De ce iepurele dvs. De companie este limpede

Băiat la medicul veterinar cu un iepuraș pe masa de examen

Iepuri au o forță de picior din spate și sunt bine cunoscute pentru capacitatea lor de hopping. Dar, la fel ca alte animale, uneori se pot întâmpla lucruri care pot provoca un iepure să înceapă limpede.

Fractură

Iepurele dvs. poate începe brusc să se limiteze dacă au fracturat (rupt) piciorul. Acesta poate fi un motiv evident pentru a fi limpede la iepuri, dar este și una foarte gravă. Iepurii pot sări de pe suprafețe înalte sau din brațe, în timp ce le țineți și pământul prea greu pe picioarele lor, provocând o fractură. Acesta este un eveniment comun cu copii mici care încearcă să-și poarte iepurii. Iepurele se poate lupta și cădea sau sari și aterizează incorect, provocând un picior fracturat. Dacă bănuiți că iepure ți-a rupt piciorul, ia-o la Exoticul VET cât mai curând posibil pentru tratament.

Un alt motiv pentru care o fractură ar putea apărea este de la piciorul tău de iepure care se blochează în ceva, cum ar fi barele sale de cușcă. HAY HOPPERS și spațierea în mod necorespunzător a cuștii sunt vinovații obișnuiți ca și rampele în cuștile lor și în orificiile dvs. în casa dvs. Asigurați-vă că piciorul dvs. de iepure nu poate să alunece în sau prin nici unul dintre aceste elemente care se află în mediul lor.

Pododermatită

Mai cunoscut sub numele de "bumblefoot", pododermatita este o infecție a piciorului care poate apărea la iepuri (și șobolani). Acest tip de problemă poate fi foarte dureros și poate provoca iepure la limpez. Veți observa roșeață, răni, căderea părului și, probabil, chiar și în picioare sau în picioare pe picioarele sau hocks (glezne). Bumble în iepuri poate fi cauzată de mai mulți factori. Unele motive pentru Bumblefoot includ iepurele dvs. fiind supraponderali și punerea prea multă presiune asupra picioarelor și a copiilor, ceea ce cauzează răni care ulterior devin infectate, medii murdare care provoacă umiditate persistentă pe picioare și hocks, suprafețe aspre cum ar fi firele metalice că iepurele dvs. nu are nici o ușurare, iepurele de iepure în murdăria lor cos de gunoi Pentru cantități extinse de timp și iepuri sedentare care stau pentru perioade prelungite de timp fără prea mult exercițiu.

Bumblefoot poate fi tratat într-o varietate de moduri, în funcție de severitatea acestuia, dar de obicei implică antibiotice, medicamente de durere și corectarea motivului pentru această problemă.

Tumor

Deși nu motivul pentru care cineva dorește să audă, uneori iepuri limp din cauza a Tumor. Cancerul osos sunt uneori văzuți la iepuri și sunt foarte dureroase, ceea ce provoacă un iepure la limpede. Dacă observați orice tip de umflare sau bucată pe iepure, nu ezitați să faceți o întâlnire cu dvs Exotice veterinar pentru a afla ce ar putea fi. Dacă este o tumoare, poate fi necesar să fie eliminată chirurgical. Uneori, amputațiile piciorului trebuie să fie efectuate pentru a elimina complet tumora dacă este canceroasă.

Abces

Iepurii sunt deosebit de predispuși la abcese. Abcesele par să pop oriunde pe un iepure și pot fi foarte dificil să scape de. Ele pot deveni, de asemenea, suficient de mari pentru a provoca disconfort la iepurele dvs. și, dacă se află pe piciorul lor, provoacă limpede.

Abcesele sunt puțuri pline de puroși care sunt tratați prin Lancing-le (tăierea lor deschisă) sau cu antibiotice, medicamente de durere și, uneori, chiar și cu debrișarea sau îndepărtarea chirurgicală. La fel ca o tumoare, dacă observați orice tip de bucată pe iepure, asigurați-vă că aveți Exoticul dvs. VET examinați-l pentru a determina cum să îl tratați.

Osteoartrita

Cunoscut în mod obișnuit ca artrită, osteoartrita este inflamația articulațiilor și poate afecta iepurii la fel ca și cum ar putea afecta oamenii, câinii noștri și alte animale de companie. Artrita apare de obicei la iepurii mai în vârstă și poate provoca limpede. Atât picioarele din față, cât și cele posterioare pot fi afectate de artrită și este important să ne amintim că orice articulație poate fi deranjată de ea. Artrita nu se izolează doar la coate și genunchi, deoarece mulți oameni se gândesc adesea, ci mai degrabă se găsesc în carpus (încheietura mâinii), Hock (gleznă), îmbinări de șold și chiar în oricare dintre multe articulații ale picioarelor și degetelor de la picioare.

