Goffin`s cockatoo: profilul speciilor de păsări

Goffin

Prezentare speciala

Nume comune: Cockatoo Goffin, Tanimbar corella

Nume stiintific: Cacabatua Goffini

Dimensiunea adulților: Una dintre cele mai mici specii de cockatoo, între 12 și 13 centimetri lungime, aproximativ aceeași dimensiune ca a cockatiel

Speranța de viață: 30-40 de ani cu îngrijire adecvată

Origine și istorie

Habitul natural pentru cockatooul Goffin este Insulele Tanimbar din Indonezia. Habitul lor include pădurile tropicale ale lui Larat, Selaru și Yamdena în provincia Maluku. Ele pot fi găsite și în Noua Guinee.

O pierdere de habitat și capturarea pentru comerțul cu animale de companie a lăsat această specie amenințată în sălbăticie - sunt o specie protejată. Pentru a păstra unul ca un animal de companie, aveți nevoie de un permis de la Convenția privind comerțul internațional cu specii pe cale de dispariție (CITES). Permisul certifică faptul că pasărea era captivă și nu un animal sălbatic prins ilegal.

Temperament

Cockatorii lui Goffin au o reputație pentru a fi foarte socială și afectuoasă. Ei sunt păsări jucătoare, curioase și active. Ei pot fi unul dintre cockatorii mai mici, dar au o personalitate mare de păsări și sunt destul de distractive și gregarioși.

Aceste păsări sunt strălucitoare, ceea ce îi determină la comportamente răutăcioase, amenințătoare. După ce te-ai urmărit de câteva ori, pot învăța cum să deschidă zăvorul pe cușcă. Vă puteți aștepta să aveți un artist de scăpare victime pe mâini.

A studiu științific a pus Goffin la test și le-a găsit să aibă abilități extraordinare de rezolvare a problemelor atunci când a venit la mecanică. Zece păsări au fost testate pe diverse dispozitive de interblocare și majoritatea au dat seama de puzzle-uri după doar o încercare eșuată. Unii au necesitat o demonstrație de la oameni, în timp ce o altă pasăre a dat seama pe cont propriu.

Vorbire și vocalizări

În comparație cu mulți papagali, goffinul sunt relativ liniștiți. Cu toate acestea, ei vor striga în continuare când vor să vă atragă atenția. Aceste păsări nu sunt cele mai bune fațări, dar cu suficientă pregătire, le puteți învăța să spună câteva cuvinte. Ei au tendința de a imita sunetele pe care le aud. Dacă doriți să fiți distrați, porniți muzica - ei iubesc să danseze.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Goffin `s cockatoo culori și marcaje

Cockatooul Goffin este adesea confundat cu Cockatoo cu ochi goi. Este în mare parte alb, cu atingeri de somon ușor sau roz pe ambele părți ale ciocului lor. Culoarea de somon apare, de asemenea, aproape de cap, când pasărea se aprinde creasta lui. Sub aripile, ați putea observa un galben pal pe pene, făcându-și zborul o vedere frumoasă.

Păsările au un cioc și picioare gri palide. Singura diferență vizibilă între sexe este în ochi. Irisul unui bărbat va fi negru, în timp ce o femeie are ochi maro.

Îngrijirea unui cockatoo Goffin "

Iubitor și afectuos, cockatorii lui Goffin se obligă puternic cu proprietarii lor și necesită interacțiune zilnică pentru a-și menține sănătatea mentală și emoțională. Ele sunt cele mai potrivite pentru proprietarii de păsări cu experiență.

Este esențial să vă stabiliți granițele la începutul relației cu o nouă pasăre. Vrei să găsești un echilibru între prea mult și nu o atenție suficientă. Acest echilibru al timpului dvs. vă va ajuta să vă asigurați că pasărea este bine socializată, dar poate, de asemenea, să se ocupe de ceva timp numai atunci când ați dispărut.

Faptul că nu au nevoie de mult spațiu face ca Goffin să facă cockatoo un animal de companie popular cu cei care nu au loc să găzduiască o specie de cockatoo mai mare. Dimensiunea minimă a cuștii este încă mare: 5 picioare înălțime cu 24 de centimetri adâncime cu 36 de centimetri lățime. Această specie îi place să mestece și poate distruge o cușcă, așa că asigurați-vă că cea pe care o alegeți este dură (de preferință fier forjat).

