Fapte fascinante despre cockatori

Cockatoo alb

Cockato-urile sunt foarte populare păsări de animale de companie cu personalități ca fiind strălucitoare și dinamice ca și creasta lor. În timp ce aceste păsări pot fi cunoscute cel mai bine pentru fanul penelor pe care le afișează pe vârfurile capului, există o mulțime de alte fapte de distracție și fascinante pentru iubitorii de păsări să se concentreze asupra.

Privire de ansamblu de rasă

Denumirea comună: Cockatorii include 21 specii de papagal variind de la cockato-uri cu ochi goale și cockatoos negru de palmier la Citron Cockatoos

Nume stiintific: Cacatatuidae

Dimensiunea adulților: Până la 24 de centimetri

Speranța de viață: Depinde de specie, dar majoritatea cockatoilor pot trăi de la 25 la 60 de ani

De la jos

Toate cele 21 de specii de cockatouri sunt originare din Oceania. În mod specific, cockatorii sunt endemici pentru Australasia, inclusiv Australia, Noua Zeelandă și Noua Guinee. Ele sunt, de asemenea, găsite în Indonezia și Insulele Solomon.

Velcro Birds

Când hrăniți manual ca bebeluși și îmbătrâniți corespunzător, cockatoși tind să formeze obligațiuni extrem de puternice cu proprietarii lor care durează o viață. Ele sunt, de asemenea, cunoscute a fi una dintre cele mai afectuoase specii de papagal și uneori numite păsări "Velcro".

Aceste păsări doresc să-și petreacă de la proprietarii lor și preferă să fie pe sau în apropierea lor în orice moment. Este foarte important ca să puteți dedica momentul în care nevoile acestui animal de companie. Care include manipularea și socializarea cu ei timp de cel puțin două ore în fiecare zi, dacă nu mai mult.

Unele cockato-uri pot deveni deprimate dacă se simt ca ei nu primesc suficientă atenție. Acest lucru poate duce la efecte secundare, cum ar fi spulberatorul penei și comportamentul distructiv.

Mușcătura cu 3 căi

Una dintre cele mai distincte trăsături ale unui corp de cockatoo (în afară de crestările lor impresionante) sunt mandibulele mai mici ale lor ciocuri.

Dacă vă uitați la o privire la o maxilar inferioară a unui cockatoo, veți observa o regiune formată "U" proeminentă care lipsește din zona "Buze de jos". Această caracteristică în formă de scoop permite unui cockatoo să aibă ceea ce este cunoscut ca o mușcătură "cu trei căi". Îi dă ciocurilor în plus atunci când strângeți mâncărurile, ramurile și chiar degetele îngrijitorii umane.

Datorită acestei caracteristici, cockatorii au capacitatea de a furniza mușcături mai dureroase și mai dăunătoare decât alte păsări de dimensiuni similare. Este ceva pentru proprietarii potențiali să țină cont.

Tare și vocal

În timp ce totul Papagalii pot țipa, cockatorii sunt notorii cu voce tare. Apelul de contact al unui cockatoo poate fi auzit pentru până la o milă sau mai mult. Acest lucru este valabil mai ales devreme dimineața și lângă apusul soarelui când vor chema în mod natural în sălbăticie.

Deoarece au voci extrem de înfricoșătoare, cockatorii nu sunt recomandați pentru persoanele care trăiesc în spații mici. Aducerea unei case la un complex de apartamente sau o casă poate spala rapid relațiile bune cu vecinii dvs.

Dimorfic

Spre deosebire de multe păsări, cele mai multe cockato-uri sunt dimorfice, adică bărbații și femelele sunt aproape identice. Acest lucru face cunoscând sexul prietenului tău cu pene foarte dificil.

Unele specii de cockatoo au diferențe foarte subtile între sexe. De exemplu, bărbații pot fi puțin mai mari decât femelele sau penajul lor pot fi doar puțin mai îndrăznețe. Va trebui să aveți două cockatoși unul lângă altul pentru a observa totuși aceste diferențe.

Pentru cele mai multe cockatori, ochii dețin secretul sexului păsării. Femelele au, în general, ochi de culoare deschisă, în timp ce irisurile pe bărbați tind să fie întunecate.

Singura modalitate reală de a cunoaște sexul păsării dvs., totuși, este de a obține un test ADN. Dacă sunteți foarte curios despre asta, va trebui să trimiteți câteva pene la un laborator.

