Moluccan (salmon-crested) cockatoo: profilul speciilor de păsări

Moluccan Cockatoo, așa cum se vede în Bahamas

Moluccan Cockatoos (cocoșii crescuți de somon) sunt păsări afectuoase care se leagă puternic cu proprietarii lor, înfloritoare pe interacțiunea socială. Moluccanii sunt o pasăre cuddly care tinde să se agită uneori. Ca animale de companie, doresc să fie la fel de aproape de partenerul lor uman, așa cum ar fi în mod natural un partener în sălbăticie. Această pasăre are nevoie de un proprietar dedicat. Acest papagal iese din restul din cauza penelor lor de salmon-roz și creasta strălucitoare colorată. Frumusețea lor rivalizează personalitățile lor comice, comice.

Prezentare speciala

Nume comune: Moluccan Cockatoo, Cockatoo Crested Salmon

Nume stiintific: Cacabatua Moluccensis

Dimensiunea adulților: 20 de centimetri

Speranța de viață: Până la 70 de ani

Origine și istorie

Această specie este nativă de la Moluccas (Insulele Maluku) din Indonezia. Ei locuiesc în zonele joase și formează turme mari. Agricultorii le consideră uneori o neplăcere. Moluccanii separă de turmă atunci când formează o pereche de împerechere în timpul sezonului de reproducere. Ei se împerechează pentru viață și pot deveni foarte deprimați după ce au pierdut un partener. Datorită pierderii și capcanelor habitatelor pentru comerțul cu animale de companie, cockatorii Moluccan sunt o specie pe cale de dispariție. Doar păsările captive-crescute ar trebui să fie disponibile pentru a păstra ca animale de companie.

Temperament

Dulce și afectuose sunt descrieri subevaluate. Acest cockatoo iubește să fie iubit și nu vrea nimic mai mult decât cineva (pasăre sau persoană) să fie în orice moment. Ca un animal de companie, Moluccanul tinde să se transforme într-o pasăre cu o singură persoană.

Moluccanii sunt păsări strălucitoare care se dezvoltă asupra provocărilor. Ei pot învăța să danseze și să facă trucuri și să acționeze ca un comedian distractiv când este într-o stare bună.

În timp ce Moluccanii sunt cunoscuți a fi extrem de afectuosi, bărbații pot deveni agresivi pe măsură ce îmbătrânesc. Orice cockatoo Cranky poate mușca, motiv pentru care nu sunt animalul potrivit pentru familiile cu copii. Acest cioc puternic de păsări este capabil să crăpească piulițele grele deschise.

Vorbire și vocalizări

Moluccanii nu sunt cel mai bun papagal de vorbire. Ei pot imita unele sunete, deși mulți proprietari spun că este mai mult ca strigătul decât să vorbească. Aceste păsări sunt, de asemenea, scrângeri și vor țipa pentru atenție atunci când nefericite sau nici un motiv aparent. Ele sunt zgomotoase, deci nu sunt ideale pentru oricine cu vecini apropiați.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Moluccan Cockatoo Culorile și marcajele

Această specie este ușor de recunoscut de pene roz roz care împodobesc baza creasta lui. Este abia vizibil când penele sunt plate, dar când pasărea este încântată, frică sau furioasă, creasta va ridica și va arăta frumusețea adevărată. Printre speciile de cockatoo, creasta lor este una dintre cele mai complete, doar rivalate de Umbrela cockatoo.

Pe lângă popul de culoare pe capetele lor, cockatorii Moluccan sunt în primul rând albi cu pene de culoare de somon pe cuferele și aripile lor. Ei au o culoare galbenă palidă la culoarea piersicii sub aripile lor. Ciocurile și picioarele lor sunt negre, dar apar adesea gri datorită pulberii naturale în jos pe care pasărea.

Puteți spune sexelor în afară când pasărea sa maturizat la cel puțin 3 ani. Cocodiile masculine au ochi negri și femele au ochi maronii.

Îngrijirea cockatoilor Moluccan

Moluccan Cockatoos obligă puternic cu proprietarii lor. Nu primiți un cockatoo Moluccan dacă nu puteți fi sigur că veți fi acasă de cele mai multe ori cu el. Dacă stilul dvs. de viață nu permite acest lucru, luați în considerare obținerea a două moluccani. O pereche se va păstra reciproc distrați. Comerțul este că deținerea a două dintre aceste păsări festive este un angajament și mai important decât unul.

Moluccanii vor face cel mai bine în cea mai mare cușcă posibilă. Dacă puteți face casa de păsări într-o avion sau o cameră completă, pasărea dvs. va fi mai fericită. Cască ar trebui să fie robustă și capabilă să reziste naturii distructive ale cockatooului. Adresați-vă energiei pent-up oferind o mulțime de jucării și activități în timpul plăcii zilnice, supravegheate.

Toate cockatorii emit o pulbere prăfuită. Păsările produc în mod natural să-i ajute să-i preinde penele. Vă puteți aștepta la o pulbere ușoară a acestei pulberi pe orice suprafață pe care pasărea este aproape - fiți gata să curățați adesea. Această pulbere poate fi problematică pentru unii oameni cu alergii.

