Sulf-crested (mai mare) cockatoo: profilul speciilor de păsări

Un cockatoo cu sulf alb, așezat pe o ramură cu răspândirea aripii stângi

Cockatoo-ul crested sulf este unul dintre cele mai mari din cele mai multe specii de cockatouri frumoase albe. Este o specie diferită de cockatoo-ul mai mic de sulf. Deși spectaculos în aparență, acest papagal imens, activ este strălucit, trăit de lungă durată și zgomotos și este foarte provocator să păstreze ca un animal de companie. Această pasăre se așteaptă la o mulțime de la proprietarul său și este recomandat numai pentru proprietarii experimentați care depun sarcină. Pentru un proprietar motivat, Sulf-Crested este un animal de companie o dată în-unitate.

Privire de ansamblu de rasă

Nume comune: Cockatoo crested sulf, Cockatoo Greater Sulfur

Nume stiintific: Cacatua Galerita

Dimensiunea adulților: Cele mai mari subspecii (C. G. Galerita) poate ajunge la o dimensiune a adulților de aproximativ 20 de centimetri, cântărind aproape două kilograme

Speranța de viață: Până la 80 de ani în captivitate cu îngrijire adecvată

Origine și istorie

Cocodiile crested sulf sunt originale din Australia de Est, Noua Guinee, Indonezia si Noua Zeelanda. Habitul lor preferat este de-a lungul marginilor pădurilor tropicale și subtropicale. Ele sunt, de asemenea, o vedere familiară în zonele urbane. În unele părți ale Australiei, această pasăre este atât de bogată încât oamenii consideră că este o neplăcere. Legea privind conservarea păsărilor sălbatice interzice importul de cockatouri crescute cu sulf în Statele Unite, astfel încât majoritatea păsărilor de companie sunt acum captive-crescute.

Există patru subspecii, câștigând din diferite locații geografice cu caracteristici fizice ușor diferite:

  • Cacatua Galerita Triton: Numit Triton Cockatoo, vine de la Noua Guinee și Insulele din jur
  • C. G. Eleonora: Eleonora Cockatoo, vine de la unele dintre insulele din Orientul Indonezian
  • C. G. Fitzroyi: Mathews Cockatoo, vine din nordul Australiei
  • C. G. Galerita: Cockatoo-ul standard de sulf, provine din Australia de Est. Acestea sunt cele mai comune subspecii.

Cockatoo-ul mai puțin crested sulf arată similar cu cockatoo-ul (mai mare) cu sulf, ocupă un domeniu geografic diferit și nu este o pasăre tipică de animale de companie.

Temperament

Cocodiile sunt o specie afectivă printre diferitele tipuri de papagali - cresterea sulfului este tipică în această privință. Trebuie să fiți dispuși să dedicați timpul și energia formează o legătură puternică cu o pasăre. Un cockatoo crested de sulf îi place să fie manipulat, dar are nevoie și de suficient timp pentru a învăța autosuficiența, care nu este o fetiță mică.

Această pasăre este o specie mai complicată din punct de vedere emoțional complicată decât alte cockatouri și este predispusă la mișcări bruște, imprevizibile, care pot fi uimitoare, deși intenția este rareori agresivă. Această pasăre solicitantă poate deveni auto-abuzivă și distructivă dacă nu atrage atenția de care are nevoie.

Ele sunt considerate unul dintre cele mai inteligente papagali. Ei au capacitatea de învățare a unui copil uman de la 1 la 2 ani și poate învăța să vorbească și să facă trucuri. Păsările tinere vor fi mai ușor să se antreneze și să socializeze.

Vorbire și vocalizări

Aceste păsări sunt imperiile excelente și pot învăța rapid să vorbească cuvinte și fraze. Cockatoo-ul crested sulf are, de asemenea, un strigăt puternic puternic. Această specie nu este potrivită pentru apartament care trăiește, deoarece zgomotul său poate fi considerat o neplăcere pentru apropierea vecinilor.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Culorile și marcajele cockatoo-ului sulf

Cockatorii crescuți de sulf sunt în primul rând albi cu ciocuri negre. Ei sporesc o mare creastă de pene galbene pe capul lor. Are o spălare galbenă pe partea inferioară a aripilor sale.

Sexele arată similare, deși femeia poate fi distinsă în apropierea ochiului roșu-maro. Ochii masculi sunt mai întunecați maro sau negru. Această distincție nu devine evidentă până când pasărea a ajuns la maturitate, care variază între 3 și 5 ani de vârstă.

Îngrijirea cockatoo-ului cu sulf

Cockatorii crescuți de sulf sunt păsări mari care au nevoie de carcase foarte spațioase. Cel puțin, cușca ar trebui să aibă o amprentă de aproximativ 40 de centimetri cu 40 de centimetri și de cel puțin 5 picioare înălțime. O cușcă mai mare este mai bună, iar cel mai bine este un mediu aviar.

