Cum să știți dacă câinele dvs. Este supărat?

Câinii sunt animale extrem de expresive, atâta timp cât știți ce semne de căutat. Limba corpului unui câine este la fel de complicată și sofisticată a unui sistem ca limbă corporală a oamenilor - trebuie doar să știți ce semne de căutat. Asa de, Cum să știți dacă câinele dvs. este supărat și ce să facă în legătură cu asta?

Oamenii de știință și psihologii de câine și-au dat seama de asta Canis familiaris utilizați urechile, coada, expresiile faciale și comportamentul general pentru a face în funcție de limbajul corpului lor. De fapt, au existat mai multe studii privind modul în care câinii se exprimă prin limbajul corpului, arătând entuziasmul, teama, deranjarea sau orice alte emoții.

Învățând cum să știți dacă câinele dvs. este supărat vă poate ajuta să înțelegeți mai bine ce ar trebui și nu ar trebui să faceți pentru a-l provoca sau a face situația mai rău. La urma urmelor, Proprietatea de câine este o stradă cu două căi: nu numai că primești un câine, dar câinele te primește și pe tine. Aceste informații de mai jos ar trebui să vă ofere o perspectivă mai bună asupra înțelegerii emoțiilor FIDO.

Cum să știți dacă câinele dvs. este supărat?

tulburarea limbajului corpului câinelui și creierul

Cercetarea limbii și emoțiilor corpului câinelui

La momentul acestei scrieri, limbajul corpului câinelui este încă studiat în mod activ înainte ca oamenii de știință să poată atrage concluzii mai precise. Cu toate acestea, în ultimele decenii, mai multe studii privind psihologia și comportamentul câinilor ne-au dat o bună înțelegere a modului în care se comportă câinii, în modul de a ști dacă câinele dvs. este supărat și citiți în alt mod limba corpului dvs.

Unul dintre studiile mai bune provine de la Universitatea Azabu Școala de Medicină Veterinară, condusă de cercetătorul canin Masashi Hasegawa și publicat în Animale jurnal stiintific. Iată A Legătura cu studiul.

Cum a fost efectuat studiul? Cercetătorii au avut 46 de câini în acest studiu, dintre care nici unul nu a primit vreodată un tip de formare de câini. Scopul lor a fost acela de a face sesiuni de formare scurte de cinci minute și de a învăța acești canini să stea și să stea când semnalul de mână este dat. Procesul de funcționare a operatorului a fost înregistrată video pentru oamenii de știință să examineze mai târziu comportamentul câinelui și în special limbajul corpului câinelui. Accentul lor principal a fost gura câinelui, urechile, ochii și coada.

La sfârșitul studiului, cercetătorii au observat modele de comportament specifice la câini, concentrându-se în principal pe coada câinelui sau nu pe ochii lui, cu ochii închiși, gura închisă, urechi erectice și similare.

9220 de comportamente particulare, inclusiv ochii largi, gura închisă, urechile erecte, și transportul de coadă înainte și înalți, fără pasare sau cu o pornire scurtă și rapidă, legată de rezultate ridicate de realizare. Se concluzionează că limbajul corpului câinilor în timpul condiționării operatorului a fost legat de rata lor de succes.& # 8221; - Din studiu

Concluzia extrasă din aceste rezultate este complexă și deschisă pentru interpretare. Unii au menționat că studiul confirmă înclinația câinelui pentru domină și atenție și, cu siguranță, confirmă alegerea neconștientă pentru exprimarea limbajului corpului. Aceste rezultate, totuși, ne oferă o bună înțelegere a modului în care câinele dvs. este supărat și mai bun înțelegeți emoțiile câinelui.

Pentru cei interesați de mai multe detalii, om de știință canin și psihologul Stanley Coren, care este un contribuitor obișnuit la psihologie astăzi, a făcut o scurtă trecere în revistă a studiului de mai sus. Aici este legătura cu articolul său. El și-a oferit propria interpretare cu privire la ceea ce poate însemna acest studiu în ceea ce privește înțelegerea limbii și comportamentului corpului nostru:

# 8220; Sentimentul meu de a citi aceste rezultate este că, probabil, dominația este prea puternică de o interpretare, și mai degrabă ar putea fi un semn de încredere. Poate că este cazul că câinele a devenit mai îndrăzneț acum că și-a dat seama ce vrei să facă. Având "rezolvate și # 8221; Tehnica de a obține unele recompense în această situație Câinele devine un pic pustiu de când dorește să continuați cu sesiunea de instruire, astfel încât să poată câștiga mai multe tratamente. Desigur, acest lucru ar fi în concordanță cu interpretarea limbii corpului canin în timpul antrenamentului pe care am primit-o de la acel antrenor de câini foarte perceptiv acum câțiva ani.& # 8221; - Stanley Coren, PhD, prin intermediul Psihologie astăzi

Psihologia câinilor supărați și fericiți

Judecați expresii faciale ale câinelui

Când ochii câinelui apar mai mari decât în ​​mod normal, este o indicație că el se simte amenințat și supărat. De asemenea, un câine care se uită direct la tine cu un aspect tensionat pe fața lui este clar supărat sau stresat de ceva.

