Galah (rose-breastat) cockatoo: profilul speciilor de păsări

Galah -eolophus Roseicapillus, adult, pe Perch, Wilsons Promontory National Park, Victoria, Australia

Cockatoo-ul de trandafiri, cel mai bine cunoscut de numele Australian Aboriginal "Galah", este specia parrotului perfect pentru un proprietar de animale de companie care îi place să interacționeze frecvent cu a pasăre de companie. Extrem de inteligent și enorm de îndrăgit de oameni, această pasăre frumoasă poate învăța cu ușurință să spună multe cuvinte și să facă trucuri complicate cu formare obișnuită. Această pasăre tare poate trăi în unele dintre zonele mai extreme din Australia.

Prezentare speciala

Nume comune: Cockatoo de trandafir, galah, galah cockatoo, roz și gri cockatoo, cockatoo crimson, cockatoo de trandafir, galah papagal

Nume stiintific: Eolophus Roseicapillus Cu trei subspecii cu mici variații de culoare și mărime din diferite regiuni din Australia: Eolophus Roseicapillus albicepts (sud-estul), E. R. Roseicapilla (Vest) și E. R. Khuli (de Nord)

Dimensiunea adulților: 12 până la 15 inci în lungime, cântărind 10 până la 14 uncii

Speranța de viață: Pot trăi la 70 de ani în captivitate - cel mai frecvent va trăi 40 de ani

Origine și istorie

Galahul este nativ în Australia, unde se găsește în pășuni deschise și peste o mare parte a țării. A fost auto-stabilită în Tasmania. Galah Cockatoos călătoresc în turme mari, adesea în grupuri care includ și cockatouri crescute cu sulf. Ei se vor împerechea cu alte specii de cockatouri.

Galahii sunt o vedere familiară în zonele urbane. Aceste păsări tind să fie mai răspândite în zonele stabilite, deoarece mănâncă culturi cultivate și folosesc iazurile artificiale și jgheaburile de udare a animalelor. Mulți fermieri consideră că păsările ca dăunători.

Numele "Galah" înseamnă "prost" sau "clovn" în limba australiană nativă Yuwalaaray. Această pasăre extrem de inteligentă a primit numele pentru a fi o neplăcere puternică. Termenul "galah" este un slang, un cuvânt derogatoriu în Australia, ceea ce înseamnă un "idiot cu voce tare."

Temperament

Afectuos și prietenos, Galah Cockatoo are o reputație de a fi un animal de companie iubitor. Spre deosebire de Umbrela cockatoos, aceste păsări nu sunt mari pe cuddling. Dar ei sunt obișnuiți să se manipuleze.

Dacă sunteți interesat să dețineți o galah, asigurați-vă că aveți o mulțime de timp liber petreceți cu animalul dvs. de companie. Este o pasăre sensibilă, necesitând o mulțime de atenție și interacțiune de la proprietarii săi. Ca o pasăre de locuit de turmă, după natură, dacă fanch-ul său uman adoptat îl ignoră, cockatoo-ul de trandafir poate deveni deprimat, furios și distructiv.

Vorbire și vocalizări

Galahii sălbatici emite sunete cu voce tare, în timp ce zboară în turme. Ei pot face o scârțâie de rezonanță atunci când se înspăimântă, emoționată sau strigând atenția. Această pasăre inteligentă poate imita vocile oamenilor și sunetele repetitive, cum ar fi fluierul de tren, coarnele auto sau tonurile de apel telefonice. Unii spun că bărbații sunt mai prolifici decât femelele.

Comparativ, Galah Cockatoo nu este deosebit de tare pentru un cockatoo, care este printre cele mai puternice papagali. Totuși, această pasăre nu este recomandată pentru apartament sau apartament de viață. De obicei are două perioade zgomotoase, o dată la trezirea cu soarele și la amurg.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Galah Cockatoo Culorile și marcajele

Culorile lor îndrăznețe și personalitățile prietenoase au făcut din Galah Cockatoos din ce în ce mai populare ca animale de companie. După cum sugerează și numele său descriptiv, cocoșii de trandafiri au pene roz roz pe piept, bellii și jumătatea inferioară a fețelor lor. Au crestări de culoare albă roz și spate gri, aripi și pene de coadă, picioare gri și ciocuri color. Așa cum este adevărat pentru toate cockatorii, Galah are o creastă de cap pe care fanii ieșiră când pasărea este înspăimântată sau încântată.

Cea mai ușoară modalitate de a încerca să determine sexul unei galei este să se uite la ochii ei. Masculii au un iris mai întunecat, aproape maro (zona ochiului care înconjoară elevul) în timp ce femelele au o iris mai ușoară, roz. Anecdotal, bărbații pot vorbi mai mult, iar femelele tind să stea pe o pocevă cu picioarele mai îndepărtate.