Radiografiile (raze X) sunt utilizate pentru a diagnostica artrita la iepuri. Din păcate, nu există nicio modalitate de a anula artrita, dar există o modalitate de a trata durerea și inflamația pe care o poate provoca. Diferitele medicamente și suplimente pot fi prescrise sau recomandate de Exoticul VET, dar este important să discutați despre oricare dintre aceste elemente cu ei înainte de a încerca să-ți medicați iepurele. Unele medicamente și doze pe termen lung pot fi dăunătoare unui iepure cu tractele lor gastro-intestinale sensibile. Nu există medicamente în mod specific etichetate sau concepute pentru tratamentul cu artrită pe termen lung la iepuri, deci este cel mai probabil ca orice folosiți să fie în afara etichetei.

Dietele și suplimentele cu ingrediente adăugate sunt de asemenea disponibile pentru iepuri cu artrită. Aceste elemente sunt concepute pentru a ajuta la tratamentul osteoartritei la iepuri, dar nu pot fi suficiente singure pentru a rezolva complet limpezirea. Acizii grași Omega, glucozamină, turmeric și alte ingrediente naturale vă pot ajuta iepurele să se simtă mai bine și să împiedice alte probleme comune în viitor.

Unghii îngrozite

Dacă iepurele dvs. petrece timp pe suprafețe aspre, ei își pot șterge unghiile în mod natural, dar cele mai multe animale de companie Iepurii necesită reguli regulate de unghii. Dacă un iepure merge prea mult timp fără un dispozitiv de unghii, unghiile vor continua să crească și, uneori, să crească în padul piciorului sau să se desprindă la rapid și să provoace durere sau disconfort.

Dacă unghiul de iepure a fost curbat în piciorul lor, cuiul lung va trebui să fie tăiat și scos din tampon. Cel mai probabil va sângera și iepurele dvs. poate avea nevoie de antibiotice, medicamente de durere și poate chiar un bandaj. Dacă unghiile sunt pur și simplu prea lungi, ei pot să se prăbușească pe covoare sau în cușcă, să se desprindă și să provoace sângerări. Acestea pot fi de obicei gestionate la domiciliu dacă aveți pulbere stipică, dar dacă iepurele dvs. este în prea multă disconfort, acestea pot aprecia medicamentele de durere. Asigurați-vă că, indiferent de vătămarea unghiilor, picioarele de iepure rămân curate. Picioarele murdare vor provoca o locație de vătămare a unghiilor pentru a fi infectați.

Dislocare

Articulațiile pot deveni dislocate la iepuri ca și alte animale și oameni. Când o comună "apare în afara locului" se numește o dislocare și, uneori, are nevoie de ajutor înapoi. Dacă o îmbinare este dislocată (cum ar fi articulația șoldului sau genunchiului), iepurele dvs. poate sărit până când se va întoarce în poziție. Dacă o articulație este dislocată prea lungă, nu se poate înlocui, astfel încât să nu așteptați să vedeți ce se întâmplă dacă vă suspectați că iepurele dvs. are o dislocare.

Problemele spinării

Iepurii își pot răni spatele prin lovirea prea tare, fiind scăpați și cu boală intervertebrală a discului (IVDD). Uneori este o problemă cronică (cu discuri care se înflorește, să devină inflamați și să pună presiune asupra măduvei spinării) și alteori este o problemă acută (de la traume), dar, indiferent, problemele spinării pot provoca iepurele dvs. la limpezire și la răsturnare. Problemele spinării sunt grave în orice specie, iar Exoticul dvs. VET ar trebui să fie consultat dacă sunteți îngrijorat de spatele iepurelui dvs. Radiografiile și alte imagini, cum ar fi RMN sau CT, pot fi recomandate pentru a ajuta la diagnosticare și steroizi, medicamente de durere și alte medicamente pot fi prescrise pentru a vă trata iepurele.

Leziuni ale țesutului moale

Strângerea, tulpinile și alte leziuni ale țesuturilor moi pot determina iepurele dvs. să fie limpede. O fractură sau o dislocare poate arăta în exterior asemănătoare cu o leziune de țesut moale, dar nu este necesară o intervenție chirurgicală. Medicamentele antiinflamatorii și dureri sunt, de obicei, prescrise împreună cu odihnă, dar vătămări de țesuturi moi, de obicei, de obicei, în timp (cu excepția cazului în care este rupt un ligament sau tendon care va necesita diagnosticarea unui RMN sau CT scanare).

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Îngrijirea completă a iepurelorChicago Exotice Spitalul de animale, 2020

  2. Pododermatatita la iepuriHallam veterinari

  3. Pet Rabbit CareSpitalul comunitar de animale, 2020

  4. Ajutor! Picioarele din spate ale iepurelor nu funcționeazăWalkerville Vet

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce iepurele dvs. De companie este limpede