Umbrelă cockatoo (cockatoo albă): profil de specii de păsări

Umbrelă albă cockatoo cu piciorul ridicat

Umbrela cockatoos sunt populare pentru a face trucuri, făcându-le însoțitori încântători pentru iubitorii de păsări. O specie dulce naturală, ucaturi umbrelă pot fi prea afecționate - învecinate cu obsesiv-cu îngrijitorii lor. Aceste păsări pot necesita mai multă atenție și îngrijire decât multe alte specii, dar ei o fac cu farmecul lor comic. La fel ca și în cazul oricărei păsări, cu toate acestea, proprietarii potențiali ar trebui să fie siguri că pot satisface nevoile unui cockatoo umbrelă înainte de a obține unul.

Prezentare speciala

Nume comune: Umbrela cockatoo, cockatoo albă, cockatoo alb-crested

Nume stiintific: Cacabatua Alba

Dimensiunea adulților: 18 până la 24 de centimetri în lungime

Speranța de viață: 70 sau 80 de ani sau mai mult în captivitate cu îngrijire adecvată

Origine și istorie

Umbrela cockatoos sunt originari din tropicele din Indonezia. Aceste păsări se bucură inițial din Insulele Maluku din părțile centrale și nordice ale arhipelagului. Acestea sunt acum frecvent găsite în toată Indonezia.

Puteți găsi aceste păsări în păduri, mangrove, mlaștini și păduri deschise. Ei se bucură de viață de-a lungul râurilor și marginile de curățare și terenuri agricole, care oferă o recompensă a alimentelor. Datorită tranziției terenurilor lor native în teren, păsările aleg la culturi și fermierii le consideră o neplăcere. Populația speciei umbrelă cockatoo scade din cauza unei pierderi a habitatului, a vânătorilor și a capcanelor sale. Vulnerabile la pericol, cocoșul umbrelă sunt acum o specie protejată.

Temperament

Umbrela cockato-urile sunt blânde, docile și dulci-temperate de natură, făcându-le bine potrivite pentru a fi păsări însoțitoare. În sălbăticie, ucrelă cockatoos pereche pentru viață. Ele formează o legătură foarte strânsă cu partenerul lor, posibil mai mult decât alte specii de cockatoși. Ei se vor alătura efectivelor mici de cockatouri umbrelă și sunt rareori în afară de partenerul lor. Dacă o pereche de perete este separată, nu este neobișnuit ca fiecare dintre păsări să devină cu adevărat deprimată.

Rareori agresivi, ei vor forma rapid obligațiuni puternice cu îngrijitorii lor. Aceste păsări afectuoase iubesc să se hrănească cu persoana, pasărea sau chiar obiectul de alegere. La fel de iubitoare și devotați proprietarii sunt un meci bun pentru acești papagali. Această specie cere să fie răsfățată, deci planificați cel puțin una până la două ore de antrenament, atenție și îmbogățire pe zi.

Umbrele sunt foarte sociale și inteligente. Ele sunt capabile să învețe și să efectueze o mare varietate de trucuri. Ușor de instruire, ele sunt adesea prezentate ca steaua de spectacole de păsări. Sărbători scurți, zilnici de formare dau cele mai bune rezultate. Pentru a împiedica plictisit pasărea dvs., aveți un arsenal de Jucării de păsări sigure la dispozitia ta. Această specie nu este cunoscută pentru mimicria discursului uman, dar scrânge cu voce tare să-și vocalizeze nemulțumirea sau entuziasmul.

Vorbire și vocalizări

În timp ce cockatoo ocazional poate imita discursul uman, în general, aceste păsări nu sunt bune sau imitatori de sunet. Ei au o cu voce tare, scârțâit sau țipă și poate să se hiss când este alarmat. În sălbăticie, vocalizările lor puternice au fost folosite pentru comunicare și ar putea purta pe distanțe lungi.

În captivitate, ei folosesc adesea squawks puternice pentru a răspunde la atenție. Din acest motiv, ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru cei care trăiesc în apartamente sau condos sau oricine cu vecini apropiați.

8 cele mai bune specii de păsări de a păstra ca animale de companie

Umbrelă cockatoo culori și marcaje

Umbrela cockato-urile sunt în primul rând albe, cu o creastă albă pură. Când curtează un partener, agitat, excitat, speriat sau chiar frustrat, este crest va ridica într-un fan impresionant de umbrelă. De asemenea, poate fi o modalitate specială de a exprima curiozitatea la ceva nou și, destul de des, este un avertisment că pasărea vrea să fie lăsată singură. Este, de asemenea, un semn bun de avertizare că pasărea poate mușca dacă ar fi abordată.

Partea inferioară a aripii și pene de coadă sunt o culoare galben pal, care arată frumos atunci când în zbor.

