Citron-crested cockatoo: profilul speciilor de păsări

Sumba Citron crested cockatoo

Citron Cockatoo este o varietate mai mică, mai liniștită și mai subțire a cockatoo-ului cu sulf. Este un subspecii unei cockatoo-uri crescute de sulf. Creasta sa distinctivă portocalie se află în afară de plimele galbene ale Alte subspecii. Personalitatea sa o face o alegere populară pentru proprietarii care doresc să fie necesari de o pasăre de companie și au timp să facă acest lucru.

Prezentare speciala

Nume comune: Citron-crested cockatoo, Citron Cockatoo, Sumba Cockatoo

Nume stiintific: CACATUA SULPTAREA CITRINOCRISTATA

Dimensiunea adulților: 13 și 15 inci în lungime

Speranța de viață: 50 de ani în captivitate în circumstanțe ideale

Origine și istorie

Citron Cockatoo este nativ din Insulele Sundade mai mici ale Indoneziei și Sumba. Se numește uneori Sumba Cockatoo. Habitatul său preferat este pădurile tropicale, în special pe marginea acestor păduri.

Oficial clasificat ca o specie pe cale de dispariție, Citron Cockatoos sunt pe cale de dispariție în întregime pe întregul său domeniu nativ. Declinul populației sa se datorează pierderii habitatelor și capcanelor ilegale pentru comerțul cu animale de companie.

Temperament

Citron Cockatoos sunt mai liniștite decât cele mai multe specii de cockatoo, dar încă mai au personalități mari și iubesc să joace și să interacționeze cu proprietarii lor. Această pasăre este un cockatoo ușor retras decât alte soiuri și poate dura un pic de timp pentru a deveni aclimatizat la noi împrejurimi.

Odată ce se simte confortabil, pasărea este curioasă, afectuoasă și va dori să fie de partea dvs. cât mai des posibilă. Această specie a recomandat un proprietar de păsări care are o mulțime de timp liber pentru a petrece cu animalul lor de companie. Cockato-urile, în general, au nevoie de mai multă atenție omului decât alte tipuri de papagali, iar citronul este un exemplu clasic.

În general, toate cockatorii sunt păsări inteligente, cu abilitatea de a învăța să vorbească și să facă trucuri cum ar fi dans, val și de a juca.

Vorbire și vocalizări

Păsările care devin vorbitori sunt cel mai vocal devreme dimineața. Citron Cockatoos sunt mai puțin calificați la imitație vocală decât altele Membrii familiei Parrot cu vocabularul învățat de nu mai mult de aproximativ 15 cuvinte și fraze. Aceste păsări sunt, în general, liniștite de standardele papagalului, dar pot face sunete cu voce tare care pot escalada brusc la strigătele foarte uimitoare, uimitoare. Citron Cockatoos nu sunt alegerea potrivită pentru cei care trăiesc în apartamente sau condominiumuri - potențialele lor strigăte și vocalizări se pot deranja vecinii din apropiere.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Citrobul și marcajele Cockato-ului Citron

Citron Cockatoos sunt în cea mai mare parte albă, cu patch-uri de portocale palide pe obraji, galben pal pe partea inferioară a aripilor lor și pene de coadă, și o creastă portocalie strălucitoare care le distinge în mod clar de celelalte subspecii crescute cu sulf, care au crestături galbene. Cockatooul Citron are picioare gri închis și ciocuri gri-negru.

Bărbații și femelele arată identice. Singura diferență vizibilă este că bărbații au ochi negri, în timp ce femelele au ochi maro. Această diferență este doar aparentă în casele de păsări adulte, are loc între 3 și 5 ani de vârstă.

Îngrijirea unui cockatoo crescat cu citron

Ca toți cockatorii, sunt păsări sociale care necesită o mulțime de interacțiuni umane să rămână sănătoase din punct de vedere emoțional. Citroni care se simt neglijați vor recurge rapid la comportamente screaming și distructive. Dacă nu puteți să interacționați cu ei, unii proprietari raportează că păsările lor apreciază că au mai rămas un televizor sau un radio - sunt în mod special îndrăgostiți de muzică.

În timp ce citronii sunt printre cele mai mici dintre speciile de cockatoo, aceste păsări încă mai au nevoie de o mulțime de spațiu de locuit. Dimensiunea minimă a cuștii pentru un cockatoo de citron este una cu o lungime de 4 metri cu 4 metri lățime și cel puțin 4 picioare înălțime. Mai mare este mai bun - un set aviar este ideal.

