Câinii au sentimente? Știința are răspunsul

Cei mai mulți părinți de companie la un moment dat sau altul s-au întrebat: câinii au sentimente? Din fericire sau nu, aceasta este o întrebare care poate fi răspunsată doar cu doar o da sau nu, dar în cele din urmă înregistrează o explicație mai amănunțită. Pur și simplu, pentru că oamenii și câinii sunt diferiți, înțelegerea emoțiilor și a sentimentelor diferă și. Deci, să vorbim despre asta.

Oricine a trăit vreodată cu un animal de companie știe ce Anxietatea de separare a câinilor este - aspectul tristeții pe fața lui când părăsiți casa fără el și expresia plină de bucurie pe care o întâmpină cu întoarcerea voastră. Majoritatea proprietarilor de animale de companie ar spune că sunt destul de siguri că câinele lor exprimă emoția, câinii Butdo au sentimente?

Dacă da, sunt acești câini de sentimente experimentează la fel ca cei pe care oamenii simt? Este ușor pentru noi să traducem sentimentele câinilor în termeni emoționali utilizați de oameni, dar nu sunt întotdeauna interschimbabile. Oamenii au o gamă largă de emoții și avem mulți termeni diferiți pentru aceeași emoție.

LEGATE DE: 10 moduri de câini comunică simțul umorului în conformitate cu știința

De exemplu, folosim termenii & # 8220; MAD & # 8221; și & # 8220; Pentru a defini modul în care simțim. De asemenea, putem folosi Termeni & # 8220; Sad & # 8221; și / # 8220; supărat.& # 8221; Acum, să luăm unul dintre ei: Gândiți-vă la scara de # 8220; MAD & # 8221; emoții. Dacă ceva vă deranjează ușor, puteți fi puțin iritat, dar sunteți cu adevărat supărați? Când ceva vă supără cu adevărat, veți fi supărați. Și dacă ceva vă face extrem de supărat? Am numim asta Furios.& # 8221;

Așa că câinii au sentimente și au experiență toate aceleași emoții pe aceeași scară pe care o facem? Știința are răspunsul.

Câinii au sentimente și ce spune știința?

trist câine cu proprietarul său

Câine vs persoană: câinii au sentimente la fel cum oamenii fac?

În timp ce este foarte clar că câinii au emoții, Cercetarea științifică a demonstrat că nu sunt la fel de complexe ca și emoțiile pe care oamenii le simtă. Există nivele diferite la sentimente și emoții, și există o diferență între oamenii și caninele experiența în ceea ce privește acest lucru.

Emoțiile câinilor nu sunt la fel de complexe ca și cele ale oamenilor. Sunt emoții cinstite și pure.

Noi, ca oameni, Conectați-ne gândurile la emoții. De exemplu, experiențele dvs. rele din trecut sunt legate de emoțiile dvs. în viitor, pentru că vă reflectați asupra experiențelor anterioare atunci când decideți despre modul în care vă simțiți despre ceva care se întâmplă acum.

Câinii nu au această abilitate. Din acest motiv, emoțiile lor sunt simple, pure și cinstite. Nu sunt la fel de complexe ca emoțiile unei ființe umane și pot fi ușor de distins.

Experții câinilor cred că, deoarece câinii nu au nici o îndoială sau motive ulterioare atașate sentimentelor lor, ei pot să simtă emoții de bază, inclusiv dragoste, bucurie, furie, frică, dezgust, emoție și suferință.

LEGATE DE: 10 trucuri psihologice pentru a-ți antrena câinele

Vestea bună este că FIDO poate, de fapt, să se simtă dragoste pentru tine și ceilalți membri ai familiei lor. Vestea proastă este că el nu este capabil să simtă sau să înțeleagă multe dintre emoțiile pe care le puteți proiecta pe el.

Persoana care face un zâmbet câineCând răniți sentimentele altcuiva sau faceți ceva care va face o altă persoană supărată, vă simțiți vinovați de asta sau cel puțin majoritatea dintre noi. Oamenii de știință cred că, pentru că caninele nu pot înțelege efectul pe care acțiunile lor le au asupra altora, nu sunt în stare să se simtă vinovăție și alte emoții.

La om, unele dintre emoțiile mai complexe, inclusiv vinovăția, mândria și disprețul, sunt legate de gândire și o înțelegere mai profundă a sentimentelor altora. Câinii nu au capacitatea de a exprima aceste emoții.

Știința pe câini care se confruntă cu sentimente și emoții

Oamenii sunt conștienți de sine și conștienți, și de aceea ne-am distanțat atât de departe de alte animale. Fără empatie pentru alții, nu am putea să exprimăm și aceste emoții și ar fi mai mult ca câinii. Cu toate acestea, unele cercetări au confirmat că anumite emoții sunt resimțite de câini și pot fi chiar afectate de oameni.

