Picioarele de chinchilla sparte

Grey Chinchilla în aer liber

Chinchillas sunt unele dintre cele mai active animale de companie și cu toată această activitate obișnuită nu este neobișnuită ca ei să spargă un os sau două. Știind cum să prevenim oasele sparte și ce să faceți dacă bănuiți că chinchilla dvs. se poate ajuta să evitați durerea și costul unei reparații de fractură.

Ce tipuri de oase rupte fac chinchilla?

Există diferite tipuri de fracturi pe care chinchillas le pot obține și aceste fracturi au mai multe șanse să apară pe un picior decât alte părți ale unui corp de chinchilla.

  • Fracturi simple - Fracturile simple sunt doar un os rupt, fără răni de piele. Acestea sunt de obicei capabile să fie fixate în funcție de locul în care se află pauza și cât timp a fost rupt osul.
  • Fracturi compuse - Fracturile compuse pot fi mai severe decât o faumă simplă, deoarece acestea sunt mai mult decât un os rupt. Fracturile compuse au, de asemenea, o rană a pielii, cum ar fi un hematom sau osul poate chiar să fie proeminent prin piele. Fracturile compuse sunt la un risc mai mare de a fi infectate decât fracturile simple.
  • Alte fracturi - Fracturile pot fi, de asemenea, defalcate în mai multe tipuri de fracturi simple sau compuse, cum ar fi oblic, complete, comprimare și multe altele. Veterinarul dvs. poate explica ce tip de fractură are Chinchilla dvs. dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre ele.

Cum sparge un chinchilla un picior?

Picioarele mici tind să se prăbușească între spațiile de sârmă ale rampelor de cușcă atunci când chinchilla se înrăutățesc. Când un picior se blochează, o chinchilla începe să se retragă pentru a elibera piciorul sau, uneori, chiar cade de pe rampă, determinând pauza piciorului.

Alte motive pentru care o chinchilla ar putea rupe piciorul să includă că a scăzut, fiind pășind, sărind de la o înălțime mare, să se blocheze în altă parte cușca sau ham hamper, sau de la a fi subnutriți. Dacă o chinchilla nu primeșteo dietă adecvată Oasele lui vor deveni slabe, fragile și predispuse la fracturare, deoarece nu sunt sănătoși.

Diagnosticarea unui picior de chinchilla rupt

Dacă bănuiți că chinchilla ți-a rupt piciorul, ar trebui să-l duci la un medic veterinar cât mai curând posibil. Chinchilla voastră va fi într-o mulțime de durere dacă are un picior rupt și stresul corpului său mic trece de la accident, alături de durerea este suficientă pentru ao ucide. Chiar dacă primul veterinar pe care îl luați chinchilla, nu este echipat pentru a repara un picior de chinchilla spart, cereți medicamente de durere și antiinflamatoare pentru a le menține confortabil în timp ce puteți găsi un veterinar care este capabil și dispus să trateze chinchilele.

Veterinarul dvs. poate fi capabil să spună dacă piciorul este rupt fără raze X, dar o radiografie este cea mai bună modalitate de a vedea ce și unde osul este exact rupt. Acest lucru vă va ajuta medicul veterinar să creeze cel mai bun plan de tratament pentru ca piciorul să se vindece în mod corespunzător.

Tratarea unui picior de chinchilla spart

Un picior de chinchilla spart poate fi nevoit să fie split sau să aibă o intervenție chirurgicală pentru a pune pini în ea pentru ao menține împreună până se vindecă. În cazul în care intervenția chirurgicală pentru a repara fractura nu este o opțiune datorită situației dvs. financiare, tipului sau locației fracturii sau deoarece fractura a avut loc prea mult timp în urmă, piciorul poate fi necesar să fie amputat chirurgical.

Medicamente pentru a gestiona orice durere, inflamație și infecție vor fi recomandate, iar hrănirea seringilor poate fi necesară efectuată. Dacă o chinchilla nu mai mănâncă atunci ileus poate apărea și chinchilla ta poate avea un rezultat fatal. Restricționarea activității va fi, de asemenea, necesară pentru a permite osului să se vindece și ar putea fi necesar ca razele X să fie repetate pentru a monitoriza procesul de vindecare.

Prevenirea oaselor rupte în chinchillas

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să vă împiedicați chinchilia. În primul rând, asigurați-vă că oferiți dieta de chinchilla adecvată pentru a menține oasele puternice și eliminați tot ce ați putea vedea chinchilla dvs. blocată în cușcă. Aceasta include lucruri precum roțile de sârmă, hamper-urile de fân sau bilele de fân și rampele de sârmă.

Apoi, asigurați-vă că copiii care se ocupă de chinchilla vă stau pe pământ atunci când faceți acest lucru. Ar trebui să vă asigurați, de asemenea, că toată lumea din casă știe când chinchilla ta este în afara cuștii, astfel încât să poată acorda o atenție deosebită unde se îndreaptă.

Accidentele se întâmplă și când nu ar trebui să vă învinovățească. O mulțime de chinchilele fac bine, în timp ce au o aripă sau bandaj pe picior și se vor întoarce la sărituri înainte de ao ști.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Picioarele de chinchilla sparte