Câinii înțeleg emoțiile umane?

Câinii înțeleg emoțiile umane

Dacă sunteți un iubitor de câine, probabil că nu va veni ca o surpriză pentru dvs., dar cercetarea recentă arată că câinii noștri înțeleg mai bine emoțiile noastre decât ne-am gândit. Câinele dvs. are probabil că a strâns să se apropie de tine în timp ce erai trist sau cuddled cu tine când nu te simți bine. Șansele sunt, când ești cu adevărat fericit că câinele tău este într-un stare foarte bună de asemenea.

Cercetarea de la oamenii de știință de la Universitatea din Sao Paolo din Brazilia și Universitatea din Lincoln din Marea Britanie sugerează că câinii domestici pot recunoaște și distinge între diferite stări ale minții la om. Arată că câinii folosesc caracteristici vocale și expresii faciale pentru a determina starea de spirit a omului lor. Până în prezent se pare că caninele (în afară de oameni, desigur) sunt unice în capacitatea lor de a depăși limitele speciilor la Citiți emoțiile.

Nu putem spune că cu siguranță, deoarece nu există o mulțime de cercetări care se ocupă de abilitățile altor specii de a citi emoții, dar din informațiile disponibile pare să fie doar oameni și canini care au capacitatea. Studiul a fost publicat în Jurnal Scrisori de biologie, și metoda utilizată este similară cu cea efectuată pentru a demonstra înțelegerea socială a copiilor umani înainte de a putea vorbi.

LEGATE DE: Câinii au sentimente? Știința are răspunsul

17 Câinii adulți sănătoși au fost imagini și au jucat numeroase sunete. Acești câini erau bine socializați, iar cercetătorii au măsurat care combinații de sunete și imagini și-au ținut atenția cea mai lungă. În fața câinelui erau două ecrane diferite și au fost arătate o imagine care a transmis furia, fie fericirea.

În timp ce imaginea a fost sus pe ecran, Un sunet ar juca ca fie conform cu imaginea, a fost confruntat cu el sau a fost complet neutru (practic static). Iată unde devine dificilă - câinii au primit sarcina de a prelucra imaginile și sunetele oamenilor care exprimă emoții și alți câini care exprimă și emoții.

Câinii înțeleg emoțiile umane

Cercetătorii susțin că durata de timp a câinelui petrecut spontan privim imaginea oferă o perspectivă dacă a atașat sau nu un înțeles social emoția care a fost afișată. Ei spun, de asemenea, că a oferit o perspectivă dacă canina a integrat alți stimuli să facă atașamentul, de asemenea.

Pentru a fi siguri că câinii nu au răspuns la un indiciu emoțional cu care erau deja familiarizați, vocile umane au vorbit portughez brazilian, o limbă pe care niciunul dintre câini nu era familiarizat cu. Fețele au fost, de asemenea, necunoscute tuturor câinilor care au avut loc în studiu. Procesul a fost realizat cu absolut nici o pregătire, ceea ce înseamnă că câinii nu ar avea timp să adune orice informații despre imagini sau sunete înainte de a începe studiul.

LEGATE DE: Cum să știți dacă câinele dvs. este supărat?

Când a fost jucat o vocalizare fericită sau furioasă, câinii s-au uitat la fotografia corespunzătoare 67% din timp. Această statistică a ținut constant dacă vocalizarea și imaginea au venit dintr-o canină sau un om, indiferent dacă omul era un bărbat sau o femeie și dacă emoția descrisă a fost pozitivă sau negativă. Când imaginile au fost asociate cu statice, câinii nu se concentrează pe nici unul dintre ei.

Cercetătorii au remarcat că, atunci când fotografia și vocalizarea se potrivesc, câinii au arătat mai mult la chipul canin decât au făcut la fețele umane care exprimă aceeași emoție. Aș spune cu siguranță un iubitor de câine și știu că câinii mei înțelegeți emoțiile mele. Voi spune că am avut câțiva câini care par a fi mult mai mult în acord cu emoțiile umane decât alții, dar toți au reușit să înțeleagă emoțiile într-o oarecare măsură.

Sunt sigur că mai multe cercetări vor fi făcute pe acest subiect în viitorul apropiat, dar mi-ar plăcea să vă aud și părerea. Desigur, nu suntem cercetători, dar suntem iubitori de câini și că cu siguranță contează pentru ceva! Credeți că câinele dvs. vă poate înțelege emoțiile?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii înțeleg emoțiile umane?