Păsările emit în mod natural o pulbere descendentă, ceea ce ajută la menținerea aripilor și a pielii sănătoase. Această pulbere poate fi problematică pentru unii oameni cu alergii.

Băstiția de păsări este strict o preferință individuală. În sălbăticie, niște cockatoși se bucură de picioare în ploaie, în timp ce alții o evită.

Care rasa de papagal sunt considerate cele mai inteligente?

Probleme comune de sănătate

Problemele de sănătate care afectează cockatorii crescuți cu sulf sunt similare cu cele pentru alte cockatoși și papagali de aceeași dimensiune. Această pasăre este în mod special predispusă la probleme de comportament rebeli dacă nu are atenție și exerciții fizice adecvate și stimularea mentală. Ei pot începe pene scufundat și mestecarea distructivă. Pentru a evita aceste comportamente nedorite, proprietarii trebuie să fie diligentă cu privire la furnizarea animalelor de companie cu o mulțime de jucării și atenție.

Ca și alți papagali, cocoșii crescuți de sulf sunt predispuși la tumori grase dacă dietele lor nu includ suficiente legume proaspete și fructe. Această specie este, de asemenea, susceptibilă la boli de psittacină și boală de pene (PBFD), o condiție virală.

Dieta și nutriția

În cockatorii sălbatici, sulf-crested cockatoos pe semințe, cereale și insecte pe care le recoltează de la copaci. În captivitate, au nevoie de o dietă variată care include pelete de înaltă calitate și fructe și legume proaspete.

Proprietarii experimentați de cockatouri crescute cu sulf se îngrijesc foarte mult în pregătirea dietelor de păsări, deoarece cockatorii pot suferi rapid de efectele nutriției sărace.

Un pelete de papagal bine formulat, de înaltă calitate, ar trebui să țină cont de 75% din nevoile sale dietetice. Restul de 25% ar trebui să fie proaspete fructe si legume. Începeți prin oferirea de pasăre 1/4 ceașcă de pelete și 1/4 ceașcă de fructe zilnic. Creșteți suma după cum este necesar. Nuci și semințe pot fi date cu ușurință ca și formarea tratați.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Cockatoo-ul crested sulf este o pasăre foarte activă și plină de viață care necesită o mulțime de exerciții fizice pentru a menține sănătatea adecvată. Proprietarii de cockatouri crescute cu sulf ar trebui să permită animalelor de companie un minim de 3 până la 4 ore de playtime în exterior în fiecare zi.

Oferiți păsărilor o mulțime de spațiu pentru a urca, întinde și a-și bate aripile. Majoritatea proprietarilor de cockatoo oferă păsărilor lor cu standuri de joc sau de perse speciale pentru nevoile lor de exerciții fizice.

Dați cockatoo-ul tău o mulțime de jucării interactive care pot fi mestecate, apucate și au urcat. Cockatoii au unul dintre cele mai puternice ciocuri din lumea Parrotului, se așteaptă să le dea jucării durabile. Păsările se obosesc de aceleași jucării în fiecare zi, intenționează să le rotească și să-ți păstreze pasărea interesată și distrasă de comportamentele nedorite cum ar fi mestecarea pe mobilierul dvs. de lemn.

PROS
  • Social, afectuos, îi place să se manipuleze

  • Inteligent, poate învăța să vorbească și să facă trucuri

  • Specii de lungă durată

Contra
  • Poate fi zgomotos, nu este potrivit pentru apartamente

  • Nevoia, necesită cel puțin 3 până la 4 ore de timp supravegheat out-de-cușcă

  • Emite un praf sub formă de pulbere care poate agrava alergiile

Unde să adoptați sau să cumpărați cockatoo-ul crested sulf

Achiziționați cockatouri crescute de sulf de la a Crescător de reputație. Se așteaptă să plătească de la 2.000 de dolari la 4.000 de dolari, în funcție de reputația amelioratorului, tăierea păsărilor și vârsta. Faceți temele și, dacă este posibil, petreceți timp cu un sulf crescat într-un mediu de origine pentru a dezvolta un sentiment de ceea ce este nevoie pentru a fi un proprietar adecvat.

Puteți, de asemenea, să salvați cockato-urile crescute în mod regulat abandonate de proprietarii care nu sunt la provocare. Unele surse online în care puteți găsi cockato-uri crested sulf includ:

Asigurați-vă că pasărea pe care doriți să o luați acasă este alertă, activă și expune toate Semne ale unei păsări sănătoase, cum ar fi ochii strălucitori, pene curate și culturi complete.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Alte specii similare de păsări de companie pe care ați putea dori să le considerați includ:

În caz contrar, aruncați o privire la Mai multe specii din familia Cockatoo.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sulf-crested (mai mare) cockatoo: profilul speciilor de păsări