LEGATE DE: Căile pe care câinii le comunică simțul umorului în conformitate cu știința

Instinctul natural al unui câine nu este privirea în ochii unui alt câine, deoarece este văzută ca o amenințare. Dacă sunteți în imediata apropiere a unui câine al cărui ochi sunt fixați pe a ta, este mai bine să vă deplasați încet privirea în altă parte. Privind departe este un semn unui câine pe care nu doriți să îl amenință.

Un alt semn că un câine este supărat este dacă te privesc din părțile laterale ale ochilor lor și poți vedea o mulțime de alb al globului ocular.

Evident, un câine care latră, mârâind sau ridică buzele sale este supărat, dar câinii fac multe alte lucruri cu gura pentru a arăta semne înainte de a ajunge atât de departe. Caninii care sunt supărați vor avea de obicei gura închisă, iar buzele lor se pot bate în colțuri.

Ei pot, de asemenea, să-și pungă buzele într-un pucker agresiv, care este de obicei asociat cu o frunte încrețită. Acest lucru este sigur semn de agresiune Și dacă vedeți acest lucru, trebuie să păstrați cât mai multă distanță între tine și câine după cum puteți.

LEGATE DE: De ce câțiva câini nu-i placă bărbații și ce să facă în legătură cu asta

Dacă vă confruntați de un câine care îi ridică buzele pentru a-și expune dinții, acesta este un semn bun că nu vrea să vii mai aproape. El poate, de asemenea, să-și tragă buzele pe verticală pentru a arăta dinții din față în timp ce ridică vârful botului lui.

Motivul pentru care câinele zâmbește fericitUrechile câinelui vor trimite semnale

În funcție de dimensiunea și forma urechilor unui câine, puteți înțelege o mulțime de limbaj corporal pe care îl exprimă cu ei. Unii câini, cum ar fi Hounds Basset, au urechi lungi care pot fi puțin mai greu de controlat, dar câinii cu urechi mai mici sunt capabili să spună foarte mult doar așa cum le poziționează.

LEGATE DE: 25 cele mai frecvente probleme de comportament câine

Dacă un câine este relaxat și confortabil, el își va ține urechile în mod natural. Când el a fost atentat, îl observați că își ținea urechile și le-au îndrumat spre ceea ce este interesat. Nu greșești asta pentru agresiune, este pur și simplu curiozitate.

Ridicând urechile în sus și înainte poate fi un semn de agresiune. În mod similar, dacă urechile sunt complet plate împotriva capului câinelui, el este supărat de ceva și este cel mai bine să se retragă.

Aruncă o privire la coada câinelui tău

Majoritatea oamenilor presupun că o coadă de vânătoare este o coadă fericită, dar asta nu este întotdeauna cazul. De obicei, când coada este ținută mai mare decât normală, este un semn că un câine este supărat de ceva.

Poate fi doar că este alertă la un zgomot sau ceva pe care la văzut, dar poate fi, de asemenea, unul dintre primele semne de agresiune. O coadă rigidă, rigidă este un alt semn că un câine este supărat și, uneori, el o va mișca înainte și înapoi, dar va rămâne rigid întregul timp.

LEGATE DE: 10 trucuri psihologice pentru a-ți antrena câinele

De asemenea, ar trebui să fiți atenți dacă coada unui câine este strânsă sub burtă. Acesta este de obicei un semn că câinele este speriat sau frică de ceva, dar el arată cu siguranță că este pe margine. Canini pot merge de la speriat pentru a supăra foarte repede.

Un câine fericit

Cum rămâne cu blana câinelui tău?

Un alt semn comun că un câine este supărat este atunci când el ridică părul pe spate și postura lui devine rigidă. Piloerecția este termenul tehnic pentru ridicarea blănurilor pentru a comunica.

De obicei, un câine va ridica părul pe greabăn, locul în care ar trebui să se întâlnească în primul rând lame. Câinii pot ridica părul de-a lungul întregii coloane vertebrale și cu cât mai mult păr se ridică, mai supărat pot fi.

Deși pot fi subtile, este, de obicei, destul de ușor să citiți semnele că un câine nu este mulțumit de dvs. și ar trebui să vă acordați întotdeauna atenție semnelor de avertizare timpurie dacă sunteți în jurul unui câine nou.

LEGATE DE: Câinii au sentimente și experimentează emoții?

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face atunci când observați oricare dintre aceste semne este de a da câinelui o mulțime de spațiu. Unii oameni cred că un câine ar putea să-i miroasă sau are nevoie doar de un pat pe cap, dar forțându-vă pe un câine care este clar supărat ar putea duce la o situație foarte proastă.

Dacă observați oricare dintre aceste semne, ar fi mai bine să vă uitați departe de privirea câinelui și înapoi încet. Câinii sunt creaturi dominante prin natura naturii și dacă crede că sunteți supus, vă va lăsa de obicei în pace. Înțelegerea canin limbajul corpului care vă va ajuta să învățați cum să știți dacă câinele dvs. este supărat ar putea să vă economisească de la probleme nedorite în viitor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să știți dacă câinele dvs. Este supărat?