Unul dintre Studii mai cunoscute și recente s-au uitat la ce emoții pot să-și exprime și cum se simt "# 8220;.& # 8221; Iată ce au găsit:

"Știm că statele emoționale ale oamenilor afectează judecățile lor și că oamenii fericiți sunt mai probabil să judece o situație ambiguă pozitivă. Ce sa arătat studiul nostru este că acest lucru se aplică în mod similar câinilor - că un câine "de sticlă-jumătate" este mai puțin probabil să fie anxios atunci când a rămas singur decât unul cu o natură mai "pesimistă"."- Prof. Mike Mendl

Mulți proprietari de animale de companie & nu sunt de acord și # 8221; cu această cercetare (evident, fără nici un merit științific pentru a-și susține pretențiile), deoarece ei cred că ei și-au asistat ca câinele lor să se simtă vinovat După ce a făcut ceva obraznic, sau întoarcerea cu o privire de mândrie după ce au făcut ceea ce li sa spus să facă.

Oamenii iubesc asociau propria lor înțelegere a emoțiilor cu câinii lor, dar asta nu înseamnă că câinii experimentează acele emoții.

Cu toate acestea, indiferent cât de mult am dori ca acest lucru să fie adevărat, pur și simplu nu este.

Răspunsul este înțelegerea noastră a emoțiilor și modul în care percepem emoția de la alții. Singurul motiv pentru care asociem aceste emoții mai complexe cu câinii noștri este că asimilam sentimentele pe care le-am fi avut dacă am fi într-o situație similară. Știința a dovedit deja că este adevărat.

Prin urmare, deși ați simți un sentiment de mândrie după ce ați realizat ceva ce ați fost instruit să faceți, acel aspect pe fața câinelui dvs. este de fapt doar senzația de bucurie de bază.

LEGATE DE: 14 cazuri dovedite științific în care câinii sunt mai buni decât medicii

De asemenea, când v-ați simți vinovat pentru a vă răsfăța în ceva, deși ați știut că a fost greșit, acea poziție de coborâre și o privire tristă că câinele tău are doar calea lui de a arăta că se teme de a fi pedepsit.

Stanley Coren, PhD, câine și # 8220; Psiholog & # 8221; explică această situație cea mai bună în el Psihologie Coloana de astăzi:

Cu toate acestea, aceasta nu este vinovăție, ci pur și simplu emoția de bază a fricii. Câinele a aflat că atunci când apar și căderea lui sunt vizibili pe podea, lucrurile rele se întâmplă cu el. Ceea ce vedeți este frica sa de pedeapsă - nu se va simți niciodată vinovăție.& # 8221;

Știința și cercetarea ne-au ajutat atât de departe în înțelegerea câinilor noștri și cum se simt. Acum, proprietarii pot folosi aceeași cercetare pentru a îmbunătăți relația cu animalele de companie, pentru a conforta câinii sau pentru a găsi un anumit tip de ușurare pentru ei înșiși. Iată câteva articole legate de psihologia câinilor, științei și emoțiilor:

câinii au sentimente și cum le exprimă

Câinii pot simți emoțiile oamenilor

Acum că am răspuns la întrebarea și câinii # 8220 au sentimente, & # 8221; Un lucru de a ține minte este că câinii noștri pot simți și emoțiile noastre. Ele se ridică asupra limbii noastre de energie și corp, care a fost dovedită științific.

Majoritatea proprietarilor de animale de companie vor fi fericiți să afle că nu este neobișnuit ca câinii să pară că sunt oameni reconfortant care se simt trist sau supărat de ceva. De asemenea, pe măsură ce fiecare proprietar de câine știe, când sunteți fericiți și încântați că câinele dvs. va alimenta și acea energie.

Data viitoare, păstrați acest lucru în minte atunci când întâmpinați emoții sporite. Dacă sunteți foarte excitat sau mulțumit de ceva, nu vă învinuiți câinele de a avea o explozie de energie, sărindându-vă pe tine sau să începeți să scadă. El vă simțiți doar emoțiile și faceți ceea ce crede că ar trebui să facă ca răspuns la ei. Când câinii se simt foarte fericit, ei alerg, sari și scoarță. Fido dvs. încearcă să vă mulțumească.

Știm cu toții că câinii exprima emoții, dar această înțelegere mai profundă a exact care emoții pe care le pot simți sunt cu siguranță luminante. Acum poti Simțiți-vă liber să vă îmbrăcați câinele în costume proaspete sau să-l facă să facă trucuri amuzante în fața oaspeților și puteți fi siguri că nu se simte jenat.

in orice caz, au găsit studii recente că câinii pot discrimina emoțiile în oameni. Practic, canini poate & # 8221; Spuneți ce emoții experimentează oamenii pe baza fețelor lor, care este o descoperire uimitoare.

& O echipă de oameni de știință cognitivi a demonstrat pentru prima dată că câinii pot diferenția între fețele fericite și furioase. Câinii ar fi putut dezvolta această abilitate datorită relației lor strânse cu oamenii, în care animalele au învățat să înțeleagă anumite aspecte ale comunicării non-verbale umane.& # 8221;

De asemenea, puteți să vă bucurați de cunoașterea faptului că atunci când sunteți fericit câinele dvs. va fi fericit cu dvs. și când sunteți trist cățelul va fi chiar acolo pentru a vă mângâia. Orice iubitor de câine vă va spune că nu există nimic asemănător iubirii necondiționate a unui câine.

Iată câteva articole din categoria noastră de știință și câini pe care vă puteți bucura:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii au sentimente? Știința are răspunsul