Alternativa este de a vă numi pur și simplu pasărea indiferent de ce simți că el sau ea este și se bucură de timpul tău împreună. Pasărea nu va cunoaște diferența și vă va iubi la fel.

Predispus la obezitate

Pet Cockatoos au o înclinație pentru creșterea în greutate și obezitatea. Pentru a preveni acest lucru, este important să monitorizați cu atenție dieta păsărilor dvs.

Proprietarii de cockatoo sunt de obicei încurajați să ofere păsărilor lor doar un acces minim la sămânță. În schimb, este mai bine să vă hrăniți pasărea o varietate de proaspete, Fructe și legume de siguranță. Puteți, de asemenea, să rezervați elemente, cum ar fi nuci și pâine pentru tratamente și abțineți de la includerea lor într-o ofertă de masă zilnică a păsărilor.

În funcție de starea corpului unei păsări individuale, un veterinar avian ar putea oferi, de asemenea, recomandări dietetice mai specifice.

O natură obraznică

În timp ce cockatorii sunt animale de companie foarte iubitoare și devotate, au și o parte obraznică. Ei iubesc să mestece și vor distruge o cușcă slab construită dacă este dată șansa.

Destul de des, acest comportament rău poate fi ținut sub control prin furnizarea păsării dvs. cu o atenție și jucării adecvate pentru distragere. Este important să nu supraînșuționați pasărea, astfel încât să necesite și mai mult de la dvs. și să se ocupe de un timp singuratic când sunteți departe. Setați-vă granițele mai devreme și ar trebui să vă gândiți bine.

Rotirea unei varietăți de jucării pentru ca pasărea dvs. să se joace cu va ajuta extraordinar. Acest lucru îl va ajuta să rămână angajat și să ardă o anumită energie care se îndepărtează de lucruri potrivite. Unele cochezi vor dezvolta chiar un atașament la obiecte sau vor începe să prezinte un comportament de cuibărit cu jucăriile lor.

Creasta

Creasta semnăturii deasupra capului fiecărui cockatoo vă poate spune multe despre modul în care pasărea se simte. Interpretarea mesajului său în acest moment, totuși, este puțin complicată.

O creastă ridicată este o parte foarte importantă a limbajului corpului acestei păsări. Poate însemna multe lucruri diferite. De exemplu, este o parte a ritualului lor de împerechere naturală. În captivitate, un cockatoo poate dansa în jurul crest-up-ului pentru a arăta pentru oricine dispus să acorde atenție.

Creasta poate fi, de asemenea, un semn de agresiune sau avertizare pentru multe cockate. Excepția notabilă este cockatoo umbrelă, care se va rupe fie toate penele sale, fie vă va da o strălucire medie când este pe ofensivă.

În alte cazuri, o creastă ridicată poate fi un salut prietenos, un semn de curiozitate sau folosit atunci când pasărea este surprinsă. Odată ce vă cunoașteți pasărea, va deveni mai ușor să citiți semnificația din spatele acestui afișaj.

Vocabularul limitat

Majoritatea cockatoilor pot fi cu siguranță învățat să vorbească, Deși nu sunt cei mai competenți papagali din această zonă. De asemenea, este important să vă amintiți că nu va vorbi orice pasăre, astfel încât să nu fie un motiv principal de a adopta orice pasăre.

În general, un cockatoo talkativ poate învăța 20 sau astfel de cuvinte și expresii simple de-a lungul anilor. Cu formare, vor începe să asocieze anumite fraze cu circumstanțe specifice, de asemenea. Chiar dacă nu vor cunoaște sensul "bună dimineața", de exemplu, o pasăre poate învăța că acest lucru se spune când soarele se ridică sau se trezește.

Le veți auzi, de asemenea, bâzâi incoerent destul de des. Acest chatter este o parte foarte distractivă a vieții cu un cockatoo, chiar dacă nu învață cuvinte reale.

Pene negre sunt rare

În timp ce majoritatea cockatoilor sunt în primul rând albi, unii au un penaj mult mai întunecat. Una dintre cele mai rare și cele mai frumoase specii frumoase este Black Palm Cockatoo.

În timp ce ei sunt numiți "negru", penajul lor este de fapt o culoare gri foarte întunecată, fumoasă. Patch-urile roz-roșii strălucitoare pe obraji sunt un accent izbitoare pentru pene. Aceste caracteristici le fac una dintre cele mai căutate cockatouri în comerțul cu animale de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Fapte fascinante despre cockatori