8 specii de păsări de animale de companie prietenoase

Probleme comune de sănătate

Cockatoo-ul crested Citron este susceptibil la psittacoză, o boală cauzată de bacterii Chlamydia Psittici. Semnele acestei boli sunt letargie, descărcarea de la ochi și probleme respiratorii. Este tratabil cu antibiotice.

Deficiențele nutriționale sunt, de asemenea, frecvente în Citron Cockatoos și prevenite cu o dietă echilibrată sau suplimente de vitamine.

Problemele emoționale pot duce la comportament distructiv ca tragere de pene. Păsările care se simt neglijate sau crave interacțiunea umană sunt mai susceptibile de a se angaja în comportamentul de auto-mutilare.

Dieta și nutriția

Ca toți cockatorii, citronii sunt predispuși la creșterea în greutate, așa că proprietarii ar trebui să își monitorizeze aportul de grăsimi. În sălbăticie, această pasăre mănâncă semințe, nuci, fructe de padure și fructe. O dietă sănătoasă pentru un PET Citron Cockatoo ar trebui să fie formată din pelete de înaltă calitate, o ajutare zilnică a proaspătului Fructe și legume de siguranță, și ocazional semințe sau nuci ca tratează pentru un comportament bun. Aceste păsări pot mânca, de asemenea, unele proteine ​​sub formă de pui gătit sau alte carne.

Pentru a începe, oferiți aproximativ 1/4 ceașcă de dietă formulată și 1/4 ceașcă de fructe și legume proaspete zilnic. Dacă pasărea consumă toate alimentele sale, adăugați în mod incremental cantități mici după cum doriți. Nu hrăniți niciodată avocados sau ciocolată - aceste alimente sunt toxice pentru ei.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Toate papagalii au nevoie de exerciții, iar Citron Cockatoo nu este o excepție. Proprietarii ar trebui să ofere un minim de 3 până la 4 ore de timp în afara cuștii pe zi, astfel încât pasărea să poată juca și își întinde mușchii.

Această activitate de activitate oferă, de asemenea, contactarea esențială a oamenilor păsări. Ia în considerare instruirea acestuia să vorbească și să vorbească cu ea în acest timp pentru a da interacțiunea socială pe care o dorește.

Printre papagali, cockatorii au unele dintre cele mai puternice ciocuri și fălci. Oferiți o mulțime de jucării durabile, sigur de mestecat pentru ei. Așteaptă ca unele jucăriile să fie mărunțite. Deoarece păsările tind să se plictisească repede, să rotească jucăriile în și de multe ori.

PROS
  • Social, afectuos, îi place să se manipuleze

  • Inteligent, poate învăța să vorbească și să facă trucuri

  • Mai silențios decât alte specii de cockatoo

Contra
  • Poate fi zgomotos, nu este potrivit pentru apartamente

  • Necesită cel puțin 3 până la 4 ore de timp supravegheat out-de-cușcă

Unde să adopți sau să cumpărați un cockatoo crescute cu citron

Cu culorile lor frumoase și personalitățile îndrăznețe, Citron Cockatoos sunt o pasăre populară de companie. Această specie nu se găsește frecvent în magazinele de animale de companie, deci va trebui să găsiți a Crescător de reputație. Comerțul cu păsări sălbatice este ilegal și ar trebui să cumpărați o pasăre care are un certificat CITES (Convenția privind comerțul internațional cu specii de cale pe cale de dispariție), care dovedește că este captiv.

Întrebați cât timp au fost reproduceți și vizitați facilitatea lor. Și asigurați-vă că pasărea pe care o luați acasă este alertă, activă și expune toate Semne ale unei păsări sănătoase, cum ar fi ochii strălucitori, pene curate și culturi complete.

Prețul variază de la 3.000 de dolari la 4.000 de dolari pentru copiii sau adulții care au nevoie de o nouă casă. Unele surse online unde puteți găsi Citron-crested Cockatoos includ:

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de Citron Cockatoo, ar trebui să luați în considerare și aceste alte specii de păsări:

În caz contrar, aruncați o privire la altele Cockatoo Specii profiluri.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Citron-crested cockatoo: profilul speciilor de păsări