Deși colorarea bărbaților și a femelelor este cea mai mare parte la fel, bărbații sunt distinct mai mari. Masculii au capete mai largi și ciocuri mai mari. Umbrela cockatoos au ciocuri negre și picioare gri sau negru. Unii prezintă o nuanță de albastru deschis în inele din jurul ochilor lor. Irizele de bărbați sunt de obicei maro închis, care apare aproape negru. O femeie matură are de obicei irisi roșiați-maro.

Îngrijirea pentru umbrelă cockatoo

Umbrela cockatoos sunt păsări mari care au nevoie de un mare cuşcă și zona de joacă. Obțineți o incintă care este cât mai mare posibil, deoarece aceste păsări nu se bucură de izolare. Această specie poate acționa sau devin foarte nefericită într-un spațiu strâns, ceea ce poate duce la auto-mutilare sau boală.

Păsările diurne, cockato-urile umbrelă necesită un somn neîntrerupt în fiecare noapte timp de 10 până la 12 ore. Somnul bun este esențial pentru menținerea sănătății și a bunăstării lor.

Cockatorii au o praf în jos. Scufundați pasărea în mod regulat pentru a reduce această substanță cu praf în mod natural.

8 papagali mari pentru a păstra ca animale de companie

Probleme comune de sănătate

Cockato-urile umbrelă pot să aleagă sau să-și retragă pene dacă se deprimă sau au nevoie de stimulare mentală. Ele sunt predispuse la boala de psittacină și boala de pene, care este un virus mortal. De asemenea, dacă sunt hrăniți diete care sunt prea mari în grăsimi, pot dobândi o boală ficat grasă și pot obține obezi.

Dieta și nutriția

Ca toți papagali mari, cocoșii umbrelă sunt mari. În sălbăticie, ei petrec cea mai mare parte a zilei căutând mâncare. Semințele, nuci, nucă de cocos și cereale în câmpurile fermierului sunt favorite standard în dieta lor.

Ca un animal de companie, aproximativ 80% din dieta lor ar trebui să fie o dietă formulată peletată. Restul alimentelor lor ar trebui să fie alcătuit dintr-o mare varietate de legume, inclusiv verdeață cu frunze și legume rădăcini. Cereale de înaltă calitate, cum ar fi quinoa și alte boabe antice, Grinzi proaspete, și fructele proaspete sunt alegeri dietetice mari pentru această specie. Apa proaspătă ar trebui să fie disponibilă în orice moment.

Cu ocazia, le hrăniți cu nuci sănătoase, cum ar fi migdalele, alunele, pecanul și nucile. De asemenea, puteți oferi semințe sănătoase cum ar fi cânepă, ciulin de lapte sau semințe de in ca tratamente.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Umbrelă cockato-urile sunt păsări active. Ca toți papagali, Ei trebuie să petreacă cel puțin două ore din cușcă în fiecare zi pentru a juca și exerciții. Oferiți păsărilor dvs. mai multe jucării de păsări de mestecare pentru a-și exercita ciocul puternic de păsări. Rotiți jucăriile ocazional pentru a preveni plictiseala. Jucăriile sunt utile pentru exercițiu, precum și stimularea și îmbogățirea. Puteți învăța cockatooul dvs. pentru a juca jocuri ca captura pe podea cu o minge cu Whiffle. Playtime structurat este esențială pentru legarea și pentru a permite păsării să-și întindă mușchii.

Pentru a încuraja și a crește activitatea în interiorul incintei, adăugați o mulțime de scări și leagăne. Acestea sunt îmbogățirea adăugărilor la mediul înconjurător care vă vor permite cockatoo-ului să se deplaseze și să ardă energia într-un mod pozitiv.

PROS
  • Social și afectuos

  • Inteligent, poate fi ușor instruit pentru a face trucuri și jocuri de joc

Contra
  • Poate fi tare și nu este potrivit pentru apartamente

  • Poate fi mai dependentă de proprietarii lor decât alte păsări

  • Au nevoie de mult spațiu și timp din cușcă

Unde să adoptați sau să cumpărați un cockatoo umbrelă

Umbrela cockatoos sunt unul dintre cele mai comune tipuri de cockatouri deținute în u.S. Deoarece nevoile acestor papagali tind să fie exigente, organizațiile de salvare sunt pline de cockatouri nedorite. Nu este neobișnuit ca un cockatoo umbrelă să meargă la a doua casă până când are 3 ani. Pentru a salva unul, contactați Centrul de salvare, adoptare și educație aviară, care menține un director de salvare de păsări de reputație pe tot parcursul U.S.

Prețul de la un crescător poate varia de la 1.000 de dolari la 4.000 $. Pentru o listă de crescători de cockatoo de renume, ajungeți la Frumusețea păsărilor. Dacă mergeți la ruta de crescător, sonde crescător. Întrebați cât timp au fost reproduceți și lucrați cu speciile care vă interesează și vizitați facilitatea lor. Când percepeți inventarul lor, caută Semne de sănătate bună generală a turmei. Păsările ar trebui să fie active și să alerteze cu ochi strălucitori, pene curate și culturi complete.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt specii de păsări.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Umbrelă cockatoo (cockatoo albă): profil de specii de păsări