Tratarea iepurelui dvs. Pentru păduchi

Close-up de iepure împotriva fundalului alb

Dacă animalul dvs iepure este mâncărime și zgârieturi, poate avea un ectoparasit comun numit păduchi. Păduchi poate infecta atât oamenii, cât și animalele și sunt destul de ușor (deși nu între specii). Din fericire, păduchi de companie poate fi tratat și eliminat în siguranță dacă știți ce să faceți.

Nu întârziați obținerea tratamentului pentru iepurele dvs. Chiar dacă se dovedește că iepurele dvs. are acarieni sau purici (alți paraziți de mușcături), veți dori să le tratați imediat.

01 din 05

Consultați medicul veterinar pentru medicamente

Dacă bănuiți că iepurele dvs. de companie are păduchi, deoarece se pare că este mâncărimea mult mai mult decât de obicei, solicitați imediat asistență medicală de la medicul veterinar de animale exotice. Exoticul dvs. VET poate diagnostica animalul dvs. cu păduchi și îl poate trata în mod corespunzător. De obicei, veterinurile prescriu medicamente precum Ivermectin sau Selamectin off-etichetă (ceea ce înseamnă că medicamentul nu este destinat acestui scop, dar veterinarii o folosesc în mod obișnuit).

Nu încercați să cumpărați medicamente de la un magazin de droguri sau un magazin de animale de companie pentru a trata păduchi de iepure. Tratamentele de păduchi umane sunt mult prea puternice pentru un animal mic și vă pot ucide iepurele. Tratamentele magazinului de animale pot fi periculoase în propriul lor drept, provocând convulsii sau doar fiind ineficiente și o risipă de bani. Jucați întotdeauna în siguranță și vorbiți cu veterinarul dvs.

  • 02 din 05

    Curățați bine cusca

    După ce iepurele dvs. a primit un tratament adecvat de la veterinarul dvs. și înainte de a vă întoarce animalul de companie la incintă, curățați bine și spălați cușca, vasele și orice jucării din cușcă cu apă și un detergent blând. Asigurați-vă că clătiți toate săpunul înainte de a pune paturi proaspete în. Aruncați orice așternut și alimente care ar fi putut fi infectate anterior și îngheța orice materiale rămase pentru a ucide insectele care se pot ascunde. Dacă este sub îngheț în afara, puteți plasa și cușca și obiecte (fără iepurașul în el, desigur!) în afara înghețării și apoi înlocuiți alimentele, apa și așternutul a doua zi. Asigurați-vă că ați înghețat totul timp de cel puțin 24 de ore.

  • 03 din 05

    Nu poți fi infectat de păduchiul tău de iepure

    Păduchii sunt paraziți specifici specifici. Acest lucru înseamnă că oamenii primesc păduchi umani, șoarecii primesc păduchi de mouse-uri, cobaiul Guineea primesc păduchi de porci Guineea, iar iepurii primesc păduchi de iepure. Deci, nu vă faceți griji cu privire la dvs. sau de copilul dvs. obțineți păduchi de la iepurele de animale de companie cu pediculoză (infestație de păduchi).

    Dacă un pahar de iepure sare pe tine, nu te va mușca și nu va supraviețui. Nu poți obține păduchi de la iepurele de companie și nu-l poți da nici un păduchi.

  • 04 din 05

    Acarieni versus păduchi

    Pur și simplu, acarienii sunt arahnizi ca păianjenii și căpușe, iar păduchii sunt insecte ca furnici. Există, de asemenea, două tipuri de păduchi, sugeți păduchi și mușcături sau mestecați păduchi. Pedele de suferință sunt mai îngrijorătoare decât păduchii de mestecat din cauza posibilității de transmitere a bolii și a anemiei (pierderi de sânge excesive). Acarieni, păduchi și purici sunt toți paraziți care provoacă mâncărime intensă și ar trebui tratați imediat.

    Continuați la 5 din 5 de mai jos.
  • 05 din 05

    Animale de companie la risc

    Șobolani, șoareci, porcușori de Guineea, iar gerbiliile sunt cele mai probabile animale de companie pentru a dobândi păduchi. Destul de ciudat, la fel de popular și supărat, deoarece au devenit, hamsterii nu sunt susceptibile de a se infecta cu păduchi, dar porcii Guineei în mod obișnuit fac. Iepurii vor deveni ocazional infectați, mai ales dacă au petrecut timp cu alți iepuri, cum ar fi un cadou corect sau de iepure.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Tratarea iepurelui dvs. Pentru păduchi