8 specii de păsări de animale de companie prietenoase

Probleme comune de sănătate

Moluccan Cockatoos sunt predispuși să-și tragă penele dacă nu au oferit suficientă activitate mentală și fizică sau dacă partenerul lor uman nu își petrece suficient timp de socializare cu ea.

Alte condiții găsite în cockato-uri includ boala de psittacină și boala de pene (PBFD), boala ficatului gras și obezitatea. Puteți reduce riscul de boală legate de greutate dacă monitorizați aportul de grăsimi și păstrați-l scăzut.

Dieta și nutriția

În sălbăticie, Moluccanii mănâncă semințe, fructe, nuci și insecte. Ca toți membrii familiei cockatoo, Moluccanii pot suferi probleme de sănătate dacă câștigă prea multă greutate. Din moment ce Moluccanii nu primesc atât de mult exerciții cât ar fi dacă ar fi în sălbăticie, proprietarii trebuie să se asigure că aceste păsări primesc o dietă bine echilibrată și să reducă înapoi pe alimente bogate în grăsimi ca semințele.

O dietă de peleți formulată trebuie să reprezinte 75% din sursa sa de alimente. Celelalte 25% ar trebui să fie Fructe și legume de siguranță, cum ar fi banane, mere, morcovi și kale. Spălați cu atenție fructele și legumele pentru a vă proteja pasărea împotriva pesticidelor și a bacteriilor.

Pentru a începe, oferiți aproximativ 1/4 ceașcă de dietă formulată și 1/4 ceașcă de fructe și legume proaspete zilnic. Dacă pasărea consumă toată mâncarea, adăugați cantități mici după cum doriți. Tratamente, cum ar fi semințele, nucile și alimentele de masă, pot fi date în cantități mici, în special ca recompense pentru un comportament bun. Nu hrăniți niciodată păsărilor avocados sau ciocolată, deoarece aceste alimente sunt toxice pentru ei.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Moluccan Cockatoos sunt o pasăre activă. Au nevoie de o mulțime de exercițiu pentru a-și menține bunăstarea mentală și fizică. Lăsați-vă pasărea să se joace și să-și întindă mușchii. Dați-o între trei și patru ore în afara cuștii zilnic. Nu trebuie să fie într-o întindere lungă.

Desemnează timpul de înșurubare a păsărilor într-o zonă sigură, închisă în care pasărea dvs. nu se va răni sau nu se scapa din casă. De asemenea, puteți juca în instinctul său de hrănire și ascundeți alimentele ca un joc. Pasărea se va bucura de provocare.

Asigurați-vă că Cockatoo Moluccan are jucării de mestecat pentru a-și exercita ciocul. O cockatoo plictisită este probabil să mestece ceea ce este disponibil - acest lucru poate include pereți și mobilier din lemn. Jucăriile de păsări descurajează acest comportament nedorit, deși pasărea va trece prin ele repede. Se așteaptă să aibă o ofertă de jucării gata disponibilă ca back-up-uri sau pentru rotirea prin. Odată ce o jucărie nu mai este interesantă pentru pasăre, schimbați-o.

PROS
  • Cuddly, afectuos, îi place manipularea

  • Inteligent, poate dansa și învăța trucuri

  • Poate fi capabil să învețe să spună câteva cuvinte

  • Specii frumoase, una dintre cele mai impresionante crestături

Contra
  • Zgomotos, nu este potrivit pentru apartamente

  • Temperamental, are un cioc puternic - nu este potrivit pentru copii

  • Emite praful de pulbere care poate agrava oamenii cu alergii

  • Basă mare, necesită un spațiu mare sau aviar și cel puțin 3 ore de exerciții fizice în afara cuștii

Unde să cumpărați sau să adoptați un cockatoo Moluccan

Dacă sunteți interesat să obțineți una dintre aceste păsări, contactați local crescători pentru a vedea dacă puteți petrece ceva timp cu specia. Young, Cockatoos instruiți manual, aproximativ 3.000 $ la 4.000 $.

Cunoașteți pe cineva care are experiență ridicând Moluccanii. Descrieți-vă stilul de viață și discutați dacă cred că această pasăre este o potrivire bună pentru dvs. Este întotdeauna mai bine să verificați o pasăre în avans și să decideți împotriva adoptării decât să luați o casă și să deveniți copleșită. Unele surse online unde puteți găsi cockato-urile Moluccan includ:

Din păcate, această specie are o rată foarte mare de abandonare, deoarece solicită o atenție mult mai mare decât cred oamenii. Este nedrept cu aceste păsări foarte sensibile. Ele sunt, de asemenea, o specie de lungă durată, capabili să trăiască până la 70 de ani.

Asigurați-vă că pasărea pe care doriți să o luați acasă este alertă, activă și expune toate Semne ale unei păsări sănătoase, cum ar fi ochii strălucitori, pene curate și culturi complete.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de o specie similară, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Cockatoo Specii profiluri.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Moluccan (salmon-crested) cockatoo: profilul speciilor de păsări