Puppy blues: ce să faci dacă ești copleșit de catelusul tău

Obținerea unui nou catel care aduce o abundență de noi provocări și este ușor să vă copleșiți, mai ales dacă este primul dvs. catelus. Găsirea unui echilibru între formare și distracție, împreună cu încercarea de a alege ce reguli sunt cele mai bune pentru gospodăria dvs. vă poate pune într-o rutină.

O mulțime de proprietari de catelus au fost prin același lucru, dar este doar o cocoașă și puteți trece peste el.

Ce "Blues # 8220; # 8221;?

Bluesul catelului sunt ca o depresie de catelus post-partum. Deși nu este o condiție medicală sau o preocupare psihiatrică, este o luptă severă. Ești depășit cu sentimente de anxietate și tristețe, lăsându-ți suferind de epuizare și amorțeală.

Bluesul catelului se pot întâmpla în orice moment în timpul etapei catelului. Poate începe imediat după ce aduceți casa de câine pentru prima dată sau în această primă săptămână sau se poate întâmpla după câteva luni. Ar putea dura câteva zile, săptămâni sau poate luni dacă problema nu este abordată.

Nu vă simțiți vinovați de sentimente de regret, tristețe sau anxietate asupra adoptării unui catelus. Este nevoie de timp să se stabilească într-o nouă rutină. Asigurați-vă că înțelegeți și identificați aceste simptome înainte de a vă învinui pe dvs. sau pe noul dvs. catelus.

Sentimente de regret

Aceste noi sentimente de tristețe pot fi confuze și ați putea găsi că aveți sentimente de regret. Puteți începe să vă gândiți:

  • "Este acest catelus potrivit pentru mine?"
  • "M-am grăbit să?"
  • "Aș vrea să mă gândesc prin decizia mea."
  • "Sunt oribil pentru că vreau să-mi dau catelul înapoi?"
  • "Sunt doar un proprietar teribil?"

Poate fi greu să împingeți aceste gânduri pentru a găsi ceea ce este adevărata problemă. Indiferent de decizia dvs., ajustările trebuie să vizeze crearea unui mediu mai bun pentru dvs. și o casă mai bună pentru catelul dvs. (chiar dacă acest lucru înseamnă să le dați departe).

Anxietate

Unul dintre cele mai frecvente simptome ale lui Puppy Blues este anxietatea. Poate fi numărătoare și confuză, precum și copleșitoare. Poate deveni greu de făcut orice implicând cățelul dvs. fără a deveni anxios și stresat.

Anxietatea ta va spori sentimentele de tristețe, furie sau neajutorare că vă simțiți. S-ar putea să vă găsiți mâncați mai puțin, dormind mai puțin, plângând adesea, având probleme cu concentrarea și senzație de situații în care ați fi încântat de.

Ce cauzează bluesul catelului?

Ce cauzează bluesul cateluluiPentru cei care nu au adoptat niciodată și au ridicat un catelus, poate fi greu de imaginat că bluesul cățelușului există, dar este corect comune printre proprietari. Îngrijirea pentru un catelus arată ca niște tone de distracție din exterior, dar arată uneori înșelătoare. Outsiderii sunt rareori priviți la cantitatea de lucru pe care proprietarii îl pun acasă.

Văzând pe altcineva cu un cățeluș sau câine este de obicei de ce alții le adoptă și ei. Ei văd cât de drăguți sunt și dragostea lor necondiționată. Ei se joacă cu dvs., vă vor linge fața și oferă companiei celor care trăiesc singuri sau doresc un prieten cel mai bun blană.

Chiar dacă un catelus poate veni cu toate aceste avantaje, ea vine și cu mare responsabilitate. În ciuda faptului că merită pe termen lung, responsabilitatea și noile dificultăți pot duce la bluesul catelului.

Puii fac cerințe intense asupra dvs .:

  • Finanțe
  • Timp
  • Energie emoțională
  • Energie fizică

Bluesul catelului este cel mai probabil cauzat de creșterea cererii asupra energiei dvs. emoționale și fizice. De asemenea, este mai probabil să se dezvolte în proprietari care au o istorie de depresie, un sistem de sprijin slab sau de stres de viață suplimentar, cum ar fi schimbările în carieră sau schimbări în spațiile de locuit.

Privarea de somn

Un factor principal de contribuție la Blues Catelus este privarea de somn. Ca și bebelușii, puii au vezici mici și nu-și pot ține pe pipi de mult timp, indiferent de ora din ziua în care este. La început, ați putea să vă treziți la fiecare două ore Pentru a vă asigura că catelul folosește toaleta în afara mai degrabă decât în ​​camera, casa sau canisa.

Când somnul tău este neglijat, emoțiile tale și bunăstarea voastră fizică iese din Wack. Este mult mai greu să vă mențineți sănătatea mintală atunci când puteți obține doar două până la trei ore de somn în fiecare noapte.

