și să obțină apa pe pene, ceea ce va obține rănirea și praful liber.

Dacă observați reacțiile păsărilor dvs. la aceste tehnici diferite, ar trebui să fie relativ ușor de identificat cel pe care pasărea dvs. se bucură cel mai mult. Acest lucru, totuși, este doar jumătate din "ecuația de baie de păsări."Decid cât de des ar trebui să fie scăldată pasărea dvs. este următorul pas în realizarea măreției grooming.

Frecvența băi

Ca și în cazul diferitelor metode de baie, cât de des trebuie să fie scăldată o pasăre, se coboară adesea la preferința unică a fiecărei păsări. În timp ce o bună regulă de degetul mare este de a oferi pasăre o baie o dată pe săptămână, multe păsări vor dori ocazia de a curăța mai mult sau mai puțin frecvent. Luați în considerare următoarele puncte atunci când decideți despre un program de îngrijire a păsării dvs .:

  • Observi că vă îmbăia pasăre în apa lui potabilă? Când o pasăre decide că este timpul să se scaldă, el se va scălda în orice mod care îl este disponibil. Pentru păsări captive, Aceasta înseamnă cel mai adesea o baie într-un vas de băut. Dacă observați că pasărea dvs. face acest lucru destul de des, puteți să o luați ca o indicație că o baie mai frecventă ar fi apreciată.
  • Speciile păsărilor dvs. necesită mai multă umiditate decât altele? Păsările care provin din zonele tropicale și pădurile tropicale sunt aclimatizate cu dușurile zilnice de ploaie și condițiile suplimentare umede. Băi mai frecvente pentru păsări de acest tip ar îmbunătăți probabil condițiile de pene, precum și sănătatea și fericirea generală.
  • Pasărea ta trece printr-un molt? Când păsările Molt, Femei noi împing calea lor prin piele, dislocând pene vechi pe drum. Aceste noi pene sunt acoperite cu o teacă de keratină, care uneori trebuie să fie înmuiate astfel încât pensula din interior să poată sparge liber. Să vă îmbogățiți pasărea mai frecvent în timpul unui molt, poate ajuta la eliberarea acestor noi pene și ameliorați pielea mâncărimă. Băile încurajează, de asemenea, preîncălzirea, ceea ce vă va ajuta pasărea să vărsăm pene vechi.

Prin construirea unei rutine în jurul valorii de preferințele naturale ale păsărilor, veți face o petrecere de baie o experiență mai ușoară și mult mai plăcută pentru animalul dvs. de companie. Acordați atenție reacției păsărilor dvs. la diferite tehnici de îmbăiere și lipiți-vă cu cele care funcționează cel mai bine pentru amândoi. Bucurați-vă de timpul pe care îl petreceți îngrijirea animalului dvs. și faceți-o evidentă păsării dvs. că vedeți scăldat ca o experiență pozitivă. Rezultatul final va fi un însoțitor fericit, sănătos, scumpos și frumos - și ce proprietarul de păsări ar putea cere ceva mai mult?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Încălziți-vă pasărea