Un ghid complet pentru păstrarea unui parakeet pet

Fetița care ține Budgie în mână

Budgie sau Parakeet, se numără printre cele mai mici specii de papagalitate păstrate în mod obișnuit ca animale de companie. Ele sunt, de asemenea, cea mai populară pasăre de companie de către o măsură mare, datorată în parte faptului că acestea sunt destul de accesibile. Aceste papagali mici sunt extrem de prietenoși și ușor de îmblânzit. În timp ce uneori pot fi greu de înțeles, ele sunt, de asemenea, destul de capabile să imite discursul uman.

Origine și istorie

Budgie și alte specii de parakeet sunt originare din Australia, unde sunt încă găsite în turme uriașe din pășuni. Aceste specii sălbatice, totuși, sunt puțin mai mici decât păsările găsite în mod normal în magazinele de animale de companie, care au suferit acum decenii de reproducere captivă.

Naturalistul englez John Gould a adus Budgie în Europa în jurul anului 1838, unde au devenit repede favorite ca animale de companie. Până în 1894, Australia a interzis budgiile de export, ducând la o afacere profitabilă de reproducere în Europa. Pasărea era încet să-și găsească drumul spre America, ajungând la aproximativ 1920, dar a devenit sălbatic popular de anii 1950.

Sunt Două tipuri de budgioase Comun la comerțul cu animale de companie - Budgie sau Parakeet american și Budgie engleză. Soiul american este cel mai frecvent găsit în magazinele de animale de companie, în timp ce tipul văzut adesea în expoziții și spectacole este Budgie engleză mai mare. Budgiile engleze au un aspect diferit de budgiile americane, dar ambele tipuri aparțin aceleiași specii.

Temperament

Budgiile sunt păsări blânde și docile. Ele sunt, de asemenea, foarte ușor de îmblânzit, mai ales dacă sunt dobândite la o vârstă fragedă. Perechi de păsări fac o companie bună unul pentru celălalt, dar când în perechi de viață și de a vă distra unul pe altul, ei nu se pot lega și cu proprietarii lor sau discursul imobiliar ca fiind fluent. Budgiile sunt, de asemenea, foarte jucaude, active și mai silențioase decât alte tipuri de papagali.

Culori și marcaje

Colorarea sălbatică normală a unui Budgie este o verde ușoară cu bare negre pe aripile lor, înapoi și capul. De obicei femele mature au un bronz sau bej cere (partea carnoasă din jurul nărilor), iar bărbații au o ceană albăstrui. Budgiile tinere au, de asemenea, marcaje de bar pe frunțile lor care se retrag cu vârsta, iar ochii lor au în mod obișnuit irisuri întunecate care treptat devin gri cu vârsta. Prin reproducerea selectivă în comerțul cu animale de companie, sunt disponibile o mare varietate de culori și modele, inclusiv violet, albastru, galben, pielnic, albino și verde neon verde.

Îngrijire

Spre deosebire de alte papagali, budgiile sunt disponibile pe scară largă la aproape toate magazinele de animale de companie, astfel că este necesar ca îngrijirea să se aleagă o pasăre. Unde este posibil, este mai bine să Cumpărați o pasăre direct de la un crescător. Cel mai bine este să alegeți un tânăr Budgie care a fost tratat în mod regulat dacă doriți să vă îmbogățiți cu ușurință BUDGIE. Vă puteți aștepta să plătiți mai mult pentru o pasăre crescută sau foarte tânără, dar ar putea fi în valoare de costurile suplimentare, deoarece va face ca procesul de îmbinare de mână să fie mai rapid și mai ușor. Magazinele de animale de companie au de obicei păsări mai înaintate, astfel încât maneta-le pot fi mai mari de o provocare.

Căutați o pasăre strălucitoare, alertă și activă. Penele ar trebui să fie netede, strălucitoare și să se așeze pe corp. Ventura ar trebui să fie curată, uscată și fără materie fecală. Cântarele de pe picioare trebuie să fie netede, unghiile și ciocul ar trebui să fie netede și nu ar trebui să fie îngroșate și nările ar trebui să fie clare și curate, fără a avea curajul penelor care le înconjoară.

