Cum să curățați o cușcă de iepure

Aproape de iepure în cușcă

Nimeni nu-i place să-și curățească Pet Rabbit Hutch sau cușcă, dar lipirea la un program va face mai puțin o corvoadă. Nu există reguli stabilite pentru cât de des vă curățați cusca de iepure, dar făcând o cantitate mică de curățare în fiecare zi, veți face lucrurile mai ușor.

Ca regulă generală, curățați-vă iepurele Hutch sau cușcă bine cel puțin o dată pe săptămână. Cu toate acestea, cusca dvs. de iepure ar putea avea nevoie de o curățare profundă mai des, în funcție de dimensiunea cuștii și cât de bine iepurele dvs. este instruit de gunoi. Dacă aveți mai mult de un iepure, va trebui să fie curățată mai des.

Curățarea zilnică a cuștii de iepure

Faceți un pic de curățare în fiecare zi pentru a vă păstra cușia de iepure în căutarea și mirosul proaspăt.

  • Îndepărtați oricare) alimente proaspete neobișnuite din zilnic zilnic. În mod ideal, faceți acest lucru de două ori pe zi, o dată dimineața și din nou noaptea.
  • Spălați vasul (bolile) alimentelor.
  • Spălați și umpleți sticla de apă. O perie de sticlă va face această sarcină mai ușoară.
  • Curățați mesele mici, cum ar fi scurgerile de apă și aglomerările de urină care sunt în afara cutiei de gunoi. Înlocuiți aceste zone cu fân sau lenjerie de pat, dacă este necesar.
  • Scoateți cutia de gunoi și adăugați mai multe gunoi sau modificați așternutul după cum este necesar.

Weekly Rabbit Clean

Alegeți o zi a săptămânii că mergeți puțin mai departe în procesul de curățare.

  • Îndepărtați toate accesoriile și jucăriile din cușcă. Spălați-le și curățați-le folosind apă și săpun de mâncare.
  • Scoateți și spălați toate așternuturile de țesături din cușcă. Înlocuiți cu așternut curat.
  • Ștergeți cușca cu apă caldă și utilizați oțet pentru a ajuta la eliminarea depozitelor de urină încăpățânată. Dacă aveți o cușcă mai mică, este posibil să doriți să o scoateți și să o clătiți cu apă în cadă sau cu un furtun în afara.
  • Dezinfectați cușca, dar orice dezinfectant trebuie să fie clătit foarte bine. Disinfectanții de curățare nu sunt opțiuni bune pentru cuștile din lemn, deoarece se înmoaie substanțele chimice dacă lemnul nu este bine sigilat. O soluție de înălbire a unei părți albire la 10 părți apă poate fi utilizată pentru a dezinfecta cuști și alte consumabile. Permiteți cușca și a altor elemente să se înmoaie în această soluție timp de aproximativ 30 de minute și apoi clătiți totul extrem de bine.

Curățarea cutiilor de gunoi de iepure

După cum sa menționat, cutiile de gunoi ar trebui să fie verificate și curățate la fața locului. Acest lucru nu este numai util pentru curățenie, dar este, de asemenea, important ca o modalitate de a vă monitoriza urina și fecalele de iepure. Orice modificare ar putea indica o problemă de sănătate cu iepurele dvs.

Frecvența schimbării și curățeniei cutiei de gunoi complete vor depinde foarte mult de tipul și cantitatea de așternut pe care îl utilizați. Dacă utilizați un strat superficial de gunoi, este posibil să doriți să curățați zilnic cutia de gunoi. Dacă utilizați mai multe gunoi pentru a face un strat mai profund, pur și simplu scoateți mesele și schimbați complet gunoiul mai puțin frecvent.

Sfaturi pentru curățarea unei cuști de iepure

  • Sărurile de calciu tind să se precipită din urina de iepure și să formeze un material greu care se lipesc de cutii și cutii de gunoi. Oțetul dizolvă aceste săruri de calciu, deci păstrați-l într-o sticlă de pulverizare pentru curățarea rapidă a tigăi de gunoi și pentru a pulveriza părțile murdare ale cuștii. Dacă caseta dvs. de gunoi are depozite mai încăpățânate, pur și simplu înmuiați-le cu oțet timp de 10 până la 20 de minute.
  • Alegeți lenjeria absorbantă pentru a face curățenie mai ușoară. Investiți în două seturi de așternut / pături pentru fiecare cușcă de iepure pentru a face acest lucru ușor pentru dvs.
  • Căutați o cușcă mare, ușor de curățat. Suprafețele din lemn expuse se înmoaie urină și alte mese și sunt greu de curățat.
  • Spaying sau sterilizare Rabbit-ul dvs. păstrează curățenia prin reducerea incidenței marcajului teritorial și a pulverizării.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Practicile de îngrijire a animalelor de cercetare Rezultatele cercetării iepurii. Guvernul de stat Victoria

  2. Locuințe pentru iepurii de interior. USDA Institutul Național de Mâncare și Agricultură

  3. Îngrijirea completă a iepurelor. Chicago Exotice Spitalul de animale

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să curățați o cușcă de iepure