Izolare

Nimeni nu vrea să recunoască că nu sunt destul de mulțumiți de noul lor catelus. Te face să vă simțiți ca și cum nu puteți vorbi deschis despre modul în care vă simțiți nimănui fără să vă înțelegeți greșit sau să vă gândiți că sunteți un proprietar de animale de companie rău. Toată lumea presupune că ar trebui să-ți iubești catelul, dar asta este mai ușor de spus decât făcut când catelul îți face viața mai tare.

Legarea cu puii tineri nu vine cu ușurință la toată lumea și asta este în regulă. Chiar și cei care își iubesc deja profund cățelușul nou trebuie să se ocupe de dificultatea de a le ridica și de a suferi de Blues Puppy.

Ce să faci despre bluesul catelului

Indiferent dacă încearcă să împiedice bluesul cățelușului sau să încerce să se recupereze de la ei, există o mulțime de metode pentru a vă aduce și catelul înapoi într-o relație fericită. Proprietatea Puppy nu începe întotdeauna ca o experiență frumoasă și poate dura mai mult timp decât de obicei pentru a construi obiceiuri bune și mecanisme de coping sănătoase.

Din fericire, deoarece alți proprietari au experimentat aceeași situație, este ușor să identificați ceea ce trebuie să vă faceți griji în prealabil, ce să știți la început, găsind asistență, încercând lucruri noi și făcând pace cu tine însuți.

1. Incearca ceva nou

Primele câteva zile sau săptămâni poate fi un coșmar complet atunci când încercați să instruiți noul catel și puteți cădea înapoi în modul de supraviețuire. Utilizați orice metodă pe măsură ce încercați să le faceți cu disperare să faceți ceea ce cereți. Acest tip de formare duce, de obicei, la mai multe probleme pe termen lung.

Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este fa un pas inapoi. Dați-vă ceva timp pentru a cerceta strategiile de formare pentru a găsi o metodă pe care nu ați încercat-o cu catelul dvs. sau pentru a găsi alternative la instruirea unui cățeluș. Iată câteva lucruri pe care le puteți încerca:

  • Catedra de antrenament
  • Creșterea exercițiului
  • Curs de antrenament de clicker
  • Închiriați un antrenor
  • Doggie Daycare
  • Luați cursuri de formare împreună

Nu vă fie frică să căutați ajutor profesional dacă vă simțiți ca și cum ați fi în capul vostru. Sesiunile de instruire pot fi, de obicei, programate pentru amândoi. După una sau două clase, vă puteți simți mai încrezător în abilitățile dvs.

2. Aflați așteptările dvs

Este ușor să fii frustrat de comportamentele catelusului când nu ești sigur de ce fac ceea ce fac. Nimeni nu-i place să fie prins în afara gardării, care vă va crește doar frustrarea.

Faceți o mică cercetare despre ceea ce vă conduce nebun. Poate că sunt dinții lor ascuțiți de catelus în mod constant nibbling pe lucruri, Dar ceea ce este posibil să nu știți este că ei sunt dentită până când au aproape opt luni și au nevoie de ușurare.

Ar trebui să le antrenezi să mestece pe specific jucării pentru dentiție și nu pantofii tăi, dar face mai ușor să știi că este normal și nu aveți un câine cu probleme comportamentale grave. Aceasta înseamnă, de asemenea, că există un scop sau înțărcare de la comportament și nu va fi în jur pentru totdeauna.

3. Fiți răbdători cu tine însuți și cu catelul tău

Nu există nici un beneficiu în vina pe tine sau pe catelusul tău; ei nu vă vizează cu comportamentul lor și puteți face tot posibilul. Nu există o parte ușoară de antrenament sau deținerea unui câine, astfel încât să vă dați o pauză. Într-o zi, etapa catelului se va termina și veți avea un câine mai vechi, mai calm, lăsând în jurul casei și răciți pe canapea.

Țineți minte că tu și catelul tău sunt învățați, așa că nu vă luați frustrările pe ele. Este bine să-ți pierzi răbdarea uneori, așa este normal, dar nu-ți face obiceiul din intimidarea, spanking, strigând sau îți dăunează catelului tău.

Deși ați adus casa de cățeluș, dacă nu vă lucrați, nu vă simțiți rău dacă trebuie să le întoarceți. Nu sunteți obligat să continuați să ridicați câinele dacă aceasta înseamnă un mediu rău pentru dvs., familia și catelul dvs. Este, evident, o decizie dificilă de făcut și nu ar trebui să fie luată ușor, dar înțelegerea faptului că sunteți sincer nu poate fi cea mai bună casă pentru ei vă va face pe amândoi mai fericiți pe termen lung.

Citiți următorul: 10 motive pentru că nu ai reușit să-ți antrenezi coatele

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Puppy Blues și ce să faci dacă ești copleșit de catelusul tău

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puppy blues: ce să faci dacă ești copleșit de catelusul tău