Budgiile sunt active și jucaus și ar trebui să aibă o cușcă mare care să permită loc pentru jucării, dormind, mănâncă și zbor. Dimensiunile minime pentru o cușcă sunt de 20 de centimetri lungime cu 12 inci adâncime cu 18 inci înălțime, dar mai mare este întotdeauna mai bine. Spațierea barelor de cușcă ar trebui să fie o jumătate de centimetru sau mai puțin pentru a evita scăparea și pentru a împiedica păsările dvs. să se blocheze. Baruri de cușcă orizontală oferă cea mai bună ocazie pentru alpinism și exerciții fizice. Plasați cel puțin câteva cărți la diferite niveluri, cu suficient spațiu pentru Budgie pentru a vă deplasa confortabil între ele. Oferind o varietate de dimensiuni, forme, forme și texturi, va ajuta, de asemenea, menținerea picioarelor Budgie în formă bună. Un cuib de a dormi, vase pentru alimente și apă, diverse jucării și lucruri de mestecat ar trebui să se potrivească în interiorul cuștii.

Chiar dacă au o cușcă mare, budgiile vor avea nevoie de oportunități de joc și de socializare în afara cuștii. Zborul este foarte natural și important pentru o pasăre, dar ar trebui să permiteți doar Budgie să zboare într-o zonă foarte sigură și sigură. Dacă aveți îngrijorări cu privire la faptul că ați putea controla zona de zbor a păsărilor, luați în considerare faptul că aripile au tăiat unii pentru a reduce abilitățile de zbor.

Ca majoritatea papagalilor, Budgiile sunt păsări sociale și, astfel, mulți proprietari păstrează budgiile în perechi, astfel încât să se poată distra unul pe altul. Budgiile par a fi cele mai fericite atunci când sunt păstrate în perechi. O singură pasăre poate fi bine atâta timp cât puteți petrece o perioadă semnificativă de timp care interacționează cu ei pe o bază zilnică.

Alimente

Varietatea este cheia unei diete sănătoase pentru Budgie, deoarece aceste păsări sunt diverse forajere în sălbăticie. Semințele pot fi o parte hrănitoare a dietei Budgie, dar pentru că acestea sunt bogate în grăsimi, semințele ar trebui să facă doar o parte din dietă. Diete peletizate sunt adesea o alegere bună pentru păsări, deoarece acestea sunt echilibrate din punct de vedere nutrițional. Semințele și peletele pot fi hrănite în combinație, dar alte alimente ar trebui, de asemenea, să completeze dieta, inclusiv o varietate de legume proaspete (morcovi, broccoli, porumb, spanac, fasole etc.) și fructe.

Aveți răbdare cu BUDGIE dvs. oricând introduceți o nouă mâncare, deoarece acestea pot fi înfricoșătoare pentru păsări. Semințele înclinate sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a adăuga varietate în dieta păsărilor dvs., dar trebuie evitate avocado, ciocolată, zahăr și sare.

A Cuttlebone pot fi furnizate ca o sursă de calciu, dar grit nu este necesar și poate fi dăunător dacă Budgie mănâncă prea mult.

Exercițiu

Timpul de zbor gratuit este esențial pentru Budgie - încercați să oferiți câteva ore în fiecare zi într-o cameră care este sigură. Un popor mare poate fi un teren de joacă mare. Budgie are nevoie de o varietate de jucării pentru a oferi exerciții fizice și stimulente mentale. Este mai bine să rotiți jucăriile în fiecare lună sau astfel să le împiedicați să crească plictisit.

Probleme comune de sănătate

Budgiile sunt predispuse la unele dintre aceleași probleme ca și alți papagali, dar au și unele care sunt unice pentru această specie. Ele pot fi susceptibile de goi pe deficiență de iod sau pot dezvolta tumori dacă dieta include prea multe semințe și nu suficiente fructe și legume. Budgiile pot fi, de asemenea, supuse Psittacoză (numit si Febra de parrot, cauzate de o bacterie) și pot cădea pradă acarienilor scari care afectează pielea pe picioare și în jurul ochilor.

Specii similare

Când vine vorba de idei de animale de companie, Budgie nu este singura pasăre din oraș. Alte papagali mici pe care ați putea dori să o luați în considerare sunt:

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Loukopoulos, Panayiotis și colab. Un focar de hiperplazie tiroidiană (goiter) cu mortalitate ridicată în budgerigles (Melopsittacus undulatus)Jurnalul de Investigații de Diagnostic Veterinar: Publicarea oficială a Asociației Americane de laborator veterinar Diagnosticieni, Inc vol. 27,1 (2015): 18-24. DOI: 10.1177/1040638714559025

  2. Fișa de faptă a psittacozei. Departamentul de State din New York de sănătate.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Un ghid complet pentru păstrarea unui parakeet pet