Îngrijirea unui cockatoo de galah

Pasărea dvs. va dori să petreacă o perioadă considerabilă de timp cu dvs. și va fi un animal de companie rezonabil de întreținere. Dacă sunteți scurt la timp pentru interacțiune, această pasăre ar putea fi mai fericită găzduită cu o altă galah.

Aceste papagali au nevoie de somn de sunet într-un loc întunecat, liniștit, care imită siguranța zonelor de urmărire pe care le preferă atunci când trăiesc în sălbăticie. Acoperirea cuștii păsării noaptea, de obicei, le reasigură.

Această pasăre nu este un papagal mare, dar încă necesită o mulțime de spațiu. Cel puțin, are nevoie de o cușcă de 5 metri pătrați.

Cele 8 cele mai populare specii de păsări de companie

Probleme comune de sănătate

Galahii par a fi mai puțin predispuși la bolile aviare decât alte cockate. Cu toate acestea, ele sunt la fel de susceptibile la tulburări nutriționale ca și alte papagali și cockatoși. Unele dintre cele mai frecvente condiții includ boala ficatului gras, lipomas (tumorile grase), boala de psittacină și boala de pene (PBFD), preluarea penei și alte forme de auto-mutilare (dacă se simt neglijați).

De departe, cea mai frecventă problemă cu Cockatoosul Galah este obezitatea. Acest lucru este aproape întotdeauna cauzat de o activitate prea mică, combinată cu o dietă care are prea multe calorii. Cu un exercițiu suficient și o dietă echilibrată, galahul dvs. ar trebui să rămână la o greutate sănătoasă.

Dieta și nutriția

În sălbăticie, galahii mănâncă ierburi, muguri de frunze, flori, semințe, ocazional, insecte pentru proteine ​​suplimentare.

Când sunt păstrate ca animale de companie, hrăniți galahii a dieta echilibrata. Peletele formulate de înaltă calitate au fost dezvoltate pentru a satisface toate nevoile nutriționale ale păsărilor. Cel puțin 50% din dieta păsărilor dvs. ar trebui să fie în formă de pelete. Cealaltă jumătate din dieta lor ar trebui să fie fructe și legume. Începeți prin hrănirea 1/4 ceașcă de pelete și 1/4 ceașcă de salată proaspătă zilnic. Crește semnificativ după cum este necesar.

Marele alegeri pentru legumele proaspete includ verdeață cu frunze, cum ar fi elvețian Chard, Kale, varză chineză, și legume rădăcină - ardei - fasole verde și germeni verzi. Ei iubesc cele mai multe fructe și fructe de padure. Oferiți nuci, migdale și pecani cu ușurință ca cursuri de formare. Apa proaspătă ar trebui să fie disponibilă în orice moment.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Galah Cockatoos sunt păsări active și au nevoie de o mulțime de exerciții fizice pentru a-și menține sănătatea fizică. Panul de a da această pasăre cel puțin trei până la patru ore de timp activ în afara cuștii în fiecare zi.

Cockatorii au ciocuri puternice și fălci, deci este esențial să oferim o mulțime de Jucării sigure din lemn sau piele care le permite să-și exercite mușchii maxilarului și să satisfacă instinctul natural de mestecat.

Jucăriile sunt o parte importantă a îmbogățirii pentru aceste păsări. Schimbați în mod regulat jucăriile pentru a păstra păsările interesate și pentru a încuraja jocul independent.

PROS
  • Pot fi învățate să vorbească

  • Pot învăța trucuri

  • Cu dimensiuni mai mici, necesită dimensiuni mai mici decât alte cockatoși

  • Mai puțin predispus la bolile aviare

Contra
  • Poate fi zgomotos, nu este potrivit pentru apartamente

  • Necesită cel puțin 3 până la 4 ore de timp supravegheat out-de-cușcă

  • Emite o pulbere în jos încât poate agrava alergiile

Unde să adopți sau să cumpărați un galah cockatoo

Achiziționați un Galah Cockatoo de la un crescător de reputație sau agenție de adopție. a lua legatura crescători pentru a vedea dacă puteți petrece ceva timp cu ei și cu păsările lor. Să cunoști pe cineva care are experiență de a ridica aceste păsări înainte de a decide dacă sunt potrivite pentru tine. De asemenea, fiți conștienți de faptul că aceste păsări pot costa aproximativ 700 $ la 3.000 $.

Unele surse online unde puteți găsi Galah Cockatoos includ:

Asigurați-vă că pasărea pe care doriți să o luați acasă este alertă, activă și expune toate Semne ale unei păsări sănătoase, cum ar fi ochii strălucitori, pene curate și culturi complete.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Papagalii asemănători cu cockatoo-ul de trandafir includ:

În caz contrar, verificați altele Specii de cockatouri.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Galah (rose-breastat) cockatoo: profilul speciilor de păsări