10 specii de Cockatoo de top

Probleme comune de sănătate

Cockatorii lui Goffin neglijat nu vor prospera. Ei vor recurge la comportamente distructive, cum ar fi pene, care se ridică sau picking de piele dacă nu primesc interacțiunea de care au nevoie. Păsările care auto-mutila pot contracta cu ușurință infecții bacteriene, virale și fungice.

Alte boli care sunt comune în cockato-uri includ boala de psittacină și boala de pene (un virus), precum și boala ficatului gras și obezitatea. Condițiile legate de greutate pot apărea dacă pasărea mănâncă o dietă bogată în grăsime și nu are un exercițiu suficient.

Dieta și nutriția

În sălbăticie, această pasăre mănâncă semințe, fructe, nuci, fructe de padure, flori, rădăcini, muguri de frunze și o insectă ocazională. Cu dispariția habitatului lor natural, ei au învățat să furajeze de culturile de cereale ale fermierului.

În captivitate, toate cockatoși, inclusiv Goffin, sunt predispuși la creșterea excesivă în greutate. Proprietarii trebuie să monitorizeze aportul de grăsimi. O peletă de înaltă calitate, formulată, ar trebui să reprezinte 75% din nutriția lor. O gamă largă de legume sănătoase, boabe, verdeață, fructe și, ocazional, nuci sunt suplimente (25%).

Furajați aproximativ 3/4 cană de dietă formulată și 1/4 ceașcă de fructe și legume proaspete zilnic. Dacă pasărea consumă toată mâncarea, adăugați cantități mici după cum doriți. Pentru un tratament, luați în considerare oferirea de semințe înclinate ca o alternativă sănătoasă la semințele uscate - semințele uscate sunt bogate în grăsimi.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Cocodiile lui Goffin sunt păsări active care au nevoie de o mulțime de activitate pentru a rămâne sănătoși. Proprietarii ar trebui să-și dea păsărilor un minim de trei până la patru ore supravegheate în afara cuștii în fiecare zi pentru a juca și a-și întinde mușchii. Out-of-CyGing oferă, de asemenea, acestor păsări un sentiment de independență.

Timpul în afara cuștii este ideal pentru instruire. Fiți consistenți, astfel încât pasărea dvs. rămâne îmblânsă și bine ajustată la viață în casa dvs. Obțineți un stand de joc pentru timpul în afara cuștii - este un accesoriu perfect pentru acest lucru. Păsările o vor folosi ca o gimnaziu personală, unde se pot juca cu jucării, urca în sus și în jos, apuca tratează și mănâncă gustări. Jucăriile și tratează vor păstra păsările ocupate și stimulate.

Obțineți jucării interactive pentru a vă asigura că păsările dvs. primesc exercițiul de care au nevoie pentru a rămâne în stare fizică și mentală bună. Dați puzzle-urile dvs. de păsări ca niște noduri pentru a dezmembra și lucrurile pe care le pot separa. Chew toys permit acestor păsări să-și folosească înclinația naturală de a mușca ceva. Atingeți instinctul lor de hrănire prin ascunderea jucăriilor sau tratează pentru pasăre să găsească.

PROS
  • Social, prietenos, nu la fel de tare ca și alte cockatouri

  • Poate dansa și să învețe să spună câteva cuvinte

  • Cockatoo mai mic, nu are nevoie de o cușcă la fel de mare ca specia mai mare

Contra
  • Poate deveni tare și țipă când dorește atenția

  • Necesită cel puțin 3 până la 4 ore de timp supravegheat out-de-cușcă

  • Atât de inteligent, poate scăpa de cușcă

Unde să adoptați sau să cumpărați un cockatoo Goffin

Înainte de a aduce un cockatoo acasă Goffin, contactați local crescători și vezi dacă poți petrece ceva timp cu ei și păsările lor. Păstorii experimentați vă pot ajuta să decideți dacă aceste păsări sunt Pasăre dreaptă Pentru dumneavoastră. Aflați cât de mult puteți despre istoria păsărilor. Vă puteți aștepta să plătiți 1.000 $ la 3.000 $ pentru un cockatoo Goffin ".

Utilizați prudență dacă adoptați un cockatoo Goffin dintr-o salvare - multe păsări de salvare au fost neglijate, iar comportamentele lor auto-distructive pot lua o mulțime de muncă grea pentru a se recupera de la.

Unele surse online în care puteți găsi cockato-urile lui Goffin includ:

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de o specie similară, uitați-vă la:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri mari de specii de păsări.

>
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Goffin`s cockatoo: profilul speciilor de păsări